Πόσες τελεκάστερ έχετε?

Εκτός από τελεκάστερ που είναι η καλύτερη κιθάρα στον κόσμο, τι άλλα είδη κιθαρας έχετε στην κατοχή

• Stratocaster

Ψήφοι: 58 73.4%
  • Ταυράκι (Gibson ή άλλο)

Ψήφοι: 12 15.2%
  • Les Paul (Gibsonή άλλο)

Ψήφοι: 34 43.0%
  • Yamaha (any)

Ψήφοι: 9 11.4%
  • Ibanez (any)

Ψήφοι: 11 13.9%
  • Jazzmaster (any)

Ψήφοι: 7 8.9%
  • Squier (any)

Ψήφοι: 12 15.2%
  • Epiphone (any)

Ψήφοι: 13 16.5%
  • Άλλη - οποιασδήποτε μάρκας

Ψήφοι: 41 51.9%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    79
9 ώρες πριν, JimmyPap είπε

Καταρχάς τέλε με διπλό στο bridge δεν είναι τέλε. Όλος ο ήχος της τέλε είναι ο μονός στη γέφυρα. Αφιερωμένο σε αυτούς που κάνουν τέτοια πράγματα ?

Ότι πιο σωστό έχει ακουστεί Jimmy Pap ?

Για μενα που αγαπαω tele και Lp νομιζω η καλυτερη λυση ειναι αυτη.Παντα κατι με χαλαγε να την αποδεχτω ως pure tele (μπορει ο διπλος στο νεκ, μπορει τα 4 pots, δεν ξερω) παντα την εβλεπα σαν υβριδιο

38027858-329-640x853.jpg

Για μενα που αγαπαω tele και Lp νομιζω η καλυτερη λυση ειναι αυτη.Παντα κατι με χαλαγε να την αποδεχτω ως pure tele (μπορει ο διπλος στο νεκ, μπορει τα 4 pots, δεν ξερω) παντα την εβλεπα σαν υβριδιο

Προβολή συνημμένου 28828

Κε απω αφτιν αιχο

?

όσο είχα μία μια χαρά ήμουν. Από την ώρα που απέκτησα τη δεύτερη και μάλιστα συμβατικιά μου έχουν προσάψει όλες τις κατηγόριες του πλανήτου

όσο είχα μία μια χαρά ήμουν. Από την ώρα που απέκτησα τη δεύτερη και μάλιστα συμβατικιά μου έχουν προσάψει όλες τις κατηγόριες του πλανήτου

ε τωρα θα αποΧΤισις και τΡητη

Καταρχάς τέλε με διπλό στο bridge δεν είναι τέλε. Όλος ο ήχος της τέλε είναι ο μονός στη γέφυρα.
Απόλυτα αξιώματα δεν υπάρχουν.
Μια χαρά ακούγεται η τέλε και με μινι humbuckers.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Διπλός στη γέφυρα δεν είναι ακριβώς διπλός.

Θυμίζω ότι είναι WR που σημαίνει ένας συνδυασμός των δυο κόσμων. Για μένα ο WR στην γέφυρα δίνει αρκετά χαρακτηριστικά του κλασικού τελε μονού αλλά σίγουρα είναι διαφορετικός. Φυσικά όμως ΔΕΝ είναι ένας διπλός στον καβαλάρη όπως πχ σε μια SSH στρατ.

40 χρόνια τώρα στην δική μου οι αγαπημένες θέσεις ήταν νεκ και μέση με ενδιαφέροντα απλώς και όχι παραδοσιακό ήχο στην κάτω θέση.

με ενδιαφέροντα απλώς και όχι παραδοσιακό ήχο στην κάτω θέση.

απο την άλλη σκοτωνει με βρωμικο ηχο  (τον οποιο ουτε εγω ,ουτε εσυ χρησιμοποιουμε βεβαια)

O ΘΕΟΣ σχεδον ολο το live με την δικη σου το εβγαλε

Παντα κατι με χαλαγε να την αποδεχτω ως pure tele (μπορει ο διπλος στο νεκ, μπορει τα 4 pots, δεν ξερω) παντα την εβλεπα σαν υβριδιο

Τι να πει και ο dim που η δικια του εχει 2 διπλους μαγνητες, γεφυρα και headstock απο στρατ. Και ζυγιζει οσο μια τελε και μια στρατ μαζι. ?

δεν είναι και ο μόνος βέβαια.

