Καινουριο Arranger

Δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά μήπως πρόλαβες πως ήταν το στούντιο του Jean Michel Jarre και πόσα synthesizer συνέδεε στις συναυλίες του για να παράγει τους ήχους του;

Και πως είναι τώρα.Δεν μπορεί κάπου έχει και κάποιο πληκτροφόρο.Α,εκεί στα αριστερά κάτι βλέπω σε midi που ούτε κανονικά πλήκτρα δεν έχει.

Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι δεν χρειάζονται τα synthesizer πλέον.
Απλά τι κάνουμε σε περίπτωση που δεν έχουμε κάποιο synthesizer και ο υπολογιστής μας "σηκώνει" κάποιο παιχνίδι οπότε και μπορεί να σηκώσει κάποιο DAW και VST's τα οποία βρίσκουμε στο ίντερνετ.Κάποια αν ψάξουμε και δωρεάν.

Σκεφτόμουν ότι μπορώ να αγορασω arrangeρ και να το χρησιμοποιήσω και ως midi στον υπολογιστή σε κάποιο προγραμμα μέσω του οποίου θα έχει και λειτουργίες synthesizer. Ξαναλέω, είμαι πολυ σκεπτικός και τόσα λεφτά είναι πολυ μεγάλη επένδυση επομένως θέλω να κάνω την καλυτερη αγορά.

Παντως αν παρεις καρτα ηχου με midi εισοδο, που θα πρεπει να παρεις καρτα ηχου αν ειναι να κανεις κατι με το PC, μπορεις να χρησιμοποιησεις σαν controller και το arranger που εχεις ηδη.

Μια αλλη περιπτωση ειναι να παρεις το PSR 720 που ειναι ωραιο arranger, και με τα λεφτα που περισσευουν να παρεις καρτα ηχου και monitors. Αν εχεις ηδη ενα PC της ψιλοπροκοπης, θα μπορεις να κανεις παπαδες εκει, και με το 720 πιστευω για να παιζεις για το χαβαλε θα εισαι σουπερ.

Παντως αν παρεις καρτα ηχου με midi εισοδο, που θα πρεπει να παρεις καρτα ηχου αν ειναι να κανεις κατι με το PC, μπορεις να χρησιμοποιησεις σαν controller και το arranger που εχεις ηδη.

Μια αλλη περιπτωση ειναι να παρεις το PSR 720 που ειναι ωραιο arranger, και με τα λεφτα που περισσευουν να παρεις καρτα ηχου και monitors. Αν εχεις ηδη ενα PC της ψιλοπροκοπης, θα μπορεις να κανεις παπαδες εκει, και με το 720 πιστευω για να παιζεις για το χαβαλε θα εισαι σουπερ.
Αρα δηλαδη να χρησιμοποιησω το arranger σαν midi και να χρησιμοποιω μετα τις λειτουργειες του προγραμματος στην συνθεση;

Αρα δηλαδη να χρησιμοποιησω το arranger σαν midi και να χρησιμοποιω μετα τις λειτουργειες του προγραμματος στην συνθεση;

Φυσικα. Ενα Daw σαν το Reaper, μαζι με καποια δωρεαν vst synth θα σου δωσουν φοβερα εργαλεια για να φτιαξεις κομματια. Το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να ριξεις πολυ μελετη για να τα αξιοποιησεις.

Ομως το μονο πραγμα που σου μενει τελικα ειναι η γνωση. Οποιο arranger ή workstation και να παρεις σε καποια χρονια θα ειναι ξεπερασμενο. Αν μαθεις ομως να χειριζεσαι ενα καλο DAW, και γενικοτερα τα εργαλεια της ενορχηστρωσης και της μιξης, τοτε θα εισαι παντα up to date.

Βεβαια οπως πανε τα πραγματα με την ΑΙ, ειλικρινα δεν ξερω αν εχει νοημα πια να προσπαθησεις :ROFLMAO:

Φυσικα. Ενα Daw σαν το Reaper, μαζι με καποια δωρεαν vst synth θα σου δωσουν φοβερα εργαλεια για να φτιαξεις κομματια. Το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να ριξεις πολυ μελετη για να τα αξιοποιησεις.

Ομως το μονο πραγμα που σου μενει τελικα ειναι η γνωση. Οποιο arranger ή workstation και να παρεις σε καποια χρονια θα ειναι ξεπερασμενο. Αν μαθεις ομως να χειριζεσαι ενα καλο DAW, και γενικοτερα τα εργαλεια της ενορχηστρωσης και της μιξης, τοτε θα εισαι παντα up to date.

Βεβαια οπως πανε τα πραγματα με την ΑΙ, ειλικρινα δεν ξερω αν εχει νοημα πια να προσπαθησεις :ROFLMAO:

Καλα ναι, οτιδηποτε χρειαζεται εμπειρια και δουλεια. Οσο για το AI που λες, οσο και καλη δουλεια να κανει ενα AI (σε οτιδηποτε, μουσικη, ζωγραφικη και ολες τις αλλες τεχνες) δεν μπορει να πετυχει οσο καλα οσο ενας ανθρωπος ενα πραγμα το οποιο ειναι το συναισθημα και η ζωη.
Περα απο αυτα, εχεις καποια workstation/arrangers να μου προτεινεις;

Βαλε και δυο τετοια, και καθαρισες

https://www.thomann.de/gr/jbl_lsr_305p_mkii.htm

Χμμμ, ευχαριστώ πολυ. Θα τα τσεκάρω αυριο. Ίσως σε ενοχλήσω παλι να ξέρεις 😂.

Καλημερα, επέστρεψα. Κοίταξα σε πιο μεγάλο βάθος τα workstation και από ότι κατάλαβα χρησιμοποιούνται κατά κυριο λόγο σε παραγωγή μουσικής (?) Δηλαδή τι σου παρέχουν τα workstation που δεν βρίσκεις στα arrangers και γιατί είναι προτιμοτερα σε μερικές περιπτώσεις όπως την σύνθεση;

Δεν ειναι "σε μερικες περιπτωσεις" προτιμοτερα. Ειναι σα να συγκρινεις πυρηνικο αεροπλανοφορο με ψαροβαρκα :ROFLMAO:

Οι βασικες διαφορες ειναι αυτες που ηδη σου εχω τονισει: Audio recording δυνατοτητες και περισσοτερες ( και καλυτερες) μηχανες ηχου. Οι μηχανες ηχου σου δινουν πολυ καλυτερους ηχους και οι audio δυνατοτητες δρουν σαν πολλαπλασιαστης ισχυος: Γραφεις οτι θελεις, ακομα και το ιδιο το synth, οποτε απελευθερωνεις πορους για να κανεις πραγματικα δυνατες ενορχηστρωσεις.

Δες ας πουμε τα demo songs του psr 920

Η τυριλα ζεχνει ολουθε, διοτι εχεις 128 φωνες για ΟΛΑ τα μερη. Ουτε να γραψεις π.χ. φωνη μπορεις, αλλα ουτε και να φτιαξεις π.χ. ενα πραγματικα καλο lead ηχο με πολλαπλα layers ή μια πολυ περιπλoκη percussion συνοδεια, απο ενα σημειο και μετα θα αρχισει να ρεταρει το μηχανημα γιατι ολα αυτα θα πρεπει να τα παιζει ταυτοχρονα.

Ακου τωρα και τα demo songs του Nautilus

Το PSR ειναι η βουρτσα. Οποτε ξερουμε ολοι τι ειναι το Nautilus :ROFLMAO:

Βεβαια, εδω δεν επαιξαν τρια ακκορντακια στο αριστερο και λιγο ετσι με το δεξι, εδω εχει πεσει recording και off line editing με το τσουβαλι. Ομως το αποτελεσμα δικαιωνει την προσπαθεια, στεκονται ανετα τα κομματια, ενω του PSR ουτε κατα διαννοια, τυριλα πιο πολυ και απο πιτσα 4 τυρια. :ROFLMAO:

...να παρεις το PSR 720 που ειναι ωραιο arranger, και με τα λεφτα που περισσευουν να παρεις καρτα ηχου και monitors. Αν εχεις ηδη ενα PC της ψιλοπροκοπης...
το ψηφιζω 10 φορες ολο το παραπανω+++!!!!!

