Αγορά νέας κιθάρας παρακαλώ τα φώτα σας

iznodur

Ενεργό μέλος
Πόντοι
118
Καλησπέρα μετά την επιτυχή αγορά ενισχυτή και την δημιουργία της πεταλιερας των ονείρων μου, το 2026 έχω θέσει ως στόχο να πάρω την πρώτη made in USA κιθάρα μου. Αυτή την στιγμή έχω μια player ii jazzmaster με αλλαγμένους fender μαγνήτες και μια squire stagemaster του 90κατι με αλλαγμένα τα πάντα πάνω.

Μετά από ώρες αναζήτησης και προβολών βίντεο στο YouTube έχω καταλήξει στις εξής τρεις

Γαι την PRS αμφιταλαντεύονται μεταξύ s2 και ce 24 παντα σε κόκκινο.

Δεν θα ήθελα πάλι κιθάρα fender αλλά αυτή η τελεκαστερ μου αρέσει πολύ.

Οι άλλες δύο μου αρέσουν εμφανισιακά πολύ καθώς δεν έχω παίξει με Gibson η prs. Για την Gibson αρκετοί φίλοι μου έχουν πει μακριά καθώς έχουν αρκετά θέματα ενώ από την άλλη όλοι εκθειάζουν την ποιότητα της prs. Όμως η supreme μου αρέσει πολύ ... Τι λέτε ?

Δες ποια σε βολεύει περισσοτερο στα χέρια και ποια σε καλύπτει ηχητικά. Είναι διαφορετικές κιθάρες μεταξύ τους.

Τσέκαρε και την S2 Mira. Είναι η prs εκδοχή της SG.

Δες ποια σε βολεύει περισσοτερο στα χέρια και ποια σε καλύπτει ηχητικά. Είναι διαφορετικές κιθάρες μεταξύ τους.

Τσέκαρε και την S2 Mira. Είναι η prs εκδοχή της SG.
Το καλό είναι πως θα πάω στην Γερμανία σε καμιά δεκαριά μέρες και έχω σκοπό να επισκεφθω το τομαν καθώς θα είναι εκεί κοντά

Το καλό είναι πως θα πάω στην Γερμανία σε καμιά δεκαριά μέρες και έχω σκοπό να επισκεφθω το τομαν καθώς θα είναι εκεί κοντά

Βασικά, αυτό τα απαντάει όλα. Παίξε τις κιθαρες σε έναν αξιοπρεπή ενισχυτή και δες ποιά σου καθεται καλυτερα στο χερι και στο αυτι.

Με 3.000 που από ότι φαίνεται είναι το χρήμα που είσαι διατεθειμένος να χαλάσεις... Παίρνεις πάρα πολύ καλό όργανο, έχεις πολλές επιλογές, μην περιορίζεσαι σε αυτές. Από αυτές που ανάρτησες η SG θα κρατήσει καλύτερα την αξία της αν δεν την πειράξεις. Η PRS είναι η καλύτερη κιθάρα από τις τρεις, και η tele απλά όχι... Καλές αγορές, πολλή καλή φάση να επισκεφτείς αυτό το κατάστημα

Ναι 3000 είναι το ταβάνι μου, μου αρέσουν και οι ibanez az σειρά αλλά δεν θέλω κάτι σε strato

Γιατί οπωσδήποτε made in USA?

Και οι τρεις κιθάρες (τέσσερις αν βάλουμε και την PRS CE) είναι premium όργανα, το καλύτερο θα ήταν να τις δεις από κοντά όταν είσαι εκεί και να μας πεις εντυπώσεις.

Ίσως την Τελε να μην την έπαιρνα, δεν έχω αγοράσει ποτέ Fender κιθάρα του κουτιού, πάντα μεταχειρισμένες - φθηνότερες τις έπαιρνα μιας και πάντα έδειχναν ολοκαίνουργιες ούτως ή άλλως, και να δώσω πάνω από 2Κ για "συναρμολογούμενο" μου φαίνεται κάπως, χωρίς να λέω ότι όποιος τις παίρνει κάνει λάθος, αν τα specs είναι αυτά που θέλεις είμαι σίγουρος ότι και αυτή θα είναι φανταστική κιθάρα.

Καλές αγορές!

Πριν πας στον Thomann, επικοινώνησε και ρώτα αν έχουν τις κιθάρες που θέλεις να δοκιμάσεις στην έκθεση.
Αν όχι,πες τους ποια μέρα θα πας με το αίτημα να τις έχουν όλες για δοκιμή.

Επίσης θα σου πρότεινα να πας καθημερινή και όχι Σάββατο.

Η ποιο ωραία από αυτές είναι η SG στο μάτι. Εφόσον την επιλέξεις από κατάστημα θα κοιτάξεις να μην έχει θέματα.

Και οι τρεις κιθάρες (τέσσερις αν βάλουμε και την PRS CE) είναι premium όργανα, το καλύτερο θα ήταν να τις δεις από κοντά όταν είσαι εκεί και να μας πεις εντυπώσεις.

