new product Νέο πετάλι που φορτώνει NAM Profiles με 79 λίρες!

Νέα προϊόντα
Μα εάν μπορεί κανείς να παίξει με ενισχυτή, δεν υπάρχει λόγος να πάει σε modeling τεχνολογία τέτοιου είδους
Αδερφέ το εξηγω γιατί ΟΛΟΙ μας εχουμε ενισχυτές στο σπίτι.....
Καρφί στο input του ενισχυτή (που εχεις ηδη) δεν γίνεται δουλειά....
Εκτός κι αν εχει auxiliary ή λούπα...
Δεν μιλάω για καποιον που ξεκινάει τωρα τα πρωτα του βήματα και δεν εχει τίποτα και αναρωτιέται αν θα παει σε τεχνολογία τέτοιου είδους....

Αδερφέ το εξηγω γιατί ΟΛΟΙ μας εχουμε ενισχυτές στο σπίτι.....
Καρφί στο input του ενισχυτή (που εχεις ηδη) δεν γίνεται δουλειά....
Εκτός κι αν εχει auxiliary ή λούπα...
Δεν μιλάω για καποιον που ξεκινάει τωρα τα πρωτα του βήματα και δεν εχει τίποτα και αναρωτιέται αν θα παει σε τεχνολογία τέτοιου είδους....
Ναι δεν εξέφρασα σωστά τον προβληματισμό μου.
Νομίζω η όλη λογική και του Tonex και του GP5 είναι να αποφύγει κανείς τον ενισχυτή. Αν ειναι να παίξει με ενισχυτή, θα πηγαινε σε λογική τύπου GP200 με απενεργοποιημενα amp/cab/irs ώστε να χρησιμοποιεί μονο τα εφέ

Μα εάν μπορεί κανείς να παίξει με ενισχυτή, δεν υπάρχει λόγος να πάει σε modeling τεχνολογία τέτοιου είδους
Δεν μπορεί απλά να χρησιμοποιεί τα εφέ όταν παίζει με ενισχυτή και modeling όταν παίζει με PA?Νομιζω αυτό είναι το σημαντικό ότι κάνει τα πάντα.

1767259293813.jpg

Ερώτηση προς κατόχους του Valeton γιατί έριξα μια ματιά στο manual αλλά δεν έχω κατατοπιστεί πλήρως.

'Εστω ότι έχω ένα σεταπ με το GP5 να λειτουργεί σαν καθαρός ενισχυτής (ή προ-ενισχυτής). 'Εχω τα πετάλια μου για drive, modulation, delay κλπ κλπ και μετά πάω στο GP5, απο το οποίο στέλνω έξοδο είτε προς power amp + cab είτε σε PA, δεν έχει σημασία.

Παίζω, όλα κομπλέ αλλά θέλω λίγα παραπάνω πρίμα. Τι πατάω και τι κάνω για να προσθέσω πρίμα στο amp model του GP5 που χρησιμοποιώ? Aν έχω καταλάβει σωστά πρέπει να βγάλω το κινητό και να ανοίξω το app για να το κάνω?

Ερώτηση προς κατόχους του Valeton γιατί έριξα μια ματιά στο manual αλλά δεν έχω κατατοπιστεί πλήρως.

'Εστω ότι έχω ένα σεταπ με το GP5 να λειτουργεί σαν καθαρός ενισχυτής (ή προ-ενισχυτής). 'Εχω τα πετάλια μου για drive, modulation, delay κλπ κλπ και μετά πάω στο GP5, απο το οποίο στέλνω έξοδο είτε προς power amp + cab είτε σε PA, δεν έχει σημασία.

Παίζω, όλα κομπλέ αλλά θέλω λίγα παραπάνω πρίμα. Τι πατάω και τι κάνω για να προσθέσω πρίμα στο amp model του GP5 που χρησιμοποιώ? Aν έχω καταλάβει σωστά πρέπει να βγάλω το κινητό και να ανοίξω το app για να το κάνω?

Δεν έχω το GP-5 αλλά έχω το headphone amp της Blackstar όπου τα "πολλά" τα κάνεις από app, και θα στο θέσω ως εξης: το app στο κινητό θα το έχεις μονίμως ανοιχτό και θα αλλάζεις ήχους. Δεν το λέω για κακό, στην πράξη, είναι εξαιρετικός τρόπος λειτουργίας (εκτός από live, βέβαια).

Δεν το λέω για κακό, στην πράξη, είναι εξαιρετικός τρόπος λειτουργίας (εκτός από live, βέβαια).
Φάση ξενέρωσε ο performer και scrollάρει στο κινητό του 😅

Αν είναι έτσι την κάτσαμε τη βάρκα, γιατί το κοιτάω για πρόβες/live. Δέχομαι οτι δεν πρόκειται προφανώς να είναι τοσο straight forward όσο το να γυρίσω με το δεξί ένα knob στον ενισχυτή όσο παίζω, οκ, αλλά αν πρέπει να βγάλω να ξεκλειδώσω κινητό και να ψάχνω το app όσο η μπάντα παίζει κλάφτα χαράλαμπε.

Βασικά για να αναπτύξω παραπάνω στο σκεπτικό μου, σε περίπτωση που έχει κανείς καμιά ιδέα.

Σκέφτομαι, σαν πρώτη και βασική χρήση, την αγορά ενός Tonex One / Valeton GP5 σαν ultimate backup λύση. 'Εχω προγραμματισμένους μέσα τους 4-5 βασικούς μου ήχους σε amp/direct variants και το έχω στην τσάντα μου σε πρόβες/live σαν all-in-one λύση σε περίπτωση που τα φτύσει κάτι. Λούστηκε το pedal board καμια μπύρα, ανατινάχτηκε ο ενισχυτής, μας την πέσαν εξωγήινοι, κάτι τελος πάντων γίνεται χοντρό έχω σαν ύστατη επιλογή κιθάρα καρφί στο GP5 και καρφί στο PA. Δε με νοιάζει εκεί on the fly editing, μιλάμε για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης όπου η επιλογή είναι είτε αυτό και όπως βγει βγήκε είτε πάμε σπίτι μας.

Επειδή ακριβώς το πλάνο είναι να πάρω ένα τέτοιο μηχανηματάκι, να περάσω μερικές μέρες να στήσω τα backup presets μου και μετά να το βάλω στη θήκη της κιθάρας και ιδανικά να μη χρειαστεί να το βγάλω ποτέ, κοιτάω το GP5 παρά το Tonex One ή κάποιο πιο μεγάλο Valeton ως την πιο φτηνή επιλογή.

Σαν δεύτερη χρήση όμως, και με το σκεπτικό ότι το έχω ήδη το μηχανάκι και κάθεται, θα με ενδιέφερε να έχω και ενα preset καθαρού προ-ενισχυτή (και μόνο) ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιώ μαζί με τα πετάλια μου και τον όποιο ενισχυτή βρεθεί σε προβάδικο (όταν δεν έχω τον δικό μου) direct στο power amp και να έχω κάαααααπως πιο fixed ήχο. Αλλά για τέτοια χρήση θα ήθελα σαν bare minimum να μπορώ να ελέγξω volume/gain/bass/mid/treble με όσο πιο direct τρόπο γίνεται. Ρεαλιστικά δεν απαιτώ να είναι όσο on the fly όσο τα control του ενισχυτή αλλά το να πρέπει να βγάλω κινητό είναι απλά deal breaker.

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να ανταποκριθεί ΚΑΙ σε αυτό το δεύτερο σενάριο χωρίς να ξεφέυγει τρομερά απο το κόστος και το form factor του Valeton να κάνω την υπέρβαση, αλλιώς μένω στην κυρια χρήση του all in one backup and that's it.

