Αγορά νέας κιθάρας παρακαλώ τα φώτα σας

Aν πάρεις την SG με το Vibrola να την πας κάπου να σου κόψουν σωστά το nut, να έχει διαγώνια φορά προς τα κλειδιά. Vibrola και κακά κομμένο nut => μεγάλο πρόβλημα.
Την sg me to vibrola παραγγελία μου άρεσε πάρα πάρα πολύ , μόλις παραλάβω θα την πάω στον τεχνικο που εμπιστεύομαι να την δει και μακάρι όλα να είναι οκ γιατί η αλήθεια είναι πως με τρομάζει λίγο το quality control της Gibson αν και λένε πως έχει βελτιωθεί αρκετά τελευταία, από την άλλη στο τομαν μπορείς να την γυρίσεις πίσω χωρίς μα και μου οπότε

Την γυρνάς χωρίς να έχει κανένα θέμα η κιθάρα, περιμένεις λίγο για να γίνει B-stock και την αγοράζεις πιο φθηνά!

Πολύ ωραία όργανα οι SG.

(Rant mode: on)

Aυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί όλα τα άλλα, ''μη-maple top'' μοντέλα τις Gibson (flying V, explorer, firebird) έχουν τιμές σχεδόν ή ίση με στανταρ Les Paul. Δεν λέω ότι η SG θα έπρεπε να είναι πιο ακριβή, αλλά τα υπόλοιπα μοντέλα πιο φθηνά, για να μην παρεξηγηθώ. Όχι τίποτε άλλο, αλλά 2200 με 2500 που ζητάνε για explorer και V συμπαρασύρουν τις τιμές μεταχειρισμένων... ενώ οι SG διατηρούν προσιτή τιμή στα μεταχειρισμένα.

Περίεργο πάντως, γιατί δεν μιλάμε για ένα niche μοντέλο αλλά για πολύ iconic κιθάρα και το best seller της εταιρείας, σύμφωνα με την ίδια.

(Rant mode: off)

Την sg me to vibrola παραγγελία μου άρεσε πάρα πάρα πολύ , μόλις παραλάβω θα την πάω στον τεχνικο που εμπιστεύομαι να την δει και μακάρι όλα να είναι οκ γιατί η αλήθεια είναι πως με τρομάζει λίγο το quality control της Gibson αν και λένε πως έχει βελτιωθεί αρκετά τελευταία, από την άλλη στο τομαν μπορείς να την γυρίσεις πίσω χωρίς μα και μου οπότε

Kαλορίζικη! Παρήγγειλες το μοντέλο που έπαιξες? Γιατί να μην είναι ΟΚ? Εγώ αν ήμουν στο Τόμαν μου άρεσε μια συγκεκριμένη κιθάρα που δοκίμαζα, θα έλεγα να μου στείλουν την συγκεκριμένη που έπαιξα και θα πλήρωνα την υπηρεσία plek που έχουν (κόστος γύρω στα 200 ευρώ) που φυσικά για την SG δεν χρειάζεται γιατί όλες οι Gibson οποιασδήποτε σειράς έχουν ταστοδουλειά από plek μηχάνημα, οι δικές μου που είναι από το 2014 και μετά παίζουν όλες βούτυρο

Πολύ ωραία όργανα οι SG.

(Rant mode: on)

Aυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί όλα τα άλλα, ''μη-maple top'' μοντέλα τις Gibson (flying V, explorer, firebird) έχουν τιμές σχεδόν ή ίση με στανταρ Les Paul. Δεν λέω ότι η SG θα έπρεπε να είναι πιο ακριβή, αλλά τα υπόλοιπα μοντέλα πιο φθηνά, για να μην παρεξηγηθώ. Όχι τίποτε άλλο, αλλά 2200 με 2500 που ζητάνε για explorer και V συμπαρασύρουν τις τιμές μεταχειρισμένων... ενώ οι SG διατηρούν προσιτή τιμή στα μεταχειρισμένα.

Περίεργο πάντως, γιατί δεν μιλάμε για ένα niche μοντέλο αλλά για πολύ iconic κιθάρα και το best seller της εταιρείας, σύμφωνα με την ίδια.

(Rant mode: off)

Kαλορίζικη! Παρήγγειλες το μοντέλο που έπαιξες? Γιατί να μην είναι ΟΚ? Εγώ αν ήμουν στο Τόμαν μου άρεσε μια συγκεκριμένη κιθάρα που δοκίμαζα, θα έλεγα να μου στείλουν την συγκεκριμένη που έπαιξα και θα πλήρωνα την υπηρεσία plek που έχουν (κόστος γύρω στα 200 ευρώ) που φυσικά για την SG δεν χρειάζεται γιατί όλες οι Gibson οποιασδήποτε σειράς έχουν ταστοδουλειά από plek μηχάνημα, οι δικές μου που είναι από το 2014 και μετά παίζουν όλες βούτυρο
Όχι δεν οαραγγειλα αυτή μου είχαν για επίδειξη στο μαγαζί εάν και έπαιζε καλά είχε αρκετά σημάδια χρήσης χτυπήματα κλπ

Όχι δεν οαραγγειλα αυτή μου είχαν για επίδειξη στο μαγαζί εάν και έπαιζε καλά είχε αρκετά σημάδια χρήσης χτυπήματα κλπ
Μόλις παραλάβω θα σας ενημερώσω

Δεν έχω δοκιμάσει Gibsons των τελευταίων 7-8 χρόνων, αλλά κάποια πράγματα δεν έχουν πολυαλλάξει θεωρώ. Οπότε παραθέτω την άποψή μου με αυτό το δεδομένο.

Αν συγκρίνουμε με Les Pauls των 70s-80s-90s, οι σημερινές είναι γενικά καλύτερες σαν κατασκευές. Εκτός από τους μαγνήτες που οι T-Tops και οι Tim Shaw στα 70s-80s υπερέχουν.

Αν όμως παίξεις πολλές ίδιες Gibsons, θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ τους στον ήχο. Αν παίξεις πολλές PRS θα διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχουν τόσο πολλές, όλες οι PRS παίζουν στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Σε αυτό δε νομίζω ότι έχει αλλάξει η Gibson.

Φανταζόμουνα ότι στην έκθεση του Thomann πηγαίνει κανείς και διαλέγει ανάμεσα από 10 όργανα του μοντέλου που θέλει και το παίρνει στο χέρι και φεύγει... Από ότι περιγράφεις αυτό δεν ισχύει αφού δεν είχαν καν ένα όργανο ετοιμοπαράδοτο να σου το δώσουν στο χέρι... Απογοητεύτηκα

Φανταζόμουνα ότι στην έκθεση του Thomann πηγαίνει κανείς και διαλέγει ανάμεσα από 10 όργανα του μοντέλου που θέλει και το παίρνει στο χέρι και φεύγει... Από ότι περιγράφεις αυτό δεν ισχύει αφού δεν είχαν καν ένα όργανο ετοιμοπαράδοτο να σου το δώσουν στο χέρι... Απογοητεύτηκα
Τελικά μόνο οι Αμερικάνοι είναι επαγγελματίες. Στα Guitar Center μου κατέβαζαν 15 κιθάρες, με ρωτούσαν με τί ενισχυτή παίζω για να δουν ποιον παρεμφερή έχουν διαθέσιμο και αν γούσταρα και κανα πετάλι, no problem.

Στον Thomann πολλές φορές δεν υπάρχουν όχι δέκα μοντέλα για να διαλέξεις, αλλά ούτε ένα και πρέπει να στο φέρουν από την αποθήκη, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει και κάνα δίωρο και αν είναι Σάββατο μπορεί να σου πουν να ξαναπάς την επόμενη μέρα.

Στον Thomann πηγαίνει κάποιος για άλλα πράγματα,όχι για high end κιθάρες.

Στον Thomann πολλές φορές δεν υπάρχουν όχι δέκα μοντέλα για να διαλέξεις, αλλά ούτε ένα και πρέπει να στο φέρουν από την αποθήκη, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει και κάνα δίωρο και αν είναι Σάββατο μπορεί να σου πουν να ξαναπάς την επόμενη μέρα.

Μέγιστη απογοήτευση. Εγώ ΜΟΝΟ για high end κιθάρα θα ήθελα να πάω…

Ειχαν αρκετές στοκ στο μαγαζί να δοκιμάσεις και ένα ειδικό δωμάτιο με πολύ ακριβές κιθάρες custom shop. Απλά δεν ήταν όλες είχαν μια από κάθε μία και εάν ήθελες κάποια άλλη που ήταν σε στοκ στο ηλεκτρονικό κατάστημα περίμενες να στην φέρουν ( 1 ώρα και 20 λεπτά ) έκαναν στην περίπτωση μου για την prs. Ήταν πολύ ευγενικοί γενικά και με έβαλαν σε ένα δωμάτιο με ότι ενισχυτή λάμπα ήθελες από marshall , bad cat , fender κλπ. Με άφησαν όση ώρα ήθελα μόνο μου στο δωμάτιο το οποίο ήταν ηχομονομενο. Είχαν αλλά 4 δωμάτια. Μου πρότειναν επίσης να φέρουν ότι πετάλια ήθελα αλλά τους είπα όχι. Επίσης, πολλοί δοκίμαζαν κιθαρες με ακουστικά συνδεδεμένες σε κεμπερ κλπ κλπ. Το μόνο αρνητικό ήταν πως δεν μπορούσα να δοκιμάσω 3 διαφορετικές κιθάρες από το ίδιο μοντέλο να επιλέξω αυτή που μου αρέσει.. καλά όχι οτι είχα και χώρο να την φέρω πίσω Ελλάδα μόνος μου αλλά λέμε τώρα

Μέγιστη απογοήτευση. Εγώ ΜΟΝΟ για high end κιθάρα θα ήθελα να πάω…

Δυστυχώς θα πας μόνο για την εμπειρία,να πιάσεις στα χέρια σου κάποια πολύ καλά όργανα και απλά να φύγεις με τίποτα αναλώσιμα.

Ευτυχώς υπάρχουν άλλα καταστήματα,σαφώς μικρότερα,αλλά με καλή ποικιλία σε high end κιθάρες.

Θυμάμαι την πρώτη φορά είχα πάει στον Thomann γιατί είχα σταμπαρει μια κιθάρα πολυεργαλειο για το Ωδείο γύρω στα 450€.
Την βρίσκω στην έκθεση, την παίζω,μου κάνει,την πάω στο ταμείο και λέω στον πωλητή:"Θα την πάρω".
Και μου απαντάει πως αυτό δεν γίνεται και ότι η διαδικασία είναι σε κάνα μισάωρο να ανέβω στο κτίριο των παραλαβών και ότι θα μου φέρουν μια κιθάρα από την αποθήκη.
Στην ερώτησή μου τι θα γίνει αν κατι δεν μου κάνει στην κιθάρα,έχει κάποιο ελάττωμα,κ.λ.π. μου είπε απλά μας την στέλνεις πίσω.

Τελικά πήγα στις παραλαβές,την παρέλαβα,άνοιξα το κουτί επιτόπου,την επαιξα και μόνο όταν βεβαιώθηκα ότι όλα είναι όπως αυτή της έκθεσης,την πήρα και έφυγα

Δυστυχώς θα πας μόνο για την εμπειρία,να πιάσεις στα χέρια σου κάποια πολύ καλά όργανα και απλά να φύγεις με τίποτα αναλώσιμα.

Ευτυχώς υπάρχουν άλλα καταστήματα,σαφώς μικρότερα,αλλά με καλή ποικιλία σε high end κιθάρες.

Θυμάμαι την πρώτη φορά είχα πάει στον Thomann γιατί είχα σταμπαρει μια κιθάρα πολυεργαλειο για το Ωδείο γύρω στα 450€.
Την βρίσκω στην έκθεση, την παίζω,μου κάνει,την πάω στο ταμείο και λέω στον πωλητή:"Θα την πάρω".
Και μου απαντάει πως αυτό δεν γίνεται και ότι η διαδικασία είναι σε κάνα μισάωρο να ανέβω στο κτίριο των παραλαβών και ότι θα μου φέρουν μια κιθάρα από την αποθήκη.
Στην ερώτησή μου τι θα γίνει αν κατι δεν μου κάνει στην κιθάρα,έχει κάποιο ελάττωμα,κ.λ.π. μου είπε απλά μας την στέλνεις πίσω.

Τελικά πήγα στις παραλαβές,την παρέλαβα,άνοιξα το κουτί επιτόπου,την επαιξα και μόνο όταν βεβαιώθηκα ότι όλα είναι όπως αυτή της έκθεσης,την πήρα και έφυγα
Ναι έτσι ακριβώς είναι

Αποκαρδιωτικό

Άρα θεωρείτε πως έχει ανέβει η ποιότητα σε σχέση με αυτά που διαβάζω παλιά ?
Δεν έχουν θέμα, ούτε είχαν θέμα με την ποιότητα, απλά περισσοτερες καταγεγραμμενες αστοχίες στο qc, αλλά έχουν και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, οπότε...

Δεν είναι οτι είχαν θέμα ποτέ με κακής ποιότητας υλικά , κτλ.

Ολες οι καινούριες κιθάρες θα πρέπει να σεταριστουν έτσι κι αλλιώς, μιας και το σεταπ στο εργοστάσιο (κάθε εργοστάσιο) προσπαθεί να πιάσει ένα μέσο όρο και όχι το μέγιστο που μπορεί το κάθε οργανο, η αυτό που θέλει ο κάθε κιθαρίστας.

Ούτε συναρμολογούμενα είναι, ούτε μπαρουφες πληρώνω ένα σκασμό χρήματα για φιδολαδο (PRS)

Καλόταξιδη να ναι η κιθάρα και να τη χαρείς!

Last edited:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back