- Μηνύματα
- 3,887
- Πόντοι
- 2,098
εχεις δικιο - η ποιοτητα {συμπιεση?} του Vevo ειναι πολυ καλυτερηΝομιζω υπαρχει και διαφορα στην πΓιοτητα του ΗΧΟΥ...γενικα στο γιουτιουμπι ο ηχος ειναι χαλια...
εχεις δικιο - η ποιοτητα {συμπιεση?} του Vevo ειναι πολυ καλυτερηΝομιζω υπαρχει και διαφορα στην πΓιοτητα του ΗΧΟΥ...γενικα στο γιουτιουμπι ο ηχος ειναι χαλια...
1. Εχω απολυτα αντικειμενικη αποψη . και youtube καναλι εχω..κ μαθηματα ανεβαζω κ εχω απενεργοποιημενο το Monetization.
2. O μισος τζιρος δεν νομιζω οτι αφορα το Youtube..αλλα πλατφορμες οπως το spotify. - Εγω μιλαω για το youtube.
3. Η διαφημιση αν ηταν διακριτικη δεν θα με ενοχλουσε..αλλα απο την στιγμη που μου λεει περιμενε 20 δευτ μεχρι να παιξει το κλιπ με ενοχλει{ κ μαλλον οχι μονο εμενα.}
4. το adwords..που πληρωνω, δεν αφορα μονο το youtube..αλλα κ καθε σαιτ που δεχεται διαφημισεις απο την google. Προσωπικα το εχω χεσμενο το youtube οταν εχω 10000 views το σαιτ μου μηνιαιως{views...oxi klik}
5.Κοστολογω καθε βιντεο που ανεβαινει σαν δωρεαν..σαν ενα τροπο εμμεσης διαφημισης οποιου ανεβαζει βιντεο.
Προφανως κ οποιος ανεβαζει βιντεο οποιας μορφης {στο youtube} δωρεαν κοστολογει k αυτος..αλλιως θα εκανε μια Paid Πλατφορμα..βλ drumeo , Μike Johnston κλπ..κ θα κοστολογουσε οσα γουσταρε. Το γεγονος οτι του πεταει ενα ξεροκομματο το youtube αποτελει για αυτον bonus.
Η γνωση που προσφερω ΕΓΩ προσωπικα , επισης την κοστολογω ΔΩΡΕΑΝ..Ολα αυτα τα αρθρα - ολα αυτα τα edu videos..δεν θυμαμαι να χρεωσα κανεναν.
Τις υπολοιπες αποψεις μου τις διαβασες σε προηγουμενα μου ποστ.
Προσωπικα..θα ταξιδευα εξωτερικο για να δω snarky και dirty loops{2 καθαρα youtube μπαντες- αν σου λεει κατι αυτο.}{αν δεν ημουν χεσμενος μην μου ερθει καμια βομβα στο κεφαλι εν ωρα συναυλιας..}
όχι...[SIZE=14pt]Η ερώτηση μου , που εν μέρει απαντήθηκε, ήταν γιατί να το κάνω αυτό (μηνιαία συνδρομή για μουσική ) εφόσον υπάρχει το [/SIZE][SIZE=14pt]youtube[/SIZE][SIZE=14pt] [/SIZE][SIZE=14pt](και για να δω και να για κατεβάσω νόμιμα από εκεί). [/SIZE]
μία από τα ίδια...Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση και θα ήθελα να καταθέσω τα εξής:
Όντας ενεργός ακροατής εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια (λέγοντας ενεργός εννοώ κάποιον ο οποίος εξερευνά και ανακαλύπτει παλιότερη αλλά και της εποχής του μουσική, αγοράζει μουσική και παρακολουθεί τα είδη που τον ενδιαφέρουν), πέρασα όπως όλοι μας από διάφορα στάδια ανάλογα με τα δεδομένα της κάθε εποχής.
Μέχρι τις αρχές του ΄90 αποκλειστικά βινύλιο, αργότερα cd και βινύλια ταυτόχρονα και μετά το τέλος των ΄90s κατεβάσματα, συνδυαστικά με αγορά cd.
Τα τελευταία χρόνια το 99% της μουσικής που ακούω είναι από τη γνωστή συνδρομητική πλατφόρμα.
Δεν ακούω μουσική από το tube. Με εξυπηρετεί αφάνταστα στις αναζητήσεις μου και μόλις εντοπίσω αυτό που ψάχνω ή ανακαλύψω κάτι νέο, το αναζητώ στο spotify, όπου η ποιότητα του ήχου (για τα γούστα μου) είναι πολύ καλή. Με αβαντάρει βέβαια το γεγονός πως οι μουσικές μου προτιμήσεις είναι κυρίως παραγωγές προηγούμενων δεκαετιών, όπου η εν λόγω πλατφόρμα είναι (πάλι για τα γούστα μου ) αρκούντως ενημερωμένη.
Αποθήκευσα λοιπόν ολόκληρη τη hard copy δισκοθήκη μου σε κούτες στο υπόγειο?.
Φορτώνω στο pc και το κινητό τις λίστες μου και τα άλμπουμ που θέλω ανάλογα τη φάση ( παίζουν και offline αν είσαι συνδρομητής) και έχω τη μουσική που θέλω μαζί μου παντού.
Ξοδεύω λιγότερα χρήματα για τη μουσική μου απόλαυση, την αγοράζω νόμιμα και εξοικονομώ χώρο στο σπίτι, το οποίο είναι ένα ζήτημα που όπως διαπιστώνω απασχολεί αρκετούς από εμάς (βινύλια, cd, βιβλία, όργανα και μουσικός εξοπλισμός). Αν στην όλη φάση προσθέσουμε και μερικές μετακομίσεις (όσοι έχουν κουβαλήσει κούτες με βινύλια γνωρίζουν τι σημαίνει βαριά κουλτούρα), δηλώνω πως προτιμώ την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, ως προς τη διευκόλυνση του ακροατή.
