- Πόντοι
- 16
Με τσακωσες!!!! yeee ee e ahhh!Tthawth είπε:Ουτε απο τις πωλήσεις του ...and justice for all ?
Με τσακωσες!!!! yeee ee e ahhh!Tthawth είπε:Ουτε απο τις πωλήσεις του ...and justice for all ?
Οποτε ερχεται αυτο το ενδιαφερον thread & μας προτεινει να δοκιμασουμε νεα κουρδίσματα που θα μας οδηγησουν σε νεα μονοπατια πανω στην ταστιερα & στην εκφραση.KTStillDrunk είπε:Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ!
τι εννοεις τροπους? αρπετζιο πετατονικη και τετοια?Mean είπε:Προσωπικα χωρις να κραταω κιθαρα στα χερια μου μπορω να σκεφτω τουλαχιστων 10 τροπους να παιξω την ιδια κλιμακα(και δεν ειμαι και καμια παιχταρα) και βεβαια καθε τροπος κανει το οργανο να κελαηδαει διαφορετικα σε οδηγει σε αλλου ειδους φρασεολογια κλπ κλπ
Μα ετσι παιζουν blues φιλε μου. Σε βρισκω ωραιο. Μου θυμισες αυτο ΨΑΞΤΕ ΤΟ = Warren Haynes - Electric Blues & Slide Guitar [Hot Licks]. Ειναι οτι ακριβως λες.KTStillDrunk είπε:Το θεμα νομιζω δεν ειναι ο ηχος αλλα αυτη καθε αυτη η φραση...
Θελω να πω οτι το "δυσκολο" ειναι να μην παιξω π.χ. Α-C-D (ασχέτως αν θα ειναι σε ανοιχτη ή οχι θεση) αλλα κατι αλλο...
O SRV για παραδειγμα επαιζε αρκετα συχνα σε συγκεκριμενα boxes και πολλες φορες παρομοια πραγματα...Το θεμα ειναι ομως οτι δεν τον εχω δει ΠΟΤΕ να παιζει τα ιδια πραγματα,οχι γιατι χτυπουσε μια ανοιχτη νοτα ή τελος παντων την ιδια νοτα σε αλλη χορδη και ακουγόταν διαφορετικά αλλα επειδη παντα εβρισκε διαφορετικες "διαδρομες" για να καταληξει στο "σημειο" που ηθελε...
Μπορει δηλαδη να ξεκινουσε και να κατεληγε με τον ιδιο τροπο σε ενα lick αλλα ενδιαμεσα παντα εκανε κατι διαφορετικο...
Όσο θυμάμαι τον James Jamerson, τόσο λιγοτερο πιστευω οτι αυτο το thread αφορά μπασίστες. Ας φύγουμε απο αυτο το forum των ...κιθαρωδών. Που ειναι επιτελους αυτο το subforum για μπασιστες???Evilnye είπε:Όχι με άλλο πιάσιμο.
Στο μπάσο μπορώ να σκεφτώ 2 3 το πολύ. Που να εξυπηρετούν κιόλας.
Σοβαρά τώρα, περα απο τις μελωδικές διαδρομές σας στην ταστιέρα, εσεις οι κιθαριστες, δεν παρατηρείτε οτι μονίμως ακολουθείτε και συγκεκριμένες επιλογές αξιών χαριν συνήθειας?KTStillDrunk είπε:xaxaxa!τωρα το επομενο βημα ειναι να δουμε και drummers να μιλαν για μουσικη!
Πως, έπαιξα με ντράμερ χτες, ο οποίος ξέρει σαφώς καλύτερη αρμονία από μένα.KTStillDrunk είπε:xaxaxa!τωρα το επομενο βημα ειναι να δουμε και drummers να μιλαν για μουσικη!
Εγω τραγουδιστης ειμαι...Tthawth είπε:Σοβαρά τώρα, περα απο τις μελωδικές διαδρομές σας στην ταστιέρα, εσεις οι κιθαριστες, δεν παρατηρείτε οτι μονίμως ακολουθείτε και συγκεκριμένες επιλογές αξιών χαριν συνήθειας?