Korg PA300 vs PA600

killbill

Μέλος
Πόντοι
28
Είμαι πρώην κάτοχος Korg PA50 (από το 2000), και επειδή τα έφτυσε, ήρθε η ώρα να προβώ σε νέα αγορά.

Οι απαιτήσεις μου δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, απλά χάλασε το PA50 και δεν αξίζει να το φτιάξω.

Το budget μου όμως φτάνει μέχρι εκεί ανάμεσα από τα δυο αυτά μοντέλα, αν και το PA600 με ζορίζει οικονομικά.

Υπάρχει κάποιος που έχει ένα από τα δυο, να μου πει γενικά εντυπώσεις?

Υπάρχει κάποιος πολύ σημαντικός λόγος να προτιμήσω το πιο ακριβό (PA600)? γιατί βλέπω πάνω κάτω τα ίδια είναι, συν του ότι το PA300 είναι μεταγενέστερο χρονολογικά, άρα μήπως είναι καλύτερη η επιλογή του;

Εκτός αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση από yamaha - roland πιο καλή στο τραπέζι.

Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη

Ευχαριστώ

η μονη διαφορα, (σημαντικη) που βρισκω, ειναι στους υπερδιπλασιους ηχους που εχει το Pa600 απο το Pa300.

Αλλά μπορεις να φορτωσεις  μετα κι εσυ δικους σου!

μια μικροτερη διαφορα που υπαρχει ειναι η συνδεσημοτητα, που και παλι το Pa600 υπερεχει, αλλα σε ενδιαφερει  εχει mic in,!

αν αυτα τα 2 δεν  με ενδιεφεραν, θα πηγαινα στο Pa300 πανευκολα. Απλα με μεγαλη προσοχη στη κατασταση του, αν δεν ειναι καινουριο.

η μονη διαφορα, (σημαντικη) που βρισκω, ειναι στους υπερδιπλασιους ηχους που εχει το Pa600 απο το Pa300.

PA300

950 Sounds
310 Styles

PA600

950 Sounds
360 Styles

Δεν έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά.

Απλα με μεγαλη προσοχη στη κατασταση του, αν δεν ειναι καινουριο.
Μόνο για καινούργιο ενδιαφέρομαι πια. Μεταχειρισμένο όχι με τίποτα

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες

PA300

950 Sounds
310 Styles

PA600

950 Sounds
360 Styles

Δεν έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά.

Μπορεί να έχουν διαφορά στην ποιότητα του ήχου . Όπως αναφέρει το ποστ στο λινκ που βρήκα πρώτο πρώτο απο μία αναζήτηση, το pa600 έχει καλύτερα δείγματα ήχου. Εαν αυτός που γράφει ξέρει τι λέει , είναι κατατοπιστικός και στα υπόλοιπα θέματα όπως sequencer κλπ. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που καταλήγει πως, το 300 είναι πιο πολύ για ερασιτεχνική προς μέση χρήση ενώ το 600 κοιτάζει προς επαγγελματική χρήση. Όπως και να έχει για μια αντιπροσωπευτική απάντηση , πρέπει να απαντήσουν όπως ανέφερες και συ , κάποιοι χρήστες. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κοιτάω λίγο τις υποδοχές στο πίσω μέρος. Με ανησυχεί το PA300 που έχει λίγες υποδοχές (το PA 50 είχε ότι σχεδόν και το PA300)

Aς πούμε δεν έχει Output Left/Right παρά μόνο μια υποδοχή Audio out (καρφί). Τι είναι αυτό? Δεν θα μπορώ να το συνδέσω σε κονσόλα σε κανάλι με Right & Left?

Επίσης δεν έχει ούτε Midi In/Out , Audio IN (ακόμα και το PA50 τα είχε αυτά!)

300.png

600.png

Τι είναι αυτό?
Μια μαλακία της Korg είναι, αυτό είναι. Απαράδεκτοι! Πρώτη φορά βλέπω σε πληκτροφόρο -και μάλιστα πληκτροφόρο που κοστίζει €675- τέτοια παπαριά, "Phones/Audio Out" ταυτόχρονα. Δεν πάνε καλά...
Μην το κοιτάς καν, ξέχνα το.

Ο Μόνος λόγος που θα έπαιρνα το PA600 , θα τα αν το έβρiσκα μεταχεισρισμένο ...πολύ φθηνό για midi keybord.

Κατά τα άλλα .....αρμόνιο στα τόσα λεφτά.....δεν βρίσκω τον λόγο.

Πάρε ένα μεταχειρισμένο M1 .....

Το pa300 ειναι τελειως ερασιτεχνικο μην ασχολεισαι καν κοιτα μονο για το pa600, μπορεις να φορτωσεις ελληνικους ρυθμους λογω μεγαλύτερης RAM μελλοντικα.

αν μπορουσες να ανεβεις ομως λιγο αξιζει το pa700 καθως εχει στοιχεια απο το pa4, πολυ καθαροτερο με μεγαλύτερο ογκο και πολυ μεγαλυτερη ram και βιβλιοηκη ηχων απο το 600.

Ο Μόνος λόγος που θα έπαιρνα το PA600 , θα τα αν το έβρiσκα μεταχεισρισμένο ...πολύ φθηνό για midi keybord.

Κατά τα άλλα .....αρμόνιο στα τόσα λεφτά.....δεν βρίσκω τον λόγο.

Πάρε ένα μεταχειρισμένο M1 .....
θελει arranger δεν θελει synth.... η ram σε αυτα τα. οντελα επιτρεπει να εχεις ολο το Μ1 μεσα πλεον σαμπλαρισμενο......

Κοιτάω λίγο τις υποδοχές στο πίσω μέρος. Με ανησυχεί το PA300 που έχει λίγες υποδοχές (το PA 50 είχε ότι σχεδόν και το PA300)
To pa300 όπως αναγράφει η σελίδα της korg έχει midi αλλά μεσω usb, δηλαδή θα σε δυσκολέψει εαν θες να το χρησιμοποιήσεις με εξωτερικές συσκευές, με pc θα εισαι ok. 

Εαν χρειάζεσαι τις υποδοχες του pa600 πας αναγκαστικά σε αυτό. Όμως το οτι χρειάζεσαι τις υποδοχές σημαίνει πως δεν το θες για ερασιτεχνική ή βασική χρήση, οπότε δε σε περιορίζουν μόνο οι υποδοχές του pa300 αλλά και το όργανο το ίδιο εαν τελικά είναι υποδεέστερο ηχητικά .

Το audio out είναι ένας συνδυασμός heaphone/lineout,  δηλαδή η προενίσχυση των ακουστικών καταλήγει στο ίδιο jack με την προενίσχυση του lineout. Το σύστημα το όργανο -αν δεν κανω λαθος- ανιχνεύει την αντίσταση του κυκλώματος και επιλέγει αυτόματα προενισχυτή, εαν είναι μεγάλη (σύνδεση ακουστικών) ή μικρή (συμβατική είσοδος ) διαλέγει την αντίστοιχη προενίσχυση. 

θελει arranger δεν θελει synth.... η ram σε αυτα τα. οντελα επιτρεπει να εχεις ολο το Μ1 μεσα πλεον σαμπλαρισμενο......
Και γκιπσον λες πολ να βάλεις μέσα δεν βλέπεται ?

ε, όχι να ανέβω και "λίγο". Από τα 675€ στα 1.333€....
Αν αναλογιστεις πως αλλάζεις keyboard 24 χρόνια μετά, οπότε πιθανό και αυτό που θα αγοράσεις θα είναι για άλλα τόσα, κατα αυτήν την άποψη ίσως και να αξίζει. Διάβασε όμως και το αρχικό link  , αναφέρουν κάτι για το pa50. 

ε, όχι να ανέβω και "λίγο". Από τα 675€ στα 1.333€....
ναι αλλα την αξιζει την διαφορα ειναι πολυ ανωτερο το 700αρι..... 6 χρονια το δουλευα......

εξαρταται βεβαια και για τι χρηση το θες επαγγελματικη η οχι..... και παλι ομως σκεψου το αν ειναι να το κρατησεις χρονια εχει πολλες δυνατοτητες!

Σαν αντιπρόταση στα δυο παραπάνω (PA300 & PA 600), αξίζει το Yamaha PSR SX600 ? ή το korg υπερέχει?
(Να ξέρω τί να πω στον Αι Βασίλη :) )

Επίσης εντύπωση μου κάνει που ο Thomann το Yamaha το έχει 600€ ενώ ο Νάκας 725€! Καλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αν πεις στον Νάκα ότι ο Thomann το έχει 600€ το αναπροσαρμόζει αμέσως. Ίσως τους ξέφυγε

https://www.jeremysee.info/post/compare-which-is-better-yamaha-psr-sx600-or-korg-pa300
Βλέπω το PSR να υπερτερεί ή ιδέα μου είναι;
Σε τι να υπερτερει? στα εργοστασιακα styles? κανενας δεν ασχολειται με αυτα....

αυτα τα οργανα τα αγοραζεις προκειμενου να φορτωσες επαγγελματικα σετ (studio R η musicorama) ωστε να μπορεις να δουλεψεις επαγγελματικα σε μαγαζι γιαυτο και το pa700 ειναι το πιο καταλληλο καθως ειναι πιο καινούργιο και εχει μεγαλυτερη RAM

και με το pa600 γινεται αλλα ειναι πολυ παλιο οργανο πλεον βασισμενο στο pa3x

αν δεν εχεις σκοπο να δουλεψεις ελληνικους ρυθμους η δεν σε ενδιαφερει τοτε μπορεις να κανεις αμετρητες συγκρισεις σε yamaha,korg,casio και οτιδηποτε αλλο χωρις ομως καποια ουσια.... αν σεν ασχολεισαι επαγγελματικα παρε και hammond....

σαφως υπαρχουν και ελληνικοι ηχοι για yamaha,roland,casio κτλ αλλα εγω ανεφερομαι σε αυτα τα 2 πακετα τα οποια ειναι μονο για korg pa.

οποτε εξαρταται για τι χρηση το θες.....

Ευχαριστώ για την απάντηση. Όχι δεν θα δουλέψω σε μαγαζί, βέβαια ποτέ μη λες ποτέ. Το θέλω για γενική χρήση για parties για παρέες κλπ.

Το γεγονός ότι το yamaha SX κυκλοφόρησε μόλις το 2020 ενώ τα korg που αναφέρω στο θέμα, το 2012 και 2014, είναι κάτι που πρέπει να λάβω σοβαρά υπόψη? θα το λαμβάνατε υπόψη αυτό?

(εννοείται ότι το PA700 είναι η καλύτερη επιλογή και ακόμα καλύτερη το PA1000 Το θέμα όμως που έχω ανοίξει αφορά budget έως 700€-800€)

Aς πούμε δεν έχει Output Left/Right παρά μόνο μια υποδοχή Audio out (καρφί). Τι είναι αυτό? Δεν θα μπορώ να το συνδέσω σε κονσόλα σε κανάλι με Right & Left?

Προβολή συνημμένου 48865

Τί καλώδιο χρειάζομαι για να συνδέσω το πλήκτρο με αυτή την υποδοχή (Phones/Audio out), σε κονσόλα?

Τί καλώδιο χρειάζομαι για να συνδέσω το πλήκτρο με αυτή την υποδοχή (Phones/Audio out), σε κονσόλα?
1734862655160.jpeg

Ή μπορείς να πάρεις καλώδιο στερεοφωνικό καρφί σε rca και να προσθέσεις στις rca ακρες αντάπτορα RCA σε καρφί 6mm

Δε θυμάμαι αν η θύρα της audio εξοδου του αρμονίου είναι 6mm η 3,5mm, Αντίστοιχα θα επιλέξεις καλώδια ή συνδυασμό καλωδίου με αντάπτορα

Έχω την εντύπωση ότι καί τα 3 βύσματα πρέπει να είναι καρφί
Ευχαριστώ

Γνωρίζεις μήπως αν σε περίπτωση που συνδέσω το αρμόνιο με αυτή την υποδοχή σε κονσόλα, θα κοπεί ο ήχος από τα ηχεία του αρμονίου;
Αναρωτιέμαι γιατί ειναι κοινή η υποδοχή για Phones & Output. Αν συμβαίνει αυτό είναι μεγάλο μείον... Τα ηχεία του αρμονίου τα έχω σαν μονιτορ για μένα να ακούω το πλήκτρο όταν το συνδέω σε κονσόλα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back