Πόσες τελεκάστερ έχετε?

Εκτός από τελεκάστερ που είναι η καλύτερη κιθάρα στον κόσμο, τι άλλα είδη κιθαρας έχετε στην κατοχή

• Stratocaster

Ψήφοι: 58 73.4%
  • Ταυράκι (Gibson ή άλλο)

Ψήφοι: 12 15.2%
  • Les Paul (Gibsonή άλλο)

Ψήφοι: 34 43.0%
  • Yamaha (any)

Ψήφοι: 9 11.4%
  • Ibanez (any)

Ψήφοι: 11 13.9%
  • Jazzmaster (any)

Ψήφοι: 7 8.9%
  • Squier (any)

Ψήφοι: 12 15.2%
  • Epiphone (any)

Ψήφοι: 13 16.5%
  • Άλλη - οποιασδήποτε μάρκας

Ψήφοι: 41 51.9%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    79
1 ώρα πριν, Tamtam είπε

Αυτό.

Εγώ απλά θα πω, διαλιέχτεεε...    Keith Richards, Jeff Buckley, Graham Coxon (Blur), Andy Summers (The Police), Muddy Waters, Albert Collins, Jimmy Page, George Harrison, Sheryl Crow...

Και εδώ ο τύπος που έπαιζε στο 1/2 της ταστιέρας

θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που πρόλαβε και τον είδε.

Και σε εμφάνιση που τα έσπαγε !

θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που πρόλαβε και τον είδε.

Και σε εμφάνιση που τα έσπαγε !
Ποιον?

Εγω είδα αυτήν πάντως στο Λονδίνο, όταν ακόμη μπορούσαμε να ταξιδεύουμε και μου έπεσε λίγο το σαγόνι...  'Εχει και σπουδαίο υλικό η τύπισσα. Πολύ "αύριο" και συγχρόνως πολύ "χτες" την ίδια στιγμή. Και ΄χει και attitude στο όργανο, κάτι που σπανίζει.

Και δεν θα πω ποια axes ΔΕΝ μ' αρέσουν γιατί θα προσβληθεί ο Αλεξ Ραπτάκης! :D
Το ξέρω ότι το λες για πλάκα, αλλά, αν κάποιος μπορεί πραγματικά να προσβληθεί από το γούστο κάποιου άλλου σε ένα μουσικό όργανο, τότε υπάρχει μεγάλο, θεμελιώδες πρόβλημα. Μπορεί να ακουστεί ψεύτικο και αλαζονικό, αλλά εμένα προσωπικά δε μπορεί να με προσβάλλει κανείς - δε θυμάμαι να έγινε ποτέ κάτι τέτοιο. Ότι και να μου πεις θα είναι είτε αντικειμενικό, άρα αλήθεια που πρέπει να δεχτώ, είτε υποκειμενικό που πρέπει να το σεβαστώ, είτε αμφιλεγόμενο που πρέπει να το σκεφτώ ή να μην ασχοληθώ γιατί δε μου πέφτει λόγος.

Το να μη σου αρέσουν οι Superstrat δε μου φαίνεται παράλογο. Και σίγουρα το να μην αρέσουν τόσο οι Flying V ή κάτι πιο extreme όπως οι Χ μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό, γιατί οι γωνίες είναι φτιαγμένες από τη φύση στο υποδεικνύουν κάτι το πιο κάτι πιο "επικίνδυνο", ή "edgy" που λένε και στο χωριό μου. Αντιθέτως οι καμπύλες συμβολίζουν ανγότητα και γονιμότητα, είναι (κυριολεκτικά) φυσικό να είναι πιο θελκτικές.

Οι μόνες Τέλε που μου αρέσουν είναι του Chapman, ειδικά αυτή η μπλε, αν και ξέρω ότι είναι σχετικά μέτρια όργανα
image.png
chapman-guitars-ml3-pro-traditional-classic-black-metallic.jpg

Το ξέρω ότι το λες για πλάκα, αλλά, αν κάποιος μπορεί πραγματικά να προσβληθεί από το γούστο κάποιου άλλου σε ένα μουσικό όργανο, τότε υπάρχει μεγάλο, θεμελιώδες πρόβλημα. Μπορεί να ακουστεί ψεύτικο και αλαζονικό, αλλά εμένα προσωπικά δε μπορεί να με προσβάλλει κανείς - δε θυμάμαι να έγινε ποτέ κάτι τέτοιο. Ότι και να μου πεις θα είναι είτε αντικειμενικό, άρα αλήθεια που πρέπει να δεχτώ, είτε υποκειμενικό που πρέπει να το σεβαστώ, είτε αμφιλεγόμενο που πρέπει να το σκεφτώ ή να μην ασχοληθώ γιατί δε μου πέφτει λόγος.

Όμορφα λόγια...

Δυο τελε εχω...(και οι δυο με SD Hot Rails που σπλιταρουν).Εχω και Gibson Les Paul και Srat αλλα αν επρεπε να διαλεξω ΜΙΑ μονο κιθαρα πχ για να βγαλω ενα live με διασκευες απο Chris Isaak εως Pantera....θα διαλεγα μια απο αυτες τις δυο....

Παιζουν τα παντα αξιοπρεπεστατα...

