H kramer του Eddie Van Halen σε δημοπρασία

Δεν ξέρω τι εννοείς αλλά με όλους τους μεγάλους youtubers που φοράνε στο πέτο τους τα ασύρματα rode τους έχουν κάνει τρελή διαφήμιση έστω και αν δεν πληρώνονται από τη rode
Ειναι ξεκάθαρο τι εννοώ.
Απο καπου πρεπει να αποσβεστουν αυτά τα λεφτα. Δεν νομιζω να τα βγαλει ποτε από εκθεσεις...

Τωρα μπηκά και την είδα την Kramer του EVH σε τί κατάσταση είναι.
Πως την έχουν έτσι,δέν ντέπονται λίγο?
Εγώ παιδιά είμαι εκτός,αν κάποιος άλλος ενδιαφέρεται...

Εγώ παιδιά είμαι εκτός,αν κάποιος άλλος ενδιαφέρεται...
Ετοιμάζω ομάδα επενδυτών για την χτυπήσουμε. Έχουμε συγκεντρώσει το εξαιρετικό ποσό των 500 ευρώ, αλλά υπολειπόμεθα γύρω στα $3,5 εκατ. για να είμαστε σε καλό δρόμο.

Ελπίζω βέβαια στην συμμετοχή του γνωστού επενδυτή @LK για να κάνουμε πιο solid τη συμμετοχή μας στη δημοπρασία.

Ετοιμάζω ομάδα επενδυτών για την χτυπήσουμε. Έχουμε συγκεντρώσει το εξαιρετικό ποσό των 500 ευρώ, αλλά υπολειπόμεθα γύρω στα $3,5 εκατ για να είμαστε καλό δρόμο.

Ελπίζω βέβαια στην συμμετοχή του γνωστού επενδυτή @LK για να κάνουμε πιο solid τη συμμετοχή μας στη δημοπρασία.
Οτι θέλετε με κάνετε εδω μέσα,με την αδυναμία που σας έχω.
30 ευρώ και από εμένα,τα 10 είναι για το μερίδιο του Npap και άλλα 10 του Nestora.
Να κεράσω και γω μιά φορά.

Εντωμεταξύ στο προηγουμενό μου post,όπου ντέπονται - ντέποντ...ντε..νεο...κολλάει το πλήκτο...ρρρρρρρρρρρρρρ...όλα καλά.,ντρέπονται ήθελα να γράψω.
Τωα όλα καλά.

Last edited:
Οτι θέλετε με κάνετε εδω μέσα,με την αδυναμία που σας έχω.
30 ευρώ και από εμένα,τα 10 είναι για το μερίδιο του Npap και άλλα 10 του Nestora.
Να κεράσω και γω μιά φορά.
Αφτά θέλω να διαβάζω... Την έχουμε στο "τσεπάκι". Να μπει και @LK στο επενδυτικό σχήμα και θα τους... τσακίσουμε. 🤑 Ετοιμαστείτε για παρουσίαση της κιθάρας στο Noiz. 😄

Αφτά θέλω να διαβάζω... Την έχουμε στο "τσεπάκι". Να μπει και @LK στο επενδυτικό σχήμα και θα τους... τσακίσουμε. 🤑 Ετοιμαστείτε για παρουσίαση της κιθάρας στο Noiz. 😄
Θα σας τα πάρει άμεσα λόγω εξόδων παραστάσεως

Τώρα στο παράδειγμα που ανέφερες... ίσως μπορεί να μεταφραστεί και ως εξής: ότι ΑΚΟΜΑ και με ΛΙΓΌΤΕΡΑ ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ που είχαν οι Νιρβάνα με φυσικό επακόλουθο τις λιγότερες πωλήσεις δίσκων συνολικά ....κατόρθωσαν να έχουν ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ στη ΜΟΥΣΙΚΗ γενικότερα ώστε τα αντικείμενα που σχετίζονται με αυτούς να πωλούνται ακριβότερα....
(Μια πιο αντικειμενική σύγκριση αν κάποιος ήθελε να μιλήσει με αριθμούς θα ήταν ίσως αν βλέπαμε το πωλήσεις δίσκων/έτη καριέρας ....η εισιτήρια live/ετη καριέρας....έσοδα/έτη καριέρας που και πάλι δεν βγάζεις άκρη εύκολα)
Όλα αυτά βέβαια είναι μπακαλιστικα γιατί για να κοστολογηθεί κάπως μια κιθάρα τέτοιου βεληνεκούς παίζουν ρόλο 50 παραγοντες και εμείς εδώ αναλύουμε τους 2-3....
Απλά ήθελα να θίξω ότι το πιο δύσκολο δεν είναι πάντα το πιο ωραίο και το πιο επιδραστικό

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, νομίζω πως έχεις δίκιο ως προς την δημοφιλία, οι Nirvana ίσως είναι πιο πάνω (και ας έχουν πουλήσει συνολικά λιγότερους δίσκους). Λόγω δουλειάς παίζω συχνά λάιβ (σε μη ροκ κοινό πολλές φορές...) και πιο πολλές φορές έχουν ζητήσει να ακούσουν Nirvana παρά VH. Προφανώς για τους λόγους που προανέφερες.

Βέβαια δεν ξέρω αν συνέβαινε το ίδιο στην Αμερική όπου οι VH είναι πιο μεγάλοι (παρακολουθώ κάποιες σελίδες στο FB όπως το Cover Band Central όπου το σετλιστ που ποστάρουν συχνά οι μπάντες εκεί είναι αρκετά διαφορετικό από το αντίστοιχο σετλιστ που ποστάρουν εγγλέζικες ή ευρωπαϊκές cover μπάντες).

Βέβαια δεν ξέρω αν συνέβαινε το ίδιο στην Αμερική όπου οι VH είναι πιο μεγάλοι

Σύνοψη Σύγκρισης – Streaming στην Αμερική

ΚατηγορίαNirvanaVan Halen
Σύνολο Spotify Streams~13,8 δισ.Πολύ χαμηλότερα — μόλις εκατομμύρια ανά τραγούδι
Top Τραγούδι“Smells Like Teen Spirit” – >2,5 δισ.Top κομμάτια στο ~1–2 εκατ.
Επίδραση σε νεότερο κοινόΈχει υψηλό streaming και παραμένει σε playlistsΠολύ πιο περιορισμένο ρεύμα και καινούργιο κοινό
YouTube / ΡαδιόφωνοΣταθερή προβολή και συνεχής αναπαραγωγήΔεν υπάρχουν κοινά στοιχεία για mainstream πλατφόρμες
πηγή: chatgpt

Με λίγα λόγια @John Goumis είναι πιο δόκιμο να συγκρίνεις τους Nirvana με τους Beatles, παρά με τους Van Halen.

Σύνοψη Σύγκρισης – Streaming στην Αμερική

ΚατηγορίαNirvanaVan Halen
Σύνολο Spotify Streams~13,8 δισ.Πολύ χαμηλότερα — μόλις εκατομμύρια ανά τραγούδι
Top Τραγούδι“Smells Like Teen Spirit” – >2,5 δισ.Top κομμάτια στο ~1–2 εκατ.
Επίδραση σε νεότερο κοινόΈχει υψηλό streaming και παραμένει σε playlistsΠολύ πιο περιορισμένο ρεύμα και καινούργιο κοινό
YouTube / ΡαδιόφωνοΣταθερή προβολή και συνεχής αναπαραγωγήΔεν υπάρχουν κοινά στοιχεία για mainstream πλατφόρμες

Με λίγα λόγια @John Goumis είναι πιο δόκιμο να συγκρίνεις τους Nirvana με τους Beatles, παρά με τους Van Halen.

Ισχύει, προφανώς οι Νιρβάνα είναι ένα γκρούπ που ακόμα και σήμερα έχει πιο resonance στην νεολαία κυρίως (και ας είναι τριάντα χρόνια μετά) από ότι οι VH αλλά και οι Beatles.

Όπως προείπα, συνήθως Nirvana μας ζητάει να ακούσει το (νεαρότερο) σε ηλικία κοινό, ακόμα συχνότερα και από Beatles φυσικά, τους οποίους δεν ζητάνε σχεδόν καθόλου, καθότι πρόκειται για καθαρά μπουμερ music.

Παραθέτω έτσι για την ιστορία τις πωλήσεις μπαντων στην Αμερική. Beatles στο νούμερο 1, Van Halen στο 21 και Nirvana στο 73 της λίστας.

Προφανώς παίζει ρόλο το ποσοστό νεολαιοας που χρησιμοποιεί streamng σε σχέση με άλλους τρόπους να ακούς μουσική κτλ...

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_highest-certified_music_artists_in_the_United_States

πωλήσεις μπαντων στην Αμερική
Ναι, αλλά για να το ρίξω και λιγο στην πλάκα, αν πάμε σε πωλήσεις δίσκων γραμμοφώνου, ποιός προηγείται;

Kαι από κάτω απάντηση από το chatgpt: 😂 😂 😂 😂 😂
  • Enrico Caruso – “Vesti la giubba” (1904, Victor Red Seal 88061)
    • Widely considered the first million-selling record in history.
    • It was sold as a 78 rpm disc for Victor’s Victrola phonographs.
  • George Formby Sr., Harry Lauder, Billy Murray, Al Jolson (1910s–1920s)
    • Some of their popular 78s sold in the hundreds of thousands, extremely high for the time.
  • Edison Blue Amberol Cylinders (1908–1929)
    • Edison claimed some titles sold over 500,000 cylinders; Al Jolson’s and Billy Murray’s cylinders were among the biggest sellers.
  • John McCormack (Irish tenor)
    • Several of his Victor and HMV discs reportedly approached a million sales before 1925.
  • Military bands (Sousa’s Band, Garde Républicaine, etc.)
    • Marches like “Stars and Stripes Forever” sold very strongly on both cylinder and disc.

Λοιπόν μια και το ρίξαμε στο GPT, η πρόβλεψη του για την δημοπρασία είναι ότι "η τελική τιμή πιθανώς θα κινηθεί πάνω από τα $2.5 εκατ. και δεν είναι απίθανο να φτάσει ή να ξεπεράσει τα $3 εκατ., αν υπάρξει έντονος συναγωνισμός".
Το κρατάμε και περιμένουμε.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back