106 εκατ. ευρώ στον τοίχο...

Status
Not open for further replies.
Grey είπε:
Προσωπικά,από τη σιγουριά που μου παρέχει η έλλειψη μεγάλης περιουσίας,τη χρωματίζω αρνητικότατα.

Δίνω πρόκριμα σε συμπεριφορές.

Σαφέστατα σέβομαι την επιλογή του Μichael Schumacher να δώσει 10 εκατ. ευρώ στους τότε πληγέντες του Πουκέτ...Παρόμοιες σαν αυτή που πραγματεύεται το θρεντ,όχι.

Λαϊκίζω;Μπορεί...
Τότε ίσως θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να μας πεις ΤΙ έκανες εσύ για τους πληγέντες του Πουκέτ; ή για οποιονδήποτε αναξιοπαθούντα.

Δεν χρειάζεται να δώσεις 10 εκ. , φυσικά αφού δεν τα έχεις, ό,τι έχεις.

Αν το έχεις κάνει, ή αν το κάνεις γενικά, και δεν θες να το μοιραστείς μαζί μας, έχειν καλώς.

Αν το πρόκριμα που δίνεις όμως είναι το να "διαφωνείς" διαδυκτυακά με κάποιον που πιθανολογείς ότι επειδή έδωσε πολλά $$$ για έναν πίνακα σημαίνει (λογικό άλμα) ότι δεν κάνει αγαθοεργίες και άρα είναι "μη ανθρώπινος", και πάλι σέβομαι την επιλογή σου, αλλά εδώ θα πάρω θέση, διαφωνώ.  

Διότι το ίδιο ισχύει και για εσένα ΑΚΡΙΒΩΣ.

Αντί να τα δίνεις στους «φτωχούς», αγοράζεις κιθάρες.

Και φυσικά λαϊκίζεις , θέλει και ρώτημα;  ;D ;D ;D

Ας φανώ ολίγο προκλητικός.

Σε αυτούς που δε τους αρέσει η κίνηση αγοράς τέτοιου έργου τέχνης (και ειδικά στον Grey και τον Atreu): Εντάξει, ο πλούσιος τυπάς που αγόρασε τους πίνακες δεν έδωσε κανένα "μύριο" για αυτούς που υποφέρουν. Εσείς; Δώσατε στην Unicef, greenpeace, Κλπ? Έστω 10 ευρώ (που είναι τα αντίστοιχα "μύρια" για τον πλούσιο)...

Γιατί αν λαϊκίζει ο ένας, λαϊκίζει και ο άλλος...

Με κάληψε ο LK... χμμμμ

LK είπε:
Τότε ίσως θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να μας πεις ΤΙ έκανες εσύ για τους πληγέντες του Πουκέτ; ή για οποιονδήποτε αναξιοπαθούντα.
1) H προσευχή μετράει? ;)

Άμα  δεν στάξεις  στο παγκάρι  δεv.....

Και σε τελική ανάλυση χίλιες φορές να λαϊκίζει κάποιος με έργα παρά να λαϊκίζει με λόγια. Οπότε το ότι ο Schumacher "αυτοδιαφημίστηκε" δεν λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα αφού έκανε κάτι καλό. Το να γκρινιάζουμε γιατί προβάλλεται μέσω αυτής της κίνησης είναι το λιγότερο ανούσιο.

Dreamdancer είπε:
Aσε που αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θες να βοηθησεις και ΟΧΙ να διαφημιστεις, τα δινεις χωρις κανεις να ξερει οτι το εκανες ;).......
Μιλάμε για τον ίδιο Schumacher; ;)

Δεν χρειάζεται να δώσεις 10 εκ. , φυσικά αφού δεν τα έχεις, ό,τι έχεις.

Αν το έχεις κάνει, ή αν το κάνεις γενικά, και δεν θες να το μοιραστείς μαζί μας, έχειν καλώς.
Moυ το έχουν ξαναθέσει σαν επιχείρημα αυτό...Εξακολουθώ να μην το καταλαβαίνω.

Πως είσαι σε θέση να γνωρίζεις,ακόμα και αν σε διαβεβαιώσω,ότι προσφέρω όπως μπορώ;

Πόσο κούφιος(για μένα πάει αυτό) πρέπει να είναι κάποιος ώστε να σχολιάζει αρνητικά πράξεις ανθρώπινης ματαιοδοξίας χωρίς να έχει προσφέρει την παραμικρού είδους βοήθεια;

Σκέψου μόνο,το ενδεχόμενο να γράψω ένα κατεβατό με τις "καλές μου πράξεις"...Πώς θα με χαρακτήριζες;

Αν το πρόκριμα που δίνεις όμως είναι το να "διαφωνείς" διαδυκτυακά με κάποιον που πιθανολογείς ότι επειδή έδωσε πολλά $$$ για έναν πίνακα σημαίνει (λογικό άλμα) ότι δεν κάνει αγαθοεργίες και άρα είναι "μη ανθρώπινος", και πάλι σέβομαι την επιλογή σου, αλλά εδώ θα πάρω θέση, διαφωνώ.  
Έχω πάρει ήδη θέση γι' αυτό,απαντώντας στον Sf.

