- Πόντοι
- 2,368
Αν δεν γίνεται μέσω των ΑΠΕ, τότε πώς?
Nuke them good,nuke them REAL good
?
Αν δεν γίνεται μέσω των ΑΠΕ, τότε πώς?
Και στην υγεία κάνει. Μού έλεγε ένας συνάδελφος στη δουλειά, που έκανε μελέτη εγκατάστασης για εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για τις πόσες κρυμμένες κεραίες που υπάρχουν μέσα στις πόλεις, για τις οποίες πληρώνουν λεφτά σε ιδιώτες για να χρησιμοποιούν τους χώρους τους. Ακτινοβολία μεν, καλό το παραδάκι δε.Μας δημιουργησαν μια ανάγκη που σιγορα κανει κακο στο περιβάλλον (ασε το κομματι που κανει κακο στον ψυσιχμό μας , αλλο θεμα).
Όταν εγω (ως αντιπαραδειγμα για το κάπνισμα- που αν και καπνιζω συμφωνω με την απαγορευση - όχι με την γενικη, θα μπορουσε να γινει ενα μπαρ καπνιστων π.χ.και να μην γινει δεν με νοιαζει αλλωστε δεν βγαινω πια ?- αλλο θμεα αυτό) ελεγα πως και το κινητο του διπλα μου με ενοχλει, να απαγορευτει η δημοσια χρηση του (και το ντριν ντριν του και η ακτινοβλια του με ενοχλουν) με ελεγαν γραφικό.....Και στην υγεία κάνει. Μού έλεγε ένας συνάδελφος στη δουλειά, που έκανε μελέτη εγκατάστασης για εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για τις πόσες κρυμμένες κεραίες που υπάρχουν μέσα στις πόλεις, για τις οποίες πληρώνουν λεφτά σε ιδιώτες για να χρησιμοποιούν τους χώρους τους. Ακτινοβολία μεν, καλό το παραδάκι δε.
Το αλκοόλ, το κάπνισμα και ο τζόγος, η χρήση των οποίων προκαλεί έκκριση ντοπαμίνης στον οργανισμό, έχουν όλα όριο ηλικίας (άσχετα που δεν εφαρμόζεται πολλές φορές). Η χρήση των social media δεν έχει κανένα ή έχει ελάχιστα, αλλά ποτέ για τη συχνότητα χρήσης. Ο εθισμός σε αυτά, σε αυτή την ουσία κατά ένα τροπο, μπορεί να είναι και μεγαλύτερος, με εξίσου άσχημες συνέπειες. Σε όλα χρειάζεται μέτρο και ίσως όχι απαγορεύσειςΌταν εγω (ως αντιπαραδειγμα για το κάπνισμα- που αν και καπνιζω συμφωνω με την απαγορευση - όχι με την γενικη, θα μπορουσε να γινει ενα μπαρ καπνιστων π.χ.- αλλο θμεα αυτό) ελεγα πως και το κινητο του διπλα μου με ενοχλει, να απαγορευτει η δημοσια χρηση του (και το ντριν ντριν του και η ακτινοβλια του με ενοχλουν) με ελεγαν γραφικό
Ετσι ειναι.Το αλκοόλ, το κάπνισμα και ο τζόγος, η χρήση των οποίων προκαλεί έκκριση ντοπαμίνης στον οργανισμό, έχουν όλα όριο ηλικίας (άσχετα που δεν εφαρμόζεται πολλές φορές). Η χρήση των social media δεν έχει κανένα ή έχει ελάχιστα, αλλά ποτέ για τη συχνότητα χρήσης. Ο εθισμός σε αυτά, σε αυτή την ουσία κατά ένα τροπο, μπορεί να είναι και μεγαλύτερος, με εξίσου άσχημες συνέπειες. Σε όλα χρειάζεται μέτρο και ίσως όχι απαγορεύσεις
Ωραία και εγω οπως προείπα βλεπω μια Γερμανία να εμμενει στον λιγνίτη και να εξαγει φ/β.
Και αυτο με την λογικη μου με προβληματίζει.
Γενικα αυτα τα προσχηματα για το περιβαντολλογικα προσωπικα δεν με πειθουν.....οταν προερχονται απο κυβερνησεις.
Δεν αμφισβητώ την οικολογικη ανησυχία κανενος μεμονωμενου πολίτη.
Γενικά τέλος πιστεύω οτι ολα εχουν ενα κόστος.
Σταθμίζεις συμφέροντα.
Η θα χεις ρευμα και θα κανείς ζημία στο οικοσύστημα και στους ανθρώπους ή κάθεσαι με την γκαζολαμπα. ?
μην αγχώνεσαι...έχει πολύ μέλλον ακόμα. Ο ΤΑΠ (Transadriatic Pipeline) μόλις τελείωσε και θα αυξήσει την υπάρχουσα παροχή της Ευρώπης στα 20 δις κυβικά. Από αυτόν τον αγωγό, εμείς δεν παίρνουμε αέριο, επιτρέπουμε μόνο τη διέλευση. Η πρώτη χώρα που αιτήθηκε σύνδεση με αυτόν τον αγωγό και ο οποίος θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται σύντομα, είναι η Βουλγαρία. Περαιτέρω, ήδη η ΔΕΣΦΑ ανήκει σε κοινοπραξία ξένων εταιρειών αερίου, όπως και η ΕΔΑΘΕΣΣ που ανήκει σε ιταλικά συμφέροντα. Θα κατασκευαστούν αρκετοί αγωγοί τα επόμενα χρόνια, όπως και ο υποθαλάσσιος της συμφωνίας Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα. Εφόσον δε μπορούμε να διαχειριστούμε μόνοι μας κρατικές επιχειρήσεις, σταδιακά θα αναγκαστούμε να τις ιδιωτικοποιήσουμε (ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΔΕΣΦΑ, ΕΔΑΘΕΣΣ, ΟΠΑΠ κ.α.)Πού είναι το εκτενές δίκτυο φυσικού αερίου σε όλη τη χώρα;
μην αγχώνεσαι...έχει πολύ μέλλον ακόμα.
οι άνθρωποι της υπαίθρου είναι συνήθως πιο "ψημένοι" από τους ανθρώπους της πόλης. Θα τη βρουν την άκρηΚι όταν έρθει ο ιδιώτης να πάει το δίκτυο στο χωριό στη γιαγιά μου
για να παραχθεί υδρογόνο χρειάζεται κάποια μορφή ηλεκτρολυσης ή κατάλυση. Δεν είναι ούτε ενεργειακά συμφέρον (ακομα?) ούτε έχει καλη απόδοση (ακομα?). Εκτός από τη παραγωγη, μεγαλα προβλήματα είναι και η αποθήκευση (πχ για να χρησιμοποιείται σε ενα αυτοκίνητο) που συνεπάγεται συνήθως υψηλή πίεση (=βομβα) και επίσης η διανομή του. Το υδρογόνο είναι ένα πολύ μικρό μοριο και τηνει να χώνεται στα μέταλλα (h2 embrittlement) οπότε η διανομή μέσω των υπαρχόντων δικτύων (φυσικού αεριου) είναι πολύ αμφισβητήσιμη.και το υδρογόνο είναι μια μορφή ΑΠΕ και έχει αρχίσει να μπαίνει στο παιχνίδι. Βέβαια, υπάρχουν κι εκεί κάποια θέματα δυσκολίας (π.χ. να το ξεχωρίσει ο Τσίπρας απ' το ήλιο ? ), αλλά η καύση του παράγει νερό και το ίδιο παρασκευάζεται από το φυσικό αέριο
Τουλαχιστον με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας είμαστε λίγο πιο μπροστά
Σύμφωνοι.
Το θέμα είναι πώς παράγεται αυτή.