- Πόντοι
- 38
Χρόνια τώρα έχω φάει κόλλημα με την συγκεκριμένη μπάντα... Ειδικά με τον ήχο του μπάσου σε κάθε άλμπουμ νοιώθω να ξαναερωτεύομαι από την αρχή το όργανο μου... Το θέμα είναι ότι μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα προσπαθώντας να πλησιάσω λίγο τον ήχο αυτό αποφάσισα να ακούσω κάποιες προτάσεις... Προτάσεις στα:
Πως μπορώ να τον πετύχω? Ποιο είναι το ενδεδειγμένο EQ? κλπ... Έχω παρατηρήσει πως τόσο aggresive το όργανο ακούγεται όταν παίζεις με πένα αλλά με πένα δεν ξέρω να παίζω αρκετά καλά διότι με κουράζει και διότι δεν μου αρέσει η αίσθηση... Επίσης έχω παρατηρήσει ότι αν εξαιρέσουμε τους Disturbed το μπάσο με πένα δεν μου αρέσει ιδιαίτερα... Ο Roland Ivenz (μπασίστας των DST) παίζει με δάχτυλα... Καμιά βοήθεια κανείς?
Ο εξοπλισμός μου είναι:
Ένα Marina Jazz Bass std E tuned
Ένα J&D Precision Bass Drop C tuned (έχοντας μεταφέρει 1 εκατοστό τη γέφυρα πιο πίσω για να γίνεται σωστό set up σε αυτό το κούρδισμα)
Πεταλιέρα Boss GT10B
(ενισχυτή δεν γράφω γιατί μιλάω για DI out από την GT10B)
Εν αναμονή επίσης είναι το τρίτο μπάσο το οποίο θα φοράει πάνω MM μαγνήτη...
Ορίστε και ένα ενδεικτικό video από τους DST για να ακούσετε τι εννοώ...
Dead soul tribe - The gosamer strand
Πως μπορώ να τον πετύχω? Ποιο είναι το ενδεδειγμένο EQ? κλπ... Έχω παρατηρήσει πως τόσο aggresive το όργανο ακούγεται όταν παίζεις με πένα αλλά με πένα δεν ξέρω να παίζω αρκετά καλά διότι με κουράζει και διότι δεν μου αρέσει η αίσθηση... Επίσης έχω παρατηρήσει ότι αν εξαιρέσουμε τους Disturbed το μπάσο με πένα δεν μου αρέσει ιδιαίτερα... Ο Roland Ivenz (μπασίστας των DST) παίζει με δάχτυλα... Καμιά βοήθεια κανείς?
Ο εξοπλισμός μου είναι:
Ένα Marina Jazz Bass std E tuned
Ένα J&D Precision Bass Drop C tuned (έχοντας μεταφέρει 1 εκατοστό τη γέφυρα πιο πίσω για να γίνεται σωστό set up σε αυτό το κούρδισμα)
Πεταλιέρα Boss GT10B
(ενισχυτή δεν γράφω γιατί μιλάω για DI out από την GT10B)
Εν αναμονή επίσης είναι το τρίτο μπάσο το οποίο θα φοράει πάνω MM μαγνήτη...
Ορίστε και ένα ενδεικτικό video από τους DST για να ακούσετε τι εννοώ...
Dead soul tribe - The gosamer strand