Αγορά combo λαμπάτου ενισχυτή έως 50w. Συμβουλές;

Να ρωτήσω κάτι καθαρά απο περιέργια... τον περιορισμό στα watt τον έχεις βάλει για λόγους έντασης ή για λόγους οικονομικούς?

audiokostas είπε:
Και δε μου λες Δημήτρη, με EL34 τον έχεις;

Πως ακούγονται στην ψευτοτρίοδο θέση;

Έχω πολύ καλές εμπειρίες από αυτή τη μόντα στο hifi αλλά δεν την έχω ακούσει με κιθάρα.
Τον Μ60 με EL34 τον Μ100 με ΚΤ77.

Κι εγώ σε αυτή τη θέση τον χρησιμοποιώ Low και Triode για τη βραχνάδα του Tweed που βγάζει εκεί.

spirosg είπε:
Να ρωτήσω κάτι καθαρά απο περιέργια... τον περιορισμό στα watt τον έχεις βάλει για λόγους έντασης ή για λόγους οικονομικούς?
Για συνδυασμό των δύο λόγων.Πιστεύω αφενός ότι δεν μου χρειάζονται πάνω από 50 W κι αφετέρου πως θέτοντας αυτόν τον περιορισμό κι έχοντας ένα σχετικά άνετο budget ,τα λεφτά μου θα πάνε στην ποιότητα του ενισχυτή και όχι στην ποσότητα των watts του.

Δεν ξέρω αν απέδωσα σωστά τη σκέψη μου :D

Αν θέλεις ποιότητα, ξέχνα τους Bugera, ο Rivera είναι μονόδρομος.

Δεν έχω κάτι εναντίον των πρώτων, αλλά δίπλα στην ποιότητα και τον ήχο του Rivera απλά δεν τραβάει η ομάδα.

RayDTutto είπε:
Αν θέλεις ποιότητα, ξέχνα τους Bugera, ο Rivera είναι μονόδρομος.

Δεν έχω κάτι εναντίον των πρώτων, αλλά δίπλα στην ποιότητα και τον ήχο του Rivera απλά δεν τραβάει η ομάδα.
Αναφέρθηκαν αρκετοί ενισχυτές εκτός από bugera.Ακόμα και αυτοί θεωρούνται μη ποιοτικοί σε σχέση με τον Rivera?! :o

Να σου πω τι θα έκανα εγώ.

Αν ήθελα ντε και καλά και ΜΟΝΟ καινούργιο, θα αγόραζα τον Koch από τις προτάσεις. Αλλά ανεξαρτήτως, ο Rivera είναι μια κλάση τουλάχιστον πάνω από τον Koch.

Αν λοιπόν εγώ προσωπικά ήθελα τώρα ενισχυτή θα χτυπούσα τον Rivera αβλεπεί.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
RayDTutto είπε:
ο Rivera είναι μια κλάση τουλάχιστον πάνω από τον Rivera.

Αν λοιπόν εγώ προσωπικά ήθελα τώρα ενισχυτή θα χτυπούσα τον Rivera αβλεπεί.
διαφωνώ κάθετα, θα προτιμούσα τον Rivera  >:(

Θα σου πρότεινα φίλε μου τον Fender Blues deluxe.

Eχει όλα όσα ζητάς και με το παραπάνω.

@ierissiotis:

Thanks!I'll check it out ;)

Έχει κανένας άποψη για τον carvin legacy?

Διάσπαρτα ακούω πως είναι από τους πλέον versatile combos.

Vasmar είπε:
Για συνδυασμό των δύο λόγων.Πιστεύω αφενός ότι δεν μου χρειάζονται πάνω από 50 W κι αφετέρου πως θέτοντας αυτόν τον περιορισμό κι έχοντας ένα σχετικά άνετο budget ,τα λεφτά μου θα πάνε στην ποιότητα του ενισχυτή και όχι στην ποσότητα των watts του.

