Kirk Hammet Esp Ltd kh-3

@gkourmoul1 Πως καθεται η ec πανω σου καθιστος σε σχεση με τις lps;Θυμαμαι οτι δεν ηταν οτι πιο βολικό όσες φορές επαιξα με lp.Ως πιο "μοντέρνα" κιθάρα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα;

Είναι αρκετά πιο βολική από μια τυπική Les paul. Έχει λίγο πιο λεπτό σώμα, έχει belly cut και έχει και contour στο neck joint, για ευκολη πρόσβαση στα χαμηλά ταστα. Σου δίδει την αίσθηση ότι είναι λίγο πιο μαζεμένο το σώμα σε σχέση με την lp. Όσον αφορά την άνεση στο αριστερό χέρι, η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το μανίκι είναι πολύ πιο εύκολο στο παίξιμο, και τα jumbo ταστα διευκολούνουν πολύ bends κλπ.

4 κιλα ζυγίζει η δικιά μου (νομίζω είναι η βαρύτερή μου κιθαρα), και το περισσότερο βάρος το νιώθεις στο σώμα. Καθιστός δεν το καταλαβαίνεις. Όρθιος έχει καλό ζύγισμα και είναι εξίσου άνετη.

Είναι αρκετά πιο βολική από μια τυπική Les paul. Έχει λίγο πιο λεπτό σώμα, έχει belly cut και έχει και contour στο neck joint, για ευκολη πρόσβαση στα χαμηλά ταστα. Σου δίδει την αίσθηση ότι είναι λίγο πιο μαζεμένο το σώμα σε σχέση με την lp. Όσον αφορά την άνεση στο αριστερό χέρι, η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το μανίκι είναι πολύ πιο εύκολο στο παίξιμο, και τα jumbo ταστα διευκολούνουν πολύ bends κλπ.

4 κιλα ζυγίζει η δικιά μου (νομίζω είναι η βαρύτερή μου κιθαρα), και το περισσότερο βάρος το νιώθεις στο σώμα. Καθιστός δεν το καταλαβαίνεις. Όρθιος έχει καλό ζύγισμα και είναι εξίσου άνετη.

Νομίζω πως περιγράφεις την επόμενη μου... Les Paul (ή κιθάρα, γενικά). Αυτά ακριβώς θα ήθελα να έχει.

@gkourmoul1 Απ ότι βλέπω απ το βίντεο εσύ φοράς άλλους μαγνήτες.Εγώ αναφέρομαι σε αυτήν εδώ την ec

@gkourmoul1 Απ ότι βλέπω απ το βίντεο εσύ φοράς άλλους μαγνήτες.Εγώ αναφέρομαι σε αυτήν εδώ την ec

Η κιθάρα είναι η ίδια. Αλλάζουν μόνο οι μαγνήτες. Έβγαινε σε δύο εκδόσεις, με EMG και με Seymour jazz/jb ή jazz/custom 5. Η δικιά μου ήταν με το τελευταίο σετ, όπου δεν μου άρεσε και το άλλαξα με ένα σετ από GAS.

Ναι ναι το ξερω απλα υπεθεσα οτι την εχεις με emg. Μηπως μου εδινες έτσι 100% την εικονα της (τον ηχο της πρακτικα 😀). Πανέμορφη όπως και να χει

Λοιπόν τη δοκίμασα τη κιθάρα.Έπαθα σοκ με τους emg στα βρώμικά της όπως κ το περίμενα.10/10 για μένα.Στα καθαρά της, μουντά όπως επίσης το περίμενα αλλα οκ δεν είναι αυτός ο λόγος που αγοράζει κανείς μια τέτοια κιθάρα. Το βασικό deal breaker για μενα είναι ότι το σώμα της βουτάει προς τα κατω καθιστός όπως και οι lps. Φανταζόμουν οτι αυτό θα λυνόταν με τον πιο εργονομικό σχεδιασμό της αλλα τελικά δεν ισχύει.Και τωρα η ερώτηση του 1million.Συνηθίζεται αυτο;Δεν έχω ακούσει τόσο γεμάτο distorted ηχο απο κιθάρα και είναι κρίμα.Να μπω στη λογικη ότι θα συνηθίσω το body dive;

Όχι neck dive έτσι; body dive... πρέπει να γίνεις πιο αναλυτικός γιατί εδώ έχουμε νέο φαινόμενο

εννοείς ότι η βαρύτητα τραβάει το σώμα της κιθάρας προς το κέντρο της γης;

Last edited:
Οχι δε μιλάμε για neck dive.Ξέρω πολυ καλά τι λέω.Το σώμα γλιστράει προς τα κάτω-πίσω. Πως αλλιώς να το εξηγήσει κανείς;

Οχι δε μιλάμε για neck dive.Ξέρω πολυ καλά τι λέω.Το σώμα γλιστράει προς τα κάτω-πίσω. Πως αλλιώς να το εξηγήσει κανείς;
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η κιθάρα είναι βαριά σε σχέση με κάποια άλλη σου κιθάρα, και η αλήθεια είναι ότι αυτές οι κιθάρες είναι λίγο βαριές

Το εχω συναντήσει και εγώ αυτο σε LP-style όργανα, δεν με βολεύουν καθιστο καθόλου. Σαν να μην κάθεται η μεση της κιθάρας καλά στο πόδι επειδή είναι πολυ μικρο το radius, πέφτει το κεντρο βάρους προς τη γέφυρα και φοβάσαι ώρες ώρες οτι θα σου φύγει.

Το gloss finish είναι πολύ smooth, και σε συνδυασμό με τη ύπαρξη έντονων γωνιών στο σώμα, ίσως σου γλιστράει. Σε μένα δεν το κάνει καθολο, και παίζω κυρίως καθιστός και ξάπλα σε καναπέ. Το βάρος δεν έχει να κάνει. Μια schecter τελε που έδωσα και είχε satin finish, γλιστρούσε συνέχεια το σώμα. 3 κιλά ζύγιζε.

Το εχω συναντήσει και εγώ αυτο σε LP-style όργανα, δεν με βολεύουν καθιστο καθόλου. Σαν να μην κάθεται η μεση της κιθάρας καλά στο πόδι επειδή είναι πολυ μικρο το radius, πέφτει το κεντρο βάρους προς τη γέφυρα και φοβάσαι ώρες ώρες οτι θα σου φύγει.
Αυτο 100% accurate περιγραφη.Απλα ερωτευτηκα τον ήχο της και αναρωτιέμαι αν αξίζει το κόπο να μπει κανείς στη διαδικασία να συνηθίσει να ζει με αυτό!

Αυτο 100% accurate περιγραφη.Απλα ερωτευτηκα τον ήχο της και αναρωτιέμαι αν αξίζει το κόπο να μπει κανείς στη διαδικασία να συνηθίσει να ζει με αυτό!

Εάν φοράς στραπ καθιστός, δεν κουνάει ούτε χιλιοστό. Το κάνουν πολλοί.

Τι να πουν και οι μπουζουξήδες που γλιστρά μονιμα…

Είμαι της φιλοσοφίας οτι τα πάντα συνηθίζονται, εξ'αλλου τόσοι και τόσοι παίζουν καθιστοί με LP, δε μιλαμε για τίποτα ακραίο. Βοηθάει πολυ και το στραπ που λέει ο gkourmoul1. Εγώ πάντως αν δήλωνα ερωτευμένος μια απόπειρα συμβίωσης θα την έκανα.

Δύσκολη ερώτηση. Για εμένα, υπάρχουν δύο «διαστάσεις» στο μουσικό όργανο: η εργονομία και ο ηχος. Αν μιλάγαμε για ένα φθηνό όργανο, θα το «έβλεπα» να θυσιάσεις ένα από τα δυο, αν το άλλο σε ενθουσιάζει. Αλλά όταν μιλάμε για πάνω από χιλιάρικο, ε, θα ήθελα να τα έχω και τα δύο.

Δεν έχω πιάσει κιθάρα που να θέλει να σηκωθεί από τη μεριά του λαιμού και να φύγει προς τα πίσω από την μεριά του σώματος, δεξιός είμαι, στο δεξί πόδι παίζω. Δοκίμασε και άλλη EC-1000 αν τη βρεις αλλού

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back