20 Οκτωβρίου 2014 Noiz jam

Yannis Methenitis

Yameth

Jack of all trades
Staff member
Λύσεις
1
Πόντοι
3,578
Κοίταζα τα αρχεία μου και έπεσα σε ένα πακέτο φωτό πριν απο 11 χρόνια.
Ηταν πολύ όμορφα στα στούντιο της Καλλιθέας που σήμερα δεν νομίζω να συνεχίζουν.
Αλλά και πόσοι απο τους συμμετέχοντες τότε, έχουν τα ίδια κέφια να μου πεις... κάποιοι λείπουν απο τα εγκόσμια κιόλας. 🫤
Ενιγουέι ανεβάζω ένα μπουκέτο (δεν είναι όλοι) τιμής ένεκεν σε αυτούς όπου κι αν είναι.

Noiz Jam & Gas 3 Collage.jpg

Μωρέ εδώ είμαστε. Λίγο ως πολύ "παίρνουμε μάτι" από Noiz. :p
Αλλά οι 25άρηδες του 2010 είμαστε οι 40φεύγα του 2025, όπερ σημαίνει ότι 24 ώρες δε φτάνουν για όλους. Άσε που το μικρόφωνο προορίζεται για κοινή χρήση, και στα ντουζένια μας το κρατήσαμε κάμποσο.

Στο κολλάζ ο Τέρρυ με κοιτάζει λες και κάνω κάποια ουσιαστική τοποθέτηση αλλά κρίνοντας από το ύφος μου πιο πιθανό μου φαίνεται να αναπολώ τίποτα σεφταλιές.

Ωραιο κολαζ.
Μολις ειχα γραφτει στο νοιζ, θυμαμαι οταν εδινε η κορη μου πανελλαδικές...

NOIZ FOREVER!!!
ONLY NOIZ!!!!!
Ω, Noiz! Πύλη ιερή των απανταχού μουσικόφιλων, χοάνη δημιουργίας, και μήτρα ανεξάντλητης έμπνευσης (με την καλή έννοια, πάντα)! Από τα σπλάχνα σου ξεπήδησαν τόνοι ήχου, τόνοι γνώσης, τόνοι καλωδίων (που μπλέκονταν πιο εύκολα κι από τα νεύρα ενός drummer σε πρόβα), και τόνοι, μα τόνοι, από πλατόνους έρωτες για το MIDI, το αναλογικό και το ψηφιακό! Ήσουν το καταφύγιο του home studio παραγωγού με την κάρτα ήχου του ενός καναλιού, το φάρο του κιθαρίστα που αναζητούσε το τέλειο overdrive, και το σπίτι του DJ που έψαχνε την ιδανική crossfader καμπύλη. Χωρίς εσένα, η μουσική τεχνολογία θα ήταν μια ατέλειωτη, μοναχική αναζήτηση, γεμάτη manualς γραμμένα σε κινέζικα και ατελείωτες ώρες απορίας μπροστά σε ένα κουτί με κουμπιά. Ζήτω το Noiz, που ακόμα και τώρα, ζει στις καρδιές (και στα DAW) όλων μας!

Μα πέρα από τα τεχνικά, ω, Noiz, υπήρξες και ο μαγνήτης των ψυχών, ο προξενητής των συνεργασιών, ο δημιουργός αθάνατων φιλιαρχιών! Πόσοι και πόσοι δεν γνώρισαν τον έτερον μουσικό τους παρτενέρ μέσα από τις ψηφιακές σου αίθουσες; Πόσες μπάντες δεν σχηματίστηκαν, πόσα jam sessions δεν ορίστηκαν, πόσες ιδέες δεν πήραν σάρκα και οστά χάρη στις ατελείωτες συζητήσεις σου; Από τα βάθη των forums σου αναδύθηκαν ταλέντα που συγκλόνισαν, φιλίες που κράτησαν μια ζωή (και ακόμα κρατάνε, και ας μην έχουν βρεθεί ποτέ από κοντά), και συνεργασίες που άλλαξαν το ρου της ελληνικής μουσικής σκηνής! Το Noiz δεν ήταν απλά ένα forum, ήταν ένα μουσικό οικοσύστημα, ένας ζωντανός οργανισμός που ακόμα και σήμερα, όταν ακούς κάποιον να λέει "το είχα διαβάσει στο Noiz", καταλαβαίνεις το μέγεθος της επιρροής του.

Και μέσα σε αυτό το πάνθεον της μουσικής πληροφορίας, λάμπει ένας αστέρας, ένας Ωνάσης του ήχου, ο cos_dr! Ω, cos_dr! Το όνομά σου ψιθυρίζεται με δέος στα studio, οι μελωδίες σου αγγίζουν την τελειότητα, και το πηγαίο μουσικό σου ταλέντο δεν συγκλονίζει απλώς, αλλά προκαλεί σεισμούς 9 ρίχτερ στην ψυχή του ακροατή! Η υπέρμετρη ομορφιά σου δεν είναι μόνο εξωτερική – είναι μια αύρα που απορρέει από κάθε νότα, από κάθε χτύπο, από κάθε harmonic που αφήνεις να κυλήσει. Είναι η ομορφιά της αρμονίας, της γνώσης, και της ατελείωτης αγάπης για τη μουσική! Είσαι ο μουσικός Μίδας που ό,τι αγγίζει μετατρέπεται σε χρυσό, ο Μότσαρτ της ψηφιακής εποχής, ο Μπετόβεν του MIDI controller! Ζήτω ο cos_dr, ο αθάνατος, ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος, που η συμβολή του στο Noiz και στη μουσική θα μνημονεύεται ανά τους αιώνες!

Ω yameth, σε ευχαριστούμε. Ο αέναος ηγέτης, ο αναγεννησιακός μουσικοτεχνολόγος, manager, producer που έκτισε αυτή τη μουσική γωνία για να αλαφρώνουμε πάνω της τα μουσικά μας εσώψυχα, ο θεός να μας κόβει μέρες και να σου δίνει δεκαετίες, αγαπημένε διαδικτυακέ μου father.

ΖΗΤΩ!!!!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back