Suno Studio - Η αρχή του τέλους;

Κλείνω με τα δύο αυτά βίντεο.
Από μεριάς μου.
Το ένα με εκφράζει όπως τα λέει ο αγαπημένος φίλος.
Το άλλο το τι συμβαίνει την ώρα που εμείς σουνοσιαζομαστε AI και χαρτογράφηση.

Attachments

• video-c94d0fac9aa6be98e511877809fcb659-V.mp4
    3.9 MB
  • AQMySMHngnRrutlSrbl3uDXn2KZIBUbLAQALUyKK6QL-S-sCyJ0DGOIrve_BB4jObVCjmld9bJTE5IPzE5u6gn9GDtTJzQ...mp4
    8.7 MB
Και ποιος ο λογος να το κανεις αυτο;
Γιατί αν πάρεις όλους τους ντράμερς του κόσμου που έχουν κάποια φήμη και ακούσεις μιά εγγραφή τους όπως έκαναν σε ένα στούντιο,με λάθη μέσα δεν τρέχει τίποτα,θα αναγνωρίσεις το στύλ παιξίματος τους.
Αν κάνεις quantize τις ίδιες εγγραφές,δεν θα αναγνωρίζεις κανέναν.
Δέν θέλω βέβαια να το κάνω για τον παραπάνω λόγο,αλλά για πιό ρεαλιστική παρουσίαση ενος ρόκ κομματιού ας πούμε.

Δέν εννοώ αυτό,να αλλάζει το tempo,να μήν είναι δηλαδή σταθερό,όπως σε μία φυσιολογική ηχογράφηση.
Να ξεκινήσει π.χ στα 84 bpm να αλλάζει στα 86 σε ένα ρεφρέν να πέφτει στα 82 σε ένα break,να αυξάνει σταδιακά μέχρι το επόμενο γύρισμα,να έχει αυξομειώσεις,όπως τα ρόκ κομμάτια που έχω αγαπήσει και εγώ και εσείς και παρεμπιπτόντως ακούω από διάφορα stems που μπόρεσα να βρώ τα τελευταία χρόνια.
Μπορεί το Suno?
Αν μπορεί,να του πώ να μου παίξει με τον ήχο μιάς DW collectors series,με αυτές τις διακυμάνσεις που προανέφερα,με room mics,σε stereo tape.
Αυτό έχεις στο μυαλό σου;

2 λεπτα παιρνει χωρις ΑΙ. EZdrummer ειναι στο τελειως default με humanization και automation το tempo στο daw. Πηγε να τον παρει ο υπνος τον ντραμερ στο τελος.

Μπορει το midi editor του Cubse/nuendo. Και μπορεις να του βαλεις διαφορες παραμετρους. Πχ, μπορεις να του πεις να μεταφερει τυχαια καθε midi νοτα κτλ +4 με -4 στη θεση τους. Ειχα βρει οτι σε αυτες τις παραμετρους πχ τα ντραμς ακουγονταν και σωστα μεσα στο τεμπο και πολυ φυσικά
Σωστός,αυτό το είναι το λεγόμενο humanize η swing κ.τ.λ,αλλά εκτός αυτό δώσε σημασία και σε velocity καθώς και στο Length για πιό ρεαλιστικό αποτέλεσμα.Ιδιαίτερα χρήσιμο στην ηλεκτρονική μουσική,εκτός του Kick,αλλά πάλι το tempo του κομματιού μένει ακαίρεο.
Θα ξεκινήσεις σε tempo απο το bar 1 και θα τελειώσεις στο bar 164 π.χ,όπως και πρίν τα πειράξεις.
Πάρτε τυχαία ένα κομμάτι των Led Zeppelin,rolling stone,QOTSA,βάλτε το σε ένα DAW και προσπαθήστε να βρείτε το tempo και να το συγχρονίσετε επάνω,όσοι δέν εχουν ακούσει μία ηχογράφηση κανονικού drummer,για να καταλάβουν τι εννοώ.
@tubarao ,Mε αυτοματισμό του tempo στο project γίνεται,αλλά θέλει αρκετή δουλειά και ανάλογα το παίξιμο,γιατί ιδιαίτερα σε γρήγορες μουσικές ακούγεται αφύσικο.

