Δεν ξέρω για τώρα ,αλλά πίσω στα 80 τα μαγαζιά που έβαζαν λάιβ ήταν ελάχιστα και παρακαλάγαμε να πάρουμε σειρά ,μπας και παίξουμε .audiokostas είπε:Αν όμως ξέρεις ότι η μπάντα ("εναλλακτική" ή μη) έχει δουλέψει σκληρά μεν, θα κουβαλήσει από έναν ΟΣΕ για πετάλια και παραφερνάλια, θα παίξουν καλά αυτό που παίζουν αλλά να που δεν είναι στο χώρο 10 χρόνια και δεν παίζουν ούτε covers, ούτε ντίσκο, ούτε smoke on the water αλλά μόνο δικά τους ή διασκευές σχετικά αγνώστων στο δικό τους ύφος και το κάνουν καλά.
Τι κάνουν αυτοί;
πρέπει να ορίσουμε για τι δυναμικότητας μπάντες μιλάμε...audiokostas είπε:Τι κάνουν αυτοί;
Το μοντελο που δουλεψε σε μένα, και το επιδιώκω παλι αυτο τον καιρο.audiokostas είπε:Αν όμως ξέρεις ότι η μπάντα ("εναλλακτική" ή μη) έχει δουλέψει σκληρά μεν, θα κουβαλήσει από έναν ΟΣΕ για πετάλια και παραφερνάλια, θα παίξουν καλά αυτό που παίζουν αλλά να που δεν είναι στο χώρο 10 χρόνια και δεν παίζουν ούτε covers, ούτε ντίσκο, ούτε smoke on the water αλλά μόνο δικά τους ή διασκευές σχετικά αγνώστων στο δικό τους ύφος και το κάνουν καλά.
Τι κάνουν αυτοί;
...καλά ρε φίλος...θές να σε πληρώνουνε κιόλας με τη...Harley Bendon που βγαίνεις!!!! ;DNikolas είπε:με % από την είσοδο που κόβανε... τρομάρα μας...
Αγαπητέ φίλε, πως είσαι σίγουρος ότι ο ιδιοκτήτης θα σας δώσει όντως το 25% και όχι το...5? Θα βάλετε ειδικό θερμιδομετρητή να δείτε πόσο αλκόολ-ποτό καταναλώθηκε?BillTrantos είπε:Μας είχε προτείνει 2 λύσεις.Είτε 5 ευρώ είσοδο που θα πάνε στη μπάντα τα 2 και σε αυτόν τα 3 και κρατάει και την κάβα,είτε καθόλου είσοδο και εμείς θα πάρουμε το 25% της κάβας του.Τι είναι προτιμότερο?
Δεν έχεις άδικο έτσι όπως το βλέπεις,αλλά με την προϋπηρεσία που έχουμε δε μπορούμε να ζητήσουμε ένα standard ποσό.Κι εγώ είμαι κατά της εισόδου,ειδικά αν πρόκειται τα 3/4 του μαγαζιού να είναι δικοί μας άνθρωποι.Ελπίζω τουλάχιστον να μην μας κατακλέψει,σίγουρα κάτι παραπάνω θα κρατήσει για εκείνον,αλλά τι να πω,μακάρι να μην είναι μεγάλη η απόκλιση.Lord_Goumis είπε:Αγαπητέ φίλε, πως είσαι σίγουρος ότι ο ιδιοκτήτης θα σας δώσει όντως το 25% και όχι το...5? Θα βάλετε ειδικό θερμιδομετρητή να δείτε πόσο αλκόολ-ποτό καταναλώθηκε?
Μάλλον όχι, οπότε θα πρέπει να βασιστείτε στον λόγο του, ότι σας λέει την αλήθεια. Το πιο λογικό είναι, όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις live 17χρονων, να σας πει μετά το live ''κοιτάξτε παιδιά, το μαγαζί όντως γέμισε, αλλά δεν πήγαμε και πολύ καλά εισπρακτικά, γιατί η πλειοψηφία του κοινού ήταν πιτσιρικάδες και πήραν μόνο μια κοκα κόλα οι μισοί και οι άλλοι μισοί δεν έδωσαν καν παραγγελία κ.τ.λ.'' και μετά για να σας φανεί αληθοφανής θα σας πει ''να μόνο οι γονείς του τάδε και του τάδε πήραν από 2 ποτά αλλά αυτά είναι τα έσοδά μου'' κ.τ.λ. κ.τ.λ. Παλιά μου τέχνη κόσκινο... Επίσης το 25% είναι επί των νόμιμων αποδείξεων που έκοψε? Γιατί μπορεί τα μισά ποτά να μην τα χτύπησε. Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορεί τελικά να την πατήσετε και γι'αυτό την αντιπροτείνω προσωπικά.
Επίσης αυτό με την είσοδο φαίνεται ασύμφορο, καθώς στην καλύτερη όπως λες θα μαζέψετε 70 άτομα δηλαδή θα πληρωθείτε συνολικά 140 ευρώ όλοι μαζί, δηλαδή ψίχουλα αν μοιραστούν σε όλη τη μπάντα. Ετσι κι αλλώς με την ύπαρξη εισόδου σε live διαφωνώ κάθετα και θα με απέτρεπε από το να πάω σε αυτό, όπως και θα με απέτρεπε από το να καταναλώσω μέσα στο μαγαζί, για λόγους που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ.
Εγώ εμμένω στην άποψή μου να ζητάει ο μουσικός fix αμοιβή η οποία να προσαρμόζεται λιγάκι σε παράγοντες όπως αν ο χώρος μπορεί να φιλοξενίσει πολλά άτομα, αν υπάρχει προοπτική μόνιμης συνεργασίας με το μαγαζί για κάποιο χρονικό διάστημα ή αντίθετα αν πρόκειται για live-αρπαχτή, ακόμα και αν η έδρα του συγκροτήματος (εξοπλισμός, όργανα κ.τ.λ.) βρίσκεται κοντά ή μακρυά από την περιοχή του μαγαζιού κ.τ.λ.
Δεν ειπα εγω να ριξεις το κασε σου οσο παει εστω και τζαμπα. Αν διαβασες κατι τετοιο κανε μου μια παραθεση ολη την προταση μου και επι αυτης να σου απαντησω οτι θες.astraxan19 είπε:Οταν λες τοσο αβιαστα, να ριξουν το κασε τους οσο παει (βλ. παιξτε και τζαπα, που ουτε ο λογος δεν το λεει). Ειναι μαλιστα το ισχυρο σου επιχειρημα. Ε δε συμπεραινω οτι κοπτεσαι.
Thomsot είπε:Δεν ειπα εγω να ριξεις το κασε σου οσο παει εστω και τζαμπα. Αν διαβασες κατι τετοιο κανε μου μια παραθεση ολη την προταση μου και επι αυτης να σου απαντησω οτι θες.
Ειπα οτι τα κασε εχουν πεσει, και ο καθε ενας απο σας (μας) να ορισει ενα κασε για μια συγκεκριμενη δουλεια και αυτο να ζητησει, και οχι να μπει στη διαδικασια των ποσοστων απο λαιμαργια και τελικα να μην περνει και το κασε που δικαιουται σαν μουσικος εκ των πραγματων, η να φευγει απο το μαγαζι νοιωθοντας αδικημενος.
Αλλο το ας πεσουν που λες αρχικα, και αλλο το εχουν πέσει που μας λες μετα. Είναι αλλος χρονος. Το ενα ΘΑ γινει (μελλοντας) και το αλλο ΕΧΕΙ γινει (αοριστος). Γραμματικη δημοτικου. Δεν θέλω να σε προσβάλω, ουτε με ενδιαφερουν οι γνωσεις σου επι της γραμματικης, αλλα μη μας βγαλεις και τρελους.Ναι ειναι εποχες. Ας πεσουν τα κασε, πατε και τζαμπα (που λεει ο λογος) αλλα οι καλες συμφωνιες κανουν και τους καλους φιλους.
Με λιγα λογια συμφωνια να 'ναι και ο,τι να 'ναι.πατε και τζαμπα (που λεει ο λογος) αλλα οι καλες συμφωνιες κανουν και τους καλους φιλους.
δεν είναι καθόλου κακή ιδέα αυτή!kkmspm είπε:Έστω μια λίστα βαθμολογισηςγια τα live μαγαζιά που παίζουμε. Τις παροχές τους και τον επαγγελματισμό τους
Αυτο ακριβως σου λεω, ορισε ποιο ειναι αυτο το μεροκαματο που σου αξιζει (αν εισαι επαγγελματιας μουσικος και σου αξιζει) και ευθεως ζητησετο, και αν στο αρνηθει να μην πας.astraxan19 είπε:Κανεις μουσικος δεν νομιζω να θελει να παζαρευει το μεροκαματο του. Πολυ απλα γιατι, το αφεντικο, εχει το πεπονι εχει και το μαχαιρι, μπορει πολυ ευκολα να σε ριξει. Αυτα με τα ποσοστα κτλ ειναι αναγκαιοι συμβιβασμοι και οχι επιλογες.