Korg PA300 vs PA600

Όπως έγραψα το PA600 φαίνεται ότι δεν πωλείται πουθενά
To δε MODX δεν έχει ηχεία και ξεφεύγει από το budget μου
Άμα δεν το έχεις άμεση ανάγκη καλύτερα λοιπόν να περιμένεις για να το πάρεις γιατί θεωρώ και εγώ πως είναι καλό, έχει πολύ καλές δυνατότητες arrangement και πειστικό strumming στα guitar accompaniments και πολύ καλά pads, leads και πνευστα κλπ.

Είναι πιο κοντά στο PRO ARRANGER και έχει και touch screen. Είναι εξαιρετική σχέση τιμής/απόδοσης.

• Like
Reactions: killbill
Στα αρμόνια πρέπει να σκεφτείς και τα styles/ρυθμούς που μπορείς να βρεις για να φορτώσεις(κυρίως από το ίντερνετ) για να μην σε περιορίζουν μόνο τα εργοστασιακά καιπόσο αυτά μπορείς να τα πειράξεις για να ακούγονται καλύτερα στο δικό σου μοντέλο όταν είναι φτιαγμένα σε άλλο μοντέλο με άλλους ήχους.
Τουλάχιστον για την κατηγορία που ψάχνεις και όχι τόσο στις μικρότερες.
Οπότε αν δεν είναι Korg ή Yamaha για τις άλλες μάρκες τι μπορείς να βρεις σε επιλέον styles;
πχ σε ένα medeli akx10 / thomann ak-x1100 που είναι κινέζικο αντίγραφο του Yamaha psr sx700 (προηγούμενου μοντέλου) αλλά πιο φθηνό που κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια.

Και το άλλο που πρέπει να σκεφτείς είναι πια εταιρία προτιμάς γενικά σαν ήχο, έστω και αν εννοείται πως τα αρμόνια δεν έχουν την ποιότητα των ήχων των synthesizer.

• Συμφωνώ
Reactions: cos_dr
Επειδή το μόνο μου αγκάθι στο PA300 είναι το θέμα με το combo phones/output υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος (κάποιο spliter, mixer-άκι, ανταπτοράκι) που να μπορώ ταυτόχρονα να στείλω το output του αρμονίου στην main κονσόλα και ταυτόχρονα να μπορώ να στείλω το output του αρμονίου και σε ένα 3ο active ηχείο που θα το έχω σαν monitor και που ουσιαστικά θα αντικαθιστά τα νεκρά ηχεία του αρμονίου?
έστω έτσι θα με ικανοποιούσε αυτή η λύση γιατί διαθέτω ήδη ένα 3ο ηχείο για αυτό το σκοπό

Επειδή το μόνο μου αγκάθι στο PA300 είναι το θέμα με το combo phones/output υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος (κάποιο spliter, mixer-άκι, ανταπτοράκι) που να μπορώ ταυτόχρονα να στείλω το output του αρμονίου στην main κονσόλα και ταυτόχρονα να μπορώ να στείλω το output του αρμονίου και σε ένα 3ο active ηχείο που θα το έχω σαν monitor και που ουσιαστικά θα αντικαθιστά τα νεκρά ηχεία του αρμονίου?
έστω έτσι θα με ικανοποιούσε αυτή η λύση γιατί διαθέτω ήδη ένα 3ο ηχείο για αυτό το σκοπό
Ποια κονσόλα έχεις? Δεν βγάζει auxiliary output ώστε να συνδέσεις το τρίτο ηχείο που έχεις εκεί? Συνήθως έτσι κάνουμε αν έχουμε κονσόλα.