Ίσως την Τελε να μην την έπαιρνα, δεν έχω αγοράσει ποτέ Fender κιθάρα του κουτιού, πάντα μεταχειρισμένες - φθηνότερες τις έπαιρνα μιας και πάντα έδειχναν ολοκαίνουργιες ούτως ή άλλως, και να δώσω πάνω από 2Κ για "συναρμολογούμενο" μου φαίνεται κάπως, χωρίς να λέω ότι όποιος τις παίρνει κάνει λάθος, αν τα specs είναι αυτά που θέλεις είμαι σίγουρος ότι και αυτή θα είναι φανταστική κιθάρα.

Καλές αγορές!
Θα συμφωνήσω για την Tele, αν και η συγκεκριμένη είναι όμορφη κιθάρα μιας και έχει 2 διπλούς.

Ο PRS σαν κατασκευαστής φτιάχνει κόπιες και συμβιβασμούς, λίγο σώμα Gibson, λίγο γέφυρα Fender, μια σκαλιέρα στη μέση των δύο, αν τώρα τυχαίνει και σου αρέσει αυτό ενδιάμεσο, φτιάχνει καλές κιθάρες, οπότε ποιοτικά τουλάχιστον θα σαι καλυμμένος.

Με τον ενισχυτή που πήρες όμως Tele/Strat με μονούς θα ακούγονται όνειρο...

Με τον ενισχυτή που πήρες όμως Tele/Strat με μονούς θα ακούγονται όνειρο...
Επειδή έχω την squire με σώμα στρατ και ssl5 Duncan όπως και την jazz master θέλω κάτι για πιο rock καταστάσεις. Όντως ακούγονται φανταστικά! Πήρα και έναν bassbreaker έχω από τις αγγελίες

• Η σειρές Supreme της Gibson ποτέ δε μου άρεσαν, τις βρίσκω υπερβολικές σαν look και σαν ήχος είναι επίπεδο Standard.
  • Chambered Telecaster δε θα έπαιρνα, δε μου άρεσε ποτέ ούτε ο ήχος των semi hollow - πολύ αναιμικός.
  • Η PRS είναι πάντα καλή επιλογή και πάντα value for money στην αγορά των καινούργιων κιθαρών παικτικά.
Aυτά είναι όμως προσωπικά μου γούστα. Συνυπογράφω 100.000% τις απόψεις που γράφτηκαν πιο πάνω. Παίξε και διάλεξε.

Το μόνο που έχω να προσθέσω στη συζήτηση είναι ότι καμία από αυτές τις επιλογές δεν έχει ισχυρή αξία μεταπώλησης. Με 3.000€ θα μπορούσες να αγοράσεις κι ένα μεταχειρισμένο όργανο επιπέδου Custom Shop και να έχεις τα λεφτά σου στην τράπεζα. Να ξέρεις δηλαδή ότι αν τα χρειαστείς, αν τη βαρεθείς κλπ, θα την πουλήσεις και θα πάρεις πίσω τουλάχιστον αυτά που έδωσες + πληθωρισμό.

Πήρα και έναν bassbreaker έχω από τις αγγελίες
Μπράβο, καλά έκανες. Άρα τώρα μένει ο δικός μου μόνο εκεί πέρα, όποιος ψηθεί εδώ είμαστε 😂

Απο τους δύο που έχεις ποιον προτιμάς; Αν και είναι ΤΟΣΟ διαφορετικοί

Μπράβο, καλά έκανες. Άρα τώρα μένει ο δικός μου μόνο εκεί πέρα, όποιος ψηθεί εδώ είμαστε 😂

Απο τους δύο που έχεις ποιον προτιμάς; Αν και είναι ΤΟΣΟ διαφορετικοί
Και οι δύο μου αρέσουν αρκετά πιο πολύ ο ως ο vibro champ . Όταν τους ακούω δίπλα δίπλα ο bassbreaker είναι σαν να έχει ένα σεντόνι από πάνω του και δεν τον αφήνει να είναι καθαρός αλλά στο Edge of breakup είναι τρομερός πιο νομικός για σπίτι γενικά

Και οι δύο μου αρέσουν αρκετά πιο πολύ ο ως ο vibro champ . Όταν τους ακούω δίπλα δίπλα ο bassbreaker είναι σαν να έχει ένα σεντόνι από πάνω του και δεν τον αφήνει να είναι καθαρός αλλά στο Edge of breakup είναι τρομερός πιο νομικός για σπίτι γενικά
Τα καθαρά του vibrochamp δεν παίζονται. Το δεύτερο κανάλι του Bassbreaker είναι κορυφαίο. Αλλά όσες φορές προσπάθησα να βάλω τον vibrochamp σε συνθήκες πέρα από παίξιμο σπιτιού απλά χάθηκε. Ακόμα και πιάνο με ουρά τον κατάπιε. Ενώ με τον Bassbreaker έχω καταπιεί ότι χρειάστηκε για πλάκα κιόλας, και σε εξωτερικό χώρο. Αυτό με το σεντόνι που λες δεν το βλέπω, γιατί έχω εντελώς trebly κιθάρες, μια Telecaster με Dimarzio Twang Kings και μια Gretsch με Dynasonics. Οπότε συμπληρώνονται πολύ ωραία. Απλά παίζω σχεδόν μόνο καθαρά, και έχω ακούσει καλύτερους καθαρούς ενισχυτές, γι'αυτό τον δίνω

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back