Και αν θυμάσαι πρόσφατα σου είχα πει ότι βάζοντας OD στον bridge μου έβγαλα επιτέλους βρωμιά πάνω από το μιξ όπως την ήθελα. Κάτι που δεν το είχα κάνει ποτε.

Και θυμάμαι επίσης το 2010 που κατέβηκα να δω τους u2 νόμισα ότι μου κάνανε πλάκα όταν και οι Snow Patrol αλλά και ο κιθαρίστας του Aviv Geffen παίζανε με deluxe....

η αναβίωση της deluxe craze έγινε χάρη στους εναλλακτικούς

Και αν θυμάσαι πρόσφατα σου είχα πει ότι βάζοντας OD στον bridge μου έβγαλα επιτέλους βρωμιά πάνω από το μιξ όπως την ήθελα. Κάτι που δεν το είχα κάνει ποτε.

Το θυμαμαι. Ειχε βγαλει ωραιο ηχο.

Lead ηχος που κοβει στο μιξ = bridge μαγνητης. Δεν μπορει να υπαρχει αλλη εναλλακτικη, ειδικα σε tele που εχουν τον πιο "κοφτερο" bridge μαγνητη. Λιγο προσοχη θελει, μονο, η ρυθμιση των πριμων.

οι Snow Patrol αλλά και ο κιθαρίστας του Aviv Geffen παίζανε με deluxe....

η αναβίωση της deluxe craze έγινε χάρη στους εναλλακτικούς

Σιγουρα θα υπαρχουν κι αλλοι, καθως προκειται για μια iconic κιθαρα που καλυπτει τεραστιο φασμα ηχων, εχοντας και τρεμολο. Κανει πολλα περισσοτερα απο μια απλα τελε.

Κανει πολλα περισσοτερα απο μια απλα τελε.

εδω δεν θα συμφωνήσω.

Κάνει σίγουρα διαφορετικά και σίγουρα άλλα από αυτά που κάνει η τελε.

Αλλά πιστευω αν κάποιος θέλει να έχει την πλήρη σειρά επιβάλεται να έχει std, custom, deluxe.

Με ίσως απαραίτητες τις πρώτες δυό. Σίγουρα όλο το Νάσβιλ και ο Κηφ δεν μπορεί να κάνουν λάθος. Η τρίτη....μμμμ....τώρα πως βρέθηκα εγώ με κάτι τέτοιο είναι μεγάλη ιστορία και ίσως να την έχω διηγηθεί κι όλας, δεν θυμάμαι. Το σίγουρο είναι ότι τότε...μου γυάλισε!

'Εχω μια Baja αλλά εδώ και δυο βδομάδες ανακάλυψα τι θα πει πραγματικό twang με αυτή την Harley Benton:

@Tamtam Έκανες δίσκο και τραγούδι με τ' όνομα σου; ?

(Σορυ για το οφτοπικ, δεν ξέρω καν αν χρησιμοποιούν τελεκάστερ) ?

3 ώρες πριν, Tamtam είπε

Απόλυτα αξιώματα δεν υπάρχουν.
Μια χαρά ακούγεται η τέλε και με μινι humbuckers.

Ναι ρε συ εννοείται. Δεν λέω πως δεν θα είναι μια χαρά, απλώς θα απομακρυνθείς (λίγο έως πολύ) απο τον signature ήχο τέλε. Όπως και αν βάλεις διπλό neck σε strat.

Αλλά όλα υποκειμενικά είναι, αν σου αρέσει why not.

Σταματήστε να ποστάρετε, θα με κάνετε να πάρω τέλε στο τέλος

δεν εχω καμια σχεση με κιθαρες αλλα διαβαζοντας και ψαχνοντας στο ιντερνετ βρηκα αυτο δεν ξερω αν ειναι οφ τοπικ  αλλα ειναι αρκετα ενδιαφερον  https://www.ogdoo.gr/erevna/thema/oi-46-kalyteroi-kitharistes-olon-ton-epoxon
Δεν πρέπει να έχω διαβάσει κάτι χειρότερο ποτέ για μουσική. Και ναι είναι και off topic...
(Είχε να γράψει 4 γραμμές για τον Bo Diddley και γραφει 'Τον εκτίμησα που έφαγε μια ντουζίνα σουβλάκια πριν την συναυλία του στον Λυκαβηττό! Αξία ανεκτίμητη τα βραχάκια…)

Trending...

Νέα θέματα

Back