100_2846.JPG

2014-04-11 01.33.25.jpg

20160215_100245.jpg

IMG_20180319_155557.jpg

IMG_20180319_155648.jpg

Δυο τελε εχω...(και οι δυο με SD Hot Rails που σπλιταρουν).Εχω και Gibson Les Paul και Srat αλλα αν επρεπε να διαλεξω ΜΙΑ μονο κιθαρα πχ για να βγαλω ενα live με διασκευες απο Chris Isaak εως Pantera....θα διαλεγα μια απο αυτες τις δυο....

Παιζουν τα παντα αξιοπρεπεστατα...

Προβολή συνημμένου 28817

Προβολή συνημμένου 28818

Προβολή συνημμένου 28819

Προβολή συνημμένου 28820

Προβολή συνημμένου 28821
Εχεις τις πιο ιδιαίτερες τέλε που έχω δει. μακάρι να ήξερε κι ο δικ΄ςο μου guitar tech να φτιάξει κάτι με τόσο alternative look.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εχεις τις πιο ιδιαίτερες τέλε που έχω δει. μακάρι να ήξερε κι ο δικ΄ςο μου guitar tech να φτιάξει κάτι με τόσο alternative look.
Η πρωτη φτιαχτηκε το 2014 οταν γεννηθηκε η κορη μου.STELLACASTER Ηταν μια περιοδος που χαζευα καθημερινα το site με τις κιθαρες Trussart....και μου ειχαν κρεμασει τα ΤΣΑΟΥΛΙΑ....πανεμορφες και πανακριβες....μολις ειδα μια πλατη ψυγειου που ειχα για πεταμα απο διατρητο αλουμινιο λεω "εδω ειμαστε"....

Η δευτερη F16 TelAIRcaster ηταν ενα challenge..μολις εφυγα απο την 343Μ F16 (μετα απο 12χρονια) ηθελα να φτιαξω μια κιθαρα αποκλειστικα με θεμα το συγκεκριμενο αεροπλανο ....και υλικα απο το ιδιο το αεροπλανο (καταδικασμενα ?  ) Oποτε προσπαθησα η κιθαρα να ειναι οσο πιο spec correct γινεται....απο την βαφη (ειναι η βαφη που φοραει το ιδιο το αεροπλανο) μεχρι τα Knobs που ειναι απο Cockpit μεχρι τη γραμματοσειρα που ειναι η επισημη USAF font...κτλ)

Δεν ειναι project που θα τελειωσει σε μια μερα....θελει υπομονη....

Δε χρειαστηκε guitar tech....οτι απορια προεκυψε μου την ελυσαν συμφορουμιτες...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τι περιμενεις? Χτυπα μια με το σωστο neck (για τα γουστα σου), βαλε ενα καλο σετ μαγνητων, και δεν θα ξαναακουμπησεις στρατ....
Καλά, ξεκίνα κι εσύ τα βιντεάκια στο yt μόνο με strat και δεν θα ξαναπιάσεις tele, εγώ έτσι έκανα και γλίτωσα από φαγούρα 10 χρόνων ?

@NestorasΝέστωρ τα έχουμε ξαναπεί, αρχίζεις να αποκτάς μυθικές διαστάσεις strat holder, keep up the good work

Καλά, ξεκίνα κι εσύ τα βιντεάκια στο yt μόνο με strat και δεν θα ξαναπιάσεις tele, εγώ έτσι έκανα και γλίτωσα από φαγούρα 10 χρόνων ?

Και τωρα στρατ παιζω, αλλα κατι μου λειπει. Ή που θα παω να παρω μια τελε, ή που θα βαλω κανα βιντεο με Trower να φτιαχτω λιγο...

Εγώ έχω μία...άλλα δεν τη λες και ακριβώς telecaster.

Είναι μια Gene Baker B3 Phoenix Driftwood, η οποία με καλύπτει προς το παρόν για τις tele απαιτήσεις μου.

Εντάξει...μου αρέσoυν κιόλας οι συνδυασμοί που κάνει με τους mini humbuckers.

IMG_0404.JPG

Εαν εχει σχημα telecaster και φορα bridge μαγνητη telecaster, τοτε ειναι telecaster...

Η μονη "παραφωνια" που βλεπω ειναι το headstock.

Ωραια κιθαρα.

Καταρχάς τέλε με διπλό στο bridge δεν είναι τέλε. Όλος ο ήχος της τέλε είναι ο μονός στη γέφυρα. Αφιερωμένο σε αυτούς που κάνουν τέτοια πράγματα ?

Αφού το βγάλαμε αυτό από τη μέση τα πράγματα είναι λίγο πολύ απλά. Καμία κιθάρα όπως την έφτιαξε ο Θεός (δηλαδή τέλε με μονούς, strat με μονούς, λεσπώλ και ταυράκι με διπλούς ή P90) δεν κάνει τα πάντα.

Τελε= country, blues, rock

Strat=blues, rock

Lp-Sg=blues, rock, hard rock, metal

Αναλόγως προς ποια μεριά κλίνεις θα διαλέξεις και την κιθάρα που σου ταιριάζει. Αν θες κάτι πιο all round πιθανώς μία στρατ με διπλό στη γέφυρα θα καλύψει αρκετά είδη. Αν όμως θέλεις να έχεις όλους τους πιθανούς ήχους μία κιθάρα από το κάθε είδος είναι σίγουρα απαραίτητη.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back