πας σε workstation τυπου Korg, μόνο αν εχεις... Χρονο να διαθεσεις!!!
γιατι επειδη προερχεσαι απο τυπου Arranger μηχανημα, ιιισως χρειαστει λιγο χρονο, στην αρχη, μεχρι να καταλαβεις τη δομη του workstation, (βεβαια πολλα αρειντζερς "ακουμπανε" καποιες απο τις λειτουργιες των αλλων, αλλα ηχιτικα ειναι μερα με νυχτα) να συνηθησεις μενου κλπ! το λεω γιατι ημουν εκει που εισαι χρονια πισω, οταν πηρα το δικο μου και εκανα τη μεταβαση,,,
λιγο υπομονη θελει και το manual διπλα! τιποτα αλλο!

πας σε workstation τυπου Korg, μόνο αν εχεις... Χρονο να διαθεσεις!!!
γιατι επειδη προερχεσαι απο τυπου Arranger μηχανημα, ιιισως χρειαστει λιγο χρονο, στην αρχη, μεχρι να καταλαβεις τη δομη του workstation, (βεβαια πολλα αρειντζερς "ακουμπανε" καποιες απο τις λειτουργιες των αλλων, αλλα ηχιτικα ειναι μερα με νυχτα) να συνηθησεις μενου κλπ! το λεω γιατι ημουν εκει που εισαι χρονια πισω, οταν πηρα το δικο μου και εκανα τη μεταβαση,,,
λιγο υπομονη θελει και το manual διπλα! τιποτα αλλο!
Δεν εχω απολυτως κανενα θεμα με το να ασχοληθω και να αφιερωσω χρονο σε κατι που ενδιαφερομαι. Το βασικο προβλημα εδω ειναι οτι παρολο που θελω να ασχοληθω με την συνθεση πολυ μου αρεσουν επισης και τα arranger με την βασικη λειτουργια τους τις συνοδειες, επομενως εχω βρεθει σε δειλημμα τωρα😂. Αλλα μαλλον προς το workstation κλινω τελικα.

Δεν ειναι "σε μερικες περιπτωσεις" προτιμοτερα. Ειναι σα να συγκρινεις πυρηνικο αεροπλανοφορο με ψαροβαρκα :ROFLMAO:

Οι βασικες διαφορες ειναι αυτες που ηδη σου εχω τονισει: Audio recording δυνατοτητες και περισσοτερες ( και καλυτερες) μηχανες ηχου. Οι μηχανες ηχου σου δινουν πολυ καλυτερους ηχους και οι audio δυνατοτητες δρουν σαν πολλαπλασιαστης ισχυος: Γραφεις οτι θελεις, ακομα και το ιδιο το synth, οποτε απελευθερωνεις πορους για να κανεις πραγματικα δυνατες ενορχηστρωσεις.

Δες ας πουμε τα demo songs του psr 920

Η τυριλα ζεχνει ολουθε, διοτι εχεις 128 φωνες για ΟΛΑ τα μερη. Ουτε να γραψεις π.χ. φωνη μπορεις, αλλα ουτε και να φτιαξεις π.χ. ενα πραγματικα καλο lead ηχο με πολλαπλα layers ή μια πολυ περιπλoκη percussion συνοδεια, απο ενα σημειο και μετα θα αρχισει να ρεταρει το μηχανημα γιατι ολα αυτα θα πρεπει να τα παιζει ταυτοχρονα.

Ακου τωρα και τα demo songs του Nautilus

Το PSR ειναι η βουρτσα. Οποτε ξερουμε ολοι τι ειναι το Nautilus :ROFLMAO:

Βεβαια, εδω δεν επαιξαν τρια ακκορντακια στο αριστερο και λιγο ετσι με το δεξι, εδω εχει πεσει recording και off line editing με το τσουβαλι. Ομως το αποτελεσμα δικαιωνει την προσπαθεια, στεκονται ανετα τα κομματια, ενω του PSR ουτε κατα διαννοια, τυριλα πιο πολυ και απο πιτσα 4 τυρια. :ROFLMAO:

Ναι.. Ισως τελικα ενα workstation να ειναι καλυτερο για εμενα απο ενα arranger. Αλλα κριμα ομως γιατι και τα accompaniments των arranger ειναι αλλη φαση.

Δεν εχω απολυτως κανενα θεμα με το να ασχοληθω και να αφιερωσω χρονο σε κατι που ενδιαφερομαι. Το βασικο προβλημα εδω ειναι οτι παρολο που θελω να ασχοληθω με την συνθεση πολυ μου αρεσουν επισης και τα arranger με την βασικη λειτουργια τους τις συνοδειες, επομενως εχω βρεθει σε δειλημμα τωρα😂. Αλλα μαλλον προς το workstation κλινω τελικα.
τι να το κανεις παιδακι μ το arranger? αυτα ειναι για να βγεις σε μαγαζι εξω να παιζεις εγω δηλ γιαυτο το χρησιμοποιω και κυριως για λαικο προγραμμα, ενταξ εχεις και ρυθμους για ξενα

δεν σου λεω να μην το παρεις παρτο καλο ειναι το pa1000 εγω εχω το pa5x αλλα ειναι για αλλη δουλεια δεν ειναι για να το παρεις να χαλαρωνεις και μπορει να το βαρεθεις γρηγορα... ηδη παλιωσε εχει 8 χρονια που βγηκε

προσπαθησε να κατασταλαξεις τι θες να κανεις ωστε να παρεις τα σωστα εργαλεια

τι να το κανεις παιδακι μ το arranger? αυτα ειναι για να βγεις σε μαγαζι εξω να παιζεις εγω δηλ γιαυτο το χρησιμοποιω και κυριως για λαικο προγραμμα, ενταξ εχεις και ρυθμους για ξενα

δεν σου λεω να μην το παρεις παρτο καλο ειναι το pa1000 εγω εχω το pa5x αλλα ειναι για αλλη δουλεια δεν ειναι για να το παρεις να χαλαρωνεις και μπορει να το βαρεθεις γρηγορα... ηδη παλιωσε εχει 8 χρονια που βγηκε

προσπαθησε να κατασταλαξεις τι θες να κανεις ωστε να παρεις τα σωστα εργαλεια
Γιαυτο ρωταω και εγω εδω, προσπαθω να καταλαβω τι ειναι το καλυτερο για εμενα και λεω και χαζα πραγματα επειδη προσπαθω να βγαλω μια ακρη. Αλλα παρολο που οπως εχει φανει ενα arranger το βλεπω πιο πολυ ως μεσο απλα για να περναω καλα (επειδη δεν υπαρχει περιπτωση να παω σε μαγαζιά) τελικά πράγματι ίσως είναι καλυτερα να κοιτάξω για workstation.

Φίλε NeedyJay, αν θελήσεις να παίξεις ένα κομμάτι σε ένα συνθεσάιζερ σκέφτηκες πως θα το παίξεις; Πες για παράδειγμα ότι θες να παίξεις το Faded ή το Blighting lights για την πάρτι σου.
Σε ένα αρμόνιο γνωρίζεις τον τρόπο.
Σε ένα συνθεσάιζερ πως ακριβώς θα το παίξεις; Έχεις πολύ καλύτερους ήχους να διαλέξεις αλλά πόσους από αυτούς μπορείς να παίξεις ταυτόχρονα;
Για μπες στο Youtube και δες αυτοί που έχουν συνθεσάιζερ πως παίζουν ένα cover;
Με 2 χέρια ή με περισσότερα και γιατί;
Αν θελήσεις βέβαια να γράψεις ξεχωριστά μέρη ενός κομματιού και να τα ενώσεις μετά, ναι με το συνθεσάιζερ θα έχεις περισσότερες επιλογές αλλά σε ένα αρμόνιο μπορείς να το γράψεις ακόμη και μια και έξω σε 3 λεπτά για κάτι ερασιτεχνικό, έστω και ως demo.

Φίλε NeedyJay, αν θελήσεις να παίξεις ένα κομμάτι σε ένα συνθεσάιζερ σκέφτηκες πως θα το παίξεις; Πες για παράδειγμα ότι θες να παίξεις το Faded ή το Blighting lights για την πάρτι σου.
Σε ένα αρμόνιο γνωρίζεις τον τρόπο.
Σε ένα συνθεσάιζερ πως ακριβώς θα το παίξεις; Έχεις πολύ καλύτερους ήχους να διαλέξεις αλλά πόσους από αυτούς μπορείς να παίξεις ταυτόχρονα;
Για μπες στο Youtube και δες αυτοί που έχουν συνθεσάιζερ πως παίζουν ένα cover;
Με 2 χέρια ή με περισσότερα και γιατί;
Αν θελήσεις βέβαια να γράψεις ξεχωριστά μέρη ενός κομματιού και να τα ενώσεις μετά, ναι με το συνθεσάιζερ θα έχεις περισσότερες επιλογές αλλά σε ένα αρμόνιο μπορείς να το γράψεις ακόμη και μια και έξω σε 3 λεπτά για κάτι ερασιτεχνικό, έστω και ως demo.
Αν θες να καταληξεις στο οτι ενα synthesizer ειναι καλυτερο απο ενα arranger για την συνθεση τοτε να συμφωνω απολυτως. Διορθωσε με αν κανω λαθος, ενα workstation δεν ειναι καλυτερο για αυτη την χρηση; Αν οχι εξηγησε μου αν μπορεις την διαφορα γιατι τα εχω καψει ολα (ναι, εχω κοιταξει αρκετα και στο ιντερνετ)

κουβεντουλα! μου αρεσουν αυτες οι συζητησεις!!!!! εχω βρεθει κι εγω στο ιδιο σημιο οπως ειπα,,, οκ ημουν λιγο πιο κατασταλαγμενος αλλα δεν εχει να λεει αυτο,,, σε καταλαβαινω!
εγω εχω και αλλη λυση, οκ πιο, βραχυμεσοπροθεσμη, αλλά πιστευω αξιζει full!
παιρνω το Γιαμαχάκι που προτινε και ο Μανοσ!
παιζω - γραφω, ειναι σιγουρα πιο καινουριο απο αυτο που ηδη εχεις, το εχεις πει κι εσυ,,,
ενα μεγαλο + οτι, ξερεις τι να κανεις, γνωστα ολα, με το που θα το βγαλεις απο το κουτι!
κακους ηχους οκ δεν εχει,,, ειπαμε, υπαρχουν καποια ορια, και στο ηχητικο αποτελεσμα και στο τι μπορεις να κανεις!αν καλυφθεις με αυτο, μια χαρα! δε χρειαζεται να κανεις καμια αλλη αγορα!
Αν τωρα, νιωθεις οτι χρειαζεται να νιωσεις και την εμπειρια του να παιξεις / γραψεις και σε ενα workstation, περιμενεις λιγο, ψαχνεσαι παραλληλα παραπανω για το πως δουλευουν, διαβαζεις λιγο ετσι γενικα, ποιες μαρκες εχουν βγαλει τι κλπ, , και αγοραζεις ενα, ειτε καινουριο ειτε μεταχειρισμενο, (πουλας αν θες και το παλιοτερο σου arranger) και ολα μια χαρα!
ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ABLETON LIVE,,,,,
και εισαι ετοιμος για να, μεγαλουργισεις,,, θα μπορουσαμε να πουμε απλα!!!!!
ΑΑΑΑΑΑ!!! edit!
το παραπανω, μπορει να εφαρμοστει & να γινει και απο την αναποδη ετσι;;;;;;;
δηλ,,, παιρνεις ενα Workstation πρωτα..................!!!!!!!!!!!
απλα με την αγορα του workstation,,,,, "χαριζεις" χρονο πανω του, τα αλλα ειναι γραμενα και παραπανω,,,,,,!

Last edited:
Ας πάρει ένα Yamaha Montage που έχει πολλά patches που δουλεύουν με τη λογική του accompaniment λόγω των arpeggiators. Και έτσι θα τα έχει όλα νοικοκυρεμένα, μαζί με το Cubase και το όργανο σαν κάρτα ήχου και να έχει ένα πλήρες στούντιο να δουλεύει με το λάπτοπ του με 4000 λιγότερα στην τσέπη. :D

Εγώ νομίζω πάντως ότι και με το Arranger της Korg θα μπορέσει να κάνει αυτό που θέλει, τα accompaniment είναι πλήρως προγραμματιζόμενα, και επεξεργάσιμα. Ένα workstation -synth μάλλον θα ήταν καλύτερο για την περίπτωσή του βέβαια, αλλά θα πρέπει να ψαχτεί με μεταχειρισμένα ή να πάρει όπως ειπώθηκε πιο πάνω στα λεφτά που διαθέτει, το εξαιρετικό Nautilus της Korg ή αντίστοιχο της Roland

Ας πάρει ένα Yamaha Montage...
ψεματα;;;;;!!!!!
ιδια λεφτα με ενα arranger "καταντισε" να εχει ενα workstation!
(ή και το αναποδο)!!!!!
και θα ειναι και μια επενδυση! + οτι θα το εχει για πολλα χρονια! & θα φτιαχνει και οτι μα οτι ηχο θελει!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back