new product Νέο πετάλι που φορτώνει NAM Profiles με 79 λίρες!

Νέα προϊόντα
Ποια η διαφορά?Λέω να πάρω το GP50 να το βάζω στην κονσόλα και από εκεί στα ηχεία.
Αν έχεις μεγάλα καλώδια μέχρι την κονσόλα και αρκετά φώτα στη σκηνή, ισως βγάζει θόρυβο. Μου εχει τύχει, να παίζω εγω με ενισχυτή και ο διπλανός μου με modeller να ακούγεται μπζζζζ. Βέβαια εξαρτάται και που παίζεις, αν είσαι κοντά στο μικτη/κονσόλα η στο di box δεν υπάρχει πρόβλημα

Και ένα review

Τι ωραία που εχει καμία δεκαπενταριά high end κεφάλια απο πίσω και κάνει review ένα πετάλι των 79€ 🤣

Τα modelers και τα multi-effects είχαν πάντα σαν de facto χαρακτηριστικό τους το price range to the bottom, που λένε. Η τεχνολογία τους πάντα επρόκειτο να γίνει φθηνότερη και πιο διαθέσιμη, ήταν θέμα χρόνου ακόμα και τα πολύ προσιτά από άποψη τιμής μηχανήματα, να μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικούς ήχους. Εταιρείες όπως η IK και η Valeton έμελε να είναι απλά οι πρώτες.

Δεν σημαίνει βέβαια αυτό ότι τα ακριβότερα θα εξαφανιστούν ή ότι δεν έχουν θέση στην αγορά. Το ακριβώς αντίθετο. Απλά τα ακριβότερα θα προσφέρουν ακόμα καλύτερη ποιότητα κατασκευής και ευελιξία ( με οθόνες touch, footswiches / controllers) και θα απευθύνονται σε touring μουσικούς.

Αλλά για τον χομπίστα / ερασιτέχνη / περιστασιακό ημι-επαγγελματία, τα χαμηλότερης τιμής είναι τώρα πια παραπάνω από καλά και υπεραρκετά.

Λοιπόν, δοκίμασα αρκετά NAM profiles και τελικά κράτησα 2, το Fortin Killer Kali full rig ( που "σκοτώνει" σε modded Jose Marshall type tone) και το Mezzabarba M-zero.

Επίσης αν παίζεις τα modeler amps που έχει ενσωματωμένα με δικά σου/ third party cab irs (έχει καμία 20ρια θέσεις κενές) "αναβαθμίζεται" κατά πολύ η ποιότητα του ήχου του. Φόρτωσα το Ola the One ir cab και ακούγεται... σαν το cab & το mic στήσιμο του στα βίντεο του... Και το αποκορύφωμα είναι ότι χωρανε όλα αυτά στην τσέπη σου!

Λοιπόν, δοκίμασα αρκετά NAM profiles και τελικά κράτησα 2, το Fortin Killer Kali full rig ( που "σκοτώνει" σε modded Jose Marshall type tone) και το Mezzabarba M-zero.

Επίσης αν παίζεις τα modeler amps που έχει ενσωματωμένα με δικά σου/ third party cab irs (έχει καμία 20ρια θέσεις κενές) "αναβαθμίζεται" κατά πολύ η ποιότητα του ήχου του. Φόρτωσα το Ola the One ir cab και ακούγεται... σαν το cab & το mic στήσιμο του στα βίντεο του... Και το αποκορύφωμα είναι ότι χωρανε όλα αυτά στην τσέπη σου!
Σε ενισχυτή παίζεις η σε ηχεια pa monitor klt?

OK, μόλις το δοκίμασα στο fx return του DSL και ακούγεται φανταστικά (με τα cab irs απενεργοποιημένα).
Επίσης δοκίμασα και αυτό το NAM profile χωρις ir και είναι απίστευτο...

OK, μόλις το δοκίμασα στο fx return του DSL και ακούγεται φανταστικά (με τα cab irs απενεργοποιημένα).
Επίσης δοκίμασα και αυτό το NAM profile χωρις ir και είναι απίστευτο...

Εννοείται θα ακουγοταν φανταστικά, αφού εχει πίσω κάποια πραγματάκια που μυρίζουν ωραία και λέγονται λάμπες

Εγω το έχω εδώ και ένα μήνα. Το έχω δοκιμάσει στο στουντιο στο PA και στο σπίτι στην κάρτα ήχου και με ακουστικά και είναι εκπληκτικό. Προς το παρόν λόγω γεροντοκολλήματος το έχω σαν backup στα live γιατι χρησιμοποιώ τον ενισχυτή. Το εχω συνδυάσει και με το mvave chocolate plus για μεγαλυτερη ευελιξια.