Δεν ξέρω αν απέδωσα σωστά τη σκέψη μου :D
Απο άποψη χρημάτων αυτό που λες είναι κατά ένα μεγάλο μέρος σωστό. Απο άποψη έντασης, αυτή εξαρτάται απο το σχέδιο του ενισχυτή κυρίως και όχι απο τα watt του. Εγώ τον δικό μου για παράδειγμα όταν τον βάζω στα 45watt η ένταση δεν πέφτει. Όταν αγόρασα τον καινούριο ενισχυτή το μόνο που έβαλα ως κριτήριο ήταν ο ήχος. Όταν βρήκα αυτο που ήθελα τα watt του δεν με ένιαξαν καθόλου.

Για τον rivera δεν έχω γνώμη αλλά τους bugera και Koch που έχω ακούσει δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν.

Vasmar είπε:
Έχει κανένας άποψη για τον carvin legacy?

Διάσπαρτα ακούω πως είναι από τους πλέον versatile combos.
Ωραιος ενισχυτης, αλλα εμενα προσωπικα μου αρεσε παραπανω ο Studiotone, μου φανηκε και πιο ευελικτος (ειχε τυχει να τους δοκιμασω και τους δυο διπλα διπλα).

Απο αυτους που σου προταθηκαν μεχρι τωρα θα ημουν μεταξυ του μεταχειρισμενου Rivera (τον οποιο ομως τον παιρνεις και το κριμα στη μεση σου :P) ή του Studiotone. Ισως και του Blackstar 20.

@odis

Μπρος στον ήχο τι 'ναι η μέση?Ή μήπως όχι ::)

Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα προτάσεις!Θα ήθελα ωστόσο να μου πείτε σε ποια μαγαζιά της Αθήνας υπάρχουν διαθέσιμοι για δοκιμή bogner,blackstar και koch.(rivera δοκιμάζω απευθείας στον πωλητή αν χρειαστεί)

Vasmar είπε:
@odis

Μπρος στον ήχο τι 'ναι η μέση?Ή μήπως όχι ::)

Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα προτάσεις!Θα ήθελα ωστόσο να μου πείτε σε ποια μαγαζιά της Αθήνας υπάρχουν διαθέσιμοι για δοκιμή bogner,blackstar και koch.(rivera δοκιμάζω απευθείας στον πωλητή αν χρειαστεί)
Φυσικά..... αν έρθεις Βόλο...

και αν προλάβεις διότι τον εχει κλείσει ήδη άλλος.

studio54GR είπε:
Φυσικά..... αν έρθεις Βόλο...

και αν προλάβεις διότι τον εχει κλείσει ήδη άλλος.
Το δεύτερο σκέλος έπρεπε να είναι με μεγαλύτερα γράμματα ,αυτό είναι το βασικό!! ;D ;D

Vasmar είπε:
Το δεύτερο σκέλος έπρεπε να είναι με μεγαλύτερα γράμματα ,αυτό είναι το βασικό!! ;D ;D
Έχω κι άλλον λέμε....

;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

Πήρα τον έναν, τρελλάθηκα και μετά αγόρασα και δεύτερο.

Θα ήθελα ωστόσο να μου πείτε σε ποια μαγαζιά της Αθήνας υπάρχουν διαθέσιμοι για δοκιμή bogner,blackstar και koch.(rivera δοκιμάζω απευθείας στον πωλητή αν χρειαστεί)
Koch στο Telesound

Bogner ο Νάκας

Blackstar o Τρίμης

Neurotic είπε:
Koch στο Telesound

Bogner ο Νάκας

Blackstar o Τρίμης
Ευχαριστώ!Αρχές Σεπτέμβρη θα τους επισκεφθώ ;)

Ξεθάβω το θέμα για να μοιραστώ μαζί σας τους προβληματισμούς μου ύστερα από την έρευνα των τελευταίων 2 μηνών.

Αρχικά,ο bogner alchemist απορρίπτεται.Τον δοκίμασα και απλά...με άφησε παγερά αδιάφορο τόσο το καθαρό του όσο και το βρώμικό του.

Τον blackstar δεν είχα την ευκαιρία να τον δοκιμάσω,ωστόσο σκέφτομαι ότι δεδομένου του budget μου ,μπορώ να αποκτήσω έναν ανώτερου επιπέδου ενισχυτή που θα αποτελέσει τη βάση του ήχου μου για τα επόμενα χρόνια(λανθασμένος συλλογισμός ίσως,ωστόσο στους ενισχυτές το "ό,τι πληρώνεις παίρνεις" δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα)

Στο..ψητό τώρα.Πριν μία βδομάδα δοκίμασα τον carvin legacy σε δυνατές εντάσεις,καθώς ήταν στημένος  σε μαγαζί για live.Ο ενισχυτής είναι ΠΟΛΥ versatile.Τόσο το καθαρό του όσο και το drive του μπορούν άνετα να υποστηρίξουν τα είδη που αναφέρω στην πρώτη σελίδα.Επίσης είναι εξαιρετικά απλός καθώς έχει μόνο τα απαραίτητα knobs και νιώθω ότι μπορώ να βρω τον ήχο μου άμεσα.ΟΜΩΣ,ο ενισχυτής αυτός παρά το γεγονός ότι φαίνεται να καλύπτει και με το παραπάνω τις ανάγκες μου,ίσως εν τέλει απορριφθεί!Δυστυχώς είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ δυνατός με αποτέλεσμα στο σπίτι να καθίσταται σχεδόν άχρηστος.Μέχρι στιγμής δεν είμαι ενεργός μουσικά όσον αφορά προβες,λαιβ,οπότε ο εν λόγω ενισχυτής είναι μάλλον too much για το σπίτι(μέχρι να έρθουν οι πρόβες και τα λαιβ) και πιθανότατα δεν θα τον ευχαριστηθώ...

Μέσα μου όμως έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα για έναν άλλο ενισχυτή τον οποίο,δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρω να δοκιμάσω.Είναι ο egnater tweaker 40.Ενώ δεν μου συμβαίνει ποτέ, περιέργως, γι'αυτόν τον ενισχυτή έχω το προαίσθημα πως ΑΝ τον αγοράσω,θα μπορέσω ψάχνοντάς τον να φτάσω στους ήχους που έχω μέσα στο κεφάλι μου.Φυσικά μιλάμε για μια τυφλή αγορά,κατευθείαν από το internet.Τέλος,αυτό που με προβληματίζει με τον tweaker είναι τα...πολλά του κουμπιά.Έχω διαβάσει ότι είναι πολύ χρηστικά και όντως χρωματίζουν ποικιλοτρόπως τον ήχο,ωστόσο είμαι υπέρμαχος του "less is more" και ίσως ο εν λόγω ενισχυτής σε καταστάσεις live αποδειχθεί πονοκέφαλος.

Δεν περιμένω κάποια απάντηση του στυλ "κάνε αυτό",το πρόβλημα είμαι εγώ και το μπλέξιμο που όπως φαίνεται έχω στο μυαλό μου.Επειδή όμως θα είναι μια αγορά που θα με συνοδεύσει μουσικά για αρκετά χρόνια ,θέλω να το ψάξω διεξοδικά.Απλά μοιράζομαι τους προβληματισμούς μου μαζί σας...κάθε πρόταση/γνώμη ωστόσο καλοδεχούμενη :)

Απο αυτα που εχω ακουσει κ διαβασει θα επρεπε να μπει κ στις επιλογες ο

HUGHES&KETTNER TUBEMEISTER 18

Βεβαια ειναι καινουριο μοντελο κ δε ξερω αν υπαρχει καποιος να πει γνωμη αλλα τον βαζω ως προβληματισμο...!

Vasmar είπε:
Μέσα μου όμως έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα για έναν άλλο ενισχυτή τον οποίο,δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρω να δοκιμάσω.Είναι ο egnater tweaker 40.
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως μ' αυτόν δεν θα έχεις το ίδιο ακριβώς πρόβλημα (έντασης);

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back