Εγώ λόγω τρέλλας με το αντικείμενο έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις....
(Αν και καλό θα ήταν να μιλήσω αφού ληφθεί η απόφαση).
TOYOTA, μακρυά από Τούρκικα και Αγγλικά (προβλήματα σε σασμάν σε σειρές 2000 και μετά -παθων και πληρών, τελικά θα φτάναμε δικαστικώς με την ΤΟΥΟΤΑ) πληθώρα προβλημάτων στα 1.4 και 1.6 (ελατήρια πιστονιών) Άρα ΤΟΥΟΤΑ μετάχειρο από 2000 και πίσω μόνο.
ΚΙΑ ΜΙΑ κλπ κορεάτικα κιλίμια με πολύ χαμηλή ποιότητα κύλισης ψεύτικα πλαστικά κλπ. τα δωρεάν service κλπ κρύβουν κι άλλα από πίσω πχ γνήσια ανταλλακτικά κλπ.
Ιταλικά
F I A T
i t n i
x o m
t e
h
e
r
Έμειναν πολύ πίσω οι βενζινοκινητήρες τους όμως στρίβουν καταπληκτικά και οι πετρελαιοκινητήρες τους σκίζουν, μιά καλή φάση ένα Panta turbo diesel δεν καίει τίποτα, στρίβει, έχει ροπή από ποοοολυ χαμηλά και καλά γκάζια (όχι για κόντρες).
Mazda, μακρυά από RX8 η μεγαλύτερη αποτυχία (μεγάλη κατανάλωση μέτριες επιδόσεις) η σειρά 2, η σειρά 3 και η 6 σκίζουν....
Οpel, τα αμέσως προηγούμενα μοντέλα έχουν φοβερά προβλήματα (ηλεκτρικά κυρίως και σκάνε και κανένα ελατήριο που και που), τα νέα δεν ξέρω ακόμα αλλά είναι και λίγο ακριβά.
VAG (AUDI, VW, SEAT, SKODA)
Υψηλή ποιότητα κύλισης, πολύ καλά υλικά, τα WV και τα AUDI είναι ακριβά σε σχέση με αυτά που προσφέρουν, τα Seat και τα Skoda είναι πιό Value 4 Μoney,
Ένα καλό 20vt (δηλαδής 1,8Τ) μετάχειρό θα το βρείς από 12.000, θα το κρατήσεις 6-7 χρόνια και πάλι τόσο θα το δώσεις. (καλά μεταχειρισμένα μοντέλα σα Golf4, A3, S3, A4, LEON, TOLEDO, Octavia αξίζουν τα Λ7 τους 100%).
Ηonda, κι όμως σπάνε......κι αυτά ακριβά, ακριβά service (Σαρακάκης αντιπρόσωπος μπρρρρρρ) αν εξαιρέσεις τα TYPE-R, S2000 τα άλλα είναι του κιλού, και ΔΕΝ στρίβουν (ειδικά τα παλιά μοντέλα).
Renault, τα καλά μοντέλα είναι και πανάκριβα.....
Citroen, Peugeot, με τα προβληματάκια τους αλλά μουράτα με γκάζια και πολύ καλό Value 4 Money.
Ελπίζω να σε μπέρδεψα.....
By the way το δικό μου αυτοκίνητο είναι ένα Seat Leon 20vt4 που το PowerTechniques ανακοίνωσε σαν το δυνατότερο Seat που μέτρησαν ποτέ....
(Μου χει φάει πολύ χρήμα)καιι τον περισσότερο χρόνο μου τον τρώω σε συνεργεία....
ΥΓ γράφω και στο
www.seatnet.gr
Εκεί αν θες να μάθεις κάτι για Vag είσαι ευπρόσδεκτος, όπως και όλοι σας.
http://www.seatnet.gr/forum/viewtopic.php?t=681&postdays=0&postorder=asc&start=720
Μια καλή πρόταση είναι ένα leon TD (θα έρθει σε λίγο καιρό)