Q pickups

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,493
Ειχα βαρεθει να εχω τελε και τελε να μην εχω. Ηθελα μαγνητες με παραδοσιακο ηχο τελε, καθως μεχρι τωρα φορουσε area hot/area t. Ρωταω τον πλεον ειδικο σε τελε (SF...) και επειτα απο προτροπη του, παραγγελνω ενα σετακι, το οποιο και εκατεστησα προχθες.

20191002_154651.jpg

Δεν εχω εμπειρια απο πολλους μαγνητες τελε, αλλα οι συγκεκριμενοι ειναι ακριβως αυτο που εψαχνα.

Επικοινωνησα με τον Κροατη κατασκευαστη (πολυ ευγενικος και συνεπης) και μου εφτιαξε ενα σετ με alnico 2 στη γεφυρα, alnico 5 neck, coil tapped (υπαρχει διπλη καλωδιωση για επιλογη μεταξυ 7 και 12 kohm), σε λευκο ο bridge, με baseplate, και flat poles.

Σε 10 μερες ηρθαν. Τους εγκατεστησα μονιμα στα 12k καθως περιμενω ενα 250αρι push pull pot να ερθει.

Edit Με λιγο od , με ολιγη πενα

Προβολή συνημμένου Τελε2.mp3

Καθαρα με πενα

Προβολή συνημμένου Tele.mp3

Προχειρο ηχογραφησεις, αλλα για να παρετε μια γευση.

Τιμη 100 ευρω...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αλλαξα το αρχειακι με αλλο, με ολιγη πενα. Μου ακουγοταν καλυτερα.

Σχετικα με τα δακτυλα, με αυτους του μαγνητες δεν μου αρεσει η πενα. Εχουν υπερβολικη ατακα για πενα, και περιοριζομαι στις δυναμικες. Απο την αλλη, με τους area t εαν εβαζα δακτυλο χανονταν ο ηχος. Και αρχιζει να μου αρεσει αυτο το στυλ. Θα το συνηθισω και στο επομενο λαιβ τελε με δακτυλα θα παιξω οπως παει η δουλεια...

Τωρα που τα δοκιμασα και βεβαιωθηκα, εριξα και παραγγελια σε ενα σετ για στρατ. Χορδες EAD alnico5, GBe alnico 2, coil tapped, bridge 7,5/14k, middle 7/13,5k, neck 6,5/13k, baseplate στον bridge, λευκο χρωμα χωρις καπακι, flat poles, και σιγουρα κατι αλλο ξεχνω. Τιμη 110 ευρω...

Παρτε γευση εδω, προς το παρον.

Ηρθαν και τα Q μαγνητακια για την strat. 

Ειδικη παραγγελια, alnico 2 στις e,b,g χορδες και alnico 5 στις d,a,E. Coiltaped, o bridge λειτουργει στα 7,5/14kohm, o middle 7/13,5kohm, και ο neck στα 6,5/13kohm.

Επισης, οι μαγνητες ειναι χρωμα λευκο, flat πολοι και ο bridge εχει baseplate.

Εκανα ενα μικρο ντεμο με ο,τι ειχα στο pedalboard, ισα ισα να παρετε μια γευση. Παιχτουρα δεν ειμαι ακομα, ο,τι μ8υ κατεβαινε επαιζα.

Vht special 6 με vol στη μεση, od3 για low gain, και sl drive μαζι με ts9 για βρωμικα (το παρακανα με το gain, αλλα βαριεμαι να ξαναγραφω). 

Οι μαγνητες ειναι στα 13-14 ohm μονιμα, μεχρι να βαλω ενα push push tone pot.

Προβολή συνημμένου DR0000_0061.mp3

Γενικως, ειναι αρκετα hot και αρπανε αρκετα ευκολα. Εχουν πολυ καθαρο και φλατ ηχο. Καθαριζουν υπεροχα και τα tone pots επιτελους κανουν διαφορα στον ηχο. 

Ανυπομονω να τους ακουσω με το low ohmage setting.

Προκοψα σημερα και εβαλα τα push push pots στην strat και ενεργοποιησα το coil tap των μαγνητων. Φανταστικος ηχος.

Μολις ηχογραφησα αυτα τα δυο κλιπακια.

Παιζω σε τοσο χαμηλη ενταση, ωστε ακουγεται η αναπνοη μου. Εβαλα την καμπινα διπλα στην tv και το tascam αναμεσα...

Τα καθαρα ειναι με ρυθμιση στα 7 Kohm.

Τα βρωμικα ειναι στα 15 Kohm οι μαγνητες.

Ελπιζω να σας αρεσει. Βγηκε λιγο ταξιδιαρικο.

Προβολή συνημμένου DR0000_00831.mp3

Προβολή συνημμένου DR0000_00833.mp3

To τελευταίο δείγμα από τους Q, στο συγκριτικό, δεν άρεσε σε πολλούς. Και λογικό ήταν, καθώς ήταν χάλια το αποτέλεσμα. 

Έκανα μια ηχογράφηση στην tele, πάλι με τον origin 20, μέσω emulated output.

Με αρκετό γκάζι και boost on παίζω και 6 και στα 12k. Επίσης, χρησιμοποιώ το volume της κιθάρας για να καθαρίζω τον ήχο. Ξεκινώ με 6κ ρύθμιση, και μετά αλλάζω στα 12Κ, παίζοντας συνεχώς με το vol.

Προβολή συνημμένου teleQdirty.mp3

Και εδώ παίζω με όλα (περίπου) 12 o' clock για καθαρό ήχο. Ξεκινώ με 6Κ και πένα, και στη μέση αλλάζω στα 12Κ με δάκτυλα.

Προβολή συνημμένου teleQclean.mp3

Δεν είναι οι πιο παραδοσιακοί tele μαγνήτες. Είναι όμως οι πιο versatile, μακράν (κατά την ταπεινή μου άποψη), και με εξαιρετική ποιότητα ήχου. Διατηρούν το ηχόχρωμα που πρέπει, και σηκώνουν όσο γκάζι τους δώσεις, χωρίς παράπονο. Εμένα με εντυπωσιάζουν στη κάθε τους νότα.

Για την τιμή τους, απλά δεν υπάρχουν. Και οι χορδές κοντεύουν χρόνο...

Και οι χορδές κοντεύουν χρόνο...

Κάνε ένα τεστ σε 5 χρόνια με τις ίδιες χορδές να ακούσεις πραγματικά καλό ήχο.

Ωωω, πολυ καλυτερο δείγμα. Τηρω επιφύλαξη γιατί το emulated output του origin μου φαίνεται ανεπαρκές (πολύ direct-ίλα και high-end content σε σχεση με αυτό που ακουγεται απο το μεγάφωνο- αλλα αυτό ειναι καλά νέα για τους μαγνητες). Εξακολουθούν να μου ακουγονται πολυ "στενοί" σε αρμονικο περιεχόμενο tapped  και πολύ dominant οταν ειναι φουλ, αλλά μιλαμε για ασημαντότητες και υπερβολικό cork sniffing το οποιο δεν συμπαθω κιόλας. Νομιζω οτι ενα σετ του νορμαλ, χωρις ταπιλίκια θα είναι μια χαρά. 

Ενα σετ στα 8-9k ειναι η πιο ισορροπημενη λυση οντως.

Λίγα κλιπ ακόμα με μικρόφωνο. Όλα με καθαρό ήχο.

Υπόψη, ότι το ύψος των μαγνητών είναι σεταρισμένο για παίξιμο με high output.

Σε ac10 η telecaster:

6k mode

Προβολή συνημμένου telelow.mp3

12k mode

Προβολή συνημμένου telehigh.mp3

Σε ac10 η strat:

7k mode

Προβολή συνημμένου stratlow.mp3

14k mode

Προβολή συνημμένου strathigh.mp3

Σε origin 20 η strat:

7k mode