Parker guitars, dead...το ξέρατε?

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
εγώ όχι.

Εδω και κάποια χρόνια που συζητάμε εδώ, δεν θυμάμαι να το έφερε η κουβέντα.

Εχουν πουληθεί στην Fishman, που δεν συνεχίζει την παραγωγή.

Αφού λέει ότι τα τάστα είναι κολλημένα με κόλλα χωρίς λούκια, και ωραία να ήταν εμφανισιακά πάλι θα χρεοκοπούσε

Εγώ είχα μείνει στην Washburn (αν δεν κάνω λάθος) εποχή.

Από όταν πούλησε ο Ken, οι κιθάρες πήραν την κάτω βόλτα.

Από τότε σταμάτησαν ουσιαστικά να είναι Parker, και έγιναν "τύπου Parker" κιθάρες.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κάνα δύο φίλοι back in the 90s, είχαν πάρει. Ο ήχος ήταν ΟΚ, αλλά το βάρος-πούπουλο ήταν εντυπωσιακό.  

Αυτές ήταν πολύ καλές κιθάρες.
Τέλη '90s ήταν, άντε βαριά- βαριά early '00. Όπως είπα το βάρος ήταν εντυπωσιακό, ο ήχος δεν ήταν να πέσεις στα πατώματα, αλλά ήταν ΟΚ- λίγο "ιδιαίτερος" κυρίως στα καθαρά τους.

Είχε βγάλει και μπάσα κάποια στιγμή, αλλά ουδέποτε είδα κάποιο από κοντά. Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι ήρθε ποτέ στην Ελλάδα μπάσο Parker.    

Αυτές ήταν πολύ καλές κιθάρες.
Κ οι fly κ ακομα πιο πολυ οι nitefly μ'αρεσαν πολυ. Αλλα δυστυχως το γεγονος πως δεν υπαρχει πια παραγωγη τις κανει απαγορευτικες σε οσο καλη τιμη κ να βρεθουν. Κ ενταξει το προβλημα με τα κολλημενα ταστα. Αλλα δυστυχως δε μπορεις να βρεις ανταλλακτικα ουτε στους μαγνητες-πλακετα που ειναι σχεδιασμενα για αυτη (fly) κ πολυ περισσοτερο για το τρεμολο (κ στις fly κ στις nitefly). 

Απο ηχο στα καθαρα ειδικα στις nite fly μπορεις να κανεις ενδιαφεροντα πραγματακια. Αλλαζεις κ πιγκαρντ με μαγνητες κ σε συνδυασμο με το πιεζο καποια τζαζοκαθαρα γινονται πολυ ιδιαιτερα κ μπορει να φερει σε semi-hollow καταστασεις. Στα crunch κ φουλ βρωμικο δε μου αρεσαν ποτε, παρολα αυτα αν δεν υπηρχε το προβλημα με τα ανταλλακτικα η nitefly θα με εψηνε αρκετα...

Τέλη '90s ήταν, άντε βαριά- βαριά early '00. Όπως είπα το βάρος ήταν εντυπωσιακό, ο ήχος δεν ήταν να πέσεις στα πατώματα, αλλά ήταν ΟΚ- λίγο "ιδιαίτερος" κυρίως στα καθαρά τους.

Είχα παίξει με μια κάποτες, και είχα πάθει πλάκα.

Και ήταν από τις πρώτες που είχαν acoustic piezo και ήταν midi ready ταυτόχρονα.

Εγώ είχα μείνει στην Washburn (αν δεν κάνω λάθος) εποχή.

Από όταν πούλησε ο Ken, οι κιθάρες πήραν την κάτω βόλτα.

Από τότε σταμάτησαν ουσιαστικά να είναι Parker, και έγιναν "τύπου Parker" κιθάρες.

Οντως, εχουν εξαφανιστει εδω και αρκετα χρονια... πρεπει να εχει 5-6 χρονια που εκλεισε το εργοστασιο. Και για καποια χρονια πριν απο αυτο οπως ειπε ο φιουζιος ηταν "τυπου" Parker, ουσιαστικα κλασσικες superstrat που πνιγηκαν μεσα στον λοιπο ανταγωνισμο.

Αλλα οι "πραγματικες" Parker των late '90s/early '00s ηταν το κατι αλλο. Περι ηχου φυσικα κολοκυθοπιτα, αλλα σχεδιαστικα και κατασκευαστικα οι κιθαρες ειναι οροσημο στο χωρο. Τρομερα innovative, και τολμω να πω πολυ πετυχημενες για τοσο "τολμηρες" κατασκευες. Και ακομα και μερικες απο τις πιο "ταπεινες" οπως η Nitefly (που ηταν ουσιαστικα μια συμβατικη strat με fly-ish μανικι) ηταν πολυ αξιολογα οργανα αν σου αρεσε το feel.

Οσο για τον Ken Parker εχει εδω και χρονια που ασχολειται με τις archtop, οπου συνεχιζει να φερνει τα ανω κατω, τον ειχαμε συζητησει παλαιοτερα εδω:

Είχα παίξει με μια κάποτες, και είχα πάθει πλάκα.
Τώρα μιλούσα με τον αδερφό του ενός- την έχει ακόμα το πουλάκι μου.

Δέχομαι προσφορές ?

Δυστυχώς...πριν από λίγα χρόνια είχα πάει στον Νάκα να τσεκάρω μάλλον το τελευταίο μοντέλο που βγήκε με το όνομα Parker. Ενα χιλιάρικο και κάτι ψιλά, low end μοντέλο για Parker καμια σχέση με τις καλές εποχές αλλα και πάλι...

Ο μόνος λόγος που δεν κοιτάζω πλέον ούτε για μεταχειρισμένη είναι τα proprietary ανταλλακτικά (ειδικά τα "ελατήρια" του τρεμολο με 10-38 και εναν τονο κάτω καλή τυχη, arm κοκ.).

Από τοτε μου με έσκισε η μέση μου πάντως μετανιώνω που δεν καταφερα ποτέ να πάρω μια "καλή" Parker εκει στα 2.5 κιλά μαξ όταν έπρεπε...

ΥΓ: για μένα εδω και 20 χρόνια τουλάχιστον οι κιθάρες θα έπρεπε να έπαιρναν αυτο που σχεδιασε ο Ken και να το βελτίωναν αντί να ασχολούμαστε ακόμα με αρχαίες κατασκευές...νομιζω το ειχα γραψει και καποτε εδω περα μεσα, φέρτε μου μια κιθαρα με τις λυσεις των Parker αλλά με μπράτσο που να μου κάνει και καίω τις στρατοκαστερ μου εκείνη την στιγμή...

Αλλα οι "πραγματικες" Parker των late '90s/early '00s ηταν το κατι αλλο. Περι ηχου φυσικα κολοκυθοπιτα, αλλα σχεδιαστικα και κατασκευαστικα οι κιθαρες ειναι οροσημο στο χωρο. Τρομερα innovative, και τολμω να πω πολυ πετυχημενες για τοσο "τολμηρες" κατασκευες.

Εκείνη την εποχή να έχουν stainless steel frets, piezo, να είναι midi ready, να έχουν stereo output jack (για το piezo και τους μαγνήτες), να έχουν τρέμολο που μπορούσες να επιλέξεις μόνο bend down, ή freefloat, ή fixed bridge, ρύθμιση του ελατηρίου χωρίς να μπεις στο πίσω μέρος της κιθάρας, και μπράτσο από ένα carbon fibre/glass/epoxy composite υλικό που δεν "έπαιρνε" με τίποτα, κλπ, ε το λες και επαναστατικό.

Εγώ λιγουρευόμουν την Fly mojo τότενες.

εκει στα 2.5 κιλά μαξ όταν έπρεπε...
Noiz... έχουμε λύσεις για τα πάντα λαίμαι

O Jazzjoker μας αποκάλυψε ότι έχει στην κατοχή του tele (πρόσεξε τι είπα, tele) βάρους 2,5 κιλών... Πλεύρισε τον μπας και - και δεχόμεθα προσφορές ? 

Εγώ λιγουρευόμουν την Fly mojo τότενες.
Λιγουρεύεσαι αλλά δεν μου δίνεις προσφορά... Α, και είναι κόκκινου χρώματος

O Jazzjoker μας αποκάλυψε ότι έχει στην κατοχή του tele (πρόσεξε τι είπα, tele) βάρους 2,5 κιλών... Πλεύρισε τον μπας και - και δεχόμεθα προσφορές ? 

2 στα 2 σε 2 σελιδες. Μηπως εχεις αναλαβει την αναβαθμιση των αγγελιων στην νεα ιδιοκτησια του νοιζ. Δηλαδης απο μοντερεητορ======>πρακτορ αγγελιων. Παρακολουθει ολα τα θρεντ, αφουγκραζεται τους συμμετασχοντε, διαβαζει τις αναγκες τους και τελικα προτεινει στον καθενα αυτο που χρειαζεται πριν καν το καταλαβει ο ιδιος?

Κιθάρα με Τέλε σώμα δεν είχα, έχω και δεν θα έχω ποτέ, μπράβο στον Λέο το 1950 αλλά μέχρι εκεί...δεν ειναι μονο το βάρος φίλτατε Τέρυ, είναι και όλα τα υπολοιπα.

Το προβλημα δεν ειναι μονο το βάρος, πάω αν ειναι τις στρατ μου στον "δικο" μου και τις κάνει ελβετικό τυρι...σταθερότητα, λύσεις τρεμολο, neck heel κοκ (και δεν αναφέρω τα ταστα γιατι ατσαλινα έχω βάλει στις δικές μου εδω και καιρο).

Οπως έγραψα, εδω και 10ετιες οι κατασκευαστές επρεπε να επαιρναν σαν βάση τις Parker και να το προχωρούσαν από εκεί.

πρακτορ αγγελιων. Παρακολουθει ολα τα θρεντ, αφουγκραζεται τους συμμετασχοντε, διαβαζει τις αναγκες τους και τελικα προτεινει στον καθενα αυτο που χρειαζεται πριν καν το καταλαβει ο ιδιος?

Τύφλα να 'χει ο γούγλης.

Ο άνθρωπος που ξεφτίλισε τους αλγόριθμους και την ΑΙ.

πρακτορ αγγελιων
Πρακτορέιτορ ?

Φίλος, αφού διακρίνω "ανάγκες", είπα να κάνω τον broker για να φέρω σε επαφή την πιθανή ζήτηση με την πιθανή προσφορά...   

Τύφλα να 'χει ο γούγλης.

Ο άνθρωπος που ξεφτίλισε τους αλγόριθμους και την ΑΙ.
Ποιος γουγλης τωρα. Εδω εχουμε πραγματικους νεοτερισμους.

Κ με γνωμονα τον ανθρωπο λεμε

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back