Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Τωρα το βγαζει η ΚΡΙΚΡΙ αλλα που να συγκριθουν με τα αναλογικα παγωτα των 80ζ
Κάτσε για να καταλάβω, εννοείς παγωτό με σύκα μέσα ή με γεύση σύκου? 

Σε παγωτο ΑΓΝΟ τα θυμαται κανεις?

Πεντάκιλο παίρναμε.

Γιατί? Πρώτη φορά το ακούω αυτό?

Γιατί τα σύκα είναι ένα ανάποδο λουλούδι στην πραγματικότητα.

Ένα λουλούδι από έξω προς τα μέσα δηλαδή.

Και για να γονιμοποιηθεί, χρειάζεται ένα μικρό έντομο, που μπαίνει μέσα στο λουλούδι, και μένει για πάντα μέσα (ακόμα και όταν το τρώμε, υπάρχει εκεί ένα πρώην έντομο, που έχει γίνει πια μέρος του σύκου), γίνεται μέρος του λουλουδιού.

Γι' αυτό οι vegan θεωρούν ότι το σύκο δεν είναι αποκλειστικά φυτικό, υπάρχει ζωϊκό dna εκεί μέσα λένε.

Γι' αυτό οι vegan θεωρούν ότι το σύκο δεν είναι αποκλειστικά φυτικό, υπάρχει ζωϊκό dna εκεί μέσα λένε.
image.gif

Πεντάκιλο παίρναμε.

Γιατί τα σύκα είναι ένα ανάποδο λουλούδι στην πραγματικότητα.

Ένα λουλούδι από έξω προς τα μέσα δηλαδή.

Και για να γονιμοποιηθεί, χρειάζεται ένα μικρό έντομο, που μπαίνει μέσα στο λουλούδι, και μένει για πάντα μέσα (ακόμα και όταν το τρώμε, υπάρχει εκεί ένα πρώην έντομο, που έχει γίνει πια μέρος του σύκου), γίνεται μέρος του λουλουδιού.

Πωωωωωωωωω

(Κ για το 5κιλο κ για το ραντομ αλλά ενδιαφέρον φακτ που μόλις μου έμαθες)

Κάτσε για να καταλάβω, εννοείς παγωτό με σύκα μέσα ή με γεύση σύκου? 

Στην ουσία ήταν παγωτό βανίλια με γλυκό κουταλιού σύκο και σιρόπι σύκο, αλλά μέσα.

Και η βανίλια δηλαδή είχε μια γεύση σύκου.

Στην ουσία ήταν παγωτό βανίλια με γλυκό κουταλιού σύκο και σιρόπι σύκο, αλλά μέσα.

Και η βανίλια δηλαδή είχε μια γεύση σύκου.
Δεν το θυμάμαι. Μάλλον δεν θα το είχα φάει κιόλας, γιατί δεν είμαι φαν των σύκων. 

Δεν το θυμάμαι. Μάλλον δεν θα το είχα φάει κιόλας, γιατί δεν είμαι φαν των σύκων. 

Εμείς είχαμε από παλιά εξοχικό εδώ στο Πόρτο Ράφτη (μιλάμε τώρα ίσως και για 45 χρόνια πριν).

Στον δρόμο λοιπόν από την Αθήνα προς το Πόρτο Ράφτη, υπήρχε μια μονάδα της ΑΓΝΟ (αποθήκη σίγουρα, και ίσως και εργοστάσιο δεν θυμάμαι).

Ε, κάναμε πάντα στάση το καλοκαίρι για ένα πεντάκιλο παγωτό σύκο.

Το παγωτό είναι καϊμάκι (μαστίχα μπεηζντ) από τον Παυλίδη στην Κατεχάκη.

Το γλυκό είναι χειροποίητο βύσσινο που φτιάχτηκε χτες κ ήδη κοντεύει να τελεψει?

IMG_20230703_215854.jpg

Το παγωτό είναι καϊμάκι (μαστίχα μπεηζντ) από τον Παυλίδη στην Κατεχάκη.

Το γλυκό είναι χειροποίητο βύσσινο που φτιάχτηκε χτες κ ήδη κοντεύει να τελεψει?

Προβολή συνημμένου 36859
Έλα ρε Βρασίδα, έλα...? Τι μας κάνεις βραδιάτικα....

@vrasidas27 Ορίστε, δες τι με ανάγκασες να κάνω...?

Το παγωτό που θα βάλεις πάνω στο εκμέκ δεν βλέπω κι ανησυχώ.

Θα ξαναπαραγγείλεις σε καμιά ώρα?

Γιατί τρία εκμέκ δεν φτάνουν ούτε για μυρωδιά.

Σε παγωτο ΑΓΝΟ τα θυμαται κανεις?
Ρε φίλε ναι. Ότι πιο γιαγιαδίστικο υπήρχε μετά το παγωτό καϊμάκι. Σου έλεγε η γιαγιά έχω παγωτό, χαιρόσουν, άνοιγε κατάψυξη και ήταν τέτοιο. Έμενες με ...τη χαρά στο χέρι. Αφήνω δε τη παραδιπλανή συσκευασία παγωτού που είχε μέσα ντολμαδάκια και γεμιστά από προχθές

Αυτά καλό είναι να γίνονται 

Άνθρωποι καταστρέφονται λαίμαι ....

Αφήνω δε τη παραδιπλανή συσκευασία παγωτού που είχε μέσα ντολμαδάκια και γεμιστά από προχθές

Μια χαρά ήσουν εσύ.

Και φαγητάρα και γλυκάρα απ' την γιαγιά.

Ρε φίλε ναι. Ότι πιο γιαγιαδίστικο υπήρχε μετά το παγωτό καϊμάκι. Σου έλεγε η γιαγιά έχω παγωτό, χαιρόσουν, άνοιγε κατάψυξη και ήταν τέτοιο. Έμενες με ...τη χαρά στο χέρι. Αφήνω δε τη παραδιπλανή συσκευασία παγωτού που είχε μέσα ντολμαδάκια και γεμιστά από προχθές
Η γιαγιά ήταν μπροστά λέμε .

Σκότωνε το παγωτο

Πρώτη φορά το δοκίμασα κάπως έτσι όπως περιγράφεις κ από τότε στα ηλεκτρονικά στην είσοδο του χωριού που είχαν αγνό κ πηγαίναμε νωρίς το απόγευμα έπαιρνα αυτό. 

Πιο μετά που πηγαίναμε στα άλλα ηλεκτρονικά στην πλατεία, έπαιρνα πύραυλο. 

Εγώ επειδής ήμουν θύμα της διαφημίσεως, έπαιρνα τα εξής

Προβολή συνημμένου 36861

Προβολή συνημμένου 36862

Προβολή συνημμένου 36863
Το πρώτο κ το τελευταίο πολύ δυνατά. Τα παίρνω ακόμη όταν τα βρίσκω .

Το δεύτερο τι είναι? Δεν το πρόλαβα. Ήταν ΑΦΤΟ τέλη εητιζ αρχές ναιντιζ? Η μιλάμε για πιο μετά?

Το δεύτερο τι είναι? Δεν το πρόλαβα. Ήταν ΑΦΤΟ τέλη εητιζ αρχές ναιντιζ? Η μιλάμε για πιο μετά?
Ποια 80s, δεν τα πρόλαβα δυστυχώς, το 1989 είμαι.

Solero της Algida, πότε να ήταν αυτό, λογικά 1997-1999. Μια βλακεία και μισή. Απλά είχε καλή διαφήμιση.

Άντε ρε τα άλλα υπάρχουν ακόμα? Εγώ παίρνω μόνο παγωτό Παπασπύρου που έλεγε και ο σχωρεμένος ο Αλέφας ?

Ποια 80s, δεν τα πρόλαβα δυστυχώς, το 1989 είμαι.

Solero της Algida, πότε να ήταν αυτό, λογικά 1997-1999. Μια βλακεία και μισή. Απλά είχε καλή διαφήμιση.

Άντε ρε τα άλλα υπάρχουν ακόμα? Εγώ παίρνω μόνο παγωτό Παπασπύρου που έλεγε και ο σχωρεμένος ο Αλέφας ?
Ναι υπάρχουν. Τώρα τι μάρκα τα κυκλοφορεί θα σε γελάσω.

Αυτό με τις μπίλιες είναι σαν το δικό μας το σπρώξε γλύψε. Υπήρχε ένα ωραίο παλιά με γεύση πορτοκάλι ? νομίζω Γκρίλο ήτανε. Κ ένα άλλο κορυφαίο που κυκλοφόρησε για ένα φεγγάρι με γεύση κόκα κόλα. Μια κ λες για διαφήμιση ?

Αυτό νομιζω ήταν Αλτζιντα 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back