- Πόντοι
- 4,208
Εξάχορδα ακόρντα μόνο σε chord solo
Να ακούσω chord solo με εξάφθογγα ακκόρντα να πέσω κάτω να προσκυνάω ασούμε.
Εξάχορδα ακόρντα μόνο σε chord solo
Να ακούσω chord solo με εξάφθογγα ακκόρντα να πέσω κάτω να προσκυνάω ασούμε.
Έχω μια βερσιόν του polka dots and moonbeams με κάτι ωραία voicings με ανοιχτές.
Ποια η διαφορά;
Καμμία διαφορα.Το ένα είναι να παίζεις ταυτόχρονα την μελωδία και την αρμονία του κομματιού, να εναρμονίσεις δηλαδή την μελωδία, και το άλλο είναι να κάνεις σόλο με ακκόρντα.
Το ένα είναι να παίζεις ταυτόχρονα την μελωδία και την αρμονία του κομματιού, να εναρμονίσεις δηλαδή την μελωδία, και το άλλο είναι να κάνεις σόλο με ακκόρντα.
Τώρα οι μαγκιές που ξεκίνησε o Montgomery και συνέχισαν και διάφοροι άλλοι αλητήριοι, παραμένουν στο πεδίο του σκέτου σόλο.
από που συνάγεται ότι δεν υπάρχει root? εφόσον σου δίνει το όνομα της συγχορδίας τότε η Root στην προκειμένη είναι η Ρε.δεν σε πιάνω
Roots are for sissies. ?Δλδ όταν κάποιος δει στη παρτιτούρα του D13b5b9 (ανευ σχεδιαγράμματος) δεν εννοείται οτι θα συμπεριλάβει τονική και 3η;
Δεν υπάρχει κανένας γρίφοςΜια ματιά στο δίκτυο βρίσκει τον μισό πλανήτη να κατεβάζει #@%$@! για το ακόρντο και να προσπαθεί να λύσει τον γρίφο.
Είναι ο συγκεκριμένος δακτυλισμός που πόσταρε ο dim στο αρχικό ποστ που δεν έχει τονική.από που συνάγεται ότι δεν υπάρχει root?
Η D ειπαμε δεν παιζεται. Ουτε ως νότα ουτε ως χορδηαπό που συνάγεται ότι δεν υπάρχει root? εφόσον σου δίνει το όνομα της συγχορδίας τότε η Root στην προκειμένη είναι η Ρε.
D13b5b9
1 (root) D
3rd F#
b5 Ab
7 C
b9 Eb
13 B
Το ότι δίνει το όνομα της συγχορδίας απλοποιεί τα πράγματα.
Ναι αλλά σου δίνει το όνομα της συγχορδίας. Αν δε σου το έδινε θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε με 2-3 ονόματα. Root έχει, είναι η Ρε απλά δεν την παίζει η κιθάρα.Είναι ο συγκεκριμένος δακτυλισμός που πόσταρε ο dim στο αρχικό ποστ που δεν έχει τονική.
Δεν λέει κάτι αυτό. Σου έχει δώσει το όνομα οπότε σ' αρέσει δε σ' αρέσει η συγχορδία είναι Ρε. Αν δε σου έδινε όνομα θα μπορούσες να την πεις με το άλλο όνομα που έγραψες στην αρχή. Εκτός κι αν σου έδινε και όλη την αρμονία του κομματιού οπότε θα έβρισκες από κει τι ακόρντο είναι.Η D ειπαμε δεν παιζεται. Ουτε ως νότα ουτε ως χορδη
Good for you.Και δε μου φάνηκε καθόλου παλούκι, από περιέργεια πήρα την κιθάρα και το έπιασα αμέσως το ακόρντο, δε θέλει και κανένα stretching φοβερό
Ναι αλλά σου δίνει το όνομα της συγχορδίας. Αν δε σου το έδινε θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε με 2-3 ονόματα. Root έχει, είναι η Ρε απλά δεν την παίζει η κιθάρα.
Για να μην τα μπερδεύω εφόσον μιλάμε για rootless ακόρντο και πάλι ΡΕ είναι η τονική καθότι την ονομασία μας της έχει δώσει ήδη ο author
Δεν λέει κάτι αυτό. Σου έχει δώσει το όνομα οπότε σ' αρέσει δε σ' αρέσει η συγχορδία είναι Ρε. Αν δε σου έδινε όνομα θα μπορούσες να την πεις με το άλλο όνομα που έγραψες στην αρχή. Εκτός κι αν σου έδινε και όλη την αρμονία του κομματιού οπότε θα έβρισκες από κει τι ακόρντο είναι.
Θα πρέπει να εξάγεις κάποιον κανόνα για κάθε περίσταση, του τύπου...για να έχω το τάδε ακόρντο, παίζω το δείνα voicing που απέχει το χ διάστημα από την τονική. Ακούγεται σαν rocket science, αλλά με μικρά βήματα, εστιασμένα σε ήχους που σου αρέσουν, βγαίνει άκρη.Συγνωμη αλλα το δικο μου μυαλο σε μια συγχορδια που ονομαζεται χ ψαχνει παγια μια νότα χ μεσα της ωστε να ξερει που θα παιξει την χ+5 αυριο.
Το μυαλο μου δεν μπορει να σκεφτεται ειναι d αλλα ειναι στη θεση της Ab.
Κάποτε μπορει. Τωρα πια οχι.
Αν σου πω δηλ παιξε την E13b5b9 πως θα κανει αστραπιαία το μυαλο σου υπολογισμο να την παιξεις στο 6ο ταστο; Συνδέεται ευκολα το 6ο ταστο με Ε; για μενα οχι
Θα πρέπει να εξάγεις κάποιον κανόνα για κάθε περίσταση, του τύπου...για να έχω το τάδε ακόρντο, παίζω το δείνα voicing που απέχει το χ διάστημα από την τονική. Ακούγεται σαν rocket science, αλλά με μικρά βήματα, εστιασμένα σε ήχους που σου αρέσουν, βγαίνει άκρη.
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω κάτι σχετικό το βράδυ. ?Ωραίο ακούγεται και αυτό, όταν θα έχεις χρόνο κάντο λίγο πιο λιανά :classic_smile: