1954 Reissue Fender Stratocaster

Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Μαγκούφης.
Staff member
Πόντοι
1,788
Επειδή την ψάχνω για strat , βρήκα ότι η 1954 reissue που με ενδιαφέρει, βγήκε μονο το 1994 (40th Anniversary) και το 2024 (70th Anniversary).
Σωστά;
Μου διαφεύγει κάποιο μοντέλο;

YΓ Δεν μιλαω για CS

Last edited:
H πιο σωστή non-custom shop '54 RI είναι η 2014. Οι άλλες έχουν κίτρινα μπράτσα, non vintage correct. Καμία όμως από αυτές δεν είναι για μένα σωστή αφού είναι poly over nitro. Εγώ δε θα 'δινα λεφτά για τέτοια κιθάρα, εκτός των άλλων γιατί δεδομένα μόλις η Fender βγάλει κάποιο μοντέλο με flash nitro undercoat, αυτές θα πουλιούνται στα καλάθια.

Αν θες σωστή πρέπει να πας στην '56 RI.

H πιο σωστή non-custom shop '54 RI είναι η 2014. Οι άλλες έχουν κίτρινα μπράτσα, non vintage correct. Καμία όμως από αυτές δεν είναι για μένα σωστή αφού είναι poly over nitro. Εγώ δε θα 'δινα λεφτά για τέτοια κιθάρα, εκτός των άλλων γιατί δεδομένα μόλις η Fender βγάλει κάποιο μοντέλο με flash nitro undercoat, αυτές θα πουλιούνται στα καλάθια.

Αν θες σωστή πρέπει να πας στην '56 RI.
Αυτη του 2014 ποια είναι;
H 70th anniversary ειναι Nitro πάντως.

Αυτη;

Ναι
Αυτη;
Ναι, η 60th anniversary

H 70th anniversary ειναι Nitro πάντως.
Nitro over poly. Oι καθαρές flash coated nitro AVRIs είναι 2012-2017. Tουλάχιστον αυτό λένε στα fora.

Υπάρχουν και κάποιες εξαιρετικά κακιές χρονιές στις Αμερικάνικες Fender που το nitro over poly δεν τους πέτυχε και ξεφλούδιζαν μετά με το κοίταγμα. Οι Johnny Marr Jaguars πχ έχουν σχεδόν όλες αυτό το πρόβλημα.

Nitro over poly.
Δεν ξέρω, πάντως όταν ειναι nitro over poly το λέει "Finish: Gloss Nitrocellulose over Polyurethane Lacquer" πχ σε αυτη:

Στην 54 λεει: Finish: Nitrocellulose lacquer"

Μάλιστα... μάλιστα... βλέπω τις τιμές και δεν μπορώ παρά να σκεφτώ ότι το rate των διαζυγίων στην περιοχή του κ. συνήγορου θα πρέπει να έχει εκτοξευτεί.... :unsure:

ΥΓ: Τελικά το τέχνασμα με την επαγγελματική κάρτα στους γάμους πρέπει να αποδίδει 😄

Μάλιστα... μάλιστα... βλέπω τις τιμές και δεν μπορώ παρά να σκεφτώ ότι το rate των διαζυγίων στην περιοχή του κ. συνήγορου θα πρέπει να έχει εκτοξευτεί.... :unsure:

ΥΓ: Τελικά το τέχνασμα με την επαγγελματική κάρτα στους γάμους πρέπει να αποδίδει 😄
Κάπου υπάρχει ένα νήμα "μα πώς παίρνει ακριβες κιθάρες"...διάβασέ το. 😄
Θα άνοιγα και ένα ακόμα, γιατι ο γάμος φέρνει σε εμένα κιθάρες, αλλά δεν αφορά όλους 😄

Κάπου υπάρχει ένα νήμα "μα πώς παίρνει ακριβες κιθάρες"...διάβασέ το. 😄
Θα άνοιγα και ένα ακόμα, γιατι ο γάμος φέρνει σε εμένα κιθάρες, αλλά δεν αφορά όλους 😄
Φίλος δεν νομίζω ότι η αγορά να προέλθει από... αυτοσυγκράτηση στην κατανάλωση καφέ 😄

Φίλος δεν νομίζω ότι η αγορά να προέλθει από... αυτοσυγκράτηση στην κατανάλωση καφέ 😄
Μια χαρα θα έρθει.
Αν σου πω ότι χθες ξέχασα να φάω κιόλας
166 € / μηνα σε 18 ατοκες.....μην ξανα αρχισω για τους καφεδες και τις πιτσαρίες
😄

@LK έχεις δίκιο. Για να εξιλεωθώ έφτιαξα με τη βοήθεια του Deepseek ένα συγκριτικό chart των reissues:

1954 conparison.png

Thanks! Και έτσι για να μπούμε και στο mood μιας '54 (ελπίζω αυτή τη φορά ότι δεν κάνω λάθος 😅)

συγκριτικό chart των reissues
Άρα ο period correct κ. συνήγορος πάει ντουγρού για την 70th anniversary που είναι η πλησιέστερη και καλορίζικη...

Στα αμερικάνικα fora παντως, τους δικηγορους και τους γιατρους, τους «πειραζουν» οτι αγοραζουν τις ακριβες PRS. Ο @LK ακομα να προβληθει απο εκείνο το μικρόβιο. Πιστευω οτι θα δινει υλικο στο Noiz… για χρονια, καλα να’μαστε 😁

Μια χαρα θα έρθει.
Αν σου πω ότι χθες ξέχασα να φάω κιόλας
166 € / μηνα σε 18 ατοκες.....μην ξανα αρχισω για τους καφεδες και τις πιτσαρίες
😄
Προσεχε γιατι αυτο εγινε και με τον γάιδαρο του χοτζα....δεν ξερω αν επαιζε κιθαρες, αλλα ειχε εκπαιδευτεί σχεδον αψογα. Λεω σχεδον αψογα γιατι στο τελος κατι στράβωσε.

Προσεχε γιατι αυτο εγινε και με τον γάιδαρο του χοτζα....δεν ξερω αν επαιζε κιθαρες, αλλα ειχε εκπαιδευτεί σχεδον αψογα. Λεω σχεδον αψογα γιατι στο τελος κατι στράβωσε.
Εγώ κάνω τον γάιδαρο του Χότζα σχεδόν 20 χρόνια τωρα......

Άρα ο period correct κ. συνήγορος πάει ντουγρού για την 70th anniversary που είναι η πλησιέστερη και καλορίζικη...
Οι τελευταίες αγορές είναι στοχευμένες.
Θέλω ό,τι πιο κοντά στο original....στο πρώτο.
Γι αυτό και αγοράστηκε και η broadcaster.
Και η broadcaster βγήκε και φθηνότερη ακόμα και από AVRI 52 άρα...used (μολονότι και specwise αλλά και συλλεκτικά είναι ανώτερη).
Θέλω και με τη strat το ίδιο, και ας πληρώσω και + 800 ακόμα ευρώ, σε σχέση με μια American Vintage II.

Θέλω ό,τι πιο κοντά στο original....στο πρώτο.
Στηρίζω ανεπιφύλακτα.
Είμαι πάντως περίεργος να δω πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση όταν το θέμα θα περάσει (που θεωρώ ότι θα περάσει) σε LP... :unsure:

Trending...

Νέα θέματα

Back