Αγορά Fender American Deluxe Stratocaster

Steve_Vai06

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια Fender American Deluxe Stratocaster αλλά είμαι σε δείλημα πιο μοντέλο, μεταξύ HSS και SSS.

Μου αρέσει που η HSS έχει το LSR Nut λόγω καλύτερης λειτουργίας με το tremolo, αλλά είπα να πάρω μια κιθάρα που να μην έχει humbucker bridge μαγνήτη γιατί όλες μου οι κιθάρες έχουν humbucker (Ibanez Jem7vwh, Ibanez RG2570, Ibanez SZ520, Fender Standard Fat Stratocaster).

Δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλός ο DH-1 που φοράει η HSS σπλιταρισμένος?

Θα ήθελα την αποψή σας για τα δύο μοντέλα και γενικότερα για την σειρά Deluxe (Ηχητικά, κατασκευαστικά, playability κ.λ.π.)

Ευχαριστώ! ;)

πιστευω sss καλυτερα.συγκεκριμενα μια ash deluxe που ειχα οι μαγνητες της ηταν καλοι στην παραμορφωση βεβαια το συστημα με το κουμπι που σπλιταρει ηχητικα δεν ειχε καλυτερο αποτελεσμα απο το κλασικο της fender.o ηχοσ των deluxe gibsonιζει ειναι δηλαδη πιο μπασος και οι μονοι χωρις θορυβο

Oι deluxe τοσο ηχητικα οσο και κατασκευαστκα ειναι μια χαρα κιθαρες.

Εφ'οσον εχεις ηδη 4 κιθαρες με humbuckers δεν βλεπω το λογο για ακομη μια. Παρε μια με SSS configuration. O DH1 ειναι ενας μαγνητης...χωρις καποιο επιθετικο προσδιορισμο. Δεν ειναι καλος ουτε και κακος. Κυκλοφορουν παρα πολλοι αξιολογοτεροι απο αυτον μαγνητες. Σπλιταρισμενος ειναι τοσο καλος οσο ειναι και οι περισσοτεροι διπλοι οταν σπλιταρονται (δηλαδη απεχουν αρκετα απο το να σου δωσουν το αποτελεσμα ενος πραγματικου μονου).

ε ναι αφου εχεις κιθαρες με hum τι θες και αλλη μια???και αλλο μονος-μονος και αλλο σπλιταρισμενος,οσο για το ζζζζζζζζζζζ ε!εχει και αυτο την ομορφια του,ασε που εχει noiseless!!!!

παρε μια sss και εισαι κομπλε,fender ειναι,delux ειναι,usa ειναι,εισαι μια χαρα.

παξτην κιολας κι'αμα σου κατσει χτηπατη ως λιωσιμο

η deluxe εχει ετσι κι αλλοιως διπλους μαγνητες (και ας μοιαζουν με μονους) οποτε δεν θα κανει βζζζζζζζζ.... ;D

Κατά την προσωπική μου άποψη, οι noiseless μαγνήτες της deluxe μπορεί να φέρνουν ηχητικά στους κανονικούς single coil αλλά αν κάποιος τους βάλει δίπλα σε αυθεντικούς μονοπηνιακούς θα διαπιστώσει διαφορά (όπως υπάρχει π.χ. και μεταξύ μιας προσομοίωσης fender twin από ενισχυτή modelling και ενός πραγματικού ενισχυτή fender twin).

Tώρα, το τι διαφορές θα διαπιστώσει κανείς και πόσο θα τον ενοχλήσουν μάλλον εξαρτάται και από το πόσο εκείνος έχει "εντρυφήσει" στους μονοπηνιακούς. Επιπλέον, εάν κάποιος ενδιαφέρεται κυρίως για παραμορφωμένους ήχους, τότε ίσως οι noiseless να μην είναι και τόσο άσχημη επιλογή γιατί αφενός οι όποιες διαφορές αρχίζουν και φθίνουν όσο αυξάνεται το distortion και αφετέρου δεν υπάρχει και ο ενοχλητικός βόμβος των παραδοσιακών μονοπηνιακών.

Προσωπικά θα πρότεινα SSS με S-1 switch (με αρκετούς extra ήχους όπως bridge+middle & middle+neck σε σειρά, για προσωμοίωση διπλοπηνιακού όπως κάνει ο Brian May)  αλλά η καλύτερη λύση νομίζω είναι να ακούσεις και τις δύο κιθάρες και να τις συγκρίνεις και με μια κιθάρα με κανονικούς μονοπηνιακούς όπως η U.S. Standard Strat -άλλωστε δεν νομίζω να είναι τόσο δύσκολο να τις βρεις σε κάποιο κατάστημα- και να αποφασίσουν οι καταλληλότεροι κριτές, δηλαδή τα αυτιά σου!

Παρεπιπτόντως, αναφέρω ότι κάπου (ίσως ήταν στο harmony central) είχα διαβάσει πως ο DH-1 είναι ουσιαστικά ο Seymour Duncan 59', (ο οποίος έχει και κωδικό SH-1 αν αυτό λέει κάτι ;) )

mike_rhd είπε:
διπλους ??? ???
ναι οι noiseless ειναι ΔΙΠΛΟΙ (stacked humbuckers) και ο ηχος τους εχει τοση σχεση με τους πραγματικους μονοπηνιους οσο η σκορδαλια με τον...πουρε. ;D

Superfunk είπε:
η deluxe εχει ετσι κι αλλοιως διπλους μαγνητες (και ας μοιαζουν με μονους) οποτε δεν θα κανει βζζζζζζζζ.... ;D
;D ;D ;D  Σωστός...  ;D ;D ;D

Κάτι που το έχω απορία, και νομίζω ότι μπορώ να το ρωτήσω εδώ πέρα....

Οι μαγνήτες που φοράει ο Beck στη στρατ του έχουν διαφορά στην κατασκευή τους από τους noiseless μαγνήτες;

Εδώ, ας πούμε, αναφέρονται ως "Dual-coil ceramic Noiseless pickups"

παντως οι κιθαρες αυτες αξιζουν τα λεφτα τους.τα ξυλα τους ειναι απο τα καλυτερα που εχω δει και ακουσει τριξιματα δεν υπαρχουν.ποιοτητα κατασκευης τελεια

μουσικα καλυπτουν ολα τα ειδη

να κανω εδω μια χαζη ερωτηση.....

εγω επειδη εχω την fender american deluxe αλλα hss θα μπορουσα μελλοντικα οταν θελησω πιο vintage κατασταση να του αλλαξω με 3 μονους και εαν ναι ποιους θα προτεινατε....?

παντως για να μην ειμαι off topic θα προτεινα στο παληκρι να παρει με μονους-διπλους μαγνητες μια και απο humbuckers ειναι πληρης......και οι δυο παντως ,και αυτη με τον διπλο αλλα και αυτη με τον μονο ειναι αξιολογες κιθαρες.....και εγω ειχα αυτο το διλλημα οταν ηταν να αποφασισω...και απο φοβο επειδη ειχα συνηθισει με hum κατεληξα στον διπλο(οχι οτι το μετανιωσα κιολας) ;D :D

παντως ειναι πολυ ποιοτικες ειναι σαν κοσμημα και πολυ πολυ προσεγμενες...ειχα μια αλλα βεβαια ειναι λιγο βαριες...αξιζει να παρεις τετοια ειναι πολυ ομορφες...το θεμα μαγνητων ειναι προσωπικο...απλα  παρε ενα χρωμα που να μην βγαινει σε στανταρντ στρατ ετσι να διεφερει..

kultura είπε:
Κάτι που το έχω απορία, και νομίζω ότι μπορώ να το ρωτήσω εδώ πέρα....

Οι μαγνήτες που φοράει ο Beck στη στρατ του έχουν διαφορά στην κατασκευή τους από τους noiseless μαγνήτες;

Εδώ, ας πούμε, αναφέρονται ως "Dual-coil ceramic Noiseless pickups"
ναι εχουν πιο "σκληρο" ηχο και μεγαλυτερη εξοδο.

ο ΙΔΙΟΣ ο Jeff Beck παντως χρησιμοποιει πλεον ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ low output MONOYΣ μαγνητες (ναι αυτους που κανουν...βζζζζζζζ) ;D

Superfunk είπε:
ναι εχουν πιο "σκληρο" ηχο και μεγαλυτερη εξοδο.

ο ΙΔΙΟΣ ο Jeff Beck παντως χρησιμοποιει πλεον ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ low output MONOYΣ μαγνητες (ναι αυτους που κανουν...βζζζζζζζ) ;D
Οταν αναφερομαστε σε διασημους κιθαριστες με τεραστια οικονομικη ευκαιρια ειναι αστειο να υποθετουμε με τι παιζουν γιατι η πλειονοτητα παιζει με τα παντα ή απλα με οτι γουσταρει.

Συμφωνα με προσφατο video 

και θεμα σε αμερικανικο κιθαριστικο forum o Jeff Beck εχει δυο ασπρες strat (που χρησιμοποιει αποκλειστικα στα live) με single coil stacks made by John Suhr με 11K output! Ο John Suhr (o οποιος δουλεψε και στο custom shop της Fender πριν ιδρυσει τη δικη του εταιρεια) οταν ρωτηθηκε στο συγκεκριμενο θεμα εγραψε τα εξης: "Those were custom made stacks I made at Fender to replace the Lace pickups while JBlack while rebuilding his guitars, he has been using them for a while ever since the Laces came out. From what I understand they are used for recording. They are dark and fat. (Bill Turner was not there when I made them). I still have the specs on them."

Ολα αυτα βεβαια λιγη σημασια εχουν γιατι με οτι και να παιξει ο Jeff Beck ο ηχος ιδιος θα ειναι, τα χερια και το εξωγηινο παιξιμο του τον καθιστουν μοναδικο κιθαριστα και σιγουρα τον πιο ενδιαφερον ηλεκτρικο κιθαριστα της γενιας του που εχω ακουσει. Αυτο που μου αρεσει πιο πολυ σε αυτον ειναι το συνεχες ψαξιμο και ο μη εφησυχασμος. Θα μπορουσε στην ηλικια που ειναι να παιζει νεροβραστα blues (οπως ο Armani Clapton). Αντιθετως oι τελευταιοι δισκοι του ειναι μακραν οι αγαπημενοι μου αφου εχει ξεφυγει απο τον ηχο των 60's & 70's και το αποτελεσμα ειναι φρεσκο & συγχρονο και στεκεται ανετα διπλα σε νεες μπαντες.

Τον θυμάμαι να κυλιέται κατω με τον Rod Stewart..... την δεκαετία του 70.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back