renata5 είπε:
Γεια σου Lord_Goumis! Έχω παίξε σε
Gibson Les Paul Standard και δεν είχα κανένα πρόβλημα!! Αντίθετα έπαιξα σε Ibanez που νομίζω ότι έχει πιο λεπτή και μικρή ταστιέρα και δεν με βόλευε και τόσο! Να μην τν προτιμήσω δηλαδή την black beauty!
Η
Gibson Les Paul Standard που έπαιξες, ειδικά αν ήταν σχετικά καινούργια ήταν ελαφριά επειδή πλέον οι
Gibson έχουν chambered σώμα ώστε να είναι πιο ελαφριές (chambered: δημιουργούνται κενοί ''θάλαμοι'' μέσα στο σώμα της κιθάρας ώστε να είναι πιο ελαφριά)
Επίσης είχε 60's profile μπράτσο, το οποίο είναι λεπτό μπράτσο για LP.
Aντίθετα, οι Epiphone π.χ. δεν έχουν chambered body και έχουν 50's profile μπράτσο, το οποίο είναι το χοντρό.
Μια άλλη διαφορά που για μένα είναι σημαντική, είναι όπως είπα και πριν το υπερβολικό λούστρο που έχουν οι epi, πράγμα που δεν είναι και ό,τι καλύτερο στο παίξιμο αλλά και σαν αίσθηση. Αντίθετα η
Gibson που έπιασες έχει λεπτό, nitro finish που την κάνει πολύ πιο smooth και ευχάριστη στο παίξιμο.
Άρα όπως καταλαβαίνεις, η LP που δοκίμασες σε σχέση με την LP που ενδιαφέρεσαι να πάρεις ενδέχεται να έχει τρομακτικές διαφορές (ως προς την εργονομία, για ήχο δεν το συζητάμε...) γι' αυτό πρέπει τουλάχιστον να τις δοκιμάσεις.
Πάντως υπάρχουν και φθηνές
gibson, όπως π.χ. αυτή, δεν ξέρω αν είναι chambered body, νομίζω ότι το μανίκι είναι 50's profile αλλά επειδή είναι ''faded'' είναι πολύ ευχαριστη στην υφή και στο παίξιμο κατ'εμέ.
http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_studio_limited_wbcr.htm