9αρες σε Lespaul

Και εγώ με 9αρες είμαι στην les paul. Αν είναι θέμα ήχου μην κολας....άλλωστε ο ήχος βγαίνει από το χέρι σου σε μεγάλο βαθμό και λιγότερο στις χορδές. Βάλε αυτές που σε βολεύουν καλύτερα. Εγώ πρόσφατα (πριν 2 βδομάδες) δοκίμασα και τις Hybrid 9/10 (http://www.musiciansfriend.com/accessories/ernie-ball-2222-nickel-hybrid-slinky-electric-guitar-strings). Δες και αυτές αν θες κάτι ενδιάμεσο....

Εγω απο τοτε που απο 9αρες εβαλα 10αρες δεν ξαναπηγα πισω! Προσφατα ειπα να το παιξω σκληρος και εβαλα 11αρες στην LTD EC-1000 σε Ε.... Ηταν λαθος. Εφτασα να παιζω με την παλια μου Jackson. 10αρες πλεον.

Για μενα ειναι 80% feeling και 20% ηχητικο το θεμα. Και φυσικα σε τι κουρδισμα παιζεις.

Και εγώ στην λες πωλ μου παντα 9αρες ειχα και εχω...και ο συμφορουμιτης που μου την πουλησε επαιζε με 8αρες σ΄αυτη...

Oldtimer είπε:
Παιδιά 9αρες. Δεν χρειάζεται να κακοποιείς τα δάχτυλά σου ιδίως για τους μεγαλύτερους όπως εγώ. Και ο BB King με 9αρες έπαιζε.

Jimmy Page: well-known user of 8-gauge strings.

Danny Gatton: played 10s with a wound G, also played 9s.

Jeff Beck: “On my early stuff, I was playing the thinnest strings you could get, .008s,”

Billy Gibbons: hipped to light-gauge 8s or 9s by B.B. King. King’s take on it is that it takes   a lot less stress and strain to play the light stuff. Gibbons’ custom set from Dunlop has a 7-gauge high E!

Peter Frampton: 8s back in the Comes Alive days.

Carlos Santana: 9s

Eddie Van Halen: well-known for using 9-gauge.

James Hetfield: .009-.042
O Hetfield νομιζω με 10ρες Ernie-ball τη βγαζει!!!

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back