Σωστός,αυτό το είναι το λεγόμενο humanize η swing κ.τ.λ,αλλά εκτός αυτό δώσε σημασία και σε velocity καθώς και στο Length για πιό ρεαλιστικό αποτέλεσμα.Ιδιαίτερα χρήσιμο στην ηλεκτρονική μουσική,εκτός του Kick,αλλά πάλι το tempo του κομματιού μένει ακαίρεο.
Θα ξεκινήσεις σε tempo απο το bar 1 και θα τελειώσεις στο bar 164 π.χ,όπως και πρίν τα πειράξεις.
Πάρτε τυχαία ένα κομμάτι των Led Zeppelin,rolling stone,QOTSA,βάλτε το σε ένα DAW και προσπαθήστε να βρείτε το tempo και να το συγχρονίσετε επάνω,όσοι δέν εχουν ακούσει μία ηχογράφηση κανονικού drummer,για να καταλάβουν τι εννοώ.
@tubarao ,Mε αυτοματισμό του tempo στο project γίνεται,αλλά θέλει αρκετή δουλειά και ανάλογα το παίξιμο,γιατί ιδιαίτερα σε γρήγορες μουσικές ακούγεται αφύσικο.
Ναι θελει δουλεια, δεν τελειωνεις σε 2 λεπτα. Αλλα ηδη ειναι πολυ πιο γρηγορο απο το να τα παιξεις ενα ενα με midi (αν μπορεις κιολας να το κανεις γιατι θελει skills και αυτο).

Ισχύει, το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν την μουσική για να παίζει από πίσω για αγγαρείες και μετακινήσεις έχει φτάσει critical mass.
Επίσης ευκολία να έχεις μουσική τζαμπέ ή χαμηλή τιμή, Spotify κτλ, για να έχεις με το τσουβάλι.

Ακριβώς. Γι'αυτό έγραψα ότι η μουσική από ''προϊόν'' έγινε ''περιεχόμενο''.

Πλέον με όλα αυτά τα ΑΙ εργαλεία θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει ολόκληρα άλμπουμς, τα οποία θα προστίθενται χιλιάδες ανά την ημέρα στο spotify και τελικά τι θα γίνει?

Ακόμα και εάν ανακαλύψεις το ''καλύτερο άλμπουμ όλων των εποχών'' στο spotify, πως θα είναι το καλύτερο άλμπουμ όλων των εποχών αν το έχεις ακούσει μόνο εσύ, ο δημιουργός του και άλλοι δέκα άνθρωποι?

Παλιά, τα σπουδαία άλμπουμς παίχτηκαν - ακούστηκαν - τραγουδήθηκαν από εκατομμύρια ανθρώπους στα μπαρ, στα club, στις συναυλίες, έγιναν αναπόσπαστο τμήμα της ποπ κουλτούρας και μια παγκόσμια ''γλώσσα'' όπου εκατομμύρια άνθρωποι σε συναυλίες τα τραγουδούσαν ως ένα.

Θα μου πει κάποιος ''το ίδιο θα γίνει και τώρα, απλά έχουν αλλάξει τα δεδομένα, αντί να έχουμε συνθέτες, μουσικούς, δισκογραφικές και στούντιο θα έχουμε Suno και Spotify''. OK, δεκτή άποψη, αλλά προσωπικά ''γελάω''.

Χωρίς να θέλω να προσβάλω όσους είναι ενθουσιασμένοι με το ΑΙ στην τέχνη και χωρίς να θέλω να το μειώσω σαν επίτευγμα μια και δεν καταλαβαίνω καν πως λειτουργεί... Θα πω μόνο ότι το SUNO είναι μια μαλακία, δεν θα είναι υπεύθυνο για το θάνατο της μουσικής, (ούτε για αυτό δεν είναι ικανό) είναι απλώς ένα από τα τελευταία καρφιά στην κάσα μιας ήδη εδώ και χρόνια νεκρής τέχνης. Η μουσική δεν θα έχει ποτέ ξανά στο μέλλον το πολιτισμικό βάρος και το αποτύπωμα στην κοινωνία που είχε μέχρι και την δεκαετία του 2000. Θα υπάρχει μονό όπου χρειάζεται σαν χαλί για κάτι άλλο, σουπερμάρκετ καφετέριες, ταινίες κτλ. Είναι το τέλος ναι αλλά δεν φταίει το SUNO, απλά μας τελείωσε λόγο του μοντέρνου περιβάλλοντος και των καταστάσεων

Είναι το Guru Josh Project - Infinity ρεμίξ του 2008.
Από την hardcore σκηνή και πολυ καλό παιδί για εγγλέζος.Κρίμα.
2 - 3 φορές την βραδιά στα mainstream sets επαιζε σίγουρα από εμένα,λόγο επιθυμίας από πελάτες.
Χωρίς να θέλω να προσβάλω όσους είναι ενθουσιασμένοι με το ΑΙ στην τέχνη και χωρίς να θέλω να το μειώσω σαν επίτευγμα μια και δεν καταλαβαίνω καν πως λειτουργεί... Θα πω μόνο ότι το SUNO είναι μια μαλακία
Δέν βλέπω να τα καταφέρνεις και καλά,όσον αφορά την προσπάθεια.
Αν δηλαδή δείς αγγελία,ζητείται εκπρόσωπος τύπου,μήν σου περάσει κάν σαν ιδέα.

