Αγαπημένες μπασογραμμές?

Απο Cure που είπαν κ παραπάνω, τα πάντα, ο τύπος έχει φοβερές γραμμές.

Ενδεικτικά το κομμάτι, Play for Today

Επειδή μου θυμίζει το συγκεκριμένο κομμάτι, άλλη μια μπάντα με πολύ ωραίο μπάσο και ρυθμικά (γιατί είναι κάπως ουτοπικό να μιλάμε για ωραίες μπασογραμμές, ή μπασίστες αφήνοντας απ' έξω τον εξαιρετικό ντράμερ) από τους Madrugada - Hold on to you (γενικά το deep end)

Πολύ ωραία ρυθμικά από τους Kings of Leon και προτείνω το Charmer.

Άψογοι οι Led Zeppelin, πολύ ψωμί αν ψάξετε σε Blue Oyster Cult, Camel και Jethro Tull.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικός μπασίστας στους Pearl Jam (Black και Jeremy είναι must!)

Ωραιότατες μπασογραμμές έχουν οι Muse (Hysteria!!), οι Tool επίσης (Grudge, Schism όλο το Lateralus), και τέλοσπάντων πως κ δεν ανέφερε κανείς τον απόλυτο θεό στη φρασεολογία στο μπάσο, Marcus Miller???

Λιώστε, τα Sun don't lie και Suddenly!

member2006 είπε:
και ενα ακόμα δικό του χωρις τον Bernard αλλά με συμμετοχή εκπληξη στην κιθαρα  ;)

Απο που αλλου θα ξεπεταχτεί αυτος ο Slash? Στο εξής θα αρχίσω να κοιτάζω πίσω απο τις κουρτίνες στα live που θα παίζω...

Έχοντας μπανιαριστεί κ φάει, έρχομαι να συμπληρώσω το ελλιπές post μου :)

Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε οι γραμμές του Flea είναι άψογες κ που να τις απαριθμήσουμε, θα πώ μόνο το κολληματάκι μου με το Aeroplane (που θα του πάει τ άτιμο, θα το βγάλω)

Το μπάσο στους Pink Floyd (όχι μόνο money, have a cigar κτλ) είναι απίστευτη η ατμόσφαιρα που δημιουργεί.

Porcupine Tree, μεγάλο κεφάλαιο.

Michael Jackson, ντροπή μου που δεν τον θυμήθηκα άμεσα!

Billie Jean, Beat it, Smooth Criminal

Ακόμα, Duran Duran, λέω να ψηφίσω το white lines (don't do it)

Πολύ πράμα από Earth Wind & Fire k Jamiroquay

Queen Another one bites the dust (αν κ το παν παααρα πολλοί ήδη) και ένα δικό μου κόλλημα στο Crazy little thing called love.

Τέλος ενώ το καλό μπάσο σπανίζει στο μεταλ, είπα να αναφέρω δύο συμπάθειές μου, τους Mercyful Fate και εννοείται Black Sabbath.

Πάλι ξεχνάω πράμα... θα επανέλθω...!

Να αναφέρουμε και τον Greg Lake, με τις δουλειές του τόσο στους ELP, όσο και στους King Crimson. Ευφυέστατος μπασίστας...

Πολύ σωστά ανέφερε κάποιος τον Bernand Edwards, που έχει γράψει κάποιες εκ των πλέον "αντεγραμμένων" μπασογραμμών (με πρώτη σίγουρα αυτή του Good times)....

απλά καταπληκτικός μπασίστας, με εξίσου φοβερό και αξεπέραστο ήχο....

Α, να μην ξεχάσουμε και τον υπερδιπλάσιο (απ' όλες τις απόψεις ;D) Anthony Jackson, ο οποίος και πού δεν έχει παίξει.....Έχει γράψει επίσης φοβερές μπασογραμμές και προσωπικά θα ξεχωρίσω τις δουλειές του με τον θείο Al. :)

Για να τιμίσω και το avatar μου, πρώτη κορυφαία μπασσογραμμή που μου έρχεται στο μυαλό είναι το Α Forest (Cure) και ,φυσικά, το χαρακτηριστικό μπάσσο του

Δε χωράς πουθενά από Τρύπες!

Τωρα που ειπες για τρυπες μου ηρθε το Ασημενια Σφηκα-Υπογεια Ρευματα (ωραιο bassline και πιστευω και αρκετα χαρακτηριστικο)

Επανερχομαι και εγω για να συμπληρωσω το αρχικο μου ποστ:

Cream - Badge

The Band - Baby Don't You Do It

Wishbone Ash - Sometime World

Led Zeppelin - Dazed and Confused

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Talk Talk - It's my life (αν και προτιμώ τη διασκευή από No Doubt!)

Massive Attack - Safe from harm

Siouxsie and the Banshees - Night Shift

Cocteau Twins - Shallow then halo

New Model Army - White Coats

Ολα τα κομματια του jamiroquai ειναι πραγματικα πανεξυπνα απο αποψη μπασογραμμων...

Ειναι ολα αξια για μελετη.Προσωπικα τα εχω λιωσει και φαινεται ρε γμτ αυτο στις προβες  ::)

Καμμένο θέμα! Σκέφτομαι 10 και μου'ρχονται άλλες 100 τα επόμενα δυό λεπτά. Οπότε δεν λέω τίποτα!  :P

Ειχα απαντησει κατι αλλα πριν, αλλα μολις ακουγα James Brown και οι μπασσογραμμες του Bootsy ΑΠΛΑ δεν παιζονται

X-minor είπε:
Καμμένο θέμα! Σκέφτομαι 10 και μου'ρχονται άλλες 100 τα επόμενα δυό λεπτά. Οπότε δεν λέω τίποτα!  :P
Επισης!

Ειχα απαντησει κατι αλλα πριν, αλλα μολις ακουγα James Brown και οι μπασσογραμμες του Bootsy ΑΠΛΑ δεν παιζονται
YES.

Birdland-

Teen Town- Weather report

Υπάρχω- διασκευή Πουλικάκου (θολώσατε ε;)

Τηλεθρήνος εισαγωγή- Ημισκούμπρια (βασικά σαμπλ πρέπει να είναι αλλά είναι γαμάτο και ας μισώ το σλαπ)

Sunshine of your love- από Hendrix

Κι αν είμαι Rock- Παπακωνσταντίνου (Ζηκογιάννης ρε παιδιά, με το στόμα ανοιχτό!)

αλλά βαριέμαι να σκεφτώ

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
αυτος που μου ήρθε με τη μία στο μυαλο

Mattias "Kryptan" Norrman από Katatonia

φοβερός μπασίστας!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back