Για 80 ευρώ πράγμα, για all in one backup, απλά δεν παίζεται. Δεν θα το σκεφτόμουν δεύτερη φορά.
Εάν βέβαια μπορούσες να φτάσεις λίγο πάνω από τα 300, παίρνεις το μεγάλο Tonex και έχεις όλα όσα θες. Ούτε αυτό είναι μια περιουσία, αλλά είναι στο επόμενο επίπεδο τιμής.

Για πρόβες, δες καλύτερα το νέο gp-50. Ίδιο σε ήχο, καλύτερο interface και περισσότερα ρυθμιστικά πάνω του...
'Ωπα, είχα την εντύπωση ότι αυτό ήταν αρκετά πιο μεγάλο σε μέγεθος απ'οτι είναι εν τέλει τώρα που βλέπω βίντεο. Και είναι και ελάχιστα πιο ακριβό, περίμενα να είναι πιο πάνω - παίζει να είναι ταμάμ για τη χρήση που περιγράφω, thanks! Θα τσεκάρω το μάνιουαλ αργότερα να δω τι κάνουμε.

Update μετά απο μελέτη μάνιουαλ και βιντεακίων, σε περίπτωση που υπάρχουν και άλλοι ψυχαναγκαστικοί που ενδιαφέρονται.

Απ'οσο έχω καταλάβει ΔΕΝ μπορείς να κάνεις pre-assign τι θα ελέγχει το κάθε ένα απο τα 3 ρυθμιστικά στο GP-50. Μπαίνεις στο patch και μετα πρέπει να μπείς σε κάθε επιμέρους block (drive, amp, delay, whatever) και εκει κάτω σου πετάει όλα τα "knobs" του "μηχανήματος", αν είναι πάνω απο 3 σκρολάρεις δεξια-αριστερά για να τα δείς όλα.

Δηλαδή για μια amp eq ρύθμιση πατας PARAM, σκρολάρεις λίγο να πας στο AMP, ξαναπατάς και μετά έχεις το ανάλογο ρυθμιστικό (ίσως με ενα μικρό σκρολ). Αν μπορείς να το κάνεις αυτό μια φορά και μετά να το αφήσεις με αυτό το μενού ανοικτό (είπαμε, παίζει ως απλά καθαρός ενισχυτής σε αυτό το σενάριο που σκέφτομαι και δε θα χρειαστώ να πάω να κάνω αλλου edits) τότε είμαστε μπόμπα. Αν μετά απο λίγο "βγαίνει" μόνο του στην αρχική και πρέπει να το κάνεις κάθε φορα αυτό για να ξαναμπείς στο amp eq....not great not terrible. Σίγουρα καλύτερο απο το να πρέπει να βγάλω το κινητό, σε κάθε περίπτωση.

Μετά μεγάλο ατού τα 2 footswitches, γιατί στην άλλη χρήση που με ενδιαφέρει (all in one backup λύση) μπορώ να έχω 5-6-10 ήχους ανάλογα με το playlist του live και να πηγαίνω μπρος πίσω ανάλογα με το τι θέλω σε κάθε τράκ. Με το μικρό πρέπει να σκύβεις κάθε φορά να στρίβεις το PARAM και όχι τίποτα αλλά τα έχουν δυσκολέψει τα gymnastics τελευταία.

Ακόμα ένα μικρό ατού το ότι έχει και ενσωματωμένη μπαταρία που φορτίζει μέσω USB. Θα είμαι καλυμμένος δηλαδή και σε περίπτωση που τα φτύσει το τροφοδοτικό μου χωρίς να χρειάζεται να έχω πακεταρισμένο και δεύτερο 9βολτο για το GP50.

I'll sleep on it απόψε και μάλλον μέσα στο ΣΚ θα το χτυπήσω.

Update μετά απο μελέτη μάνιουαλ και βιντεακίων, σε περίπτωση που υπάρχουν και άλλοι ψυχαναγκαστικοί που ενδιαφέρονται.

