Καθαριστικά για το σώμα των οργάνων;

Holystone

Μέλος
Πόντοι
48
Γεια χαρά!

Με τι πρέπει να καθαρίζουμε τα όργανα από τις δαχτυλιές, στίγματα, ιδρώτα κτλ ;;; (δεν μιλάω για την ταστιέρα). Τα κοινά καθαριστικά ξύλινων επιφανειών κάνουν; (Overlay κτλ...)

Σε οποιοδήποτε μαγαζί με μουσικά όργανα κοιτάξεις, είτε αυτό είναι της γειτονιάς, είτε ακόμα και ο Thomann, θα βρεις καθαριστικα για σώμα, ταστιέρα, χορδές και ότι άλλο φανταστείς...

αν θέλεις κάτι συγκεκριμένο και καλό σου προτείνω τη σειρά της Dunlop 65...Γνώμη μου αυτό, απλά σου λέω ότι εχω μείνει απίστευτα ικανοποιημένος.,... 8)

Βέβαια  ::)- θα μου πεις - να αρχισει ο καθενας να αραδιάζει κάθε εταιρία καθαριστικών, νομίζω ότι δεν θα σε βοηθήσει και πολύ, οπότε καλύτερα είναι να κινηθείς όπως πολύ ωραία σου είπε ο Vrass...οπουδήποτε ρωτησεις υπάρχει κάτι καλό.... ;) :D

Τώρα να σας πώ, είχα εύκαιρο σε κρέμα καθαριστικό Overlay και είπα να το χρησιμοποιήσω σε μια παλιά πρόχειρη κλασσική κιθάρα για να δω αν κάνει δουλειά, και μπορώ να πω πως καθάρισε τέλεια, γυάλισε και έκανε την επιφάνεια λεία και γλυστερή. Μ@^@&!@ έκανα;;;;

δεν νομίζω φίλε μου...αλλά αν κάποιος ξερει κατι παραπανω, ας σου πει.. 8).Από την μερια μου δεν βλέπω κάτι μεμπτό....αυτά... 8)

Το overlay  κανει  μια χαρα την δουλεια.Το βαζω απειρα χρονια στις κιθαρες μου(σωμα-ταστιερα) και δεν ειχα κανενα προβλημα.

Αυτό σκέφτηκα κι εγω φίλε Herbert :-\

Δεδομένου πως εκ των προτέρων είναι ξύλινη επιφάνεια και τα όργανα, θεώρησα πως το ίδιο καλό θα κάνουν.

Τώρα, αν οι κατασκευαστές δεν θεωρούν πως οι επιφάνειες το οργάνων έχουν την ίδια αντοχή, την ίδια πυκνότητα ή οτιδήποτε άλλο που θα παίζει ρόλο και μακροπρόθεσμα θα υποστούν περισσότερες φθορές, ποιος μπορεί να μας το πει; ???

Για την ταστιρεα ειναι επισης πολυ καλο και φθηνοτερο η βαζελινη!θρεφει το ξυλο ισως καλυτερα απο καθε αλλο προ'ι'ον "ειδικο" για μουσικα οργανα. Δεν ειναι τυχαιο που το χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι κατασκευαστες χειροποιητων  οργανων ;)

Με έστειλες με τη βαζελίνη. Δεν αφήνει γλίτσα μετά? Γιατί το overlay που βάζω και εγώ αφήνει. Δεν υπάρχει κάτι που να αφήνει στεγνό το όργανο αλλά να θρέφει και το ξύλο??

haryy είπε:
Με έστειλες με τη βαζελίνη. Δεν αφήνει γλίτσα μετά? Γιατί το overlay που βάζω και εγώ αφήνει. Δεν υπάρχει κάτι που να αφήνει στεγνό το όργανο αλλά να θρέφει και το ξύλο??
Υγρο παραφινελαιο , απο το φαρμακειο.  Αγνο , φυσικο προιον (το πινεις κιολας)

Για την ταστιερα φυσικα μονο ....

αν αφησεις την ταστιερα να το αποροφησει σε μεγαλο βαθμο και μετα την σκουπισεις με ενα στεγνο πανακι δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Yπάρχει κάνα "καθαριστικό" που θα βγάλει κάνα μικρός στρώμα απ' το βερνίκι της κιθάρας μου;  ;D

πιο βολικα απο ολα ειναι κατι πανακια(σαν μωρομαντηλα) που βγαζει η overlay! απλος μετα θελει ΠΑΝΤΑ  ενα στεγνο πανι για να το σκουπισεις!

Το Overlay ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την απότομη φθορά στο (νίτρο) φινίρισμα μιας LP Custom του '76 που είχα κάποτε. Αργότερα έμαθα πως, ειδικά τα νίτρο όργανα θέλουν εξαιρετικά "μαλακό" γυαλιστικό για να προστατεύσεις το βερνίκι τους και τα δύο πιό "μαλακά" γυαλιστικά που ξέρω να κυκλοφορούν είναι το Martin και το Gibson. Τα τελευταία χρόνια εχει κυκλοφορήσει και η Meguiar's ένα ακόμη πιο μαλακό καθαριστικό (νομίζω το Haze & Swirl remove) αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη.

Φινιρίσματα πολυεστέρας, ουρεθάνης, και πολυουρεθάνης δεν την "ακούν" εύκολα οπότε φαντάζομαι πως ότι και να χρησιμοποιηθεί δεν βλαπτει....

Πάντως κοινά καθαριστικά επίπλων κρατείστε τα μακριά απο νίτρο βερνίκια..... ::)

Παιδιά και εγώ Overlay. Απλώς με αηδιάζει λιγο η εμφανισή του... Ξέρετε τι έννοω! Μήπως μας πουλάνε συσκευασμένο αρωματισμένο σπέρμα για καθαριστικό ξύλου?  ;D ;D Πέρα απο την πλάκα είναι κορυφή πιστεύω. Καθαρίζει όντως και αφήνει ωραία και ωραία μυρωδιά.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back