Γεια χαρά και πάλι, γράφω για να πω τις εντυπώσεις τόσο απο τη συναλλαγή απο το reverb και NI, όσο για ένα τεχνικό θέμα που προέκυψε.
Η παραγγελία έγινε τέλη Μαίου και το προϊόν (Traktor kontrol z2) έφτασε περίπου 2 εβδομάδες μετά. Το προϊόν ήταν a-stock(refurbrished) , σε τέλεια κατάσταση, σαν καινούριο. Με λίγα λόγια όλα άψογα.
Αντιμετώπισα όμως πρόβλημα, το οποίο ήταν πως δε δούλευαν τα phono inputs, σε κανένα απο τα δύο κανάλια.Το ίδιο πικαπ με την ίδια ακριβώς συνδεσμολογία έβγαζε ήχο σε άλλον κακής ποιότητας μίκτη. Κατόπιν επικοινωνίας που είχα με την Native instruments, μου ζήτησαν να στείλω πίσω το μικτη και μου τον αντικατέστησαν. Τον παρέλαβα την περασμένη Δευτέρα και το πρόβλημα ήταν ακριβώς το ίδιο! Έγινε ξανά επικοινωνία με την εταιρία η οποία προσπαθούσε να βγάλει άκρη.
Τελικά το κουλό της υπόθεσης πάνω στο οποίο θα ήθελα τη γνώμη σας είναι το εξής : αφου είδα και αποείδα σκέφτηκα να συνδέσω το μίκτη στο ισόγειο που εκεί υπάρχει άλλη φάση , το κτίριο έχει τριφασικό ρεύμα. Ενώ όλες οι πρίζες της μιας φάσης στον όροφο, δημιουργούσαν το πρόβλημα, στην άλλη φάση στο ισόγειο λειτούργησε απροβλημάτιστα! Το ακόμα πιο κουλό είναι πως ο μίκτης λειτουργεί απο 100-240 volt , που σημαίνει πως σε "προβληματικά" ρεύματα απο αποψης volt δεν υπάρχει θέμα λειτουργίας, επίσης ο άλλος κακής ποιότητας μίκτης στο "προβληματικό" ρεύμα λειτούργησε μια χαρά. Έχετε συναντήσει ποτέ κάτι τέτοιο; Η εταιρία όχι! Έχασα σχεδόν δυο μήνες για το τίποτα αλλά οκ , φαίνεται πως το πρόβλημα εντοπίστηκε. Μένει να βρεθεί η ακριβής αιτία του και να λυθεί. Ελπίζω μόνο να μην έχω τα ίδια όταν θα πηγαίνω το μίκτη απο μέρος σε μέρος που αλλάζουν τα ρεύματα, αυτήν την ανησυχία την εξέφρασα και στη native instruments και μου έκαναν λίγο τον κινέζο να πω την αλήθεια. Ελπίζω αυτό το φαινόμενο του ρεύματος να είναι μεμονωμένο.
Γενικά πάντως αν εξαιρεσουμε το κουλό αυτό θέμα, η εμπειρία τόσο απο reverb όσο και απο τη native instruments ( κατάσταση προϊόντος, υποστήριξη) ήταν εντάξει.