Αγαπημένος ήχος μπάσσου...

από ηλεκτρικό μπάσσο, ο James Jamerson

από κοντραμπάσσο, ο Charlie Haden

είπα τους 2 πρώτους που μου ήρθαν τώρα στο μυαλό γιατί είναι πάρα πολλοί αυτοί που κατά καιρούς έχω φάει κόλημα

+ 10000 στον Pastelius για τον James Jamerson. H επιτομή.......

Μεγάλη αγάπη και ο "αθόρυβος" Donald "Duck" Dunn

Και από κει και πέρα ήτανε και γενικός ήχος που είχαν κάποιοι μπασίστες ή που είχαν βγάλει σε ένα αλμπουμ ή και για ένα μόνο κομμάτι ή ακόμα και για το attitude που προσδίδαν..........

Pastorius στο Hejira της Mitchell

Jean-Jacques Brunel (Stranglers)

Bruce Foxton (Jam)

Aston Barett (Wailers)

Leon Russell Wilkeson (Skynyrd)

Phil Lynott (Thin Lizzy)

Simon Gallup (The Cure)

Larry Graham (Sly & The Family Stone)

Tony Levin (Too many)

Lemmy

Dave Markee (E.C. Band)

Roger Glover (Deep Purple)

John Paul Jones (Led Zeppelin)

και, ναι, θα το πω ........... Paul McCartney

Βαριέμαι ασύστολα τους μπασίστες ζογκλέρ. Και με εξαίρεση τον Jaco το λεπτό ένρινο μπάσο.

Γιατί απλώς δεν είναι μπάσο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τα κατά Earendil φαβορί:

John Paul Jones στο ντεμπούτο των Zeppelin - "κοίτα-να-μαθαίνεις"

Roger Waters στο Animals - Πού υστέρησε θα μου πεις, αλλά στο Animals έχει ήχο για τρεις

Geezer Butler στο Black Sabbath- Λατρεία στο Heaven And Hell, μαζί σας, αλλά η αμεσότητα της "πενιάς" του και τα κιλά του ήχου του στο ομώνυμο δεν ξεπεράστηκαν ποτέ, kate me.

Stanley Clarke στο Romantic Warrior - αναβοληηηηηή

Tim Commenford στο ντεμπούτο των Rage Against The Machine - "Play it again Jack, and then rewind the tape, and then play it again and again and again"...

Colin Edwin στο Lightbulb Sun - Wal έχω, κοντραμπάσο έχω, και σάζι έχω λέγετε, και σα βροντόσαυρος ακούγομαι λέγετε.

playloud είπε:
Δεν σε ειχα, σε ειχα για πιο hitech, ΣΟΥΠΕΡ, soulmate

Καλα δε μου λες, αφου ξερεις κι απο ηχοληψειες, δεν ειναι κ@υλα ο ηχος στο τελειωμα στο You Keep on Moving με το slide στο μπασο? Rickenbaker ρεεεεεε
Ο άνθρωπος είναι κορυφαία μουσική προσωπικότητα, έχω επηρεαστεί πάρα πολύ και από το παίξιμο αλλά και από τον ήχο του.

Οσο για το δεύτερο, βοήθησε βέβαια και ο τεράστιος Martin Birch. ;)

'Arry

Geddy

JPJ

Wolstenholme

Entwhistle

Rocco

Γιατι εχω μια αισθηση οτι τους 2 τελευταιους ειμαι ο πρωτος που τους λεω;

O Entwhistle, αν και κατά καιρούς είχε ΗΧΑΡΑ, ήτο άνδρας πλήρως ανικανοποίητος ηχητικά, άλλαζε τα μπάσα και τους ήχους σαν τα σώβρακα/πουκάμισα/γουατεβα. Το μόνο που δεν είχε αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας στάνταρ ήχος. Ποιόν ήχο γουστάρεις; Αρχή; Live at leeds; Τελειώματα;

Rocco; Ο πορνοστάρ; Έπαιζε και μπάσο; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ;

kwstas79 είπε:
O Entwhistle, αν και κατά καιρούς είχε ΗΧΑΡΑ, ήτο άνδρας πλήρως ανικανοποίητος ηχητικά, άλλαζε τα μπάσα και τους ήχους σαν τα σώβρακα/πουκάμισα/γουατεβα. Το μόνο που δεν είχε αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας στάνταρ ήχος. Ποιόν ήχο γουστάρεις; Αρχή; Live at leeds; Τελειώματα;
Το οτι ο ηχος που εβγαλε στο Live @ Leeds ειναι κατι που δεν θα επαναληφθει ποτε, προφανως τον στοιχειωσε. Γι αυτο απο τοτε δεν ξανατελειωσε (ηχητικα, ντε) με τιποτα ο καημενος.  ;D