Μπαρδόν για το σεντονάκι.
ακριβως[SIZE=14pt]Πάντως θα κάνω μια εριστική τοποθέτηση .[/SIZE]
[SIZE=14pt]Εριστική γιατί είμαστε [/SIZE][SIZE=14pt]forum[/SIZE][SIZE=14pt] [/SIZE][SIZE=14pt]μουσικών ή αν θέλετε πνευματικών δημιουργών.[/SIZE]
[SIZE=14pt]Η έννοια «πνευματική ιδιοκτησία» και η προστασία αυτής αναγορεύθηκε και σε ποινικό αδίκημα, απολαμβάνοντας υπέρμετρη προστασία σε σχέση με όλα τα άλλα ελεύθερα επαγγέλματα (οι με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας είχαν αυτά τα προνόμια μεσω επιθεώρησης εργασίας) .[/SIZE]
[SIZE=14pt]Διότι και εμένα αν δεν με πληρώσει κάποιος για την δουλειά μου , ή έναν τσαγκάρη ή έναν αρχιτέκτονα, μιλάμε για μια αστική διαφορά καθαρά.[/SIZE]
[SIZE=14pt]Δεν παρεμβαίνει το κράτος ….να τον συλλάβει ή να τον παρακολουθεί με όλα τα σύγχρονα μέσα μην παραβεί τον νόμο (φανταστείτε να παρακολουθεί έναν κρατικό [/SIZE][SIZE=14pt]drone[/SIZE][SIZE=14pt] [/SIZE][SIZE=14pt]τις κινήσεις κάποιας που δεν με πλήρωσε για το διαζύγιο της ?[/SIZE]) , και προφανώς με την απειλή και μιας ποινικής καταδίκης και τη βάσανο αυτής , να τον/ την εξαναγκάσει, έστω και έμεσα να με πληρώσει.
[SIZE=14pt]Αυτό που υπονόησε ο Βαγγέλης (στην αρχικη του τοποθέτηση περι σποτφαι και πως τα λετε αυτα) , και εδώ συμφωνώ (ας με συγχωρέσει αν τον ερμήνευσα λάθος) , είναι ότι ΠΡΟΦΑΝΩΣ αυτή η έξτρα προστασία δεν έγινε για τα συμφέροντα των δημιουργών , που ναι ωφελούνται σε έναν κάποιον βαθμό από αυτή, αλλά για τα συμφέροντα ΚΥΡΙΩΣ των εταιρειών διανομής (ως ισχυρότερο λόμπυ διχως αμφισβήτηση) .[/SIZE]
Φυσικα βολευει, τους μουσικους.Μηπως τελικα το spotify δεν ειναι τοσο αγνο{προς τους δημιουργους} αλλα απλα μας βολευει?
Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο..ΕΥΓΕ!My 2 cents
1) Ενα μουσικό άλμπουμ σε φυσική μορφή (cd, βινύλιο κλπ) μπορεί εκτός από εμπορικό προϊόν, να είναι και έργο τέχνης - από τα εξώφυλλα, το εικαστικό μέρος, το packaging (λόγου χάρη των Radiohead, των Pink Floyd κλπ), τα ένθετα κ.ο.κ.
Ενα streaming μεμονομένων κομματιών είναι απλά προϊόν.
2) Η αύξηση του κύκλου εργασιών της μουσικής βιομηχανίας, δε σημαίνει αυτομάτως και αύξηση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών, ούτε και μεγαλύτερη διακίνηση της μουσικής ως έργου τέχνης.
Aν βρω το δημοσίευμα που διάβαζα, θα το λινκάρω εδώ: εγραφε ότι ένας μουσικός, συνθέτης κλπ, βγάζει περισσότερα χρήματα από την πώληση των άλμπουμ παρά από έναν (υπερβολικό αριθμό ανάφερε) streaming των κομματιών του.
3) Οι on line λίστες τύπου Spotify , αποτελούν ψευδαίσθηση ιδιοκτησίας για τον καταναλωτή/ακροατή μουσικόφιλο. Κανένας μας δεν "εχει" στην κατοχή του το αντίτυπο του έργου τέχνης - το άλμπουμ δηλαδή στη δισκοθήκη του. Έχουμε απλά αγοράσει το δικαίωμα να το ακούμε.
Συμφωνω απολυτα. Streaming k downloading θα ειναι οι μοναδικοι τροποι. Εδω πλεον υπαρχουν ραδιοκασετοφωνα αυτοκινητου που ειναι μονο...usb..Το streaming είναι το αύριο. Είτε με διαφήμιση, είτε με συνδρομή.
γι αυτό και μεις μετακομίσαμε στη σοφίτα...Αντε ρε που πίανουν χωρο τα cd , οι δίσκοι και τα κασσετοφωνα και ξερω γω.
Που μου φάγατε αμασητη τη γυναικεία προπαγάνδα που σας φορτωσε με 2 σκρίνια και μια τραπεζαρία το σαλόνι, ??
1) Ενα μουσικό άλμπουμ σε φυσική μορφή (cd, βινύλιο κλπ) μπορεί εκτός από εμπορικό προϊόν, να είναι και έργο τέχνης - από τα εξώφυλλα, το εικαστικό μέρος, το packaging (λόγου χάρη των Radiohead, των Pink Floyd κλπ), τα ένθετα κ.ο.κ.Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο..ΕΥΓΕ!