- Πόντοι
- 2,098
ειναι λιγο κοντοφθαλμη η λογικη σου Σταυρο ακομα κ αν σημερα βιοποριζεσαι {μονο} σαν εκτελεστης.Από θεωρίες καλοί είστε όλοι...
πόσοι από εσάς είστε επαγγελματίες μουσικοί και ζείτε μόνο από αυτό? πόσοι έχετε άμεση επαφή με μαγαζιά-σκηνές-μαγαζάτορες-αγορά?....
η μόνη διέξοδος για τον μουσικό στην ελλάδα σήμερον για άμεσο χρήμα είναι το λάιβ και σε δεύτερη μοίρα κανα μάθημα (ωδεία-skype-ιδιαίτερα κτλ). η τρίτη κ καλύτερη να πάει δημόσιο και να βάλει και ελιές?...τελευταίο είναι το στούδιο και σιγά τις εταιρίες τις σοβαρές...μόνο η panik έχει μείνει... όλα τα άλλα έχουν διαλυθεί...
σαφώς το θέμα δεν είναι ο μουσικός αλλά η εξέλιξη της μουσικής βιομηχανίας, αλλά εγώ που παίζω session μουσικός θεοφάνους-ρέμο-χατζηγιάννη-gunsnroses-gloria gaynor κτλ δεν θα πάρω ποτέ(ς) λεφτά από τα δικαιώματα των συνθετών απλά θα πληρωθώ σαν εκτελεστής με την ώρα.... οπότε τι με ενδιαφέρει το spotify?
να χαμε να λέγαμε να χαμε να πουμε....
Πρεπει να σκεφτεις τι θα συνεβαινε απο την στιγμη που θα αρχιζες να γραφεις τραγουδια..
Ειναι ακριβως η ιδια λογικη που εφτασε τα μαγαζια να πληρωνουν ποσοστα στους μουσικους.
Καποιοι ειπαν..
Τι με νοιαζουν οι επαγγελματιες που θελουν 100 ευρω την βραδυα ...εγω ειμαι χομπιστας κ παιζω τσαμπα για να με δει η γκομενα μου.
Παρε να χεις ποσοστα τωρα παντου η παιξε τσαμπα.
με πιανεις?
Τελευταία επεξεργασία από moderator: