Q pickups

To ίδιο κλιπ έφτιαξα και με την στρατ να παίζει τα lead parts. Τέσσερα 12μετρα. Από καθαρά  μέχρι high gain παίζω. Στο 1ο 12μετρο παίζω στα 7Κ. Στα υπόλοιπα παίζω στα 14Κ. 

Χρησιμοποιώ μόνιμα ένα sd-9 για σπρώξιμο.

Προβολή συνημμένου blues A major strat.mp3

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
To ίδιο κλιπ έφτιαξα και με την στρατ να παίζει τα lead parts. Τέσσερα 12μετρα. Από καθαρά  μέχρι high gain παίζω. Στο 1ο 12μετρο παίζω στα 7Κ. Στα υπόλοιπα παίζω στα 14Κ. 

Χρησιμοποιώ μόνιμα ένα sd-9 για σπρώξιμο.

Your browser does not support the HTML5 audio tag.

Προβολή συνημμένου 25692

Στα 7Κ βγήκε πειστικός ήχος vintage strat. Απολαυστικός. Μετά άρχισε να βγάζει μαλλιά με την καλή έννοια και ενώ συνέχιζε να είναι ηχάρα (και παιξιματάρα) ήταν πια κάτι άλλο πιο γκαζωμένο , πιο «αλλού».

Δεν είναι καθόλου κακό να έχεις επιλογές, ειδικά αν το απαιτεί και η μπάντα.

Γενικά ο Q είναι πολύ καλός για τα χρήματά του και εδώ μέσα πιστεύω θα συμφωνήσουν πολλοί. (SF, JohnPs, Peter Lago κλπ κλπ).

Πρόσφατα δοκίμασα και ένα σετάκι του vintage firebird minihums σε gold foil περιτύλιγμα και μου άρεσαν αρκετά!!

Το πράσινο τελεκαστερόνι φοράει το σετ Alnico 2/5.

B26EA33A-7091-4B44-84E2-D2E379CC4D47.jpeg

026724A2-2DFB-4F16-A595-A59F29AA963E.jpeg

Ωραίο εργαλείο,για πες μας και άλλα ?

Νομίζω ότι πρέπει να έχει σχεδιαστεί από έναν ΕΚΠΑΓΛΟΥ καλλονής ανΔρα

?
...ευχαριστώ, ευχαριστώ, υπερβάλλετε, δεν είμαι και εκπάγλου καλλονής, δεν είμαι και κανένας LK!

Μετά άρχισε μα βγάζει μαλλιά με την καλή έννοια

Για τα φουντωτα μαλλια φταιει το maxxon που χρησιμοποιησα. Ατυχης επιλογη, μαλλον. Επρεπε να χρησιμοποιησω το ιδιο σεταπ που ειχα στο κλιπ με την tele.

Για τα φουντωτα μαλλια φταιει το maxxon που χρησιμοποιησα. Ατυχης επιλογη, μαλλον. Επρεπε να χρησιμοποιησω το ιδιο σεταπ που ειχα στο κλιπ με την tele.
Δεν ήταν ατυχής επιλογή. Ωραίο ήχο είχε!

Ωραιος ο ηχος, συμφωνω, αλλα το sd9 εχει τη ταση να "φουσκωνει" το σημα διδοντας πολυ τριχα. Θα μπορουσα να ειχα λιγο πιο "καθαρο" με πιο διαφορετικο σεταπ.

Και στην περιπτωση αυτη, για την εγγραφη χρησιμοποιησα τον HT1R με emulated output. Νομιζω, μονο στο τελευταιο 12μετρο χρησιμοποιησα το βρωμικο καναλι.

Άλλη μια εγγραφή με τo τρίτο σετ Q στο ίδιο κλίπ, έτσι για να υπάρχει και αυτό.

Παίζω με την lead κιθάρα με telecaster A2 bridge/A5 neck. Στα πρώτα δύο 12μετρα παίζω στα 6,5Κ και στα τελευταία δύο παίζω με 13Κ.

Από καθαρά μέχρι high gain και εδώ. Τον ht1r σπρώχνει το Neo drive.

Προβολή συνημμένου blues A major tele2.mp3

Είπα να ασχοληθώ λίγο με στρατ και συγκεκριμένα με τα δυο modes που προσφέρουν οι μαγνήτες, τα 7κ και τα 14κ.

Δεν αλλάζω καμία ρύθμιση στα δυο κλιπ. Απλά αλλάζω mode στους μαγνήτες από τα push push pots.

Καθαρός ήχος.

Προβολή συνημμένου strat 7k clean.mp3

Προβολή συνημμένου strat 14k clean.mp3

Crunchy ήχος

Προβολή συνημμένου strat 7k crunch.mp3

Προβολή συνημμένου strat 14k crunch.mp3

overdriven ήχος

Προβολή συνημμένου strat 7k overdrive.mp3

Προβολή συνημμένου strat 14k overdrive.mp3

Σήμερα παρέλαβα ένα σετ P90 από Κροατία. Alnico IV, 8,5K bridge, 7,5K neck.

Τα έβαλα σε κιθάρα (V100gt) που είχε ήδη πολύ καλούς κεραμικούς μαγνήτες (wilkinson), παρά το ότι είναι του 50ευρου. Μου έλειπε λίγο sparkle, λίγο παραπάνω λεπτομέρεια στο ήχο.

Τελικά με τους Q πήρα πολλά παραπάνω. Πήρα μεγαλύτερο output, λεπτομέρεια σε όλο το συχνοτικό φάσμα, καλύτερο καθάρισμα με ρίξιμο volume pot, και γενικότερα πιο καθαρο και pure ηχο. Αρκετά καυτός και παχύς ήχος. Άξιζαν και με το παραπάνω τα 100 ευρώ που έδωσα.

Έφτιαξα και ένα πρόχειρο κομματάκι, μόνο με κιθάρα. ΗΤ1R και od3 καρφί στην κάρτα.

Τα μόνα που δεν έχω δοκιμάσει από Q είναι οι humbuckers...

Προβολή συνημμένου p90 Q test.mp3

Για να μην ανοιγω αλλο post...

Ειμαι σε αναζητηση ενος σετ για στρατ και ειπα να δοκιμασω αυτη τη φορα τους Q! Παιζω κυριως blues/rock! Θελω κλασσικο ηχο στρατ (δωσε twang στο λαο)! Απο βιντεακια μου αρεσαν οι john Mayer και οι 50's early 60's!

Εχει δοκιμασει καποιος ενα απο τα σετ ή αν εχει καποια αλλη προταση;;;

Δοκίμασε τους. Είναι αρκετά οικονομικοί και ποιοτικοι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με όλες μου τις παραγγελίες.

Οποιο σετ σου αρέσει, βεβαιώσου για τα specs (ότι χρώμα, ohmage, flat/stagered poles, είδος μαγνητη κλπ) είναι όπως τα θελεις ή εάν θες κάποια αλλαγή, και παράγγειλε τα. 

Πρωτη φορα ειμαι σε τετοιο δίλημμα (εως απόγνωση θα ελεγα)! 

Στην αρχη ημουν σε σκεψη να παω παλι σε tonerider! Εκλεινα πιο πολυ στους classic blues αλλα μετα απο τα καλα λογια για τους Q ειπα να κανω μια αποπειρα! Ελα ομως οτι δεν εχει βιντεακια ο Κροάτης και η εμπειρια μου δε φτανει σε τετοιο επιπεδο να ξερω ακριβως τι specs θελω για να παρω αυτο που θελω απο τους μαγνητες!

Το μονο που εχω καταλήξει (μαλλον) ειναι οτι κλεινω προς Α5! 

Αυτο που θελω λοιπον ειναι classic strat ηχο (twangy) αλλα προς των 60's (των 50's μου φαίνεται πολυ πριμαριστος ο ηχος) και bridge οχι πολυ πριμαριστος και να μη ξύνει (σκεφτομαι κ με coil tap)! 

Παραθετω καποιους και οι έμπειροι αν θελετε βοηθειστε!

Stratocaster Vintage Correct 50s early 60s Pickups SET SRV Frusciante Strat Guitar Fender Q pickups https://reverb.com/item/10051641-stratocaster-vintage-correct-50s-early-60s-pickups-set-srv-frusciante-strat-guitar-fender-q-pickups?utm_source=android-app&utm_medium=android-share&utm_campaign=listing&utm_content=10051641
HOT Stratocaster A5 Guitar Pickups SET SRV Hand Wound Fender Strat Q pickups Stevie Ray Vaughan https://reverb.com/item/5667780-hot-stratocaster-a5-guitar-pickups-set-srv-hand-wound-fender-strat-q-pickups-stevie-ray-vaughan?utm_source=android-app&utm_medium=android-share&utm_campaign=listing&utm_content=5667780
Stratocaster Alnico 2/5 MIXED Magnets Custom Guitar Pickups Set Fits Fender by Q pickups Strat https://reverb.com/item/5679620-stratocaster-alnico-2-5-mixed-magnets-custom-guitar-pickups-set-fits-fender-by-q-pickups-strat?utm_source=android-app&utm_medium=android-share&utm_campaign=listing&utm_content=5679620
Stratocaster A5 Super Twang Custom Strat Pickups SET Vintage Hand Wound by Q pickups https://reverb.com/item/5745293-stratocaster-a5-super-twang-custom-strat-pickups-set-vintage-hand-wound-by-q-pickups?utm_source=android-app&utm_medium=android-share&utm_campaign=listing&utm_content=5745293
Stratocaster Guitar Pickups SET Hand Wound David Gilmour Black Strat Clones by Q pickups Pink Floyd https://reverb.com/item/10051826-stratocaster-guitar-pickups-set-hand-wound-david-gilmour-black-strat-clones-by-q-pickups-pink-floyd?utm_source=android-app&utm_medium=android-share&utm_campaign=listing&utm_content=10051826
Q pickups Stratocaster John Mayer Dippers Strat SET Big Tone Mid Scooped Vintage Fits Fender Custom https://reverb.com/item/51901589-q-pickups-stratocaster-john-mayer-dippers-strat-set-big-tone-mid-scooped-vintage-fits-fender-custom?utm_source=android-app&utm_medium=android-share&utm_campaign=listing&utm_content=51901589

Γιατί δεν του στέλνεις ένα μήνυμα, να του εξηγήσεις τι θέλεις, ώστε να σου πει ποιο σετ κάνει για σένα?

Γενικά, οι μαγνήτες του (οι Α5) δεν ξύνουν.  Έχουν ισορροπημένο ήχο. 

Νομίζω θες ένα απλό σετ Α5, με φλατ πόλους, κοντά στα 6Κ. Εάν πας σε Α2/Α5 θα είναι πιο μαλακά τα πρίμα.

Έχει αρκετά βίντεο στο youtube, ώστε να πάρεις μια καλή γεύση στους ήχους.

Γενικα για εναν κλασσικο ηχο στρατ θες Α5 wound γυρω στα 6Κ. Απο τα σετακια που λινκαρες το κλασσικο ειναι το https://reverb.com/item/10051641-stratocaster-vintage-correct-50s-early-60s-pickups-set-srv-frusciante-strat-guitar-fender-q-pickups?utm_source=android-app&utm_medium=android-share&utm_campaign=listing&utm_content=10051641

Τα υπολοιπα ειναι μικρες τροποποιησεις πανω σε αυτο το βασικο θεμα (με εξαιρεση το σετ του Gilmour κ του srv που δεν θα το ελεγα εντελως κλασσικο). 

Επισης με βαση αυτο που λες εδω "

Αυτο που θελω λοιπον ειναι classic strat ηχο (twangy) αλλα προς των 60's (των 50's μου φαίνεται πολυ πριμαριστος ο ηχος) και bridge οχι πολυ πριμαριστος και να μη ξύνει (σκεφτομαι κ με coil tap)! 

Παραθετω καποιους και οι έμπειροι αν θελετε βοηθειστε!"

φαινεται, εφ'οσον θες και λιγο να ψαχτεις παραπανω και να εισαι λιγο περιπετειωδης, εξαιρετικο.

https://reverb.com/item/5745293-stratocaster-a5-super-twang-custom-strat-pickups-set-vintage-hand-wound-by-q-pickups?utm_source=android-app&utm_medium=android-share&utm_campaign=listing&utm_content=5745293

Τελος να ξερεις οι μαγνητες του Κροατη ειναι ΦΟΒΕΡΟΙ. Προσφατα πηρα εναν tele bridge esquire απο αυτον κ εληξε η αναζητηση μου σε τελε bridge μαγνητη.

Η απαντηση του Κροατη...

"Both of these sets would work great for blues - 50s early 60s is vintage classic - and super twang will deliver similar tones but with better pickup to pickup output balance."

Οποτε παω για super twang... ???

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back