Korg PA300 vs PA600

Λοιπόν δοκίμασα σε ένα Casio των 150€ που έχω και έχει και αυτό θύρα combo phones/output σε μια θύρα κοινή, και όταν το συνέδεσα με κονσόλα, ο ήχος έπαψε να ακούγεται από τα ηχεία του αρμονίου και ακουγόταν μόνο από τα ηχεία που είχα στην κονσόλα....

Ίδια συμπεριφορά άραγε θα έχει και το korg pa300? ή υπάρχει κάποια ρύθμιση στα global ώστε να μην κοπεί ο ήχος από τα ηχεία;

Attachments

• 300.png
    300.png
    172.8 KB · Εμφανίσεις: 0
Έχω την εντύπωση ότι καί τα 3 βύσματα πρέπει να είναι καρφί
Ευχαριστώ

Γνωρίζεις μήπως αν σε περίπτωση που συνδέσω το αρμόνιο με αυτή την υποδοχή σε κονσόλα, θα κοπεί ο ήχος από τα ηχεία του αρμονίου;
Αναρωτιέμαι γιατί ειναι κοινή η υποδοχή για Phones & Output. Αν συμβαίνει αυτό είναι μεγάλο μείον... Τα ηχεία του αρμονίου τα έχω σαν μονιτορ για μένα να ακούω το πλήκτρο όταν το συνδέω σε κονσόλα
αυτό στο manual θα το δεις. μπορει να υπάρχει επιλογή να ακούγονται και τα δύο, ή να κόβονται τα ηχεία.

To πρώτο που έκανα ήταν να κοιτάξω το Manual αλλά δεν αναφέρει αυτή τη λεπτομέρεια, αν δηλαδή θα συνεχίζεται να ακούγεται ο ήχος ΚΑΙ από τα ηχεία.
Εικάζω πως θα πρέπει να ακούγεται (άσχετα αν στο φθηνό Casio που έκανα τη δοκιμή τα ηχεία του πλήκτρου απενεργοποιούνται), γιατί στο manual λέει ότι υπάρχει παράμετρος στο Global όπου του λες πώς θες να λειτουργήσει αυτή η θύρα δηλαδή ορίζεις στις παραμέτρους αν θα τη χρησιμοποιήσεις ως Phones ή ως Output. Αλλά θέλω να είμαι σίγουρος. Για μένα μετράει πολύ αυτό πριν προβώ σε αγορά

To πρώτο που έκανα ήταν να κοιτάξω το Manual αλλά δεν αναφέρει αυτή τη λεπτομέρεια, αν δηλαδή θα συνεχίζεται να ακούγεται ο ήχος ΚΑΙ από τα ηχεία.
Εικάζω πως θα πρέπει να ακούγεται (άσχετα αν στο φθηνό Casio που έκανα τη δοκιμή τα ηχεία του πλήκτρου απενεργοποιούνται), γιατί στο manual λέει ότι υπάρχει παράμετρος στο Global όπου του λες πώς θες να λειτουργήσει αυτή η θύρα δηλαδή ορίζεις στις παραμέτρους αν θα τη χρησιμοποιήσεις ως Phones ή ως Output. Αλλά θέλω να είμαι σίγουρος. Για μένα μετράει πολύ αυτό πριν προβώ σε αγορά
Το πιο πιθανό πάντως είναι να ΜΗΝ δουλέψουν τα ενσωματωμένα ηχεία, άμα συνδέσεις κάτι στο audio out.
Θα έλεγα πως κατά 99,4% δε θα δουλέψουν. Θα απομονωθούν.

• Like
Reactions: foxxx
Στο Manual σελίδα 161 διαβάζω ότι εσύ ρυθμίζεις από το πλήκτρο αν θες η θύρα αυτή να λειτουργήσει ως Phones ή ως Output. Λογικά όταν του λες ότι τη θέλεις να λειτουργήσει ως Output και όχι ως phones, γιατί να κόψει τον ήχο από τα ενσωματωμένα ηχεία? Αλλά αυτό είναι υπόθεση δική μου...

Last edited:
Στο Manual σελίδα 161 διαβάζω ότι εσύ ρυθμίζεις από το πλήκτρο αν θες η θύρα αυτή να λειτουργήσει ως Phones ή ως Output. Λογικά όταν του λες ότι τη θέλεις να λειτουργήσει ως Output και όχι ως phones, γιατί να κόψει τον ήχο από τα ενσωματωμένα ηχεία? Αλλά αυτό είναι υπόθεση δική μου...
Θα τα κόψει σίγουρα, όπως και να τα επιλέξεις. Αυτή η επιλογή έχει να κάνει με την προ-ενίσχυση που θα δώσει η θύρα και επιλέγεις ανάλογα με το αν συνδέσεις ακουστικά ή ενισχυτή. Σε κάθε περίπτωση τα ενσωματωμένα ηχεία θα κοπούν. Δε θα παίζουν.

• Συμφωνώ
Reactions: foxxx and manosx
Στις πρωτες σελιδες του quick guide του Korg, αναφερει ξεκαθαρα οτι κοβεται ο ηχος αν συνδεθεις με το jack.

Θυμαμαι σε καποια παρομοια φαση να κανουν πατεντα με το βυσμα εσωτερικα, για να μη γεφυρωνει και να εχεις τον ηχο κανονικα, αλλα να ανοιγεις καινουργιο πληκτρο και να χανεις την εγγυηση δε λεει, χωρια που στο συγκεκριμενο μπορει να μη γινεται καν.

Το Yamaha PSR SX- 600 παλι εχει και aux out, και επιπλεον μπορεις να ρυθμισεις αν θα ακουγονται η οχι τα ηχεια ανεξαρτητα απο τα ακουστικα. Ισως ειναι γενικα καλυτερη επιλογη σα μηχανημα, ΟΜΩΣ, αν θελεις σκυλοκαταστασεις εκει θα πρεπει να δεις τι παιζεται απο ηχους.

Και εδω που τα λεμε μονο για σκυλοκαταστασεις ειναι να παιρνεις arranger, πολυ κριντζ ρε παιδακι μου, χαλι, ενα μεταχειρα workstation εχει πολυ καλυτερους one finger band ηχους για απλη διασκεδαση.

Πολύ με χάλασε πού κόβεται ο ήχος από τα ενσωματωμένα ηχεία όταν το βάζεις σε κονσόλα... Πάνω που είχα κατασταλάξει στο pa300...
Τώρα ή θα πρέπει να ανέβω στη τιμή και να πάω στο pa600 ή στο sx600 εκτός αν υπάρχει καμία πρόταση παρόμοια από Roland που δεν έχω ιδέα τί παίζει εκεί

Ψαξου, και η kurzweil εβλεπα κατι μηχανηματα που εχει, δυστυχως δεν κατεχω ιδιαιτερα να σου πω, εχω εκει ενα yamahaκι arranger αλλα δε με ενθουσιαζει η φαση.

Αυτο που μπορω να σου πω ειναι δυο εναλλακτικες, ετσι να τις εχεις υποψη.

Πρωτα απο ολα, κοιτα τι εφτιαξε ο αθρωπας με το montage που ειναι workstation.

Μιλαμε για κ@υλα, και ΟΚ το montage ειναι ακριβο, αλλα το modx δεν ειναι, και το πρωτης γενιας (οχι το + ) πιστευω το βρισκεις στα λεφτα σου και εχει την ιδια μηχανη συνθεσης. Ακομα και τους συγκεκριμενους φοβερους ηχους θα μπορουσες να βαλεις, δεν ξερω βεβαια τι φταλε ζηταει ο τυπος.

Η δευτερη εναλλακτικη εχει δυο προυποθεσεις, να ασχολεισαι λιγο με PC και να εισαι περισσοτερο των electro- trance-techno και τετοια ηχων. Τοτε κοιτας εδω

Μιλαμε για ΣΥΝΘΑΡΑ, με ΤΡΟΜΕΡΑ one finger σκηνικα. Και με τη χριστουγεννιατικη προσφορα στα 120 ευρω παρα κατι, σε παιρνει και για controller και καρτα ηχου αν δεν εχεις, και το πατας σα σκουλικι κατω και το psr και το korg και ολα.

Εκτος βεβαια αν θες να παιζεις παντρεμενοι και οι δυο :ROFLMAO: Για εκει δεν κανει :ROFLMAO:

• Like
Εγώ stranger θελω στα 700€ για one man show δηλαδή θελω συνοδείες από πίσω κλπ
Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Θα ψάξω από την αρχή και στα Roland να δω τί παίζει

Μιλαμε για κ@υλα, και ΟΚ το montage ειναι ακριβο, αλλα το modx δεν ειναι, και το πρωτης γενιας (οχι το + ) πιστευω το βρισκεις στα λεφτα σου και εχει την ιδια μηχανη συνθεσης.
Μα και εγώ που το δούλεψα, πιο πολύ για arranger μου κάνει, παρά για powersynth με τα scenes 🤣
Και τις κάνει και με tempo/measure sync τις αλλαγές και τα timing στα arpeggios για να αλλάζουν στη σειρά.
Έχει advanced ενορχηστρωτικές δυνατότητες.
Εντάξει, είναι και synth πολύ, μην το αδικήσουμε, είναι πολύ καλό για τέτοια και εύκολο στον προγραμματισμό.

Το MODX επίσης. Το ίδιο είναι. Δεν έχουν ηχεία όμως.

• Haha
Reactions: manosx
Αν είναι να μην έχει ηχεία, καλύτερα το korg PA300 και ας απομονώνονται τα ηχεία του πλήκτρου όταν το συνδέω σε κονσόλα.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις αλλά στο topic αυτό ψάχνω για κάτι στα 700€ το πολύ. Ωραίο το montage αλλά είναι κοντά στα 3.000€ και το modx στα 1.600€. Σε αυτά τα χρήματα θα πήγαινα απευθείας στο korg PA1000

• Like
Παντως cos, ακομα και με το montage, που απο καθαρα τεχνικης αποψης ειναι φοβερη η δουλεια που εχει κανει ο τυπος, ομως την τυριλα δεν τη γλυτωνει :ROFLMAO:

Ακομα και εδω με το ketron, που ισως ειναι το πιο ωραιο ηχητικα, παλι τυριλα βγαινει

Για μενα τελικα, χωρις να ειμαι και arranger fanboy, αλλα επειδη φτιαχνω αβερτα performances ηχους στο pc, για μενα τελικα το προβλημα σε ολα αυτα τα arrangers ειναι η λογικη "Ακκορντα στο αριστερο- μελωδια στο δεξι".

Δεν ειναι κατασταση αυτη, να παιζεις με το αριστερο πραγματα που θα ακουγοντουσαν ΧΑΛΙΑ σε ενα πιανο, και να περιμενεις να κανει το μηχανημα μαγικα και να ακουστουν καλα.

Αντιθετα, με μια αλλη προσεγγιση, που θελει αλλο παιξιμο, αλλο προγραμματισμο κλπ, μπορεις να κανεις το (σωστο και μετρημενο και "απλωμενο") παιξιμο σου να ακουστει τζετ, και να τριγκαρει φρασεις πολυ πιο φυσικες, που ομως θα απαιτουν και πιο φυσικα παιξιματα για να ακουστουν, οχι βαραμε ενα τριφωνο ακκορντακι και περιμενουμε τη μαγεια του πληκτρου οτι θα καθαρισει.

Ειναι αλλη συζητηση βεβαια αυτη.

Η δευτερη εναλλακτικη εχει δυο προυποθεσεις, να ασχολεισαι λιγο με PC και να εισαι περισσοτερο των electro- trance-techno και τετοια ηχων. Τοτε κοιτας εδω

Μιλαμε για ΣΥΝΘΑΡΑ, με ΤΡΟΜΕΡΑ one finger σκηνικα. Και με τη χριστουγεννιατικη προσφορα στα 120 ευρω παρα κατι, σε παιρνει και για controller και καρτα ηχου αν δεν εχεις, και το πατας σα σκουλικι κατω και το psr και το korg και ολα.

