Αγαπητε foxx τυγχανει να εχω δουλεψει και τα τρια controller (akai mpk49, novation sl mk2, roland a300) .
Τα 2 τελευταια τα εχω ακομα.
Το novation ειναι καλυτερο κατα την αποψη μου σε ολα πλην της αισθησης των pads (οπου τα akai ειναι αρκετα καλυτερo)
Το roland εχει καλυτερη αισθηση πληκτρου απο το akai,καλυτερο software και αν εχει καποιο μειονέκτημα σε σχεση με αυτο, αυτο ειναι το τρισαθλιο pitchbend.
Tσεκαροντας την αποκριση των controler στο maxmsp δεν μου εχει τυχει σε κανενα απο τα τρια να δω να πηδανε values, περα απο το akai σε ενα fader που ομως ποτε δεν καταφερα να επιβεβαιωσω (μπορει να εφταιγε ο driver) Γενικά θα ελεγα οτι το novation ομως εχει πολυ καλυτερη αισθηση και περισσοτερες επιλογές.
Οσον αφορα στο θέμα του σοφτγουερ, το ακαι ειναι μακραν το χειροτερο, και οταν το ειχα δεν ειμουν ικανοποιημενος ουτε με τους drivers. Επισης μεχρι προσφατα υπηρχε και ενα ζητημα με το novation σε mac, το οποιο ομως το ελυσαν. Το roland ειναι μαλλον το ποιο ευχρηστο.
Το automap μπορει να μην ειναι τελειο, εγω δεν το χρησιμοποιω προσωπικα, πλην ομως σε αυτο που κανει δεν εχει καποιον σοβαρο αντιπαλο.
Γενικά θα τα κατετασα ως εξης:
Novation, Roland, Akai
Το μονο στοιχειο που υπερεχει για μενα το akai ειναι η εμφανιση, αντε και o arpeggiator