Επιλογη αγορας midi keyboard controller

Παρε το παρακατω και θα εισαι κομπλε...
rrr.gif

http://alturl.com/wteoj

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φίλε Βασίλη το καλύτερο που έχεις να κάνεις ότι και να σου προτείνουμε εδώ στο forum είναι να δοκιμάσεις εσύ ο ίδιος τα 2-3 controllers στα οποία έχεις καταλήξει, για να δείς ποιό σου ταιριάζει εσένα και σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη γι' αυτό που θέλεις να κάνεις. Πάντως εγώ θα σου πρότεινα να δείς και τη λύση του Korg Nanocontrol 2:

http://www.thomann.de/gr/korg_nanokontrol_2_black.htm

Mπορείς να το πάρεις παντού μαζί με το synth σου (ζυγίζει γύρω στα 290 γρ.) και να έχεις full έλεγχο του DAW σου οπουδήποτε!

Μήπως να έριχνες μια ματιά στο M audio axiom 49;

Εχει πολύ καλό πλήκτρο και γενικά είναι πολύ καλό controller.

ninja είπε:
Μήπως να έριχνες μια ματιά στο M audio axiom 49;

Εχει πολύ καλό πλήκτρο και γενικά είναι πολύ καλό controller.
Ειχα δει καποτε ενα 25αρι axiom δεν ξερω αν οντως ειναι τοσο καλο μεχρι στιγμης ακουω διαφορα μεχρι να καταφερω να καταληξω καπου.

2 που μου αρεσουν και εχω παρει καποια καλα σχολια(γιατι τελικα ολα καπου υποφερουν και το  καθενα εχει τα δικα του δυνατα σημεια) ισως ειναι υποψηφια ειδομεν αναμενω σχολια απο χρηστες για να μαθω οσα μπορω για αυτα και να κανω μια αγορα.

Δεν ξερω βεβαια το ποιο καινουριο axio air 49 τι ρολο βαραει.

Καλη κατασκευη φαινεται, ερχεται και με ενα soft synth πακετο.

Ναι αυτο ειδα αλλα σαν controller σε αλλες εφαρμογες δεν ξερω τι παιζει.

Δεν ξερω παντως κατα ποσο φοραει ολοκληρα τα soft synths της arturia ή αν εχει ετοιμα μεμονωμενα patches φορτωμενα

Φοξ πιστευω φιλε οτι δεν θα μπορεσεις να βγαλεις εξ αποστασεως ευκολα ακρη γιατι ολα πανω κατω τα ιδια κανουν,η λεπτομερεια ειναι αυτη που θα παει ενα controller πιο μπορστα στην προτιμηση ,και αυτη ειναι υποκειμενικη συμφωνα με τον καθενα.Ισως αν τσιμπαγες ενα κατα καποιο τροπο ενστικτοδως(η αν κοιταζες αυτο που λεει ο Μανωλης Χναρακης περι editor), και συμφωνα με τις αποψεις των χρηστων περισσοτερο ως προς την ποιοτητα,επειτα μετα απο αρκετη χρηση με το daw θα διαπιστωσεις αν σου κανει και ποιες ειναι οι ακριβεις απαιτησεις σου,και συμφωνα με αυτες η επομενη αγορα(αν χρειαστει) να γινει ετσι ωστε να σε καλυπτει πληρως.

Στάθης είπε:
Δεν ξερω παντως κατα ποσο φοραει ολοκληρα τα soft synths της arturia ή αν εχει ετοιμα patches φορτωμενα

Φοξ πιστευω φιλε οτι δεν θα μπορεσεις να βγαλεις εξ αποστασεως ευκολα ακρη γιατι ολα πανω κατω τα ιδια κανουν,η λεπτομερεια ειναι αυτη που θα παει ενα controller πιο μπορστα στην προτιμηση ,και αυτη ειναι υποκειμενικη συμφωνα με τον καθενα.Ισως αν τσιμπαγες ενα κατα καποιο τροπο ενστικτοδως(η αν κοιταζες αυτο που λεει ο Μανωλης Χναρακης περι editor), και συμφωνα με τις αποψεις των χρηστων περισσοτερο ως προς την ποιοτητα,επειτα μετα απο αρκετη χρηση με το daw θα διαπιστωσεις αν σου κανει και ποιες ειναι οι ακριβεις απαιτησεις σου,και συμφωνα με αυτες η επομενη αγορα(αν χρειαστει) να γινει ετσι ωστε να σε καλυπτει πληρως.
Δεν εχεις αδικο σε αυτο αλλα καλο ειναι να ξερω 5 πραγματα.

