Η πρώτη μου λάμπα, βοηθήστε παρακαλώ

iznodur

Ενεργό μέλος
Πόντοι
118
Γεια σας, παιζω εδω και καιρό ειμαι σε ένα επίπεδο αρκετά καλό. Οι κιθάρες μου ειναι μια Jazzmaster και μια Stratocaster HSS. Έχω τον Debut 50r και έναν spark mini όπως επίσης και μια πλήρες πεταλιέρα, κυρίως παίζω στον debut 50r στο καθάρο και τον ήχο μου όπως overdrive κλπ τον βγάζω από τα πετάλια. Δεν κάνω Live αλλα σύντομα ίσως κάνουμε κάτι με καποιους φίλους για να τζαμάρουμε κάποια κομμάτια. Εν κατακλείδι, μου έχει μπει το μικρόβιο να πάρω εναν ενισχυτή λαμπάτο μικρό για χρήση στο σπίτι κυριώς (πολυκατοικία). Είμαι ανάμεσα σε Fender Vibro champ 5w, Vox AC4, ht5r blackstar, DSL5CR και βλέπω και τον Harley benton 15w λόγω τιμής. Έχω ταβάνι το 1000αρικο και παίζω κυρίως rock indie, alternative, blues γενικά τα πάντα εκτός από βαρύ μέταλ

Εφόσον είναι ο πρώτος άρα και μοναδικός σου, δεν θα ήθελες να πάρεις κάποιον που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις στα live που ετοιμάζετε; Για πολυκατοικία γενικά η λάμπα δεν ενδεικνύεται, εκτός αν έχεις τέλειες σχέσεις με τη γειτονιά 😅

Μην πας σε ενισχυτές 5w, είναι της πλάκας.

Πάρε μεταχειρισμένο όποιον ενισχυτή θέλεις μέχρι 50w και επένδυσε σε ποιοτικό reactive attenuator. Επιλογές θα βρεις πολλές μιας και με την επέλαση των modelers πάρα πολλοί λαμπάτοι σκοτώνονται.

Υπάρχουν ακόμη και λύσεις όπως ο Revv 20 με ενσωματωμένο attenuator + καμπίνες για να συνδέεις απευθείας σε PC και να παίζεις σε όποια ένταση θέλεις.

Έτσι κι αλλιώς η διαφορά έντασης ενός 50w και ενός 5w ενισχυτή στην ίδια καμπίνα είναι μόλις 1/2, οπότε ούτε και το 5άρη θα μπορείς να τον ανοίξεις σε διαμέρισμα. Απλά θα έχεις συγκριτικά, χάλια ήχο με το πιτσιφρίκι.

Αν θες μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτές τις επιλογές με budget στο 1000αρικο αλλά πρέπει να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος:

-θες μονοκάναλο ή δικάναλο τουλάχιστον ενισχυτή;
-το overdrive θα το παίρνεις από τον ενισχυτή ή θες καθαρή πλατφόρμα για πετάλια;
-σε ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα του καθαρού ή του βρώμικου ήχου;

Γεια σας, παιζω εδω και καιρό ειμαι σε ένα επίπεδο αρκετά καλό. Οι κιθάρες μου ειναι μια Jazzmaster και μια Stratocaster HSS. Έχω τον Debut 50r και έναν spark mini όπως επίσης και μια πλήρες πεταλιέρα, κυρίως παίζω στον debut 50r στο καθάρο και τον ήχο μου όπως overdrive κλπ τον βγάζω από τα πετάλια. Δεν κάνω Live αλλα σύντομα ίσως κάνουμε κάτι με καποιους φίλους για να τζαμάρουμε κάποια κομμάτια. Εν κατακλείδι, μου έχει μπει το μικρόβιο να πάρω εναν ενισχυτή λαμπάτο μικρό για χρήση στο σπίτι κυριώς (πολυκατοικία). Είμαι ανάμεσα σε Fender Vibro champ 5w, Vox AC4, ht5r blackstar, DSL5CR και βλέπω και τον Harley benton 15w λόγω τιμής. Έχω ταβάνι το 1000αρικο και παίζω κυρίως rock indie, alternative, blues γενικά τα πάντα εκτός από βαρύ μέταλ

Προσωπικά κανέναν, όσους single ended αγόρασα τους έδωσα γιατί τους ένιωθα άψυχους, δύσκολο να εξηγηθεί αν δεν παίξεις. Single ended εννοώ να έχουν μία λάμπα στο τελικό στάδιο και όχι ζευγάρι ή ζευγάρια λάμπες. Την ίδια γνώμη έχω και για ενισχυτές που έχουν προενισχύτριες λάμπες στο τελικό στάδιο. Απ' τη στιγμή που παίρνεις το γκάζι από πετάλια δεν θα με ανησυχούσαν τα watt του ενισχυτή, παίζω με 50W & 4x12 καμπίνα σπίτι, μπορώ να παίξω σε όποια ένταση θέλω και τα πετάλια ακούγονται καλύτερα από το γκάζι ενός λαμπάτου ενισχυτή σε χαμηλή ένταση.

Εννοείται ότι θα κοίταζα σε μεταχειρισμένους, μπορείς να πάρεις πολύ καλύτερο ενισχυτή από αυτούς που σκέφτεσαι.

Απ' τη στιγμή που παίρνεις το γκάζι από πετάλια δεν θα με ανησυχούσαν τα watt του ενισχυτή, παίζω με 50W & 4x12 καμπίνα σπίτι, μπορώ να παίξω σε όποια ένταση θέλω και τα πετάλια ακούγονται καλύτερα από το γκάζι ενός λαμπάτου ενισχυτή σε χαμηλή ένταση.
Και όχι μόνο πετάλια, οι περισσότεροι high gain ενισχυτές βασίζονται στο gain της προενίσχυσης, δε χρειάζεται να ανοίξεις τις μεγάλες λάμπες.

Θες καλό καθαρό κανάλι φιλικό σε πετάλια, δυνατότητα να παίζεις σε χαμηλή ένταση σπίτι, μεγάλο headroom για να τον χρησιμοποιήσεις σε λαιβ στο μέλλον, και καλό ροκ ήχο.

SC20 studio classic combo (ο μικρός jcm800). Θεωρώ ότι είναι η πιο ισορροπημένη επιλογή. Το γιατί, μπορείς να το διαβάσεις εδω.

Οχι blackstar, dls5 διότι είναι μόνο για σπίτι, όχι ac4 διοτι είναι αδύναμος και δεν έχει την ποιότητα του ac10. Όχι ac10 διότι δεν θα μπορέσεις να τον ευχαριστηθείς στο σπίτι και διότι κάποια πετάλια ίσως να μην σου αρέσουν με αυτόν. Τέλος, ο Harley Benton 15 είναι αντιγραφή του laney cab 12, δλδ μαρσαλίζον ήχος. Είναι καλός και σχετικά δυνατός για λαιβ, αλλά εάν τον ακούσεις δίπλα από τον jcm800 θα ξενερώσεις με την ποιότητα του ήχου.
Για τον fender δεν έχω άποψη, αλλά δεν νομίζω να κάνει για λαιβ.

Ένας fender style ενισχυτής που κάνει για λαιβ -και για σπίτι- είναι ο vht special 6. Είναι hardwired, τον πετυχαίνεις σε αγγελίες συχνά στα 200-250 ευρώ και απλά τα σπάει.

Γενικά θα προτιμούσα combo στην φάση που είμαι αλλά και για τα επόμενα χρόνια δεν έχω τον χώρο για καμπίνα κλπ θέλω να τον παίρνω να πάω στο δωμάτιο η στο σαλόνι η στο ωδείο πχ , μτχ δεν με χαλάει καθόλου απλώς δεν ξέρω από λάμπες κλπ δηλαδή δεν θα ξέρω εάν θέλουν αλλαγή κλπ

Πάρε μεταχειρισμένο όποιον ενισχυτή θέλεις μέχρι 50w και επένδυσε σε ποιοτικό reactive attenuator. Επιλογές θα βρεις πολλές μιας και με την επέλαση των modelers πάρα πολλοί λαμπάτοι σκοτώνονται.

Υπάρχουν ακόμη και λύσεις όπως ο Revv 20 με ενσωματωμένο attenuator + καμπίνες για να συνδέεις απευθείας σε PC και να παίζεις σε όποια ένταση θέλεις.

Έτσι κι αλλιώς η διαφορά έντασης ενός 50w και ενός 5w ενισχυτή στην ίδια καμπίνα είναι μόλις 1/2, οπότε ούτε και το 5άρη θα μπορείς να τον ανοίξεις σε διαμέρισμα. Απλά θα έχεις συγκριτικά, χάλια ήχο με το πιτσιφρίκι.

Αν θες μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτές τις επιλογές με budget στο 1000αρικο αλλά πρέπει να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος:

-θες μονοκάναλο ή δικάναλο τουλάχιστον ενισχυτή;
-το overdrive θα το παίρνεις από τον ενισχυτή ή θες καθαρή πλατφόρμα για πετάλια;
-σε ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα του καθαρού ή του βρώμικου ήχου;
δεν με ενδιαφερει μονοκάναλος η δικάναλος, το overdrve θα το παινρω απο πεταλι αλλα θα ηθελα να εχει ενα καλο Overdrive ο ενισχυτης, η ποιότητα του καθαρού με ενδιαφέρει περισσότερο

Revv 20: Ενισχυτής με Βuilt in Attenuator και καμπίνες

Καμπίνα Tonehunter (boutique)

Μεγάφωνα 2xCelestion V30 (Κινέζικα)

Εναλλακτικά, σε πιο οικονομική λύση καμπίνας, υπάρχουν Harley Benton 1x12 & 2x12 και καινούργιες εντός του budget σου αλλά και μεταχειρισμένες στις αγγελίες. Φοράνε τα ίδια μεγάφωνα (Κινέζικα V30). Ίσως να προτιμούσα την 1x12, γιατί τα 8Οhm Vintage 30 μου ακούγονται καλύτερα από αυτά των 16Ohm.

Αυτό. Έπαιζα στον Νάκα τον Fender Vibrochamp που είχα ακούσει στο YouTube. Λέω στη γυναίκα μου
"Ωραίο καθαρό ε;"
"Μη μου πεις ότι αυτό το ψεύτικο σου αρέσει περισσότερο από τον δικό σου"

Όντως η μεγαλύτερη καμπίνα και το wattage δίνει όγκο και oomph/thumb στην νότα όταν βγαίνει

Για παίξιμο σε πολυκατοικία, ενισχυτή που δεν έχει έξοδο ακουστικών (και καλή μάλιστα), τον ξεγράφεις. Από την στιγμή που έχεις overdrive πετάλια που σου δίνουν το gain που θες, η ποιότητα του δεύτερου καναλιού έχει λίγη σημασία, επίσης. Μια ακόμα σημείωση, μικρό ενισχυτή που δεν έχει FX loop, επίσης τον ξεγράφεις,

Διαφωνώ κάθετα με το ότι οι ενισχυτές των 5 watt είναι άχρηστοι (για όνομα) και ότι δεν μπορούν να βγάλουν live. Μπορούν και παρά-μπορούν, είτε με ένα 1x12” Ηχείο, είτε ακόμα καλύτερα με μια μεγαλύτερη καμπίνα.

Εάν υπάρχουν διαθέσιμες καμπίνες στο ωδείο / προβαδικο / live-άδικο μια καλή κεφαλή σαν τον Blackstar HT5 θα σε καλύψει απόλυτα. Πάρε χωριστά την καμπίνα (όποια καμπίνα θέλεις) για να μην την κουβαλάς μαζί εάν δεν χρειάζεται.

Εάν επιμένεις να πάρεις combo, ο ίδιος ενισχυτής σε combo παραμένει εξαιρετικός.

Πάρε jvm έστω και μεταχειρισμένο να βρεις την υγεία σου.

Για πολυκατοικία…? Οπωσδήποτε, must είναι και μια καμπίνα 4x12”. Ακόμα καλύτερα ας παρει δυο, την μια slanted, να τις στοιβάζει. Άσε που βγαίνουν και γαματες στις φωτογραφίες!

Διαφωνώ κάθετα με το ότι οι ενισχυτές των 5 watt είναι άχρηστοι (για όνομα) και ότι δεν μπορούν να βγάλουν live. Μπορούν και παρά-μπορούν, είτε με ένα 1x12” Ηχείο, είτε ακόμα καλύτερα με μια μεγαλύτερη καμπίνα.
Από αυτούς που ανέφερε το παλικάρι οι μισοί έχουν 12ιντσο ηχείο (και όχι και πολύ καλό). Άρα πας για κεφάλι 5w συν καλή καμπίνα αν θες ήχο

Από αυτούς που ανέφερε το παλικάρι οι μισοί έχουν 12ιντσο ηχείο (και όχι και πολύ καλό). Άρα πας για κεφάλι 5w συν καλή καμπίνα αν θες ήχο

Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά θα τονίσω το καλό headphone out και το FX Loop, τα θεωρώ τεράστια must, για τις συνθήκες του παιδιού.

Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά θα τονίσω το καλό headphone out και το FX Loop, τα θεωρώ τεράστια must, για τις συνθήκες του παιδιού.
Με ακουστικά δεν πρόκειται να παίξω ποτέ από τον ενισχυτή καθώς έχω το spatk neo και με καλύπτει απόλυτα αργά τα βράδια, το fx loop ναι είναι χρήσιμο

Θες καλό καθαρό κανάλι φιλικό σε πετάλια, δυνατότητα να παίζεις σε χαμηλή ένταση σπίτι, μεγάλο headroom για να τον χρησιμοποιήσεις σε λαιβ στο μέλλον, και καλό ροκ ήχο.

SC20 studio classic combo (ο μικρός jcm800). Θεωρώ ότι είναι η πιο ισορροπημένη επιλογή. Το γιατί, μπορείς να το διαβάσεις εδω.

Οχι blackstar, dls5 διότι είναι μόνο για σπίτι, όχι ac4 διοτι είναι αδύναμος και δεν έχει την ποιότητα του ac10. Όχι ac10 διότι δεν θα μπορέσεις να τον ευχαριστηθείς στο σπίτι και διότι κάποια πετάλια ίσως να μην σου αρέσουν με αυτόν. Τέλος, ο Harley Benton 15 είναι αντιγραφή του laney cab 12, δλδ μαρσαλίζον ήχος. Είναι καλός και σχετικά δυνατός για λαιβ, αλλά εάν τον ακούσεις δίπλα από τον jcm800 θα ξενερώσεις με την ποιότητα του ήχου.
Για τον fender δεν έχω άποψη, αλλά δεν νομίζω να κάνει για λαιβ.

Ένας fender style ενισχυτής που κάνει για λαιβ -και για σπίτι- είναι ο vht special 6. Είναι hardwired, τον πετυχαίνεις σε αγγελίες συχνά στα 200-250 ευρώ και απλά τα σπάει.
Πολύ μου άρεσε ηχητικά αυτός και βγαίνει καινούργιος λίγο κάτω από τα 1000

Για τους supro deltaking τι γνώμη έχετε, όπως επίσης και τον Marshall origin ?

Το «ωραίο καθαρό ήχο» για Blues Jr. σηκώνει πολύ κουβέντα…

Και για να είμαι πιο σαφής, ο πιο ωραίος καθαρός ήχος που έχω πάρει προσωπικά από ενισχυτή, περιλαμβάνει το Tonex One στο fx loop του Vox Nightrain μου. Modern problems require modern solutions, που λένε…

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back