Εγω το έχω εδώ και ένα μήνα. Το έχω δοκιμάσει στο στουντιο στο PA και στο σπίτι στην κάρτα ήχου και με ακουστικά και είναι εκπληκτικό. Προς το παρόν λόγω γεροντοκολλήματος το έχω σαν backup στα live γιατι χρησιμοποιώ τον ενισχυτή. Το εχω συνδυάσει και με το mvave chocolate plus για μεγαλυτερη ευελιξια.
Πως ακούγεται από το PA φίλος?Φαντάζομαι το συνδέεις στον μικτη?

Το σύνδεσα μονοφωνικά χωρίς DI σε line in της κονσόλας. Για τα δικά μου αυτιά ακούγεται τέλεια, τουλάχιστον όσο καλά ακουγοταν και το ToneX one που είχα. Είναι πολύ πιο εύκολο στην χρήση γιατί έχω iPad μπροστά μου και μπορώ να ρυθμίζω κατευθείαν παραμέτρους, επίσης αλλάξω εύκολα ήχους με το chocolate. Δεν είχα ποτέ ακριβότερο μηχάνημα modeling η capture για να συγκρίνω περαιτέρω.

Είναι πολύ πιο εύκολο στην χρήση γιατί έχω iPad μπροστά μου και μπορώ να ρυθμίζω κατευθείαν παραμέτρους...

ΑΥΤΌ ακριβώς είναι που δίνει, την παρούσα στιγμή, μεγάλο πλεονέκτημα στη Valeton επί της ΙΚ (και το λέω σαν Tonex One user). Η σύνδεση της συσκευής με Bluetooth και για έλεγχο μέσω app και για music streaming. Στο Tonex χρειάζεται να ανοίξουμε PC / laptop για ρυθμίζουμε παραμέτρους και presets.

Ευελπιστώ σε κυκλοφορία ενός Tonex II που θα το έχει αυτό, μιας και με την κυκλοφορία του Tonex Plug, αυτά υιοθετήθηκαν.

ΑΥΤΌ ακριβώς είναι που δίνει, την παρούσα στιγμή, μεγάλο πλεονέκτημα στη Valeton επί της ΙΚ (και το λέω σαν Tonex One user). Η σύνδεση της συσκευής με Bluetooth και για έλεγχο μέσω app και για music streaming. Στο Tonex χρειάζεται να ανοίξουμε PC / laptop για ρυθμίζουμε παραμέτρους και presets.

Ευελπιστώ σε κυκλοφορία ενός Tonex II που θα το έχει αυτό, μιας και με την κυκλοφορία του Tonex Plug, αυτά υιοθετήθηκαν.
Μπορείς να παίξεις μουσική μέσω bluetooth από το πετάλι που είναι συνδεδεμένο με την κονσόλα?Πχ ένα backing track?

Μπορείς να παίξεις μουσική μέσω bluetooth από το πετάλι που είναι συνδεδεμένο με την κονσόλα?Πχ ένα backing track?

Ναι, τα Valeton (GP5, GP50) έχουν και audio streaming vi Bluetooth. Το GP50 επίσης έχει και drum machine. Τρομερά για practice / solo playing.

Ναι, τα Valeton (GP5, GP50) έχουν και audio streaming vi Bluetooth. Το GP50 επίσης έχει και drum machine. Τρομερά για practice / solo playing.
Και το gp-5 έχει drum machine

"For the first time in the GP lineup, BT connection comes standard. Wirelessly connect your smartphone or tablet to jam with backing tracks or record directly using the GP-5’s built-in audio interface. The brand-new iOS/Android editing app puts full control of your tone at your fingertips—complete with 100 onboard drum grooves to keep your practice sessions tight and fun. Prefer a wired connection? The USB-C port hooks up to your Mac/PC for firmware updates and file management via streamlined desktop software."

Ποσταρω εδώ κάποια profiles από NAM που τα βρίσκω πολύ δυνατά σε γκάζια - αν έχετε κάποια να προτείνετε, ποσταρετε εδώ (η σε νέο thread):

Εχω το Valeton GP5 και το TONEX ONE
Valeton πιο ευχρηστο λογω της εφαρμογής στο κινητό
TONEX ONE ελαφρά καλύτερος και πιο amplike ήχος..τραγωδία η αλλαγη ρυθμίσεων, ήχων κτλ on the fly
Δεν μπορω να διανοηθώ κιθαρίστα που δεν θα αγοράσει το Valeton
Yπ όψιν οτι το Valeton και το TONEX θελουν FR FR καμπίνα για να αποδώσουν τέλεια...και οχι input ενισχυτών

Yπ όψιν οτι το Valeton και το TONEX θελουν FR FR καμπίνα για να αποδώσουν τέλεια...και οχι input ενισχυτών
Μα εάν μπορεί κανείς να παίξει με ενισχυτή, δεν υπάρχει λόγος να πάει σε modeling τεχνολογία τέτοιου είδους

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back