1 στους 2 επιλέγει streaming και δεν πληρώνει

Συνέχισε το πουρουπουπού Κωστάκης και ετοιμάσου για μπλοκ

Προβολή συνημμένου 51629
Θα φάω ban επειδή λέω την πραγματικότητα για την αναλογία διανομής του πλούτου. Γιατί μιλάω για το γεγονός τών ανισοτήτων? ΚΑΣΚΑΝΤΈΡ με έχετε κάνει,🤣

Αξίζει να δώσεις μία ευκαιρία στο Tidal.
Δεν έχω καθόλου εμπειρία απο Tidal. Το Spotify Premium πέραν όσων αναφέρει ο Σπύρος, έχει το κακό ότι έχει κατα τη γνώμη μου αρκετές ελλειψεις στη δισκογραφία διαφόρων καλλιτεχνών και μάλιστα παρατηρω ότι γινονται τακτικά αλλαγές. Δηλαδή εκει που ήξερες ότι είχε τον τάδε δίσκο απο έναν καλλιτεχνη, μια μέρα μπαίνεις και εχει εξαφανιστεί.

Το Tidal πως τα παει σε αυτό το θέμα?

Δεν έχω καθόλου εμπειρία απο Tidal. Το Spotify Premium πέραν όσων αναφέρει ο Σπύρος, έχει το κακό ότι έχει κατα τη γνώμη μου αρκετές ελλειψεις στη δισκογραφία διαφόρων καλλιτεχνών και μάλιστα παρατηρω ότι γινονται τακτικά αλλαγές. Δηλαδή εκει που ήξερες ότι είχε τον τάδε δίσκο απο έναν καλλιτεχνη, μια μέρα μπαίνεις και εχει εξαφανιστεί.

Το Tidal πως τα παει σε αυτό το θέμα?

Οι ελλείψεις από τη δισκογραφία και οι εμφανίσεις/εξαφανίσεις διαφόρων tracks, έχω παρατηρήσει πως όταν συμβαίνουν, συμβαίνουν σε όλες τις πλατφόρμες σχεδόν ταυτόχρονα. Δεν το έχω ψάξει, αλλά πρέπει να οφείλεται σε νομικά ζητήματα ανάμεσα στους δικαιούχους δικαιωμάτων που απορρέουν από πνευματική ιδιοκτησία και της δυσκολίας να τα βρουν μεταξύ τους ή με τις πλατφόρμες.

Σε πλείστες περιπτώσεις όμως, το φαινόμενο δεν υπάρχει, και ευτυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει στα δύο είδη που με ενδιαφέρουν περισσότερο, δηλαδή jazz και κλασσική.

Η ποιότητα ήχου, είναι πολύ καλύτερη από το Spotify.

----

Έχω τόσους δίσκους που πραγματικά αν έπαυε να υπάρχει το ίντερνετ, θα είχα να ακούω μέχρι να...
Αλλά τουλάχιστον μία streaming πλατφόρμα, χρειάζεται, κακά τα ψέμματα.

Για να απαντήσω και στο θέμα, είμαι χρήστης Spotify Premium εδώ και λίγα χρόνια και είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος με το γεγονός ότι έχω διαθέσιμη την παγκόσμια δισκογραφία (παρά τις κατα καιρούς ελλείψεις που αναφέρει και ο @Shelter , οι οποίες έτσι κι αλλιώς δεν οφείλονται στην εφαρμογή αλλά στις δισκογραφικές) διαθέσιμη 24/7 στο κινητό μου και μπορώ να ακούσω από οποιαδήποτε συσκευή. Η μουσική που έχω ακούσει και έχω ανακαλύψει εξαιτίας του, απλά δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο, ούτε και η τρομαχτικότατη ευκολία του. Στην δουλειά, στο αυτοκίνητο, στο σαλόνι, στο κρεβάτι, στις διακοπές... Τα πάντα και παντού. Ναι, εύχομαι οι καλλιτέχνες να έπαιρναν μεγαλύτερο μερίδιο, οπωσδήποτε.

Την ίδια ώρα, τα βινύλια πιάνουν μούχλα σε κάποιο έπιπλο και η ακριβοπληρωμένη συλλογή μου από CD πιάνει χώρο στα ράφια. Όπως και στις κιθάρες, παραμένω ανθεκτικός στην vintage-ολαγνεία.

@Trolley

Αν και εγώ έχω ικανή δισκοθηκη, αναγκάστηκα εσχάτως να την αποθηκεύσω όπου και θα παραμείνει έτσι τουλάχιστον για μερικά χρόνια ακόμα. Επομένως αναγκαστικά κάποια πλατφόρμα με εξυπηρετεί. Όπως λέει και ο @Έκτορας η ευκολία του να έχεις πρόσβαση σε πολλή μουσική ανα πάσα στιγμή και τόπο είναι σημαντική. Μάλλον θα ριξω μια ματια και στο Tidal αν η ποιότητα του ειναι εμφανώς καλύτερη θα το κρατήσω.

Μάλλον θα ριξω μια ματια και στο Tidal αν η ποιότητα του ειναι εμφανώς καλύτερη θα το κρατήσω.
Γι' αυτό το έγραψα, να έχουμε τη γνώμη ανθρώπων με κάποιες απαιτήσεις, όπως ο JazzJoker ή εσύ. O Έκτωρ π.χ. δεν έγραψε κάτι κακό για την ποιότητα του Spotify, οπότε δεν έχει νόημα να του το προτείνω.

Θες να τα ακούσεις εδώ ή να στα στείλω με pm;
Καλά ντες, μία πλάκα κάναμε. Μη με μαλώνετε γιατί θα πάω να κρεμαστώ από κάνα πλάτανο.,😀

Κάναμε ένα live στο μαγαζι ενος φιλου με την μπάντα μου στο οποίο ειχε έρθει και ο αγαπητός cos_dr και παίξαμε ΜΟΝΟ ΔΙΚΑ ΜΑΣ τραγούδια. Μετά από μερικές μέρες ο φίλος με το μαγαζί μου είπε ότι ήρθε μια από αυτές τις εταιρίες τύπου ΑΕΠΙ και του ζήτησαν να πληρώσει πνευματικά δικαιώματα για το live που κάναμε. Εμείς εντωμεταξύ ούτε ξέρουμε ποιοι είναι.Φανταστειτε πως λειτουργούν αυτές οι εταιρίες...

Κάναμε ένα live στο μαγαζι ενος φιλου με την μπάντα μου στο οποίο ειχε έρθει και ο αγαπητός cos_dr και παίξαμε ΜΟΝΟ ΔΙΚΑ ΜΑΣ τραγούδια. Μετά από μερικές μέρες ο φίλος με το μαγαζί μου είπε ότι ήρθε μια από αυτές τις εταιρίες τύπου ΑΕΠΙ και του ζήτησαν να πληρώσει πνευματικά δικαιώματα για το live που κάναμε. Εμείς εντωμεταξύ ούτε ξέρουμε ποιοι είναι.Φανταστειτε πως λειτουργούν αυτές οι εταιρίες...
εμετός.,,😃

Τελικα τι εγινε, πληρωσε;
Όχι αλλά έχει βάλει δικηγόρο γιατί λένε θα τον πάνε δικαστικά. (Χλωμό το βλεπω)Πάντως του είπα αν πάνε στα δικαστήρια θα πάω για μάρτυρας και θα τους κάνω ρόμπα.Οι τύποι ζητάνε λεφτά για λογαριασμό μας χωρίς καν να τους ξέρουμε.Απλα είδανε live σου λέει ευκαιρία να τον δαγκώσουμε.

Και τωρα, ολοι ορθιοι: Θα ακουστει ο υμνος των ελληνικων εταιριων διαχειρισης πνευματικων δικαιωματων.

Και τωρα, ολοι ορθιοι: Θα ακουστει ο υμνος των ελληνικων εταιριων διαχειρισης πνευματικων δικαιωματων.
Μίλαγα νωρίτερα με ένα φίλο για φασολάκια το ζήτημα της ΑΕΠΙ. Τελικά ήτανε καλοί αυτοί; Γιατί εχάθησαν; Τίνες τους αντικαθιστούσι;

Όχι αλλά έχει βάλει δικηγόρο γιατί λένε θα τον πάνε δικαστικά. (Χλωμό το βλεπω)Πάντως του είπα αν πάνε στα δικαστήρια θα πάω για μάρτυρας και θα τους κάνω ρόμπα.Οι τύποι ζητάνε λεφτά για λογαριασμό μας χωρίς καν να τους ξέρουμε.Απλα είδανε live σου λέει ευκαιρία να τον δαγκώσουμε.
Θα έρθω καί εγώ μάρτυρας να δώσω ένορκη κατάθεση. Είμαι πάρα πολύ καλός, έχω πάει τόσες φορές σε δικαστήρια για διάφορα θέματα πού πλέον δε θέλω ούτε δικηγόρο, τα λέω εγώ. Καί εξώδικα γράφω. Αν μπλου πάρετε με 99 ευρώ το τροφοδοτικό πού θέλω θα τα πω άριστα αλλά επειδή είσαι εσύ θα έρθω και θα τα πω ωραία και έτσι. Να τους κάνει και αυτος αγωγή. Είναι ψέμα ότι έπαιξαν άλλη μουσική. να δούμε καί τί ισχύει με την άδεια του μαγαζιού καί νά σάς είχε νόμιμα μην την πάθουμε. Εγώ βέβαια θα έρθω ως μάρτυρας για το ότι παίξατε δικά σάς τραγούδια αποκλειστικά εκείνη τη μέρα. Για τα άλλα θα δούμε και το πολύ πολύ θα ψευδομαρτυρησω. ,🤣

Μίλαγα νωρίτερα με ένα φίλο για φασολάκια το ζήτημα της ΑΕΠΙ. Τελικά ήτανε καλοί αυτοί; Γιατί εχάθησαν; Τίνες τους αντικαθιστούσι;

" Τον Φεβρουάριο του 2017 ξέσπασε οικονομικό σκάνδαλο, μετά από έλεγχο στα λογιστικά βιβλία της ΑΕΠΙ, ο οποίος αφορούσε στην περίοδο 2011-14. Από το πόρισμα του ελέγχου προέκυψαν -μεταξύ άλλων- πνευματικά δικαιώματα της τάξης των 42 εκατ. ευρώ τα οποία δεν διανεμήθηκαν στους δικαιούχους, παρακράτηση προμηθειών σε αδελφές εταιρείες και οργανισμούς του εξωτερικού, υπέρογκες αμοιβές μελών του διοικητικού συμβουλίου (καθώς και συγγενών τους) και δάνεια της εταιρείας σε μέλη του ΔΣ, τα οποία είχαν εγκριθεί από το ίδιο το συμβούλιο.

Τον Μάρτιο του 2018 η εισαγγελία Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του Προέδρου της ΑΕΠΙ, και άλλων μελών του διοικητικού συμβουλίου για επτά κακουργήματα

Δύο μήνες αργότερα, η άδεια λειτουργίας της ΑΕΠΙ ανακλήθηκε οριστικά."

Απο wikipedia

'Αφησες έξω και κάποια εξόχως αστεία σκηνικά που επι τελευταίων ημερών πριν τους βάλουν μέσα προσπαθούσαν να εξαφανιστούν στην Κύπρο :LOL:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back