Συγκριτικό ήχων Les Paul

Βρήκες μόνο το ένα…
Κοίτα η αλήθεια είναι με το που το έβαλες η όλη λογική μου φάνηκε "βρείτε την αυθεντική les paul". Fgn δεν έχω παίξει και δεν έχω ακούσει από κοντά και prs se έχω παίξει αλλά δεν τις θεωρώ και κανέναν ήχο-σταθμό στην ιστορία της μουσικής.

Η les paul ίσως είναι ο πιο χαρακτηριστικός ήχος μετά αυτόν της στρατοκάστερ. Έχει κάτι στα χαμηλά μεσαία που είναι αμέσως αναγνωρίσιμο. Μαζί με Gretsch με Filtertrons και Bigsby ίσως είναι το top 3 ήχων που μπορώ να αναγνωρίσω

prs se έχω παίξει αλλά δεν τις θεωρώ και κανέναν ήχο-σταθμό στην ιστορία της μουσικής

Δεν είναι prs se. Είναι ακριβότερο όργανο από την les Paul.
Όπως και να έχει, δεν είναι ήχος-σταθμός ορόσημο. Βασισμένο σε 50s Les Paul είναι, με πολλές βελτιώσεις και ανώτερη ποιότητα κατασκευής.

Όπως και να έχει, δεν είναι ήχος-σταθμός ορόσημο. Βασισμένο σε 50s Les Paul είναι, με πολλές βελτιώσεις και ανώτερη ποιότητα κατασκευής.
Είπες για στοκ ινδονησιακους μαγνήτες. Ποια είναι;

Την βρήκα

Καλά, και εγώ βρήκα τους Mojotone. Οι καλύτεροι μαγνήτες σε απόκριση και διαύγεια, από τα τρία σετ. Και ακόμα μια φορά, οι μαγνήτες της Gibson ήταν η απογοήτευση. Λάθος μου που τους έδωσα credit, έπρεπε να το είχα καταλάβει.
Οι 36th Anniversary ανέβηκαν στην εκτίμηση μου, πολύ ωραίο σετ.

Ευχαριστούμε πολύ @gkourmoul1 , τα εκτιμώ πολύ κάτι τέτοια.

Ακου σε άλλον ενισχυτή (solid state), ηχογραφημένο με κινητό σε μέτρια ένταση. Παίζω βλακείες αλλά έχει ενδιαφέρον.

Η προηγούμενη ηχογράφηση ήταν με Marshall origin 20 και μικρόφωνο. Επίσης, οι χορδές της 50s πιθανών να είναι ψόφιες.
Οι burstbuckers1-2 είναι vintage προσανατολισμένοι. Μην περιμένεις στρογγυλό και μοντέρνο ηχο από 60s. Είναι για πιο RAW καταστάσεις, πχ led zeppelin φάση. Γιαυτο τους επέλεξα. Σίγουρα, οι περισσότεροι της αγοράς, στην ίδια κατηγορία, θα είναι καλύτεροι. Οι mojotone είναι αρκετά πιο στρογγυλοί, αλλά η prs είναι πολύ μπάσα το όργανο έτσι και αλλιώς. Και οι εργοστασιακοί μαγνήτες ίδια συμπεριφορά έχουν. Η les Paul αυτή είναι πολύ πρίμο όργανο, και που περνά και στον τελικό ήχο. Μπάσα δεν έχει πολλά.
Από την άλλη, οι dp223/dp103 είναι κάπως πιο μοντέρνοι PAF, πολύ ισορροπημένοι και πολύ δύσκολα θα βγάλουν κακό ήχο, σε όλα τα επίπεδα gain. Προσωπικά, τους βρίσκω λίγο σκοτεινούς για το συγκεκριμένο όργανο, το οποίο δεν εχει και το πιο bright ήχο. Θα προτιμούσα να του έχω ένα σετ ΒΒ1-2 πάνω, ή κάτι ανάλογο (πριμάτο). Εξαιρετικοί μαγνήτες, όπως και να 'χει, αλλά για διαφορετική δουλειά.

Fgn

Les paul

Prs

Last edited:
Ωραίος ρε μαν.

Συνεχίζω να έχω πολύ καλή άποψη για τους DiMarzio, στα νέα κλιπς παίζει να μου άρεσαν περισσότερο και από τους Mojotone, για τους οποίους συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι οι πιο vintage-sounding από τα τρία σετ. Χωρίς αυτό να είναι ούτε κακό ούτε καλό. Όλα είναι σχετικά με το τί θέλεις.

Συνεχίζουν να μου φαίνονται οι Gibson πιο κομπρέσσαρισμένοι από τους τρεις, πάλι και αυτό να έχει να κάνει με το τί σου αρέσει.

Ίσως οι DiMarzio να με κερδίζουν τελικά σαν το πιο ισορροπημένο σετ.

Συνεχίζουν να μου φαίνονται οι Gibson πιο κομπρέσσαρισμένοι από τους τρεις, πάλι και αυτό να έχει να κάνει με το τί σου αρέσει.

Δεν είναι κομπρεσσαρισμένοι οι gibson. Κάθε άλλο. Απλά, δεν "σπάνε" όπως οι 36th. Όσο του διδεις με την πένα, ανεβάζει και κατεβάζει ένταση. Δεν δίδει breakup. Οι dimarzio ειναι αρκετά πιο αναίσθητοι, απλά εάν βαρέσεις με την πένα, εχεις έντονο breakup.

Ακου σε άλλον ενισχυτή (solid state), ηχογραφημένο με κινητό σε μέτρια ένταση. Παίζω βλακείες αλλά έχει ενδιαφέρον.

Η προηγούμενη ηχογράφηση ήταν με Marshall origin 20 και μικρόφωνο. Επίσης, οι χορδές της 50s πιθανών να είναι ψόφιες.
Οι burstbuckers1-2 είναι vintage προσανατολισμένοι. Μην περιμένεις στρογγυλό και μοντέρνο ηχο από 60s. Είναι για πιο RAW καταστάσεις, πχ led zeppelin φάση. Γιαυτο τους επέλεξα. Σίγουρα, οι περισσότεροι της αγοράς, στην ίδια κατηγορία, θα είναι καλύτεροι. Οι mojotone είναι αρκετά πιο στρογγυλοί, αλλά η prs είναι πολύ μπάσα το όργανο έτσι και αλλιώς. Και οι εργοστασιακοί μαγνήτες ίδια συμπεριφορά έχουν. Η les Paul αυτή είναι πολύ πρίμο όργανο, και που περνά και στον τελικό ήχο. Μπάσα δεν έχει πολλά.
Από την άλλη, οι dp223/dp103 είναι κάπως πιο μοντέρνοι PAF, πολύ ισορροπημένοι και πολύ δύσκολα θα βγάλουν κακό ήχο, σε όλα τα επίπεδα gain. Προσωπικά, τους βρίσκω λίγο σκοτεινούς για το συγκεκριμένο όργανο, το οποίο δεν εχει και το πιο bright ήχο. Θα προτιμούσα να του έχω ένα σετ ΒΒ1-2 πάνω, ή κάτι ανάλογο (πριμάτο). Εξαιρετικοί μαγνήτες, όπως και να 'χει, αλλά για διαφορετική δουλειά.

Fgn
Προβολή συνημμένου 54242

Les paul
Προβολή συνημμένου 54241

Prs
Προβολή συνημμένου 54240
Αυτός είναι ο Laney; Ωραία καθαρά έχει

Και ο VII graphics το πέτυχε
Τη Les Paul βρηκα κι εγώ, να σου πω μου αρκεί, γιατι περιμενα να εχει τον ποιο "μελένιο" ήχο, και 2ο Les Paul εχω οποτε θα ταν μεγαλος κουβας να μη τη βρω.
με FGN δεν εχω καμια εμπειρια, και prs εχω πιασει μονο custom, οχι singlecut.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back