500 ευρώ για αγορά ενισχυτή

Dixie

Ενεργό μέλος
Πόντοι
218
Έχω «καβάτζα» 500 ευρώ για αγορά ενισχυτή. Θέλω έναν για εξάσκηση στο σπίτι και για μικρά λαϊβάκια. Έχω λαμπάτο, οπότε προσανατολίζομαι σε κάτι διαφορετικό και πιο βολικό.
Παίζω μπλουζ, ροκ, αλλά θα 'θελα να έχει και ωραία καθαρά.

Ποιον/τι ενισχυτή να πάρω;

Πάρε τον laney lf-60 με 300 κατι ευρώ. Τον έχω σπίτι και για λαιβ. Ζυγίζει 10 κιλά και έχει άψογα καθαρά και τεράστιο headroom.
Χρησιμοποίησε κάνα δυο πέταλα και για έξτρα distortion αν χρειαστείς.

Πάρε τον laney lf-60 με 300 κατι ευρώ. Τον έχω σπίτι και για λαιβ. Ζυγίζει 10 κιλά και έχει άψογα καθαρά και τεράστιο headroom.
Χρησιμοποίησε κάνα δυο πέταλα και για έξτρα distortion αν χρειαστείς.
Πεταλιάρα μπορώ να «κουμπώσω» στον Laney;

Ναι, τα παντα βάζεις και δουλεύουν σούπερ. Στο τελευταίο λαιβ είχε κουμπωσει ένα παλικάρι μια nux πεταλιερα και έπαιζε μεταλλικα. Ειχε ηχαρα και μου έκανε τρομερή εντύπωση.

Και δεν τη σύνδεσε στο fx loop, αλλά μπροστά, και χωρίς να ρυθμίσει τίποτα. Πολύ πειστικός ήχος.

Αλλιώς βάζεις άλλα 140 και παίρνεις έναν Fender Deluxe Reverb ToneMaster από τις αγγελίες, είναι λίγο υπερτιμημένοι αλλά έχουν ωραία ξύλινη καμπίνα και καλό ηχείο σε σχέση με τα φτηνά των ενισχυτών της αγοράς

Γυρω στα 400 εμφανίζονται επίσης συχνά στις αγγελίες Tech 21 Trademark combos, που είναι πολύ αξιόλογα solid state μηχανήματα με πληθώρα ήχων.

Γυρω στα 400 εμφανίζονται επίσης συχνά στις αγγελίες Tech 21 Trademark combos, που είναι πολύ αξιόλογα solid state μηχανήματα με πληθώρα ήχων.
Αυτά σε σχέση με τους τωρινούς Κατάνα πόσο διαφορετικά είναι; Μου φαίνεται σαν λογική ο Κατάνα των 00ς

Να σου πω την αληθεια δε ξέρω, θα είχε ενδιαφέρον ένα side by side. Ο Κατάνα προφανώς έχει παραπάνω features, οπότε σε τέτοιο επίπεδο δεν παίζει σύγκριση. Αλλά οι Tech21 ήταν σκυλιά που δεν καταλαβαίναν γρι και είχαν στο χέρι feel που ήταν αισθητά καλύτερο απο τους περισσότερους SS/modelling της εποχής. Το ρημάδι το Sansamp έχει λόγο που έγραψε την ιστορία που έγραψε.

Από τη στιγμή που έχεις τη δική σου πεταλιέρα, γιατί να παλεύεις με το πσηφίο;

Θα σου πρότεινα κάποιον μεταχειρισμένο Orange Tiny Terror Combo. Είναι 15 κιλά, ακούγεται καλά από χαμηλά και παίρνει πετάλια με άψογο Βρετανικό στυλ. Επίσης έχει φοβερή καμπίνα (όπως οτιδήποτε Orange) η οποία παίρνει σχεδόν οποιοδήποτε μεγάφωνο της αρεσκείας σου για να φτάσεις ακόμη πιο κοντά στον main amp.

Είναι ο δικός μου go-to για μικρά live και με το G12H Anniversary ακούγεται σαν αδερφάκι κάποιου Dr.Z.

Πσηφίο καλό μόνο για jazz και extreme metal/stoner. Άντε επίσης για τα fx, αν δεν είχες, κάποιο modelling. Μέχρι εκεί.

Αλλιώς βάζεις άλλα 140 και παίρνεις έναν Fender Deluxe Reverb ToneMaster από τις αγγελίες, είναι λίγο υπερτιμημένοι αλλά έχουν ωραία ξύλινη καμπίνα και καλό ηχείο σε σχέση με τα φτηνά των ενισχυτών της αγοράς
Ενδιαφέρουσα πρόταση!

Με δύο Vox φθηνούς (< €150) που έχω εμπειρία ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου. Σκέφτομαι με μέχρι 500 θα έχουν επίσης ωραία πραγματάκια!

Πσηφίο καλό μόνο για jazz και extreme metal/stoner. Άντε επίσης για τα fx, αν δεν είχες, κάποιο modelling. Μέχρι εκεί.

Άποψη για Vox Cambridge 50? Ούτε €300 καινούριο και ενώ δεν έχω παίξει, ότι demo άκουσα αν μου λέγανε κάνει τα τριπλάσια θα το πίστευα.

Έχω «καβάτζα» 500 ευρώ για αγορά ενισχυτή. Θέλω έναν για εξάσκηση στο σπίτι και για μικρά λαϊβάκια. Έχω λαμπάτο, οπότε προσανατολίζομαι σε κάτι διαφορετικό και πιο βολικό.
Παίζω μπλουζ, ροκ, αλλά θα 'θελα να έχει και ωραία καθαρά.

Ποιον/τι ενισχυτή να πάρω;
Ποιο λάμπατο έχεις ήδη;

Πσηφίο καλό μόνο για jazz και extreme metal/stoner
Αυτό το ακούω γενικά αρκετά εδώ στο φόρουμ. Στην ουσία πολλοί ασπάζονται την άποψη ότι η λάμπα αξίζει
1) σε μεγάλες εντάσεις
2) όταν ο ήχος έχει breakup (φυσικό κομπρεσάρισμα της λάμπας κλπ).

Αλλιώς στο super clean όπως jazz που είπες ή στο super distorted (που δε βγάζεις άκρη από tone anyway) η λάμπα "χάνει" το πλεονέκτημα της;

Οτι πλεονεκτημα εχει στα πολλα γκαζια εχει και στα λιγα, το εξης ενα, "γλυκια" παραμορφωση. Μονο στο εντελως τελειως :ROFLMAO: καθαρο δεν υπαρχει πλεονεκτημα, πραγμα φυσικο αφου εκει δεν υπαρχει καν παραμορφωση, και αυτο φαινεται και απο τις hifi/ hiend φαση εφαρμογες για τις οποιες η λαμπα δεν αποτελει μονοδρομο. Οχι οτι δε θα βγαλει ηχο και εκει, απλα αν ειναι να μη θελεις καθολου χρωμα μπορεις να πας αλλου, αν μη τι αλλο για λογους κοστους κλπ.

Τωρα, το modelling εχει ξεσαλωσει, τα ειπαμε και αλλου, και δινει και αυτο πλεον καλα αποτελεσματα, οχι μονο στους super clean και στους super distorted ηχους, αλλα και στους ενδιαμεσους. Το θεμα ειναι ομως οτι οι τελευταιες εξελιξεις υπαρχουν ειτε στο χωρο του software, ειτε σε hardware φαση πεταλιερα και rack. Δεν εχω μπανισει ας πουμε καναν ενισχυτη με π.χ. τιποτα NAM A2 πανω, υπαρχει; Οποιος ξερει ας ποσταρει.

Διοτι αν ειναι να πεσουμε στις προηγουμενες γενιες modelling, τοτε σαφως καλυτερα ενας marshall σαν αυτον που προτεινε ο kosthrash. Η τεχνολογια προχωραει, και ηδη εχει προχωρησει πολυ, αν ειναι να παρεις κατι που εχει ηδη ξεπεραστει δε λεει, τσαμπα λεφτα, καλυτερα λαμπα που ειναι το προτυπο. Αν μιλαγαμε για εντελως low cost φαση βεβαια θα ηταν πιο ΟΚ.

Αλλιώς στο super clean όπως jazz που είπες ή στο super distorted (που δε βγάζεις άκρη από tone anyway) η λάμπα "χάνει" το πλεονέκτημα της;
Όχι απλά το χάνει, αλλά μπορεί και να μην κάνει.

To τρανζίστορ μας έδωσε κομματάρες απ΄ το Every Breath You Take μέχρι τους Smiths, τους Cure και τις καθαρές εισαγωγές των Metallica. Σκαστό, κρύο, hifi καθαρό εκεί που η ζεστασιά της λάμπας θεωρείται θολούρα. Οι τζαζίστες δεν είναι ότι δεν έχουν λεφτά για κάποιον λαμπάτο Fender, αλλά το Solid State προσφέρει αξεπέραστη ταχύτητα στην αττάκα στα γρήγορα περάσματα.

Οτι πλεονεκτημα εχει στα πολλα γκαζια εχει και στα λιγα, το εξης ενα, "γλυκια" παραμορφωση
Υπάρχουν όμως πάρα πολλά είδη που θέλουν την παραμόρφωση πολύ πιο industrial. Όλες αυτές οι μπάντες του Swedish Death που έπαιζαν με Marshal HΜ2 καρφί στον Peavey Bandit, o Josh Homme με τον Peavey Decade, οι Pantera με τους Randall RG100HT, o Chuck Schuldiner με τον Marshall 6100 και άπειρες Hardcore, Grindcore, Death Metal μπάντες με Sunn και Laney transistors.

Ετσι ειναι, διοτι δεν ειναι παντα το ζητουμενο ο "ζεστος" ηχος. Αλλωστε, ακομα και με λαμπα δε σημαινει οτι το τελικο αποτελεσμα θα ειναι ζεστο. Το Justice For All ας πουμε, λαμπα ξελαμπα του βγαλανε τοσο τα ματια στη μιξη που πιο παγωμενος ηχος δεν εχει ξαναυπαρξει.

Οπως και να εχει παντως, ο λαμπατος ειναι safe επιλογη απο καθε αποψη. Απλα πια δεν ειναι μονοδρομος, πραγμα σιγουρα θετικο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back