• Like
Reactions: killbill
Αυτή έχω https://www.thomann.de/gr/mackie_mix12fx.htm
δεν βλέπω να έχει αυτό που λες
Αλλά και πάλι δεν θέλω να ακούω όλα τα όργανα, αλλά μόνο το αρμόνιο.
Θέλω μόνο το αρμόνιο να ακουστεί από ένα 3ο ηχείο που θα είναι αφοσιωμένο στο αρμόνιο και μόνο
Στη κονσόλα θα βάλω 5-6 όργανα + μικρόφωνα και το αρμόνιο φυσικά.
Θα ήθελα αν γίνεται να απομονώσω το αρμόνιο σε ένα 3ο ηχείο που θα ακούγεται μόνο αυτό και να έχω αυτό το ηχείο μπροστά μου αλλά να ακούω μόνο το αρμόνιο από εκεί

ΥΠάρχει τρόπος να βάλω κάτι στη θύρα phones/output του αρμονίου που να στέλνει το αρμόνιο στην κονσόλα και σε ένα 3ο ηχείο?

Κάτι τέτοιο μήπως θα έπαιζε?
Να συνδέσω το phones/output του πλήκτρου στο input του μίκτη ακουστικών.
Και στη συνέχεια να εκμεταλλευτώ τα 4 outputs του μίκτη ακουστικών στέλνοντας τα 2 από αυτά στην κονσόλα μου και 1 στο 3ο ηχείο ώστε να ακούγεται μόνο το πλήκτρο από το 3ο ηχείο

Attachments

• Screenshot 2024-12-25 171736.png
    Screenshot 2024-12-25 171736.png
    751 KB · Εμφανίσεις: 0
Η κονσολα σου δυστυχως δεν εχει aux, ΟΜΩΣ μπορεις να χρησιμοποιησεις το effect send για τη δουλεια που θες, βεβαια ετσι δε θα εχεις εφε στα καναλια.

Το θεμα ομως cos ειναι οτι θελει να ακουει μονο τα πληκτρα του απο το ηχειο, και οχι ολη τη μιξη.

Αν λοιπον συνδεσει το ηχειο στο FX Send, και στειλει μονο τα πληκτρα μεσω του FX knob εκει, θα μπορει να κανει τη δουλεια του. ΟΜΩΣ δε θα εχει εφε σε αλλο καναλι, αφου αν δωσει απο το FX knob σε καποιο αλλο καναλι εκτος των πληκτρων, θα ακουγεται και αυτο απο το ηχειο.

Το θεμα ομως cos ειναι οτι θελει να ακουει μονο τα πληκτρα του απο το ηχειο, και οχι ολη τη μιξη.

Αν λοιπον συνδεσει το ηχειο στο FX Send, και στειλει μονο τα πληκτρα μεσω του FX knob εκει, θα μπορει να κανει τη δουλεια του. ΟΜΩΣ δε θα εχει εφε σε αλλο καναλι, αφου αν δωσει απο το FX knob σε καποιο αλλο καναλι εκτος των πληκτρων, θα ακουγεται και αυτο απο το ηχειο.
αν θέλει να ακούει μόνο τα πλήκτρα του και να τραβήξει δύο εξόδους από μια του οργάνου, ε τότε θα πάρει αυτό

1735154749838.jpeg

θα βάλει το καρφύ με αντάπτορα 6'' μάλλον στο ΑΡΜΟΝΙΟ και από τη μία έξοδο θα πάρει 2 τέτοια π.χ.

1735154826794.jpeg

και το ένα θα το πάει στην mackie
και το άλλο στα active ηχεία ή σε έναν ενισχυτή μικρό οργάνων καλύτερα.

Είναι μια λύση 😄 αφού δε θέλει να βάλει πιο πολύ το χέρι στην τσέπη.

Νομίζω αυτή είναι η λύση! Τελικά ποιο τύπο καλωδίων χρειάζεται? Τό καλώδιο της 1ης εικόνας, της 2ης ή και τα δύο?

Αν δεν τον πειραζει που δε θα ακουγεται στερεο το μηχανημα γινεται και αυτο, θα πρεπει να σιγουρευτει βεβαια οτι δε θα χαλασει και η ισορροπια στα styles, γιατι τυμπανα και τετοια παιζουν αρκετα με τη στερεο εικονα και με το insert καλωδιο θα ακουγεται το ενα καναλι στο monitor ηχειο και το αλλο στο PA.

Δεν υπάρχει καλώδιο να βγάζει 3 καρφιά? Τα δύο να πηγαίνουν στη κονσόλα stereo και το 3ο σε ένα active ηχείο?

Χμ, τωρα που το ειδα καλυτερα νομιζω οτι ο cos εννοει να βαλεις πρωτα ενα σπλιτερακι, και μετα δυο insert καλωδια.

Θεωρητικα θα μπορουσε να γινει κατι τετοιο, αλλα αυτα τα σπλιτερακια με τα unbalanced σηματα και τα φτηνα insert καλωδια, ειναι εγγυηση για να αρχισει να χορευει καρσιλαμα ο ηχος και ντρουγκου ντρουγκου μανα μου.

Προσωπικα θα κοιταζα να παρω εξαρχης ενα πληκτρο με τις σωστες συνδεσεις να κανω τη δουλεια μου σαν αθρωπΑς.

Αν δεν τον πειραζει που δε θα ακουγεται στερεο το μηχανημα γινεται και αυτο, θα πρεπει να σιγουρευτει βεβαια οτι δε θα χαλασει και η ισορροπια στα styles, γιατι τυμπανα και τετοια παιζουν αρκετα με τη στερεο εικονα και με το insert καλωδιο θα ακουγεται το ενα καναλι στο monitor ηχειο και το αλλο στο PA.
Η δουλειά θα γίνει καλύτερα με μικρό ενισχυτή οργάνων που θα πάρει το σήμα από τα line in stereo και θα το βγάλει mono ....... ισορροπημένα.

Θεωρητικα θα μπορουσε να γινει κατι τετοιο, αλλα αυτα τα σπλιτερακια με τα unbalanced σηματα και τα φτηνα insert καλωδια, ειναι εγγυηση για να αρχισει να χορευει καρσιλαμα ο ηχος και ντρουγκου ντρουγκου μανα μου.
Θα δουλέψει. Δε θα έχει πρόβλημα in my opinion.

Κοιτα για σπιτικη φαση ΟΚ, αλλα σε live με πατεντιαρικα καλωδια ουτε στον εχθρο μου :ROFLMAO: ειναι και θεμα για ποια δουλεια το θελει.

Κοιτα για σπιτικη φαση ΟΚ, αλλα σε live με πατεντιαρικα καλωδια ουτε στον εχθρο μου :ROFLMAO: ειναι και θεμα για ποια δουλεια το θελει.
για σπιτι εννοώ. Για κανονικά live δε γίνονται αυτά. Για live υπάρχουν οι πατροπαράδοτοι live τροποι από κανονική κονσόλα και δρομολογήσεις στους αντίστοιχους ενισχυτές οργάνων για monitoring κλπ κλπ.
για σπίτι όμως θα είναι επαρκές, εξ άλλου σε φυσιολογικό live ποιος πάει με αρμόνιο μικρό των 500 ευρώ?

Σε κάνα μικρομάγαζο μπορεί να συμβεί που και πάλι θα έχει μια κονσόλα κανονική και ηχείο για monitoring

• Συμφωνώ
Reactions: manosx
Μωρε δικιο εχεις, σε live της προκοπης ειναι οπως τα λες, αλλα εχω δει πραγματα να σου πεφτουν τα δοντια, και οχι μονο την απο αποψη του χωρου, αλλα και πατεντιαριδες σε απευθειας συνδεση της πατεντας με ενα stereo out και οποιον παρει ο χαρος, οποτε αν δε μιλαμε συγκεκριμενα ολα περνανε απο το μυαλο μου.

• Αγάπη
Reactions: cos_dr

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα