Tube amp cooldown

Νέκκων ὁ Θεσσαλονικεύς

Nekkon

Gretsch addict 🎸
Πόντοι
1,158
Χαίρετε!

Κατά πόσο ισχύει το ότι ένας λαμπάτος ενισχυτής αμέσως μετά τη χρήση που είναι ζεστός ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ να μετακινηθεί; Και για πόση ώρα;

Τρία λεπτά stand by και άλλα τρία λεπτά αφού τον κλείσεις για να πέσει λίγο περισσότερο η θερμοκρασία στις λάμπες- αυτό (το συνολικά 6λεπτο) θεωρείται ως το ασφαλές όριο για να μετακινήσεις με ασφάλεια τον (λαμπάτο) ενισχυτή. 

Αυτά, μέσες- άκρες, αναφέρουν οι "σοφές κεφαλές" επί των λαμπάτων.

Δεν είναι απαραίτητο ότι θα πάθει κατι. Απλά, οι λάμπες είναι πιο επίφοβο να πάθουν ζημια.

Ρε παιδιά, και το αυτοκίνητο όταν το βάζουμε μπροστά, θέλει μερικά λεπτά στο ρελαντί πριν ξεκινήσουμε (τον χειμώνα περισσότερα), να ζεσταθεί λίγο η μηχανή που πέφτει το λάδι.

Το κάνει πολύς κόσμος?

Ρε παιδιά, και το αυτοκίνητο όταν το βάζουμε μπροστά, θέλει μερικά λεπτά στο ρελαντί πριν ξεκινήσουμε (τον χειμώνα περισσότερα), να ζεσταθεί λίγο η μηχανή που πέφτει το λάδι.

Το κάνει πολύς κόσμος?
δεν είναι το ίδιο

Απλά για λίγο κινούνται τα πιστόνια χωρίς πολύ λάδι. Ή το σωστό.

Στα νήματα υποτίθεται αν είναι ζεστά, ένα τράνταγμα μπορεί να τα κόψει.

Το κάνει πολύς κόσμος?
Κάποιος έχει κέφια σήμερα και νομίζω ότι ξέρω το λόγο...

emoticon-with-golden-bitcoin-sign-eyes-vector-20804325.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κάποιος έχει κέφια σήμερα και νομίζω ότι ξέρω τον λόγο...

Μπα, τα έδωσα με 10% plus κέρδος (πήρα $18.800 έδωσα $20.900).

Ελπίζω να ξαναπέσει.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Το κάνει πολύς κόσμος?

Νομίζω ότι το ιδανικότερο δεν είναι αυτό, αλλά να ξεκινάμε το όχημα μετά από μισό λεπτό, και να διατηρούμε χαμηλές στροφές μέχρι να πιάσει θερμοκρασία ο κινητήρας (κάνα 15λεπτο), ωστε τα λάδια να γίνουν τόσο ρευστά όσο χρειάζεται.

Όπως κάνουμε και στους λαμπατους. Βάζουμε μπροστά, χαϊδεύουμε τις χορδές με καμία τζαζιά για κάνα 10λεπτο, και μετά ξεκινάμε thrash...?

Νομίζω ότι το ιδανικότερο δεν είναι αυτό, αλλά να ξεκινάμε το όχημα μετά από μισό λεπτό, και να διατηρούμε χαμηλές στροφές μέχρι να πιάσει θερμοκρασία ο κινητήρας (κάνα 15λεπτο), ωστε τα λάδια να γίνουν τόσο ρευστά όσο χρειάζεται.

Νομίζω ότι 15λεπτο είναι πολύ. Πέντε λεπτάκια (όχι τον χειμώνα) αρκούν.

Άποψη μου είναι ότι 5 λεπτά δεν αρκούν για να ξεκινησεις να σκίζεις έναν κινητήρα. Καλά καλά δεν έχει ανεβάζει θερμοκρασία νερού. Τα λάδια καθυστερούν ακόμα παραπάνω να ζεσταθούν. Για τον χειμώνα ούτε λόγος. 

Άποψη μου είναι ότι 5 λεπτά δεν αρκούν για να ξεκινησεις να σκίζεις έναν κινητήρα

Ναι βρε, δεν είπαμε να τον σκίσεις μόλις ξεκινήσεις.

Πέντε λεπτά ρελαντί, και μετά ήρεμα για λίγο, εννοείται.

Εκτός και βάλεις διστόρσια μπροστά και παίζεις μόνο με το καθαρό κανάλι. :classic_biggrin:

Εκτός και βάλεις διστόρσια μπροστά και παίζεις μόνο με το καθαρό κανάλι.

Με το ντιστορσιο μπροστα, σε καθαρό κανάλι, πιέζονται οι προενισχυτριες αραγε?

Με το ντιστορσιο μπροστα, σε καθαρό κανάλι, πιέζονται οι προενισχυτριες αραγε?

Δεν ξέρω, να ελέγξεις το κάρτερ του λαδιού. :classic_tongue:

Χαίρετε!

Κατά πόσο ισχύει το ότι ένας λαμπάτος ενισχυτής αμέσως μετά τη χρήση που είναι ζεστός ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ να μετακινηθεί; Και για πόση ώρα;
 Εντάξει δεν απαγορεύεται, με προσοχή όμως πάντα η μετακίνηση.....,  αλλά καλό είναι να περιμένεις ένα δεκάλεπτο για να κρυώσουν οι λάμπες.

Όσο για τα αυτοκίνητα βάζεις μπρος και φεύγεις.., απλώς στο πρώτο πεντάλεπτο δεν ανεβαίνεις πάνω από τις 3 με 3,5 χιλιάδες στροφές.

Όσο για τα αυτοκίνητα βάζεις μπρος και φεύγεις.., απλώς στο πρώτο πεντάλεπτο δεν ανεβαίνεις πάνω από τις 3 με 3,5 χιλιάδες στροφές.

Γιατί ρε γκαζοφονιά :classic_biggrin: , θα ξεκινήσεις και στο πεντάλεπτο θα χτυπήσεις κόφτη ασούμε? :classic_tongue:

Γιατί ρε γκαζοφονιά :classic_biggrin: , θα ξεκινήσεις και στο πεντάλεπτο θα χτυπήσεις κόφτη ασούμε? :classic_tongue:
Πέντε σχεδόν λεπτά από το σπίτι μου έχω ανάβαση με φουρκέτες, μικρή μεν αλλά ανάβαση....

Πέντε σχεδόν λεπτά από το σπίτι μου έχω ανάβαση με φουρκέτες, μικρή μεν αλλά ανάβαση....

Μέχρι να φτάσεις είσαι εντάξει.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back