Διότι το ίδιο ισχύει και για εσένα ΑΚΡΙΒΩΣ.

Αντί να τα δίνεις στους «φτωχούς», αγοράζεις κιθάρες.
Ασχολίαστο.

Τέλος πάντων,δεν θέλω να το ανάγω σε προσωπική αντιπαράθεση με κανέναν...Ειλικρινά δεν βρίσκω τον λόγο.

Δηλαδή αν εγώ έδωσα 260 € (που τα κρατούσα για ένα μικρόφωνο) χθες στους γιατρούς χωρίς σύνορα θα πάψετε να εξισώνεται φτωχούς και πλούσιους; Θα αναρωτηθείτε αν υπάρχει μεγαλύτερος λαϊκισμός από αυτόν; Θα αποδεχτείτε εντέλει μια ηθική κριτική ματιά επάνω στα πράγματα; 

ρε 'σεις..

Μπαίνεται και σχολιάζεται αρνητικά το τι έκανε κάποιος με τα λεφτά του: Τι σας νοιάζει και που στο Δία ξέρετε τι έχει στο μυαλό του, τι προβλήματα έχει και πόσα έχει δώσει, τέλος πάντων...

Υπάρχει πρόβλημα στο ΠΟΣΟ κάνει κάτι; Υπάρχει πρόβλημα ότι υπάρχει μία τέτοια αγορά; Θα έπρεπε τα πάντα να είναι πάμφθηνα;

atreu73 είπε:
Δηλαδή αν εγώ έδωσα 260 € (που τα κρατούσα για ένα μικρόφωνο) χθες στους γιατρούς χωρίς σύνορα θα πάψετε να εξισώνεται φτωχούς και πλούσιους; Θα αναρωτηθείτε αν υπάρχει μεγαλύτερος λαϊκισμός από αυτόν; Θα αποδεχτείτε εντέλει μια ηθική κριτική ματιά επάνω στα πράγματα;   
Αναρωτηθείτε.

theoctapus είπε:
Και σε τελική ανάλυση χίλιες φορές να λαϊκίζει κάποιος με έργα παρά να λαϊκίζει με λόγια. Οπότε το ότι ο Schumacher "αυτοδιαφημίστηκε" δεν λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα αφού έκανε κάτι καλό. Το να γκρινιάζουμε γιατί προβάλλεται μέσω αυτής της κίνησης είναι το λιγότερο ανούσιο.
Φυσικα και λεει....ειναι εμπορική συναλλαγη.Προσφερεις κατι και παιρνεις κατι αλλο σε ανταλλαγμα.Ο χορηγος δηλαδη ειναι μια καλη πραξη?Δεν εχει την διαφημιση σαν οφελος? η ισως την δοξα την υστεροφημια η την...φοροαπαλλαγη(διαλεξε και παρε) ;).Η γιαγια που παιρνει συνταξη 300 ευρω ομως και δινει το 1 σε μια αστεγη με ενα μωρο στην αγκαλια ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ συνεισφορα ;).

Grey είπε:
Moυ το έχουν ξαναθέσει σαν επιχείρημα αυτό...Εξακολουθώ να μην το καταλαβαίνω.

Πως είσαι σε θέση να γνωρίζεις,ακόμα και αν σε διαβεβαιώσω
Εγώ σε πιστεύω, δεν νομίζω ότι έχεις κανένα λόγο να μου πεις ψέματα.

ότι προσφέρω όπως μπορώ;
Μπορείς και καλλίτερα.

Και μια κιθάρα να έχεις σπίτι....μπορείς και καλλίτερα (με βάση το δικό σου σκεπτικό)

Τέλος πάντων,δεν θέλω να το ανάγω σε προσωπική αντιπαράθεση με κανέναν...Ειλικρινά δεν βρίσκω τον λόγο.
Μην το βλέπεις έτσι, συζήτηση χαλαρή κάνουμε  ;)

atreu73 είπε:
θα πάψετε να εξισώνεται φτωχούς και πλούσιους;
Αν μπορείς να μου πεις ποια  είναι τα όρια που καθορίζουν το ποιός είναι "φτωχός" και ποιός "πλούσιος", θα καταλάβαινα καλλίτερα το συλλογισμό σου.

Ξέρω π.χ. ανθρώπους (και λόγω δουλειάς) που αν τους πω ότι κάποιος χομπίστας έδωσε 260,00 € για μικρόφωνο, θα βάλουν τα κλάματα (βγάζουν το μήνα με τόσα).

Αυτό σε κάνει πλούσιο στα μάτια τους.

Είσαι;  

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
atreu73 είπε:
Θα αποδεχτείτε εντέλει μια ηθική κριτική ματιά επάνω στα πράγματα; 
Για να κάνεις ηθική κριτική θα πρέπει να φέρεις ο ίδιος τα ανάλογα ηθικά εχέγγυα. Ηθική αλα καρτ δεν υπάρχει και στα λόγια όλοι είμαστε "καλά παιδιά". Αν κάποιος έχει κάνει κάτι, στα μέτρα του πάντα, γιατί νοιάζεται πραγματικά τότε μαγκιά του και μπράβο.

Και ο αριθμός που περιέχεται στα βιβλιάρια καταθέσεων δεν είναι αντιστρόφως ανάλογος με την ηθικότητα, παρόλο που προσπαθούν να μας πείσουν ακριβώς γι' αυτό.

LK είπε:
Μπορείς και καλλίτερα.

Και μια κιθάρα να έχεις σπίτι....μπορείς και καλλίτερα (με βάση το δικό σου σκεπτικό)
Έχω δύο...Προφανώς δεν δικαιούμαι να ανοίγω τέτοια threads.

Όσο για το σκεπτικό μου...όχι,δεν είναι αυτό.

καλλίτερα
Aλήθεια,έτσι γράφεται; ;D

Grey είπε:
Έχω δύο...Προφανώς δεν δικαιούμαι να ανοίγω τέτοια threads.

Aλήθεια,έτσι γράφεται; ;D
Ρε ό,τι γουστάρεις άνοιξε ως thread, απλά μην παίρνεις προσωπικά τον αντίλογο.  ;)

Τα παλιά τα χρόνια, έτσι το γράφαμε. ;D ;D ;D

LK είπε:
Ρε ό,τι γουστάρεις άνοιξε ως thread, απλά μην παίρνεις προσωπικά τον αντίλογο.  ;)
Δεν παίρνω προσωπικά τίποτα...εκτός από αυτά που το επιβάλλουν. :)

Απλά αδυνατώ να καταλάβω τον αντίλογο,ο οποίος στην προκείμενη περίπτωση(διόρθωσε με αν κάνω λάθος) πάει ως εξής...

"Δεν χρήζουν αρνητικού σχολιασμού πράξεις αλόγιστης σπατάλης χρημάτων και επαναλαμβανόμενης επίδειξης πλούτου από ισχυρούς ανθρώπους,που προκαλούν το κοινό αίσθημα και συμβάλλουν στην διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων,από τη στιγμή που υπάρχουν φτωχοί άνθρωποι οι οποίοι δεν συνεισφέρουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους."

Και το παραπάνω εννοείται στην περίπτωση που όλοι αυτοί οι πάμπλουτοι άνθρωποι έχουν βγάλει τα λεφτά τους δίκαια,καθαρά και ξάστερα.

Grey είπε:
Δεν παίρνω προσωπικά τίποτα...εκτός από αυτά που το επιβάλλουν. :)

Απλά αδυνατώ να καταλάβω τον αντίλογο,ο οποίος στην προκείμενη περίπτωση(διόρθωσε με αν κάνω λάθος) πάει ως εξής...

"Δεν χρήζουν αρνητικού σχολιασμού πράξεις αλόγιστης σπατάλης χρημάτων και επαναλαμβανόμενης επίδειξης πλούτου από ισχυρούς ανθρώπους,που προκαλούν το κοινό αίσθημα και συμβάλλουν στην διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων,από τη στιγμή που υπάρχουν φτωχοί άνθρωποι οι οποίοι δεν συνεισφέρουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους."
Μα προσπαθώ να σου εξηγήσω από την αρχή ότι ακόμα και το να έχεις 2 κιθάρες στο σπίτι (όπως λες) όντας χομπίστας, σε κάποιους μπορεί να φανεί ως "πολυτέλεια" και ως  "αλόγιστη σπατάλη χρημάτων".

Αν είσαι έτοιμος να δεχθείς γι' αυτό από κάποια μερίδα "αρνητικό σχολιασμό" , fine with me.

Πλούσιος ΔΕΝ είναι αυτός που έχει λεφτά, αλλά αυτός που ΔΕΝ τα χρειάζεται.  ;D ;D ;D

Αναρωτιέμαι αν θα άνοιγε ποτέ ένα αντίστοιχου πνεύματος θρεντ για κάποιον (π.χ. έναν πλούσιο ροκ σταρ) που έχει αντίστοιχης αξίας - γιατί ίδιας το κόβω δύσκολο - συλλογή από κιθάρες ή το προσωπικό του πανάκριβο στούντιο ή 30 Φεράρι ή ή ή... Η "ζωγραφιά στον τοίχο" υπόκειται σε διαφορετικούς "ηθικούς" κανόνες από τα παραπάνω;

LK είπε:
Μα προσπαθώ να σου εξηγήσω από την αρχή ότι το να έχεις 2 κιθάρες στο σπίτι (όπως λες) όντας χομπίστας, σε κάποιους μπορεί να φανεί ως πολυτέλεια και ως  αλόγιστη σπατάλη χρημάτων.
Δεν είναι αναγκαία η προσπάθεια,τον έχω καταλάβει τον συγκεκριμένο παραλληλισμό...Αν και δε νομίζω πως αυτοί οι κάποιοι θα σταθούν και τόσο πολύ στον δικό μουσικό εξοπλισμό. :)

Αυτό όμως που με ξεπερνάει είναι η προσπάθεια εξίσωσης από κάποιους της δικιάς μου,προφανώς και δικιάς σου,σπατάλης με τις "άλλες"..."των άλλων".

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back