Ασε που γράφεις παραπάνω από αυτά που πρέπει.
Το σωστό θα ήταν...
Χωρίς να θέλω να προσβάλω όσους είναι ενθουσιασμένοι με το ΑΙ στην τέχνη και χωρίς να θέλω να το μειώσω σαν επίτευγμα μια και δεν καταλαβαίνω καν πως λειτουργεί... Θα πω μόνο ότι το SUNO είναι μια μαλακία
και όσοι ασχολήστε είστε μαλάκες".
Τελεία.
Τι κάθεσε και εξηγείς μετά?

και όσοι ασχολήστε είστε μαλάκες".
Τελεία.
Τι κάθεσε και εξηγείς μετά?
Αυτό το έγραψες εσύ όχι εγώ, εγώ δεν το εννοούσα καν αυτό. Σίγουρα αξίζει το SUNO διερεύνηση από όσους ενδιαφέρονται για αυτό, Τα υπόλοιπα που λέω παρακάτω είναι τα πιστεύω μου, έχω να πω και άλλα

Αυτό το έγραψες εσύ όχι εγώ, εγώ δεν το εννοούσα καν αυτό. Σίγουρα αξίζει το SUNO διερεύνηση από όσους ενδιαφέρονται για αυτό, Τα υπόλοιπα που λέω παρακάτω είναι τα πιστεύω μου, έχω να πω και άλλα
Καλημέρα!Καταλαβαίνεις μιά χαρα οτι κάνω πλάκα,για τον τρόπο που το έθεσες.

Εχθές προσπάθησα να κάνω αυτό που ρώτησα,στο chatGPT,οχι το καταλληλότερο γι αυτό,αλλά μου είπε οτι μπορεί να μου βγάλει ένα midi αρχείο,στο στυλ του John Bonham,unquantize,διάρκειας 2 λεπτών στο στυλ του Bring It On Home.
Μετά απο ένα τέταρτο και εισάγοντας αρκετές από τις λεπτομέρειες που ζητούσε,μου είπε οτί δεν μπορει να μου ανεβάσει εκεί ένα midi αρχείο,όπως και σε καμία εξωτερική εφαρμογή όπως το Google drive,μου πρότεινε κώδικα,να τον κάνω εγώ εισαγωγή σε ένα midi πρόγραμμα και μετά μου είπε ότι 2 λεπτά κώδικας είναι μεγάλος και το έβγαζε σε κομμάτια,πρώτο μέτρο δηλαδή,δεύτερο κτλ,ενω με παρέπεμψε σε εφαρμογές όπως το Sunο και κάποιες άλλες.
Δουλειά δηλαδή,δέν έκανα.

Αν κάποιος έχει συνδρομή σε κάποια υπηρεσία δημιουργίας ΑΙ μουσικής και χρόνο να χάσει,ας εξάγει ένα Wav/mp3 αρχείο με τα δικά του δεδομένα,να δούμε πραγματικά το επίπεδο που μπορεί να φτάσει μία έξυπνη εφαρμογή και άν γενικά υπάρχει λόγος ανησυχίας από μεριάς studio/μουσικών.

Ενα όργανο,μόνο τα drums,με room mics,σε όποιο σετ τυμπάνων θέλει,σε όποιο στυλ ντραμερ/τραγουδιού θέλει,σε όποιοδήποτε tempo,unquantize και να συζητήσουμε μετά άν ένα τέτοιο αρχείο θα μπορούσε να μπεί σε μία παραγωγή.

Το ιδανικό είναι να συνδιάσει τον drummer με το set και το στύλ από δικό του κομμάτι,την δεκαετία και τον τρόπο ηχογράφησης,ετσι ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε πιό εύκολα.

Tα νέα ήθη, έχουν και νέα έθιμα

2 ...Unquantized... (Suno) προσπαθειες!
(ok κραταει εναν βασικο ρυθμο. Οποιο edit σε τεμπο κλπ μπορει να γινει και σε ενα daw μετα.
τα συμπερασματα,,, στον καθε ακροατή!

