- Πόντοι
- 38
To είδες αυτό κατά την απογείωση και προσγείωση?!?thrashbass είπε:Φίλε μου την παίρνεις καμπίνα ανετότατα....... Εχω δεί κόσμο από Γερμανία προς Ελλάδα να εχει πολλές φορές μουσικά όργανα μαζί. Πάντα όμως σε soft case. Αν δε θές να τη βάλεις ντουλαπάκι, την κρατάς ανάμεσα στα πόδια σου (το εχω δει κ αυτό). Απλά δεν ξέρω αν το παίρνεις σαν χειραποσκευή (που είναι δωρεάν) ή λόγω του όγκου πληρώνεις κάτι έξτρα.
Τα τελευταία 15 χρόνια που ταξιδεύω 8-15 φορές το χρόνο στην Ευρώπη δεν το έχω δει ποτέ. Είναι χοντρή παράβαση των κανόνων ασφάλειας και οι αεροσυνοδοί τηρούν τους τύπους (εδώ δεν αφήνουν απλή τσάντα χωρίς να τη βάλεις κάτω από το μπροστινό κάθισμα...). Γενικά απαγορεύουν τα ελεύθερα αντικείμενα προς αποφυγή τραυματισμών σε περιπτώσεις αναταράξεων κατά την απο/προσ-γείωση.
Έχω δει ότι συνήθως οι αεροσυνοδοί και το προσωπικό είναι αρκετά φιλικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν. Πρόσφατα ταξίδεψα με Swiss και μια μπάντα έφερε μαζί κιθάρες, μπάσσο, ταμπούρο και κονσόλα μέσα στην καμπίνα. Φρόντισαν να μιλήσουν πρώτα με τα άτομα στην πύλη, οι οποίοι τους έβαλαν πρώτους μέσα στο αεροπλάνο για να κανονισουν την αποθηκευση του εξοπλισμου πριν μπει οποιοσδηποτε άλλος.
Οπότε, το κλειδί για την επιτυχία είναι να ζητήσεις αρκετά νωρίς στην πύλη να επιβιβαστείς πρώτος για να αποθηκευτεί το όργανο χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα. Σε αρκετά αεροπλάνα, ένας "κρυφός" χώρος κατάλληλος για θήκη κιθάρας είναι το κενό μεταξύ της τελευταίας σειράς και του τοίχου της τουαλέτας. Σε περίπτωση σκληρής θήκης το στερεώνεις με ενα μπουφάν να μην κοπανάει πέρα δώθε και είσαι κύριος.