EuroBasket 2025 - τίρ νί νί! (The Final Countdown)

Το ότι η Ελλαδα είναι καλύτερη από την Γερμανία,το είπε φυσικά για να εκνευρίσει τους Γερμανούς.

Θα γράψω και εγώ τι πιστεύω για το παρόν νήμα.

1. Ποτέ, στην ενήλικη τουλάχιστον ζωή μου, δεν άντλησα χαρά ή λύπη, από την επιτυχία ή την αποτυχία, ενός άλλου
2.Ποτε δεν μου αρεζε να παρακολουθώ sports.....αλλά να κάμω ο ίδιος.
3. Καταλαβαίνω ότι η παρακολούθηση ενός αγώνα ,μπάσκετ, ποδοσφαίρου, πυγμαχίας κλπ....για κάποιον μπορεί να είναι ευχάριστο θέαμα.

Αν λοιπόν κάποιος, συνειδητά, αφιερώσει 2 ώρες από τη ζωή του, για να διασκεδάσει με ένα αθλητικό event στην tv....μου φαίνεται πολύ λογικό και το επικροτώ.....αν λάβεις υπόψιν ότι είναι και συνήθως δωρεάν (τζάμπα διασκέδαση).

Αν όμως χαλιεται ή ακόμα και αν φουσκώνει από περηφάνια (το θεωρώ ακόμα χειρότερο) από την έκβαση ενός αγώνα,που ούτε καν συμμετέχει......μου φαίνεται παράλογο.

Αν εξαιρέσουμε την κακή χθεσινή απόδοση του Γιάννη, η έκπληξη για το υπόλοιπο ρόστερ (εξαιρουμένου Σλούκα) είναι ότι φτάσαμε ως εδώ κι όχι ότι χάσαμε από αυτήν την Τουρκία. Βασικά η ομάδα του 2022 που αποκλείστηκε νωρίτερα ήταν καλύτερη από τη φετινή.

Αν εξαιρέσουμε την κακή χθεσινή απόδοση του Γιάννη, η έκπληξη για το υπόλοιπο ρόστερ (εξαιρουμένου Σλούκα) είναι ότι φτάσαμε ως εδώ κι όχι ότι χάσαμε από αυτήν την Τουρκία. Βασικά η ομάδα του 2022 που αποκλείστηκε νωρίτερα ήταν καλύτερη από τη φετινή.

Κάποιοι γκρινιάρηδες σαν εμένα είχαμε παράπονο για το ότι κερδίσαμε με χίλια ζόρια την Ισπανία των 19χρονων πιτσιρικάδων. Να έρχεται η ήττα από τους Τούρκους σίγουρα το έβλεπα αλλά…όχι και έτσι. Επικράτησαν κατά κράτος σε βαθμό που φαινόταν ότι έπαιζαν ενήλικες με παιδιά.

Τέλος πάντων, it is what it is. Εγώ ευχαριστώ τα παιδιά για την προσπάθεια τους, για το ότι αφιέρωσαν όλο το καλοκαίρι τους για προετοιμασία και συμμετοχή και δεν έχω αμφιβολία ότι έδωσαν ο,τι είχαν για την Εθνική.

Όπως ειπώθηκε στην αρχή του νήματος υπάρχουν βαθύτερα και μακροχρόνια αίτια σε επίπεδο ομοσπονδίας για το τί παίχτες εχουμε και αυτά δεν λύνονται σε ένα βραδυ. Μπορούμε να παραδειγματιστούμε (εάν θέλουμε) από το πώς δουλεύουν άλλες χώρες , μερικές εκ των οποίων με πληθυσμό κατά πολύ μικρότερο της Ελλάδας (για να προλάβω τις δικαιολογίες). Ή όχι.

Επίσης να προσθέσω ότι μπορεί ο Σπανούλης να υπήρξε, τουλάχιστον για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, σπουδαίος παίχτης, αλλά το skillset του μεγάλου προπονητή είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα και imo δεν το έχει.

Θα γράψω και εγώ τι πιστεύω για το παρόν νήμα.

1. Ποτέ, στην ενήλικη τουλάχιστον ζωή μου, δεν άντλησα χαρά ή λύπη, από την επιτυχία ή την αποτυχία, ενός άλλου
3. Καταλαβα

Αν όμως χαλιεται ή ακόμα και αν φουσκώνει από περηφάνια (το θεωρώ ακόμα χειρότερο) από την έκβαση ενός αγώνα,που ούτε καν συμμετέχει......μου φαίνεται παράλογο.
Έκανα εμετούς όλο το βράδυ από την ανακατωσουρα μου πού χάσαμε από τούς Τούρκους. Πάω να σκάσω . Ήμουν εθνικά υπερήφανος όταν έγινε το πρώτο τζαμπολ αμέσως μετά την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και στο τέλος τού αγώνα ένιωσα ταπείνωση 😒

Έκανα εμετούς όλο το βράδυ από την ανακατωσουρα μου πού χάσαμε από τούς Τούρκους. Πάω να σκάσω . Ήμουν εθνικά υπερήφανος όταν έγινε το πρώτο τζαμπολ αμέσως μετά την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και στο τέλος τού αγώνα ένιωσα ταπείνωση 😒
Νέος είσαι θα το ξεπεράσεις 😜

Νέος είσαι θα το ξεπεράσεις 😜
To ξεπερνάω ήδη, παίζοντας λίγο Battlefield στο PC :D

Δυστυχώς υπάρχει και στις δύο Εθνικές, ποδοσφαίρου και μπάσκετ, θέμα έλλειψης πραγματικού προπονητή.

Τουλάχιστον όμως ο Γιοβάνοβιτς είναι συμπαθής και ξέρει να κερδίζει παίκτες και τους φιλάθλους. Σε αντίθεση με τον Σπανούλη.

3. Καταλαβαίνω ότι η παρακολούθηση ενός αγώνα ,μπάσκετ, ποδοσφαίρου, πυγμαχίας κλπ....για κάποιον μπορεί να είναι ευχάριστο θέαμα.
4. Όταν θέλω να αγοράσω καινούργια κιθάρα είμαι λίγο αναποφάσιστος, αλλά με βοηθάνε οι φίλοι μου από το Noiz.

ΥΓ: Το βρήκα λίγο... ελλιπές και είπα να δώσω ένα χεράκι 😄

4. Όταν θέλω να αγοράσω καινούργια κιθάρα είμαι λίγο αναποφάσιστος, αλλά με βοηθάνε οι φίλοι μου από το Noiz.

ΥΓ: Το βρήκα λίγο... ελλιπές και είπα να δώσω ένα χεράκι 😄
Η αλήθεια είναι ότι διασκεδάζω να μιλάω για κιθάρες, και εδώ είναι ο μόνος χώρος που μπορώ, αλλά την τελική απόφαση την παίρνω ΕΓΩ 😜

Πάντως @Terry RoscoeBeck5 , και εγώ σαν και εσένα, χθες (και όχι μόνον) δεν είδα καλαθοσφαίριση (ίσως για διαφορετικούς λόγους).
Έβλεπα αυτό 😜

Attachments

• 20250815_110523.jpg
    20250815_110523.jpg
    999.1 KB · Εμφανίσεις: 0
αλλά την τελική απόφαση την παίρνω ΕΓΩ 😜
Έχεις απόλυτο δίκιο, το ξέχασα. Οπότε corrected:
4. Όταν θέλω να αγοράσω καινούργια κιθάρα είμαι λίγο αναποφάσιστος, αλλά με βοηθάνε οι φίλοι μου από το Noiz - αλλά την τελική απόφαση την παίρνω εγώ.

θέμα έλλειψης πραγματικού προπονητή.
Κύριοι μην πυροβολούμε τον κόουτς. Ναι, μικρή η εμπειρία του, αρχή στο Περιστέρι, αλλά "άλμα" στη Μονακό και F4.
Και ο Σαρούνας έτσι ξεκίνησε. Χρειάζεται πίστωση χρόνου - προσωπικά έχω πίστη στην εξέλιξή του.

Πάντως το μόνο που παρατήρησα και είχε ενδιαφέρον σε κάποια πλάνα από έναν αγώνα (κάπου το είδα στις ειδήσεις νομίζω).....ήταν η κάμερα κάτω και σου έδινε εικόνα σαν να παρακολουθείς το ματς από το παρκέ.
Πολύ πιο ωραία λήψη, σε βάζει μέσα στον αγώνα και κατανοείς καλλίτερα το παιχνίδι.
Με τέτοια εξέλιξη τις τεχνολογίας, ίσως αυτό που θα έπρεπε να συζητάμε είναι πως μια τηλεοπτική μετάδοση ενός αθλητικού event ,θα γίνει λιγότερο βαρετή και πιο ενδιαφέρουσα.

Αυτό το θεωρώ ελαφρώς προκλητικό
Να κερδίζαμε να μην είχαν αφορμή... Αλλά μην νομίζεις ότι και εμείς δεν θα κάναμε τα ίδια.

Να κερδίζαμε να μην είχαν αφορμή... Αλλά μην νομίζεις ότι και εμείς δεν θα κάναμε τα ίδια.
Δε νομίζω Terry, δεν θυμάμαι να έχουμε κάνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Είμαστε χάλια σαν λαός σε άπειρους τομείς, αλλά στο ελληνοτουρκικό και πιο συγκεκριμένα στο θέμα προκλήσεις νομίζω είμαστε πιο σωστοί

🤣🤣
IMG_20250913_121804.jpg

Δε νομίζω Terry, δεν θυμάμαι να έχουμε κάνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Είμαστε χάλια σαν λαός σε άπειρους τομείς, αλλά στο ελληνοτουρκικό και πιο συγκεκριμένα στο θέμα προκλήσεις νομίζω είμαστε πιο σωστοί
Ε, όχι σε επίπεδο ομοσπονδίας, αλλά τα ΜΜΕ και κυρίως τα αθλητικά θα "ζωγράφιζαν". Τέλος πάντων, αυτό πέρασε στην Ιστορία. Τώρα έχουμε το κυριακάτικο που θα είναι "ζόρικο", γιατί αν οι Φινλανδοί πιάσουν απόδοση θα έχουμε νέα δράματα - και εμείς δεν είμαστε στο 101% στον αγώνα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back