αλλα αν καποιος εχει το Αrturia ας μας πει και σαν controller αν αξιζει.

οχι κριβως αλλα το να μαθεις 5 πραγματα και για αυτο δεν ειναι πιστευω κακο  ;)

Αντε αγορασε το Arturia, κι αν στο τελος δεν σου κανει θα στο αγορασω εγω...για 50 ευρω 8)

Μανώλης Χναράκης είπε:
Δεν είπα πως είναι κακό αλλά τόσο η εμπειρία όσο και οι ανάγκες του καθενός διαφέρουν.
Συμφωνω

Αλλα το θεμα ειναι που να δοκιμασεις ενα controller και πως synth δεν ειναι σιγουρα αρα λιγο το ρωτωντας πας στην πολη κατι μαθαινεις τουλαχιστον εστο σε γενικης φυσεως γυρω απο αυτα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Waterfall-K είπε:
Αντε αγορασε το Arturia, κι αν στο τελος δεν σου κανει θα στο αγορασω εγω...για 50 ευρω 8)
Αμεσως εσυ μην χασεις  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Δυστυχώς τα περισσότερα απο αυτά δεν είναι εύκολο να τα ακούσεις. (όντας controllers)

Ήμουν και εγώ σε αυτό το δίλλημα...ανάμεσα σε roland a800 pro και novation impulse 61. Τελικώς προτίμησα το novation καθαρά γιατί ήθελα ημιβαρυκεντρισμένα.

Το δυστυχώς πήγαινε στο ότι δεν έμεινα και πολύ ευχαριστημένος...με την απόκριση του velocity. Κατα τα άλλα...δεν έχω να πω κάτι αρνητικό περι software κλπ. Για 'normal' χρήση..όλα οκ είναι.

Κατα τα άλλα...το roland μου φάνηκε καλύτερο σαν ποιότητα κατασκευής, και τα πλήκτρα επίσης (το πιο σημαντικό...μην κολάς στα κουμπάκια και στα @@κια..)

Εγώ θα σου πρότεινα το roland...(αν σ'αρεσει synth action) μιας και δεν έχω διαβάσει τίποτα αρνητικό σε κανένα forum στον κόσμο.

WildchildGR είπε:
    Τελικώς προτίμησα το novation καθαρά γιατί ήθελα ημιβαρυκεντρισμένα
Γιατι το ρολαντ δεν εχει?

Το δυστυχώς πήγαινε στο ότι δεν έμεινα και πολύ ευχαριστημένος...με την απόκριση του velocity.
Δεν εμεινες ευχαριστημενος απο κανενα velocity curve?Ενδεχομενως να εχει τo ιδιο velocity με το sl mkII του οποιου το velocity μου αρεσε αρκετα με ενα συγκεκριμενο curve

Το roland έχει το κλασικό synth action keyboard, το οποίο σε σύγκριση με synthesizers της κατηγορίας των 1000+ μου φάνηκε ιδιαίτερα καλό.

Όσο για το novation...αν εξαιρέσω ότι σαν κατασκευή δεν πλησιάζει στο roland...αν και μου αρέσει το "βάρος" στα πλήκτρα...οι καμπύλες (4 έχει) τείνουν να λογαριθμίζουν.

(Είναι σαν να αχρηστεύεις τις ψηλές τιμές του velocity...2 φορές κατάφερα να φτάσω το 127...και αυτό με πολύ "κοπάνημα"  ::) )

Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με ημιβαρυκεντρισμένα/βαρυκεντρισμένα ( = πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με ημιβαρυκεντρισμένα) αλλα υποθέτω ότι αυτό δεν έχει να κάνει με τα πλήκτρα τα ίδια.

Ευχαριστω φιλε Wildchild  ;)

Tελικα εχει παρει καποιος η εαν εχει δοκιμασει το Arturia AE The Laboratory 49 ?

και απο clavie τι λεει,εχει map για DAW software ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back