22 τάστα vs 24 τάστα

δεν μας νοιάζει τι κάνει ο Satriani, Vai κλπ.... Το θέμα μας είναι 22 vs 24.... Άν κάποιος πει εγω γουστάρω 24 ώστε να έχω 2 πλήρεις οκτάβες σε κάθε χορδή, τότε μου φαίνεται μια χαρά άποψη!!! Σωστό είναι αυτό.  ;)

Θα έρθει μετά ο άλλος και θα πει... ναι αλλά ο neck μαγνήτης είναι πάνω στην δεύτερη αρμονική και μετατοπίζεται οπότε χαλάει ο ήχος κλπ κλπ Με 22 τάστα είναι όλα καλύτερα...  νομίζω ότι και αυτός θα είχε τα δίκια του....  ;D ;D

Οπότε τι? Ας πει ο καθένας τι προτιμάει και γιατί! Εγω συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους που αντιλαμβάνομαι προτιμώ τα 22 τάστα. Μου φαίνεται πιο 'συμμαζεμένη' η ταστιέρα... Μου κάθεται καλύτερα...

Σωστά  ;D

Back on topic λοιπόν. 22 και πολλά μου είναι.

Μπασίστας έιμαι τι περιμένετε? Πάντα μου άρεσαν οι Fender. Ούτε κάν Gibson δηλαδή, άρα πόσο μάλλον Ibanez Esp κλπ. Δέν μου έλειψαν ποτέ τα επιπλέον τάστα, έχω μια Τέλε και είμαι μια χαρά με τα 22

govanmaniac είπε:
Εγω συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους που αντιλαμβάνομαι προτιμώ τα 22 τάστα. Μου φαίνεται πιο 'συμμαζεμένη' η ταστιέρα... Μου κάθεται καλύτερα...
+10000000000000 ;)

Εχω κιθαρα και με 24 ταστα και με 22...

Δε θα επαιρνα με τιποτα κιθαρα με 21 ταστα.

Το ιδανικο για μενα ειναι με 22...

1)Επειδη με ενα bend στο 22ο, φτανω την πολυ ψηλη Μι (που σε μερικα σολο χρησιμοποιω)

2)Επειδη μου αρεσει να παιζω καμια φορα την εισαγωγη απο το hurricane (για να νευριαζει ο drummer μου) που εχει αυτο το κατεβασμα παλι στο 22ο ταστο στην κλιμακα Μι (την αγαπημενη μου)  :P

Και βασικοτερο επειδη πολλα τραγουδια εχουν bend στο 22ο ταστο. Γενικοτερα 23ο και 24ο ταστο που και που τα συναντας και μπορεις να τα πετυχεις ειτε με 1/2 bend ειτε με full bend...

Αφού οι περισσότεροι υποστηρίζουν τα 21-22 τάστα και η πλάστιγγα γέρνει προς εκεί θα υποστηρίξω τα 24 με το εξής άκυρο, ανέλπιδο και τελείως ανορθόδοξο επιχείρημα ;D.

24 τάστα * 6 χορδές= 144 θέσεις

144·1019 =  1 Diameter of Earth  = 1.44 seven-illion

144·1021 = 1 Diameter of Sun = 144 seven-illion

144·1025 = 1 Diameter of Solar System = 1 1/2 nine-illion

Με την αγγλική αριθμολογία

THE MUSICAL PHI = 144 ωπου Φ = 1, 618034… (*2) ο χρυσός αριθμός της αναλογίας σύμφωνα με τους αρχαίους μας.

;D

;D

το πήγες μακρυά φίλος....

Α ρε και να ήξερε ο θυμόσοφος λαός μας τι σημαίνουν άραγε οι εκφράσεις...'Στο πι και φι....' ή '... θα στα πω με το νι και με το σίγμα....'

21 για εμενα παρακαλω,ποτε δεν μου αρεσαν τα etxensions... ;D

vm22FretSide.jpg

ενω κοιτα εδω,ωραια και νοικοκυρεμενα

vm21FretSide.jpg

:)

Εγώ και πάλι που έχω κιθάρα με 24 τάστα θα ήθελα να πάρω κιθάρα με 22. Μακάρι να βρώ παλιές jackson kelly με 22 τάστα όπως αυτή  ;D ;D ;D

125165.jpg

Αλήθεια γιατί δεν γίνεται να φτιαχτούν μπράτσα με 24 τάστα τα οποία θα κάνουν για σώματα που είναι φτιαγμένα για 22?Απλά δηλαδή να μεγαλώσει το μπράτσο και το headstock να πάει πιο ψηλά.Γίνεται αυτό ή μέσα στην άγνοιά μου λέω μ^%$#ες?

The philosopher είπε:
Αλήθεια γιατί δεν γίνεται να φτιαχτούν μπράτσα με 24 τάστα τα οποία θα κάνουν για σώματα που είναι φτιαγμένα για 22?Απλά δηλαδή να μεγαλώσει το μπράτσο και το headstock να πάει πιο ψηλά.Γίνεται αυτό ή μέσα στην άγνοιά μου λέω μ^%$#ες?
Οντως??? why?

Γινεται απλα θα μακρυνει πολυ η σκαλα της κιθαρας και θα ειναι αρκετα δυσκολοτερη στο παιξιμο.Θα γινει ουσιαστικα μια βαρυτονη κιθαρα.

Superfunk είπε:
Γινεται απλα θα μακρυνει πολυ η σκαλα της κιθαρας και θα ειναι αρκετα δυσκολοτερη στο παιξιμο.Θα γινει ουσιαστικα μια βαρυτονη κιθαρα.
Οντως

Κ εμφανισιακα θα ειναι κατι "ψιλοασχημο" να βλεπεις την ταστιερα να τελειωνει ακριβως εκει που αρχιζει το σωμα κ να μην το καλυβει κ 4-5 ταστα.. Θα φαινεται καπως σαν να μην ειναι "δεμενο" το οργανο απο θεμα εμφανισης, δηλαδη μανικι κ σωμα σαν 2 κ οχι σαν ενα

The philosopher είπε:
Μα όλες αυτές οι απίστευτες μόντες με μαγνήτες κάτω από ταστιέρες και μετακίνηση του neck μαγνήτη γίνονται για να μην αλλάξει το scale της κιθάρας, και γίνει υπερβολικά δυσκολόπαιχτη...

Αυτό που λες είναι απλά επιμήκυνση του scale...

Κ εμφανισιακα θα ειναι κατι "ψιλοασχημο"
Αυτό δεν νομίζω ότι είναι ένας από τους λόγους... Πιο άσχημη μου φαίνεται η μόντα του Roth, ή η μετατόπιση του πάνω μαγνήτη... :P

kultura είπε:
Αυτό που λες είναι απλά επιμήκυνση του scale...
Δηλαδη η κιθαρα ουτως η αλλος θα εχει διαφορετικο ηχο στον neck αφου θα γινει πιο βαρυτονη, αλλα αφου μετατοπισουμε κ τον neck πιο μπροστα δεν θα διαφερει ο ηχος ουτως η αλλος απο μια βαρυτονη με κλασικο σχεδιασμο?

Σας μπερδεψα?

Superfunk είπε:
Καταρχην ευτυχως που βγαινουν ακομα ΟΛΕΣ οι vintage ri Fender με 21 ταστα μια και τα 22 εκτος απο ΑΧΡΗΣΤΑ  χαλανε τις αρμονικες και δεν επιτρεπουν την ευκολη αφαιρεση του pickguard.

Δεδομενου οτι οι δημοφιλεστερες κιθαρες στον πλανητη (Fender,Gibson) δεν μπορουν να κατασκευαστουν λογω γεωμετριας & σχεδιασης  με 24 ταστα ΕΥΤΥΧΩΣ κυκλοφορουν σταθερα με ..21 & 22..... ;D

(αληθεια μπουζουκι παιζεις & θελεις 24.ταστα?..ο Χεντριξ,ο Joe Pass,O Reinhart & ο Gatton επαιζαν με 21..δηλ.παιζεις καλυτερα απο αυτους και δεν σου φτανουν ? ;D)
ΚΑι για ορισμενες κιθαρες που βγαινουν με 27 ταστα τι εχετε να πειτε?

Superfunk είπε:
Δεδομενου οτι οι δημοφιλεστερες κιθαρες στον πλανητη (Fender,Gibson) δεν μπορουν να κατασκευαστουν λογω γεωμετριας & σχεδιασης  με 24 ταστα ΕΥΤΥΧΩΣ κυκλοφορουν σταθερα με ..21 & 22..... ;D
...Fender με 24 ταστα... ;D

Σωστος!!!!!

Να υπενθυμησω στον Σουπερ οτι υπαρχουν ΑΠΕΙΡΕΣ Φεντερ και Γκιμπσον με μια χαρα γεωμετρια με 24 ταστα(πχ Γκιμπσον ΣΤΖ καστομ σοπ,Τομμι Ιομμι)!!!

οτι υπαρχουν ΑΠΕΙΡΕΣ Φεντερ
ΜΙΑ (μιλαμε για κιθαρες παραγωγης ,οχι τιποτα τρελλες καστομιες και one off)  δειξε μου..... :)

Γενικα αν καποιος θελει ...45 ταστα καλυτερα να κοιταξει για μοντερνες κιθαρες και να αφησει τις κλασσικες σχεδιασεις στην ησυχια τους...πως θα βγαλουν και κανα φραγκο οι αλλες εταιριες??? ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back