Ερώτηση για luthier στην Αθήνα

TamTam Radio

Γνωστός άγνωστος
Πόντοι
898
Καλημέρα σας και καλό μήνα
Υπάρχει τεχνικός, luthier που να αναλαμβάνει να ελαφρύνει μια βιετναμέζικη LesPaul μαόνι ?
Παρακαλώ, προτείνετε μου ελεύθερα και δημοσίως - σκέφτομαι κάτι σαν το παρακάτω στο σκάφος. Η κιθάρα είναι set neck, relic - επισυνάπτω φωτογραφία.
1756711548788.jpeg
1756711174907.jpeg

Για να την ελαφρύνεις λογικά ή θα πρέπει να της φορέσεις pickguard και να έχεις σκάψει από κάτω (που αν πιάνουν τα χέρια σου ίσως να μπορείς να το κάνεις και μόνος σου) ή θα πρέπει να την πας σε luthier να τη σκάψει και να κολλήσει κάποιου είδους καπάκι, το οποίο μάλλον δεν αξίζει σε κόστος, αν σκεφτεί κανείς ότι με 290€ υπάρχει στις αγγελίες αυτή η ελαφριά Dean Les Paul style κιθαράκλα.

Last edited:
Δεν ξέρω πόσο την πήρες την κιθάρα @TamTam Radio, αλλά λογικά φθηνά. Η δουλειά που πας να ανοίξεις - αν πας σε μάστορα- μπορεί και να σου πάει δύο φορές η αξία κτήσης της (και μπορεί να λέω και λίγα). Ο @kpeyos το έθεσε πολύ σωστά από οικονομικής άποψης.
Σκαψίματα, καπάκια, βαψίματα...
Βέβαια, εσύ αποφασίζεις.

ΥΓ: Πόσο την πήρες;

Για να την ελαφρύνεις λογικά ή θα πρέπει να της φορέσεις pickguard και να έχεις σκάψει από κάτω (που αν πιάνουν τα χέρια σου ίσως να μπορείς να το κάνεις και μόνος σου) ή θα πρέπει να την πας σε luthier να τη σκάψει και να κολλήσει κάποιου είδους καπάκι, το οποίο μάλλον δεν αξίζει σε κόστος, αν σκεφτεί κανείς ότι με 290€ υπάρχει στις αγγελίες αυτή η ελαφριά Dean Les Paul style κιθαράκλα.
Συγνώμη αλλά δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η Dean αισθητικά κι επιπλέον έχει humbuckers, όχι P90s όπως η δική μου... ¨
Η κιθάρα είναι Spear , και είναι εξαιρετική - έχει abalone inlays, τρομερούς μαγνήτες και χαμηλό action. Οσο για να αλλάξω καπάκι ούτε λόγος, όλη η φάση είναι ότι μοιάζει σα να την ανέσυρες από τον βυθό της θάλασσας.
Δεν ξέρω πόσο την πήρες την κιθάρα @TamTam Radio, αλλά λογικά φθηνά. Η δουλειά που πας να ανοίξεις - αν πας σε μάστορα- μπορεί και να σου πάει δύο φορές η αξία κτήσης της (και μπορεί να λέω και λίγα). Ο @kpeyos το έθεσε πολύ σωστά από οικονομικής άποψης.
Σκαψίματα, καπάκια, βαψίματα...
Βέβαια, εσύ αποφασίζεις.

ΥΓ: Πόσο την πήρες;
Την κιθάρα την πήρα το 2014 στο Βέλγιο μεταχειρισμένη από έναν μεταλλά πιτσιρίκο. Μου κόστισε 100 ευρώ και ένα εισιτήριο τρένου για Λούβεν - όμως η αξία της είναι ανεκτίμητη για μένα, γιατί ήταν το πρώτο πράγμα που αγόρασα ως μετανάστης εκεί και επειδή μου αρέσει υπερβολικά ο ήχος της. Της έγινε ψυχολογικό σέρβις στα ηλεκτρικά κι αυτό ήταν ολο. Δεν ντράπηκα καθόλου να βγάλω ουκ ολίγες συναυλίες με αυτήν γιατί έχει καταπληκτικό ήχο - με στοκ μαγνητες. Μόνο σετάρισμα της έχω κάνει δυο φορές και ξύσιμο τα τάστα μια, αυτά τα δέκα χρονια που την έχω.
1756719424167.jpeg
1756719400533.jpeg
1756719369943.jpeg

Πόσα να θέλει ένας luthier για να την ελαφρύνει σκάβοντάς την από πίσω? Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το να ξαναβαφτεί στο ίδιο ακριβώς χρωμα ή το να είναι άψογη - ούτως ή άλλως έχει αρχίσει να κιτρινίζει, είναι αδύνατον να πετύχει κανεις το χρώμα της και δε με νοιάζει κιόλας.

Μου κόστισε 100 ευρώ και ένα εισιτήριο τρένου για Λούβεν
ΟΚ, πιο κάτω από τις προσδοκίες μου (νόμιζα κάνα 200αρι).

επειδή μου αρέσει υπερβολικά ο ήχος της.
Ωραία, αλλά αν αρχίσει να φεύγει όλο αυτό το ξύλο, δεν θα είναι ο ίδιος μετά. Σίγουρα κάτι θ' αλλάξει.

Πόσα να θέλει ένας luthier για να την ελαφρύνει σκάβοντάς την από πίσω? Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το να ξαναβαφτεί στο ίδιο ακριβώς χρωμα ή το να είναι άψογη - ούτως ή άλλως έχει αρχίσει να κιτρινίζει, είναι αδύνατον να πετύχει κανεις το χρώμα της και δε με νοιάζει κιόλας.
Δεν γνωρίζω τιμές, αλλά μένω (και νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο) σε ένα κόστος τουλάχιστον δύο φορές η κιθάρα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει το Rockpile (ο Πήτερ Πλατής), υπάρχει ο Τζίμης (Jimmy's Rock Stuff Guitar Repair Store), o "δικός" μας @nasokosm και άλλοι - που μπορούν να κάνουν τη δουλειά.

Guys, ευχαριστώ πολυ για τις συστάσεις και για τη συζήτηση, θα πάρω τιμές και κοντά στα χριστούγεννα ίσως μου το κάνω δώρο! Και πάλι thanks

δυσκολο να την αναλαβει καποιος νομιζω.αν ειναι πχ 3 κομματια το σωμα και απο
το ρουτερ και την θερμοκρασια που θα ανεβασει μπορει να ξεκολλησει και ανοιξουν αλλες δουλειες επισης.
εδω με θερμοπιστολα που κανουν αφαιρεση χρωμματος μερικοι, καμια φορα ξεκολλανε.αυτες οι κολλες δεν ειναι για πολυ μεγαλες θερμοκρασιες συνηθως εκτος και αν κτλ...
στην θεση σου δεν θα την ακουμπαγα

δυσκολο να την αναλαβει καποιος νομιζω.αν ειναι πχ 3 κομματια το σωμα και απο
το ρουτερ και την θερμοκρασια που θα ανεβασει μπορει να ξεκολλησει και ανοιξουν αλλες δουλειες επισης.
εδω με θερμοπιστολα που κανουν αφαιρεση χρωμματος μερικοι, καμια φορα ξεκολλανε.αυτες οι κολλες δεν ειναι για πολυ μεγαλες θερμοκρασιες συνηθως εκτος και αν κτλ...
στην θεση σου δεν θα την ακουμπαγα
Κατάλαβα, μάλλον θα απογοητευτώ από τις απαντήσεις των luthiers

Δε θα τη πείραζα την κιθάρα, απο τη στιγμή που το μόνο θέμα είναι το βάρος, με τα ιδια χρήματα για τις εργασίες μπορείς να αγοράσεις κάποια άλλη ποιο ελαφριά. Εξάλλου αν τη πειράξεις δε θα ναι η ίδια κιθάρα.

και το φινίρισμα για να σκάσει έτσι μάλλον την είχε αφήσει
εξω για κάποιο καιρο. δεν δουλεύεται όπως μια καινούργια κιθάρα
εκτος και αν θες να το ρισκάρεις που δεν αξιζει το κοστος.
θα την έβγαζα για μερικά τραγούδια και μετα θα άλλαζα πχ

Τι βάρος έχει και πόσο θες να μειωθεί?

Τι βάρος έχει και πόσο θες να μειωθεί?
Kαλησπέρα Γιώργο
Είναι στα 5κιλά κάτι κι αν αδυνάτιζε κανένα κιλό, θα ήταν ευχής έργον. Εχει πολύ καλό sustain και κελαηδάει ο neck μαγνήτης - ο bridge πάλι μου ακούγεται σαν Michael Schencker στα γκάζια του, γενικά είναι πολύ ισορροπημένη ηχητικά.
Οσο κι αν ομνύω στα κσύλα όμως, δεν πιστεύω ότι θα χάσει κάτι από intonation αν κάνει λίγη δίαιτα.

Κατάλαβα, μάλλον θα απογοητευτώ από τις απαντήσεις των luthiers
Ε, δεν θα γίνει κάτι αν ρωτήσεις. Εξάλλου δουλειά τους είναι, τα ξέρουν καλύτερα από εμάς- μπορεί να βρεθείς μπροστά σε κάποια ευχάριστη έκπληξη.

Είναι στα 5κιλά
Ουάοοοο... Κοίτα, αν δεν την "αδυνατίσεις" πώς θα σου φαινόταν μια συνδρομή σε... γυμναστήριο; 😄

ΥΓ: Είναι πολλά τα 5.

Εν τω μεταξυ μιας και μιλάμε για οικονομικό όργανο, δε κρατάς μια πισινή μήπως και βρείς και καμιά 2η που να είναι πιο ελαφριά?

Είχα πριν λίγο καιρό συνομιλία με (εξαιρετικό) luthier στην Κύπρο και η άποψη του όσον αφορά όργανα με τα οποία υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο (και μιλούσαμε για δουλειά πολύ πιο απλή αυτής που συζητούμε εδώ) είναι ότι δεν τα «πειράζουμε» όταν υπάρχει έστω κάποιος κίνδυνος να στραβώσει η δουλειά και να γίνει μόνιμη ζημιά.

Εν τω μεταξυ μιας και μιλάμε για οικονομικό όργανο, δε κρατάς μια πισινή μήπως και βρείς και καμιά 2η που να είναι πιο ελαφριά?
Είμαι μια χαρά, καλυμμένος από όργανα. Για την ακρίβεια, θέλω να δώσω και δυο από τις 5 κιθάρες που έχω ήδη - αυτή δε νομίζω να την πουλήσω έτσι κι αλλιώς, τόσο γιατί δεν αξίζει τον κόπο οικονομικά, όσο και επειδή την αγαπώ πολύ.
Θέλω να κρατήσω μόνο 3: 1) τη μια από τις δυο αγαπημένες μου Squier Strat, 2) την πρώτη μου κιθάρα της δεκαετίας του '70, που είναι μια γιαπωνέζικη LP και 3) αυτή την Spear με τους P90s.
Και θα πουλήσω τις κάτωθι: την άλλη Squier Strat μου Classic Vibe και μια Vintage ICON V6 Strat, Thomas Blug signature, που έχω βάλει ήδη αγγελία.
Thanks for asking!

1756744852721.jpeg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back