- Μηνύματα
- 81
- Πόντοι
- 18
Τα ακούω αυτά που λες και συμφωνώ απόλυτα και ειδικά στις δυναμικες, στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στις ακουστικές. Χάνουν …. και μάλιστα αρκετά. Φαντάσου την taylor που πρόσφατα αποφάσισα να την κατεβάσω γιατί είχα ένα live και ήθελα να παίζω άνετα (γιατί της φοράω και 12αρες) άλλαξε ο ήχος τραγικά. Έγινε άλλο όργανο. Και στις 14 ακουστικες που εχω εχω πειραματιστεί αρκετά και καταλήγω σίγουρα ότι επηρεάζονται από το action. Anyway …1. Να την κατεβάσεις τόσο ώστε να μπορείς να παίξεις όπως θέλεις ΕΣΥ άνετα. Άλλοι προτιμούν το χαμηλότερο δυνατό action (όπως εγώ), και άλλοι λίγο ψηλότερο.
Έχει να κάνει καθαρά με τον τρόπο που χτυπάς τις χορδές.
Αν τις χτυπάς απαλά, τότε χαμηλό, αν "σκάβεις" (ή παίζεις με αρκετά σηκώματα), τότε ψηλότερο, γιατί θα ταστάρει η κιθάρα.
2. Η εμπειρία μου λέει ότι καμία κιθάρα δεν χάνει σε όγκο από κατέβασμα χορδών, ούτε οι ακουστικές, ούτε οι ηλεκτρικές.
Αυτό που αλλάζει, είναι ο τρόπος που χτυπάς τις χορδές, και η παλμική κίνηση της χορδής.
Αν η χορδή είναι πολύ χαμηλά, τότε πρέπει να χτυπήσεις πιο απαλά για να μην ταστάρει η κιθάρα, και άρα η παλμική κίνηση της χορδής είναι μικρότερη.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μικρότερη ένταση σε ακουστικό όργανο (αφού χτυπάς πιο απαλά).
Σε ηλεκτρικό όμως, αλλάζει το πράγμα, αν και όχι εντελώς.
Δεν δίνεις volume με το χτύπημα στις χορδές, το volume το δίνεις με άλλους τρόπους.
Δίνεις όμως "ένταση" στο χτύπημα και δυναμικές.
Θα πρότεινα να δοκιμάσεις να κατεβάσεις μόνος σου το action πριν την πας για σετάπ, για να δεις περίπου που σε βολεύει, έτσι ώστε όταν την πας, να ξέρεις τι να ζητήσεις.
Ερώτηση, εννοείς από την βέργα να την κατεβάσω;