Crimson Wounds​

Unleash the Chaos

Last edited:
Ερωτηση.
Επειδη δεν εχω ξανανοικιασει προγραμμα.
Μου εγραψε, οτι καθε μηνα θα μου τραβαει τα λεφτα, μεχρι να το ακυρωσω.
Συγγνωμη, δεν θα πρεπει να βαζω τον κρυφο κωδικο και να λεω οκ στην ειδοποιηση της τραπεζας;
Τι ακριβως παιζει;

Ερωτηση.
Επειδη δεν εχω ξανανοικιασει προγραμμα.
Μου εγραψε, οτι καθε μηνα θα μου τραβαει τα λεφτα, μεχρι να το ακυρωσω.
Συγγνωμη, δεν θα πρεπει να βαζω τον κρυφο κωδικο και να λεω οκ στην ειδοποιηση της τραπεζας;
Τι ακριβως παιζει;
Και η Αdobe έτσι είναι, έχει καταχωρήσει τα στοιχεία και τραβάει μόνη της (είναι σαν πάγια εντολή). Πρέπει να διακόψεις ή να μην έχει λεφτά η κάρτα για να στο υπενθυμίσουν.

Και η Αdobe έτσι είναι, έχει καταχωρήσει τα στοιχεία και τραβάει μόνη της (είναι σαν πάγια εντολή). Πρέπει να διακόψεις ή να μην έχει λεφτά η κάρτα για να στο υπενθυμίσουν.
Καλά που το διευκρίνισες γιατί έχω και εγώ μερικά ιντερνετικα που τρέχουν

1763044130601.png

Και τελικα τι κερδιζεις? Πατας ενα κουμπι και ενα προγραμμα γραφει μουσικη η ζωγραφιζει η γραφει κειμενα κτλ. Και τι εγινε, αυτος που πατησε το κουμπι τι σχεση εχει με το τελικο αποτελεσμα?

Ένα απολύτως σχετικό με τη συζήτηση βίντεο του Beato:

Και τελικα τι κερδιζεις? Πατας ενα κουμπι και ενα προγραμμα γραφει μουσικη η ζωγραφιζει η γραφει κειμενα κτλ. Και τι εγινε, αυτος που πατησε το κουμπι τι σχεση εχει με το τελικο αποτελεσμα?
Θα σου απαντήσω για το χώρο που "ζωγραφίζεις" που ξέρω καλύτερα γιατί από Suno είμαι "μυρωδιάς" όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα από ότι βλέπω...βλέπω αρκετά κοινά στους 2 χώρους στη μεθοδολογία δημιουργικής διαδικασίας.
Πριν 2-3 χρόνια (όταν είχα πάρει μυρωδιά ότι κάτι τρέχει), είχα δεί μια δουλειά ενός Γερμανού φωτογράφου που είχε φτιάξει μια σειρά "φωτογραφιών" με ιστορικά πρόσωπα που τράβαγαν selfie τον εαυτό τους και τους ακόλουθους τους. Προφανώς το αποτέλεσμα είχε τεχνικά θέματα (σήμερα δεν έχει) αλλά...αυτό που είδα τότε ήταν ότι κάποιος....με πιτζάμες...χωρίς να κουνηθεί από το σπίτι του...χωρίς πανάκριβο εξοπλισμό....χωρίς κόστη casting, μοντέλων κλπ....είχε μια ιδέα και ΑΝΕΤΑ έπαιρνε το 1ο βραβείο στο φεστιβάλ διαφήμισης στς Κάννες!!!!!
Αυτός που πάτησε το κουμπί, έχει μια ιδέα που (μπορεί) κανένας να μην έχει σκεφτεί και τη βλέπει να δημιουργείται!!! Προσωπικά με τη σχέση μου με το Suno (της μιας βδομάδας)...το Suno μου δίνει κάποιες ιδέες που δεν θα είχα σκεφτεί (ένας κιθαρίστας δεν μπορεί να σκεφτεί σαν σαξοφωνίστας ή κάτι αντίστοιχο...), συντελεστές - συμπαίκτες που δεν θα είχα ποτέ, απίστευτα φωνητικά...Μιλάω πάντα από τη θέση του ερασιτέχνη, δεν μπορώ εύκολα να μπώ στα παπούτσια ενός επαγγελματία αλλά δεν μπορώ να κλείνω και τα τα μάτια σε αυτό που έρχεται.
Όπως έγραψα και παραπάνω...Τα εργαλεία εμείς τα καθοδηγούμε. Οι κακοί θα παράγουμε κακή μουσική (ή οτιδήποτε), οι μέτριοι μέτρια και οι καλοί άριστη.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back