Μεταλλάσσεται θετικά η Μουσική Βιομηχανία

Όχι νομίμως και τα apps
Νομιμότατα.

Ειναι σαν να μου λες ότι ειναι παρανομο να στησω μια βιντεοκαμερα και να καταγραφω ό,τι δίχνει η ροη της TV....για προσωπικη μου χρήση.

Τίνα παρανομίαν ποιώ; ?

Αυτο γινεται , αλλα μιλαμε για ψηφιακό grab.

Σε αλλη περιπτωση από το line out της καρτας μου τραβουσα δυο rca στο rec in του deck και τα γραφα σε κασσετα ...ετσι για την ανωμαλια ?

Για την ποιότητα εμμενω σε αυτο που είπα.....

Αν καταλαβαινει κάποιος διαφορα στο κινητο...μπραβο του (Δεν μιλαω για εσενα που προφανως εχεις εξοπλισμο) αλλα για τον μεσο χρηστη.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για την ποιότητα εμμενω σε αυτο που είπα.....

Αν καταλαβαινει κάποιος διαφορα στο κινητο...μπραβο του (Δεν μιλαω για εσενα που προφανως εχεις εξοπλισμο) αλλα για τον μεσο χρηστη.

Συμφωνούμε αλλά σκέψου ότι ο μέσος χρήστης, που είναι και το τάργκετ γκρουπ προφανώς, αρχίζει να μην πολυμπαίνει στον κόπο να βρίσκει εναλλακτικές. Προτιμά να δώσει τη μικρή συνδρομή (ή άκόμα και χωρίς συνδρομή και ας ακούει και διαφημίσεις) και να έχει το κεφάλι του ήσυχο και τη μουσική του εύκολα προσβάσιμη.

Κανονικό συστημα για να ακους streaming παίζει να εχεις μονο εσυ...αντε και ο Yameth.?
και στα 3 συστήματα παίζει μέσω wifi, γιατί με την ίδια συσκευή παίζει και τη δική μου δισκοθήκη που έχω ριπάρει σε δικτυακό δίσκο. Αν και συνήθως είμαι μπροστά στα μόνιτορ όλη μέρα

Σωστα να πληρωσω να ακουσω Σινατρα που έχω σε μπομπινα, κασσετα , δισκο και cd ?
όχι, αυτά τα έχω και εγώ σε βινύλια κυρίως, αλλά τα ακούω μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Συνήθως για ευκολία ακούω αϋλα.

Αλλά το spotify μου επιτρέπει να βρώ δίσκους που τους έψαχνα μια ζωή και άλλους που δεν ήξερα μια ζωή.

Συμφωνούμε αλλά σκέψου ότι ο μέσος χρήστης, που είναι και το τάργκετ γκρουπ προφανώς, αρχίζει να μην πολυμπαίνει στον κόπο να βρίσκει εναλλακτικές. Προτιμά να δώσει τη μικρή συνδρομή (ή άκόμα και χωρίς συνδρομή και ας ακούει και διαφημίσεις) και να έχει το κεφάλι του ήσυχο και τη μουσική του εύκολα προσβάσιμη.
Κατανοητο αυτό.

Και ετσι για την Ιστορια μιας και το έθιξες.

Η καταγραφη για ιδια χρηση μιας ροης, είτε τηλεοπτικης είτε ραδιοφωνικης, λυθηκε πριν πολλα χρόνια δικαστικα, όταν φυσικα τηλεοπτικο κανάλι(το NBC αν θυμαμαι καλα) έχασε πανηγυρικά  (και ορθώς νομικά) τη δικη με την Sony και το betamax που διαφημιζόταν ως "γραψτε την  αγαπημένη σας εκμπομπή και δείτε την όποτε θέλετε" και όχι "νοικιαστε βιντεοκασσετες να δειτε ταινιες (αυτό το έκανε η JVC με το VHS) ?".

Όλοι εμείς οι παλιότεροι έχουμε τη νοοτροπία της ιδιοκτησίας στη μουσική (και σε ταινίες, κτλ..), η οποία έχει τελειώσει όμως πλέον. Από δω και πέρα βασικά χρήση, δε θα χρειάζεται να έχεις κάτι αποθηκευμένο, μια που θα βρίσκονται όλα online. Αυτό σε λίγα χρόνια θα ισχύει και σε αντικείμενα που μας είναι ακόμα αδιανόητο, όπως οτιδήποτε σε software, computers, αυτοκίνητο..

Ένα άλλο πράγμα που θα τελειώσει όταν τελικά ρυθμιστεί το όλο θέμα με το streaming θα είναι το τσάμπα. Αυτή τη στιγμή, λόγω αδυναμίας ελέγχου, η μουσική είναι τσάμπα, οι ταινίες, σειρές, βιβλία, κτλ. Στο μέλλον φαντάζομαι πως όχι. ?

και στα 3 συστήματα παίζει μέσω wifi, γιατί με την ίδια συσκευή παίζει και τη δική μου δισκοθήκη που έχω ριπάρει σε δικτυακό δίσκο. Αν και συνήθως είμαι μπροστά στα μόνιτορ όλη μέρα
Εσυ εισαι μοδερνος ?

Όλοι εμείς οι παλιότεροι έχουμε τη νοοτροπία της ιδιοκτησίας στη μουσική (και σε ταινίες, κτλ..), η οποία έχει τελειώσει όμως πλέον.
πολλά θα τελειώσουν πλέον.

Σε λιγο θα σου πουν να πληρώσεις 

το κανάλι στο γιουτουμπ που έφτιαξες

το λογαριασμό σου στο φβ

το λογαριασμό σου στο gmail

κοκ.

αναμείνατε. Ερχεται.

Εγώ τουλάχιστον τα βινύλιά μου, τις κασέτες μου, τα μινιντισκ και τα σιντί μου τα έχω.

Ένα άλλο πράγμα που θα τελειώσει όταν τελικά ρυθμιστεί το όλο θέμα με το streaming θα είναι το τσάμπα

Αν εννοείς το εντελώς τσάμπα, ναι. Αλλά το τσάμπα με διαφημίσεις δε θα σταματήσει ποτέ γιατί είναι το πιο επικερδές κομμάτι. 

το λογαριασμό σου στο φβ

κοκ.

αναμείνατε. Ερχεται.
ΚΑι εγω αυτο πιστευω ότι θα γινει.

Σε λιγο θα πληρωνουμε και τον αερα που αναπνέουμε.

Εγώ διαφωνώ με το πεσσιμιστικό συμπέρασμα του Δημήτρη. Η αγορά της μουσικής τουλάχιστον είναι πιο φτηνή από ποτέ. Το τζαμπέ ήταν μια μάλλον σύντομη παρένθεση. Ομοίως και για άλλα πεδία της ψυχαγωγίας.

ΚΑι εγω αυτο πιστευω ότι θα γινει.

Σε λιγο θα πληρωνουμε και τον αερα που αναπνέουμε.

Καλα εδω πλΕρωνεις ενα κρατος καραγκιοζη 85 ΔΙΣ το χρονο και δινεις συνταξεις σε 40αρηδες της ΔΕΗ και το Spotify σε χαλασε...?

ακριβως.

στο δινουν τσαμπα εθιζεσαι το χρειαζεσαι.

Μετα δου βαζουν διαφημίσεις.

Μετα πληρωσε να φυγουν.

Μετα πληρωσε να το εχεις

στο δινουν τσαμπα εθιζεσαι το χρειαζεσαι.

Μετα δου βαζουν διαφημίσεις.

Μετα πληρωσε να φυγουν.

Μετα πληρωσε να το εχεις

Το θέμα είναι ότι δεν είναι οι ίδιοι αυτοί που στο έδωσαν τσάμπα με τους υπόλοιπους. Όμως αυτοί που στο έδωσαν τσάμπα τελικά συνέβαλλαν στο να ρίξουν τις απαιτήσεις τους οι άλλοι.

το λογαριασμό σου στο φβ

κοκ.

αναμείνατε. Ερχεται.

Εγώ τουλάχιστον τα βινύλιά μου, τις κασέτες μου, τα μινιντισκ και τα σιντί μου τα έχω.
δεν το πιστευω αυτο. Να σου ζητησουν συνδρομη.

Υπαρχουν ¨εναλλακτικες" πηγες εσοδων οπως να πουλησουν τα δεδομενα σου σε ιδ εταιρειες {χαχαχα}{και νομιμα κιολας γιατι θα το αποδεχεσαι στους ορους}...οπως φυσικα κ η διαφημιση. 

Από θεωρίες καλοί είστε όλοι...

πόσοι από εσάς είστε επαγγελματίες μουσικοί και ζείτε μόνο από αυτό? πόσοι έχετε άμεση επαφή με μαγαζιά-σκηνές-μαγαζάτορες-αγορά?....

η μόνη διέξοδος για τον μουσικό στην ελλάδα σήμερον για άμεσο χρήμα είναι το λάιβ και σε δεύτερη μοίρα κανα μάθημα (ωδεία-skype-ιδιαίτερα κτλ). η τρίτη κ καλύτερη να πάει δημόσιο και να βάλει και ελιές?...τελευταίο είναι το στούδιο και σιγά τις εταιρίες τις σοβαρές...μόνο η panik έχει μείνει... όλα τα άλλα έχουν διαλυθεί...

σαφώς το θέμα δεν είναι ο μουσικός αλλά η εξέλιξη της μουσικής βιομηχανίας, αλλά εγώ που παίζω session μουσικός θεοφάνους-ρέμο-χατζηγιάννη-gunsnroses-gloria gaynor κτλ δεν θα πάρω ποτέ(ς) λεφτά από τα δικαιώματα των συνθετών απλά θα πληρωθώ σαν εκτελεστής με την ώρα.... οπότε τι με ενδιαφέρει το spotify?

να χαμε να λέγαμε να χαμε να πουμε....

η τρίτη κ καλύτερη να πάει δημόσιο και να βάλει και ελιές?...
ρε Σταύρο..........

μην τους μαθαίνεις τα κόλπα...................

χαχαχααχαχχαχαχαχα

Υπαρχουν ¨εναλλακτικες" πηγες εσοδων οπως να πουλησουν τα δεδομενα σου σε ιδ εταιρειες {χαχαχα}{και νομιμα κιολας γιατι θα το αποδεχεσαι στους ορους}...οπως φυσικα κ η διαφημιση. 

αυτό παίζει να ισχύει ήδη , νομίζω

Εντυπωσιάστηκα κάποια σχόλια εδώ μέσα , κυρίως αυτά που εσφαλμένα θεωρούν ότι το downloading έχει πεθάνει ?

όσο υπάρχουν ακόμα τα torrent ( και θα υπάρχουν για πάρα πολύ καιρό ακόμα , εκτός αν στην χώρα μας περιοριστούν υπερβολικά πολύ όπως έχει ήδη γίνει απλά κλείσανε 2-3 διάσημα και κλαην μαην ) δεν έχω ανάγκη κανένα spotify & netflix

Επίσης , πως δεν ανέφερε κανένας , ειδικά ο @LK , την ψήφιση νόμου από την ΕΕ για τα πνευματικά δικαιώματα και το ιντερνετ  ;;; Πιστεύω ότι  δεν θα ακούμε μουσική από youtube σε 1-2 χρόνια

που και σε αυτό θα βρεθεί λύση . Γενικά , κύριοι , ο χακερ και ο πειρατής θα επιβιώνει εις τους αιώνας των αιώνων εκτός κι αν ο ίδιος επιθυμήσει κάποτε να εξαφανιστεί 

αυτό παίζει να ισχύει ήδη , νομίζω

Εντυπωσιάστηκα κάποια σχόλια εδώ μέσα , κυρίως αυτά που εσφαλμένα θεωρούν ότι το downloading έχει πεθάνει ?

όσο υπάρχουν ακόμα τα torrent ( και θα υπάρχουν για πάρα πολύ καιρό ακόμα , εκτός αν στην χώρα μας περιοριστούν υπερβολικά πολύ όπως έχει ήδη γίνει απλά κλείσανε 2-3 διάσημα και κλαην μαην ) δεν έχω ανάγκη κανένα spotify & netflix

Επίσης , πως δεν ανέφερε κανένας , ειδικά ο @LK , την ψήφιση νόμου από την ΕΕ για τα πνευματικά δικαιώματα και το ιντερνετ  ;;; Πιστεύω ότι  δεν θα ακούμε μουσική από youtube σε 1-2 χρόνια

που και σε αυτό θα βρεθεί λύση . Γενικά , κύριοι , ο χακερ και ο πειρατής θα επιβιώνει εις τους αιώνας των αιώνων εκτός κι αν ο ίδιος επιθυμήσει κάποτε να εξαφανιστεί 
μου εκανε εντυπωση πριν κανα διμηνο που το κρατος αποφασισε να κοψει τις IP απο ολα αυτα τα σαιτ που στριμαρεις ταινιες.

Την επομενη μερα - ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...ολα  - απλα ειχαν αλλαξει διευθυνση στο ιντερνετ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back