Απ'οσο έχω καταλάβει ΔΕΝ μπορείς να κάνεις pre-assign τι θα ελέγχει το κάθε ένα απο τα 3 ρυθμιστικά στο GP-50. Μπαίνεις στο patch και μετα πρέπει να μπείς σε κάθε επιμέρους block (drive, amp, delay, whatever) και εκει κάτω σου πετάει όλα τα "knobs" του "μηχανήματος", αν είναι πάνω απο 3 σκρολάρεις δεξια-αριστερά για να τα δείς όλα.

Δηλαδή για μια amp eq ρύθμιση πατας PARAM, σκρολάρεις λίγο να πας στο AMP, ξαναπατάς και μετά έχεις το ανάλογο ρυθμιστικό (ίσως με ενα μικρό σκρολ). Αν μπορείς να το κάνεις αυτό μια φορά και μετά να το αφήσεις με αυτό το μενού ανοικτό (είπαμε, παίζει ως απλά καθαρός ενισχυτής σε αυτό το σενάριο που σκέφτομαι και δε θα χρειαστώ να πάω να κάνω αλλου edits) τότε είμαστε μπόμπα. Αν μετά απο λίγο "βγαίνει" μόνο του στην αρχική και πρέπει να το κάνεις κάθε φορα αυτό για να ξαναμπείς στο amp eq....not great not terrible. Σίγουρα καλύτερο απο το να πρέπει να βγάλω το κινητό, σε κάθε περίπτωση.

Μετά μεγάλο ατού τα 2 footswitches, γιατί στην άλλη χρήση που με ενδιαφέρει (all in one backup λύση) μπορώ να έχω 5-6-10 ήχους ανάλογα με το playlist του live και να πηγαίνω μπρος πίσω ανάλογα με το τι θέλω σε κάθε τράκ. Με το μικρό πρέπει να σκύβεις κάθε φορά να στρίβεις το PARAM και όχι τίποτα αλλά τα έχουν δυσκολέψει τα gymnastics τελευταία.

Ακόμα ένα μικρό ατού το ότι έχει και ενσωματωμένη μπαταρία που φορτίζει μέσω USB. Θα είμαι καλυμμένος δηλαδή και σε περίπτωση που τα φτύσει το τροφοδοτικό μου χωρίς να χρειάζεται να έχω πακεταρισμένο και δεύτερο 9βολτο για το GP50.

I'll sleep on it απόψε και μάλλον μέσα στο ΣΚ θα το χτυπήσω.
Μπορείς πάντα βέβαια να παρεις το gp-5 μαζί με ένα m-wave chocolate plus για εναλλαγή των ήχων σου (θα σου κοστίσει συνολικα περίπου τα ίδια με ένα gp-50 ) και για τις on the fly ρυθμίσεις bass-mid-treble απλά να έχεις ξεκλειδωτο το κινητό σου με ανοιχτή την εφαρμογή valeton για όσο παίζεις στην πρόβα.

Thanks kosh, το είδα αυτό το κοντρολλεράκι σε μερικά βίντεο αλλά απο τη στιγμή που βγαίνει μια απο τα ίδια η τιμή πραγματικά δε βλέπω το λόγο. Περισσότερα μπλιμπλίκια για κουβάλημα, έξτρα καλωδιάκια τροφοδοτικά κλπ και να πρέπει αναγκαστικά να δουλεύω το κινητό πάλι? Γίνεται λίγο πιο παλέψιμο το κινητό αν το βάλεις σε airplane mode και σβήσεις το screen lock, αλλά και πάλι - άλλο ένα μπλιμπλίκι να θέλει στήσιμο, άλλη μια μπαταρία να με απασχολεί, άσε που σε μια πρόβα το κινητό μπορεί να χρειαστεί για ένα lookup στίχων or something.

Nah, θέλω να είσαι όσο δυνατόν πιο standalone και all in one, και κυρίως θέλω να αποφύγω το κινητό σαν ο διάολος το λιβάνι και για πρακτικούς και για vibes-based λόγους.

Η Fractal ανακοίνωσε ότι η επόμενη γενιά (Axefx 4?) θα υποστηρίζει NAM.
Ως τότε βολεύομαι με το Valeton 🤣

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back