Εκτος βεβαια αν θες να παιζεις παντρεμενοι και οι δυο :ROFLMAO: Για εκει δεν κανει :ROFLMAO:

Την κουρτίνα δυο 😂 ;) :cool: (y)
Εντάξει τώρα μιλάμε για το υπερ Avenger 2........ πολύ δυνατό δεν υπάρχει

• Like
Δεν ειναι κατασταση αυτη, να παιζεις με το αριστερο πραγματα που θα ακουγοντουσαν ΧΑΛΙΑ σε ενα πιανο, και να περιμενεις να κανει το μηχανημα μαγικα και να ακουστουν καλα.
Σε fingered mode στο αριστερό στα arrangers αν παίζεις με την αρμονία με πιο πολλά μοτίβα, η ενορχήστρωση ακολουθεί αντίστοιχα. Αυτός εισάγει τις συγχορδίες με σταθερό μοτίβο, αν έπαιζε λίγο πιο παιχνιδιάρικα θα έβγαινε καλύτερα, αν κατάλαβα τι λες. Στα arranger αντίστοιχα, εφόσον μπορείς να παρέμβεις στα styles και τα variations, τα fill in, τα intro και τα ending κλπ. κάνεις την ενορχήστρωση πιο ενδιαφέρουσα με λίγη επέμβαση.

• Like
Καλα ειναι μωρε τα arranger, μια χαρα, ειδικα για τις διακοπες :ROFLMAO: Το ειχα στις διακοπες το καλοκαιρι, και επαιζα slayer south of heaven με ενορχηστρωση salsa :ROFLMAO: Ειχα λιωσει στο γελιο :ROFLMAO:

Καλα ειναι μωρε τα arranger, μια χαρα, ειδικα για τις διακοπες :ROFLMAO: Το ειχα στις διακοπες το καλοκαιρι, και επαιζα slayer south of heaven με ενορχηστρωση salsa :ROFLMAO: Ειχα λιωσει στο γελιο :ROFLMAO:
Εγώ έχω το PSR 550 που είναι πολύ καλό ακόμα κατά τη γνώμη μου. Μικρός τα λάτρευα. Εκεί, σε αυτά έμαθα πόσα πράγματα για την ενορχήστρωση. Μεγάλα εργαλεία. Εκεί μάθαμε. 😄

Λοιπόν, για να επανέλθουμε και στον τίτλο του post, τώρα συνειδητοποιώ ότι δεν έλαβα υπόψη μου τη πιο σοβαρή παράμετρο. Την διαθεσιμότητα! Ε, λοιπόν το PA600 είναι δυσεύρετο και απότι βλέπω δεν είναι πουθενά διαθέσιμο. Ακόμα και στο Thomann λέει "available in several months". Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμο, οπότε τί κάθομαι και βασανίζομαι... Φτού και από την αρχή.

Αλλά ρε παιδί μου σε 650€ όργανο (για το PA300 αναφέρομαι) και να μην έχει ξεχωριστό line output λες και είναι κανένα φθηνιάρικο μαθητικό casio η medeli. Το PA300 με ικανοποιεί στα πάντα και με το παραπάνω και στη τιμή είναι οκ σε αυτό που ψάχνω. Βρέθηκε αυτό το ελάττωμα τώρα με το output

Έτσι όπως εξελίχθηκε το θέμα, θα έπρεπε να το ονομάσω "Arranger στα 700€"

Last edited:
Έτσι όπως εξελίχθηκε το θέμα, θα έπρεπε να το ονομάσω "Arranger στα 700€"
Πάρε το Pa600 και πάρε και ένα MODX αργότερα για από πάνω και είσαι έτοιμος για μεροκάματο. 😄

• Like
Όπως έγραψα το PA600 φαίνεται ότι δεν πωλείται πουθενά
To δε MODX δεν έχει ηχεία και ξεφεύγει από το budget μου

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα