Αγορά νέας κιθάρας παρακαλώ τα φώτα σας

Πολύ ωραία, καλόπαικτη. Εμένα μου άρεσε και ο καναπές να σου πω την αλήθεια

Μια παρατήση που έχω να κάνω ενώ η κιθάρα ειναι άριστη, την περίμενα με περισσότερα γκάζια

Πρώτα απ' όλα, καλώς τη δέχτηκες!
Έχω παρακολουθήσει αποσπασματικά την κουβέντα, οι μαγνήτες σου είναι αυτοί οι "καινούριοι" Burstbuckers;

Πρώτα απ' όλα, καλώς τη δέχτηκες!
Έχω παρακολουθήσει αποσπασματικά την κουβέντα, οι μαγνήτες σου είναι αυτοί οι "καινούριοι" Burstbuckers;
Έχει Burstbucker 61R (neck) and 61T (bridge) humbuckers

Αχα.
Δεν τους έχω παίξει ή έστω ακούσει. Διαβάζω πως είναι, σε output και ύφος, μια "σύνοψη" των παλιότερων μοντέλων, κάπου ανάμεσα στους εντελώς vintage-oriented Burstbuckers #1, #2, #3 και τους πιο all-around Burstbuckers Pro. Έπεσα όμως πάνω σε δύο πληροφορίες που χρήζουν επαλήθευσης γιατί αποκλίνουν από τα συνήθη. Ότι έχουν, neck και bridge, πανομοιότυπο output, καθώς και ότι δεν είναι wax potted. Είναι όντως έτσι;

Σε κάθε περίπτωση, από τον καιρό που έζησα μαζί με το σετάκι #1 και #2, θυμάμαι χαρακτηριστικά πως η οικογένεια Burstbucker ήταν αρκετά δεκτική σε μικρορυθμίσεις (ύψος, κλίση, "σκάλισμα" polepieces).
Επομένως μην πετάξεις λευκή πετσέτα πριν... κατσαβιδιαστείτε.

Last edited:
Μια παρατήση που έχω να κάνω ενώ η κιθάρα ειναι άριστη, την περίμενα με περισσότερα γκάζια

Είναι πιο vintage-inspired μαγνήτες. Γενικώς από ό,τι διαβάζω, αρέσουν στον κόσμο. Και σίγουρα από τους 490s που έχει η δική μου η SG Standard, καλύτεροι είναι...

Πολύ καθαροί και πριματοι μαγνήτες.
Με τους 490 θα είχες πιο πολύ γκάζι, αλλά το ύφος της κιθάρας παραπέμπει σε πιο vintage παιξίματα, έτσι και αλλιώς.

Πολύ καθαροί και πριματοι μαγνήτες.
Με τους 490 θα είχες πιο πολύ γκάζι, αλλά το ύφος της κιθάρας παραπέμπει σε πιο vintage παιξίματα, έτσι και αλλιώς.
Όντως είναι υπερβολικά καθαροί οι μαγνήτες

Η κιθάρα είναι πανέμορφη, συγχαρητήρια για την επιλογή! Καλόπαικτη και να την χαρείς όσο δεν πάει.

Είναι πιο vintage-inspired μαγνήτες. Γενικώς από ό,τι διαβάζω, αρέσουν στον κόσμο. Και σίγουρα από τους 490s που έχει η δική μου η SG Standard, καλύτεροι είναι...

Διαφωνώ στο ''καλύτεροι'', απλά είναι πιο καθαροί και πιο low output - vintage. Και η δικιά μου αυτούς έχει, αλλά πίστεψέ με δεν θα με χάλαγε καθόλου να έχει τους 490, είναι πολύ ωραίοι μαγνήτες για hard rocking.... πήξαμε πια στους vintage-style μαγνήτες... 😅

Τους 490 τους ξήλωσα από την SG μου και έβαλα ένα t-type set για καλύτερα καθαρά. Τωρα που βλέπω ότι δεν μπορώ να ροκαρω με αυτό, μετανιώνω που πούλησα τους 490 (τότε δεν μου αρέσει η σχετική έλλειψη definition που είχαν). Καταπληκτικό σετ.

Έβαλα ένα σετ tonerider Α4 classic και συνήλθε η κιθάρα…

Τους 490 τους ξήλωσα από την SG μου και έβαλα ένα t-type set για καλύτερα καθαρά. Τωρα που βλέπω ότι δεν μπορώ να ροκαρω με αυτό, μετανιώνω που πούλησα τους 490 (τότε δεν μου αρέσει η σχετική έλλειψη definition που είχαν). Καταπληκτικό σετ.

Έβαλα ένα σετ tonerider Α4 classic και συνήλθε η κιθάρα…

Fun fact: έχω παραγγείλει ένα σετ Tonerider Birmingham για την δική μου. Όταν με το καλό ξηλώσω τους 490s ( ή Mudd City, όπως θα έπρεπε να τους λένε) μπορείς να τους έχεις.

Άσχετο αλλά οι tonerider είναι καλοι γενικά μαγνήτες; , πολλοί φθηνοί μου φαίνονται

Τους έχω και αυτούς. Πολύ καλό σετ.
Έχω όλα τα σετ humbucker (εκτός ένα πολύ hot) και δύο από στρατ. Πολύ αξιόλογα όλα τους.

Διαφωνώ στο ''καλύτεροι'', απλά είναι πιο καθαροί και πιο low output - vintage. Και η δικιά μου αυτούς έχει, αλλά πίστεψέ με δεν θα με χάλαγε καθόλου να έχει τους 490, είναι πολύ ωραίοι μαγνήτες για hard rocking.... πήξαμε πια στους vintage-style μαγνήτες... 😅

Agree to disagree, που λένε. Είναι standard από τα χειρότερα σετ μαγνητών που έχω παίξει. Οι Dimarzio και ο Duncan στις άλλες κιθάρες μου (σε συγκρίσιμα μεγέθη gain) δεν τους βλέπουν, καν. Το χειρότερο χαρακτηριστικό τους είναι το, σε αστεία επίπεδα, compression που έχουν.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back