ZIKO είπε:
Γιατι κανεις δεν εχει πει μεχρι τωρα τον Cliff ?
O Cliff Richard πέρα απο απεχθής τραγουδιστής ήταν και αίσχιστος μπασίστας.  ;D

Williams ή Burton ;

Child Of Story είπε:
κατ' εμε
Τώρα αν σας πω ότι μου πήρε κάποια δέκατα του δευτερολέπτου να καταλάβω ότι εννοούσε kate me θα με πιστέψετε;  ;D

Jasemeister είπε:
Τώρα αν σας πω ότι μου πήρε κάποια δέκατα του δευτερολέπτου να καταλάβω ότι εννοούσε kate me θα με πιστέψετε;  ;D
Πιθανόν λόγω της εκτροπής του εγκεφάλου σε stand by mode πριν την εγκατάσταση της beta version  ;)

Χωρίς να είμαι μπασίστας, και με ό,τι συνεπάγεται αυτό (π.χ. μπασιστική αμάθεια) ο ωραιότερος ήχος που έχω ακούσει ήταν σε ένα στούντιο που έπαιζε ένας φίλος μπασίστας. Ο ήχος του έβγαινε από ένα jazz bass και έναν Trace elliot.

Λοιπον τα καλα τα είπατε (James Jamerson π.χ.) Κάτι σε Flea δε ξέρω αν είπατε. Έχει μερικες καλές στιγμές ιδίως στα live όσο αφορα τον ήχο του. Αυτον που θα προσθέσω με κάποια επιφύλαξη ειναι ο Duff McKagan. Ειδικά στα use your illusion με εντυπωσίαζε το πως κατάφερνε να ακουγεται αναμεσα σε όλα τα όργανα και να ξεχωρίζει κιόλλας με τον ίδιο τραγανό ήχο πάντα. Μήπως θα ήταν ενδιαφέρον να πετάμε και καμια ιδέα για το πως πιστεύουμε (ή ξέρουμε) οτι πετυχαίνει κάθε διάσημος μπασίστας τον ήχο του? Π.χ. θα έλεγα οτι ο Duff δεν έχει ηχογραφήσει ποτέ δίχως μια καλη δόση chorus. Και νομίζω οτι ακομα και στα Use/illusion χρησμοποποίησε Gallien Krueger. Αυτά!

ZIKO είπε:
Γιατι κανεις δεν εχει πει μεχρι τωρα τον Cliff ?
Γιατι ο ηχος του Newsted ηταν κλασεις ανωτερος.  ;D

υποκειμενικα μιλωντας

Tthawth είπε:
Λοιπον τα καλα τα είπατε (James Jamerson π.χ.) Κάτι σε Flea δε ξέρω αν είπατε. Έχει μερικες καλές στιγμές ιδίως στα live όσο αφορα τον ήχο του. Αυτον που θα προσθέσω με κάποια επιφύλαξη ειναι ο Duff McKagan. Ειδικά στα use your illusion με εντυπωσίαζε το πως κατάφερνε να ακουγεται αναμεσα σε όλα τα όργανα και να ξεχωρίζει κιόλλας με τον ίδιο τραγανό ήχο πάντα. Μήπως θα ήταν ενδιαφέρον να πετάμε και καμια ιδέα για το πως πιστεύουμε (ή ξέρουμε) οτι πετυχαίνει κάθε διάσημος μπασίστας τον ήχο του? Π.χ. θα έλεγα οτι ο Duff δεν έχει ηχογραφήσει ποτέ δίχως μια καλη δόση chorus. Και νομίζω οτι ακομα και στα Use/illusion χρησμοποποίησε Gallien Krueger. Αυτά!
O ηχος του Duff ηταν ο ψιλοκλασικος 80's μπασοηχος. 800RB, αλουμινενια Hartke ηχεια (μια μικρη επιφυλαξη εδω), λιγο chorus και Αγιος ο Θεος.

Το να ξεχωριζεις σε ενα πυκνο mix δεν ειναι δα και πυρηνικη φυσικη. Δωσε mids!  ;D

Nikoubis είπε:
Γιατι ο ηχος του Newsted ηταν κλασεις ανωτερος.  ;D

υποκειμενικα μιλωντας
Και τo thread αφορα ήχο και όχι ερμηνεία.

Trending...

Νέα θέματα

Back